• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 139 / 201 • 1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.05. 13:48

De voannak olyan képzettségek az UT-ban ami az etkban nincs benne. pl arctalanság, számtan,mértan...
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.05. 13:59

Nem szeretnék váltást, ha egy mód van rá.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.05. 14:10

A váltásról csak annyit, hogy tisztán lásson mindenki:
átkonvertálási lehetőség nincs, nem lesz. Ha váltunk minden eddigi karakter kuka...

A szabályrendszerek között mindent mérjetek fel és mérlegeljetek - így döntsetek. Senki ne kapkodja el a döntését.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.04.05. 14:20

Yvett de Crei írta:A váltásról csak annyit, hogy tisztán lásson mindenki:
átkonvertálási lehetőség nincs, nem lesz. Ha váltunk minden eddigi karakter kuka...

Ezt a szavazáshoz is ki kéne írni, hogy mindenki pontosan tudja mire is szavaz.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.05. 14:27

Igényfelmérés van csupán.

A többség HM szeretné látni mit is akarnak az userek, vagyis Ti.

Személyem elhatárolódik ettől az akciótól teljesen.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.05. 14:34

Ez magánakció. A szavazást én írtam ki kíváncsiságból. Semmiféle változást nem hoz csak érdekes lenne, hogy ki mit gondol.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.05. 14:40

Váltás?
Minek akartok ti váltani?
Én támogatnám az ötletet miszerint ETK mert az a Best of de hogy a karijaimat melegebb éghajlatokra küldjem... ájáj az nem menne.
Amúgy meg én egy év alatt megszoktam azt hogy UT-vel játszunk és az öt fokú rendszerbe van ami kifejezetten tetszik. Bár a KAP még mindig egy nagy rakás **** de ez van. Megoldás annyi hogy nem csinálsz sok karit és nem váltogatod őket.
Castor te miért akarsz átállni?

Munka.
Na ehez nem sokat tudok hozzászolni lévévn még nem sokat dolgoztam melóhelyen... Konkrétan semennyit. Ha nem vesszük ide a nyári munkát. Bár az sem hosszútávú mert olyan még nem volt hogy egész nyáron dolgozzak. Általában kis piros bogyókat szoktam szedni (Ribizli). Ami marha unalmas és ugyanakkor egyszerű munka. De én roppant kitartó voltam/vagyok.

Íjászok!
Látom lemaradtam a témáról.
Lenne azonban egy kérdésem.
Valaki tudja hogy kell fát rugalmassá tenni? Faragáson kívül persze...
Mert csinálni akarok egy íjat. No nem Kassaival akarom felvenni a versenyt vagy hasonló csak egy 10-15 fontos 30méteres lő távú rövid íjat. Live-ra lesz ezért nem kell hogy erős legyen, de mégsem akarom azt hogy az legyen mint legutóbb.(akácosból nyestünk két galyat és abból ügyeskedtünk, :) jól sikerült...Con bizonyíthatja 8) /DHJ/)
Neten találtam olyan leírást miszerint pácolni kell a fát. Ez stim de miben? Mert azt még véletlenül se írják sehol...
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.05. 15:15

Mivel Lorin kérdezett engem, válaszolok.

Nos személy szerint azért tartom kívánatosnak, mert a mostani rendszer millió fogodzót és lehetőséget kínál parttalan vitákra, kötözködésekre, késhegyre menő, hasztalan szabálymagyarázásokra és az "előtörténet mögé bújásra", sok-sok kiskapu van nyitvahagyva groteszk, "karakter-szörnyek" alkotására amelyet a USEREK olyan 5%-a mindig ki is használ és azután megy a vita hogy miért nem lehet olyan női karakterrel játszani akinek pénisze van, és hasinlók...ebből van elegem.

Én az ÚT-re való áttérésben (én az ÚT-re szavaztam) nem a Jk jogok, szabadság megyirbálását, és a kreativitás megfojtását, hanem stabil szabályrendszert látok, amivel nem lehet vitatkozni, amire azt mondanánk, hogy emberek az van ami ott van leírva és kész.

Minden játék akkor működik jól, ha éles határvonalai, szabályai vannak amiket mindenki betart. Például én nagyon utálom, hogy a Gazdálkodj Okosan c. társasjátékbanl a táborból csak 1-es vagy 6-os dobással lehet továbbmenni, de nem állok neki egyezkedni és rendszert hegeszteni, hogy ez egy szar, és inkább szkanderral döntsük el, mert az mennyivel szabadabb és kreatívabb játékmentet biztosít...(és mellesleg abban valszeg nyernék is sokak ellen :D) :roll:

Egy játékot a szabályai teszik azzá ami. Egyszerű példák de hogy érzékeltessem: ha a bujócskának megváltoztatom a szabályait úgy hogy számháború lesz balőle, az már nem bujócska. Ha az Adj király katonának megváltoztatom a szabályait úgy hogy törökülésben és pókmászásban játszuk, az már nem az a játék.

Ha lenne EGY szabálykönyv, amit kineveznénk etalonnak és egységes szabályozónak -jelen esetben sztem az ÚT a legideálisabb, akkor nem kellene a HM-eknek meg a bírálóknak sértődási hullámokban ficánkolni, mert a JK megsértődilk, hogy a zseniális ötlete meg van vétózva.
Kell egy szubjektumtól mentes egységes szabálygyűjtemény, ami megmondja vitás kérdésekben a frankót. Az most mindegy hogy az Út-nak is vannak hibái -a KRESZ-nek is van, mégis elvárás hogy mindenki betartsa, mert csak így működőképes a rendszer.

A játékokban be kell tartani a szabályokat és akkor van és működik játék. Ha ez nincs meg azt nem szerepjátéknak, hanem az egyedi elmék kreatív és rendszertelen ötletelésének hívják, ami rövid távon érdekes, hosszú távon fárasztó, mert a HM-nak kell mesélni és asszisztálni a USER agyréméhez. Aztán jönnek a viták és megint a viták.

Ha meg a modi és az admin bekeményít akkor meg jön a sírás, hogy de szemetek vagytok.

Ezért akarok egy egységes, hegesztetlen szabályrendszert végre.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.05. 15:32

De hogy pedagógiai aspektusból is megközelítsem a dolgot, mert látom az a HM-topicban is ütött... 8)

Mikor a gyerek szabály-játékok játszására képessé válik az a szociális érettség fokmérője. (nem olyan egyszerű ám egy gyereknek szabályt követni.)
Ha már a gyerek szabályt tart, normát követ, előírást elfogad azt jelenti alkalmas a közösségi életre, az alkalmazkodásra és figyel a másikra és legfőképp képes elviselni azt hogy egy nagyobb valaminek, közösségnek a része amihez alkalmazkodni kell, mikor korlátoznia kell az egyéni szabadságvágyát és nem fél ideiglenesen korlátozni azt. Ez lenne az alapja a társas együttélésnek. Erre jók gyermekkorban a szabály és társas-játékok, ezt erősítik.
Erre nem mindenki képes felnőtt korában sem. Végletes esetben a skála pozitív végpontjában feltaláló, művész, újító, stb lesz belőle, negatív végpontján bűnöző és szociopata. Mint mondtam ez a két véglet az átmenet milliónyi lehet a két pont között ami elfogadott.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.04.05. 15:36-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.05. 15:34

Azt mondjuk nem értem miért nem lehet konvertálni, ez egy kicsit befolyásolás senki nem akarja kidobni a régi karijait dehát innentől felesleges a szavazás.Nekem kb 10 percembe került az átkonvertálás.De ez ugyis csak elméleti beszélgetés szal mindegy.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.05. 15:37

Togar!
Yvett de Crei írta:Átdolgozni?
Mégis hogy? Eleve a karakteralkotáskor jelentkeznek olyan elcsúszások, hogy azt korrigálni egy átdolgozásnál lehetetlen.
Mert pl: tiltott képzettséget felvett a kari - ez ugye UT-ben 3x-os KAP, és honnan is fogom lecsalni ezt a +2KAP-ot? - ez csak egy képzi. Másodlagos is van egy csomó. A tulajdonságkövetelményekről már nem is beszélek, s az így felmerülő problémákról, hogyha ez nincs meg nem veheti fel a képzettséget. És a hiányzó képzettségkövetelmények honnan lesznek meg a már meglévő karaktereknél?

Konvertálni annyit tesz mint statilag egy teljesen más karit megalkotni - mert soha a büdös életben nem lesz ugyan az - előtöri, személyiség megmarad, de már nem az lesz, amit te eredetileg kigondoltál.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.05. 15:45

Castor
abszolút érthető és elfogadható indok.
De figyelembe kell venni hogy ha átállunk a normális UT-re akkor sok karinak annyi.
Ugyanis ott kerek perec le van írva ha nincs meg ez meg ez a képzettség akkor nem tanulhatsz ezt meg ezt.
Egyik ismerősőm készített egy kis átekintő cuccot az UT-hez. Nos elég érdekes amikor a képzetségeket nézzük hogy féloldalnyi nyillal meg vonallal van jelölve az hogy milyen képzettségeket kell megvenned az alaphoz hogy tanulhasd.
szerény véleményem szerint nyílt játékban elég nehéz tanulni. ( eltekintve a szexuális kultúrától és a dorbézolástól 8) ) . Ezért én elképzelhetetlennek tartom azt hogy egy karakter aki mondjuk szeretne megtanulni valami képzettséget az a hozzá kapcsolódó összest felvehesse. Ez már első szinten is nagyon bonyolult. Pl Vadászat-Hajtás, ott legalább 9 képzettségek kell felvenned, és ez még csak az hogy tudjál hajtani! Mert például a lovagláshoz ismét kell két képzettség...
Szóval ezzel lehet hogy megkönnyítenénk pár dolgot de az biztos hogy másikokat pedig megnehezítenénk. Nekem így is elég nehéz a Stat megalkotása mert valahogy sosem olyan lesz tőlle a karim amilyet akartam. De ha még ezt is hozzávennénk akkor a szegény arelitám vadászaton és a hozzá kapcsolódó cuccokon kívül máshoz nem értene.
Nem beszélve az olyan hülyeségekről mint pl a vari varázshasználata. Minek neki két ősinyelv ismeret? Már egyet is nehéz megtanulni, nem hogy kettőt! És ha néha kivételt tesznek a bírák mert ez mindenki szerint egységesen hülyeség akkor ugyanott vagyunk mint most.
Ezzel csak azt akartam mondani hogy lehet hogy így még bonyolultabbá vállik a kari alkotás noha a többiben egységes is lenne a játék.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.05. 15:51

Nem ragaszkodok én a váltáshoz...csak kérdeztél én meg érveltem. Ettől én még tudok a régi rendszerben mesélni, csak ennek az alább vázolt dolgok lesz az ára.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.05. 16:15

Értelek Castor teljesen.
Csak most vagy ez vagy az. Valakinek mindenképpen nehéz lesz.
Csak azt kell eldönteni végülis melyik rosszat akarjuk?
A szabály-nélküli vitákat
vagy
a szabály betatásából következő problémákat és az átállás miatti átkonvertálásokat. (Trogar nekem is elég tíz perc... csak kb felennyi és teljesen más képzettségeim lennének, aminek köze nincs a karihoz de kell)
Rosz és rossz között nehéz a döntés.
Am a felsorolásban csak azért nincs UTK-mert az még túl friss? (vagyis nem bizti hogy mindenkinek megvan)
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Annorax » 2008.04.05. 16:32

Na látjátok lehet hogy régi módi vagyok de nekem az ETK a kedvencem.Sztem az ETK alapján megalkotott karakterrel is lehet pont olyan jót játszani mint pl az UT alapján készítettel.Nincs igazam?
Annorax

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 139 / 201 • 1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok