• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 140 / 201 • 1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.05. 16:52

Lorin O Krell írta:(Trogar nekem is elég tíz perc... csak kb felennyi és teljesen más képzettségeim lennének, aminek köze nincs a karihoz de kell)

Ez már nem az a karakter, ami el lett bírálva....
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.05. 16:55

Annorax írta:Na látjátok lehet hogy régi módi vagyok de nekem az ETK a kedvencem.Sztem az ETK alapján megalkotott karakterrel is lehet pont olyan jót játszani mint pl az UT alapján készítettel.Nincs igazam?

Lehet ETK-val is jókat játszani, de aki már hónapok óta játszik egy OM-UT karakterrel, az nehezen válik meg tőle...
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.05. 16:57

Nekem az etk-val annyi bajom van, hogy "kevés" benne a képzettség. Az UT azért tetszet anno, mert rengeteg ötletes képzettség volt benne és ezzel színesíteni lehetett a karaktert. Az etkban sajnos inkább összefoglalóbbak a képzettségek ami szerintem ennyira nem jó
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.05. 17:09

Annorax:
Részben igazad van, de mint előttem kifejteték: ETK otthoni asztalira az UTK-val egyszinten (sztem) a legjobb. UT alap játék sztem nagyon gáz...játszhatatlan. (Amikor elsőnek ide tévedtem, akkor azért nem kezdtem fél évig itt semmit, mert nem akartam UT-vel játszani, mert tudtam milyen gáz...azután vettem észre, h át van reformálva.) Az om-UT azért a legjobb döntés, mert szabadságot ad, fórumon jobban játszhtó az ETK-nál, de nem olyan hülyeség mint az alap UT. Ha om-UT-t nagyon nem akarjátok, akkor is inkább ETK, mint sima UT!!
Az a HM dönt dolog meg azért nem jó, mert a helyszínek között átjárás van, és az ellehetetlenítené ezt.
Am meg a bíráknak kell dönteni. Az ő szavuk az OM szabályrendszer maga. Ha már bizalmat szavaztak nekik, akkor engedni kell nekik a döntést. Ha a bírák között van ellentét, akkor meg meg kell beszélni, de nem úgy h mindenki összekap rajta és sárdobálás lesz belőle, hanem PM-ben az a két delikvens elintézi. Sztem meg lehet beszélni mindent. Természetresen nem úgy h egyikük feladja, ahnem közelíteni kell egymáshoz, mindenkinek áldozni kell egy kicsit (PL: A HM-nek tetszik valami, de Quatornak nem --> mindketten engednek és félúton találkoznak. Am sztem a HM-ek közül senki nem táppárti, szal nem hiszem h nem lehet megbeszélni bármit.)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.05. 17:36

Az a HM dönt dolog meg azért nem jó, mert a helyszínek között átjárás van, és az ellehetetlenítené ezt.

Elméletben lehet vándorolni, gyakorlatban nem. Mért? Mert ha egy helyszín tele van, nem fogad semmilyen máshonnan jövő vándort.
És megbocsásson az ég, nem biztos, hogyha lenne nálam egy hely, és valaki másunnan oda akar jönni a karijával, nem biztos, hogy bólintva átvennék. Akkor se, ha ugyan elfogadtak a bírálók, de én HMként nálam elfogadhatatlannak tartom. Csak azért nem engedem be, mert más országba az illeszkedett és frankó volt, pláne nem, ha úgy érzem, nálam ez nem így lenne. A HM bírálása nagyon is fontos, hisz ő mesél majd a karinak, nem a bírálók. A rendszert lehet, hogy frankón tudják, és klappol is minden, de ha nekem egy karikoncepció nem tetszik, akkor se, ha teljesen szabályosan van megalkotva, megkérem a játékost, válasszon más helyszínt, mert én nem tudok vagy esetleg nem akarok neki mesélni. Egy HM választhat, kinek mesél, kinek nem, rátermettségének függvényében és milyen kasztú, jellemű karival tud bánni, milyennel nem. Nekem legalább is vannak ilyen korlátaim. Bármilyen karinak nem tudok mesélni.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.05. 18:08

Üdv!

Íjászok!
Látom lemaradtam a témáról.
Lenne azonban egy kérdésem.
Valaki tudja hogy kell fát rugalmassá tenni? Faragáson kívül persze...
Mert csinálni akarok egy íjat. No nem Kassaival akarom felvenni a versenyt vagy hasonló csak egy 10-15 fontos 30méteres lő távú rövid íjat. Live-ra lesz ezért nem kell hogy erős legyen, de mégsem akarom azt hogy az legyen mint legutóbb.(akácosból nyestünk két galyat és abból ügyeskedtünk, jól sikerült...Con bizonyíthatja /DHJ/)
Neten találtam olyan leírást miszerint pácolni kell a fát. Ez stim de miben? Mert azt még véletlenül se írják sehol...
-LORIN

Nem tudom hogy kell íjat készíteni de ha már ennyire belefogtál, akkor megosztom veled hogy Selmo és én megpróbálunk íjat készíteni sílécből. Nem tom hogy mennyire jó ötlet de live-ra szerintem egy kicsit erős lenne. De azért fontold meg ezt az ötletet.

Maradok: Vyan Lefydd Gianag hercege

Ui.: Kassait ne próbáld utánozni mert azok (kevés kivételtől eltekintve) nem nagyon jók, lévén hogy "futószalagon gyártják" őket ezért is kerül egy olyan íj 15000 ezer Ft-ba ami szerintem egy íjnak nevetséges összeg.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.05. 18:26

Volt egy felvetés ami elgondolkodtató maradjunk ennél a rendszernél viszont a vitás ügyek miatt szabályokat kell módosítani bevezetni esetleg finomítani hogy ne legyenek vitás ügyek sértődések.A legfőbb érv ez melett hogy nagyon tetszik a karilap és szeretném ha nem feleslegesen készülne.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.05. 18:45

Szerintem az OM-UT rendszere nagyon jó. Valamiféle vita mindig van. Szeritnem ez elkerülhetetlen.Ugyan csak 3 éve magusozok ezalatt sokmindenel találkoztam már a szabályok miatt. Nehezen tudom elképzelni azt hogy bármi si vita mentes lenne. Az vaoloszinübb hogy a viták menyisége csökethetö lenne. A szabályok csiszolgatásával.

A karakterekröl ,lehet egyedül vagyok vele, de nekem a statisztika és az elötörténet megalkotása kb 4 órába tellet, mire bekerült a forumba. Nem szivesen hagynám a karatereimet elveszni egy rendszerváltás miatt.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.05. 22:08

Vyan

Jó de sílécet honnan szerezzek? :lol:
Az sajna nincs itthon de ha lenne sem hiszem hogy engednék hogy össze faricsgáljam.
A Kassai féle ijjakról nem sokat tudok és nem szoktam szóbeszédre alapozni a véleményem.
Ellenben ha nem akartok rossz íjjat venni akkor a Flagella Dei-nél ne vegyetek semmit se!
Alapvetően nem rossz amit csinálnak csakhogy 5 íjból 1 ha tovább bírja fél évnél akkor az remek.
haveromnak kettő nekem egy íjuk tört el... a ragasztással van a problémájuk.

A kérdés még mindig a régi: hogyan tudok fát rugalmassá tenni?

Rendszer
Szerintem is maradjunk az OM-UT-nél. És Trogarnak igaza van! Nehogy már Con feleslegesen dolgozzon a karilapon .
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.06. 11:58

Rendszer: az UT nekem se ött be, ez az OM változat egész játszható. Abban egyetértek, ogy vitamentes rendszer valószínűleg nincs és nem is lesz, mert különbözőek vagyunk, különbözően látjuk a dolgokat. De én látok rá megoldást, bár lehet, hogy egy kicsit rózsaszín: a folyamatos csiszolgatást. felmerül egy probléma, Szabályzavar topic. Megbeszéljük, aztán módosítunk egy kicsit a szabályokon. Persze az ésszerűség keretein belül.

Íjászat: Az íjkészítés mikéntjét én sem nagyon ismerem, mi annó csak egyszerű fűzfaágból csináltuk, de nem is volt túl jó... :roll:
Viszont Anapol, neked azt mondanám, hogy a Kassai íjak a Magyarországon készült legjobb íjak közé tartoznak, és ha egy ilyen íjat 15000ért veszel, akkor az valszeg fekete áru. Mint mondtam, én az enyémet 28k ért vettem, és ez volt az egyik legolcsóbb ebben az erőkategóriában.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.06. 16:57

Óóó....Bakker. A t*köm televan a vasutassztrájkkal!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pont mindig akkor nyomják mikor mennem kellene valahova!!!! Ez nem igaz!!!!!! 18%-os bérnövelés, Nettó 250 rugó a semmiért....hol élnek ezek? Az biztos, h nem Mo-n! Egyszerűen meg kellene oldani. Kirúgni a felét, elvenni a korkedvezményes nyugdíjat és kapják meg a követeléseiket oszt kassza. :evil: :hogyaza: :hogyaza: :bruhuhu:
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.06. 18:46

Engem szerencsére a vasutasok nem érintenek, évente egyszer ha megyek vonattal, akkor is többen megyünk, és akkor már megéri autóval menni.
A BKV sztrájk meg teljesen jó, tulajdonképpen helyettünk sztrájkolnak, nagyon helyes. Meg kimaradhatok a suliból :)

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.06. 19:46

Más: nem tudja valaki, hogy honnan tudok domb.hun kívül a Rúna magazinokban megjelent harcműv stílusokról információt szerezni? Meg persze ha vkinek az enoszuke kieg mevan * * *

M.

Edited by Yvett
Ejnye-ejnye-ejnye... Mégegyszer ne lássam meg. :nesze:
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.06. 19:54

Elvileg a Rúna cikkeket itt is meglehet találni, csak itt nem évfolyam/szám-onként van, hanem ömlesztve:

http://www.freeweb.hu/goldelflap/

Keress meg messengeren Meri!...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.07. 3:21

Tudja valaki, mi történt Eldwyrrel?
Régóta nem láttam az oldalon.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 140 / 201 • 1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok