• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 74 / 153 • 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.07. 19:01

Mire gondolsz egész pontosan?
Mi nincs rajta kidolgozva?

S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.07. 19:50

Sessaryen írta:Sziasztok!

Az ÖSSZES Magus szabálykönyv gyengéje, hogy a varázslói mágia iskolák (MINDEGYIK!), gyengén, vagy szinte sehogy nincs kidolgozva.
Ez a tisztelt JK-ra (4. képzi-szinttől) és a KM/HM-re van bízva...
Sajnos.
A MP-os és mozaikos rendszer tulajdonképpen nem is teszi lehetővé, hogy kőbe vésett szabályokat állítsunk fel a varázslók számára...

Üdv:
S.

Egyetértek Sessel.

A Mozaikmágia nagy és izgalmas újítása volt anno a MAGUSNAK, a többi rpg mágiarendszeréhez képest, de mindig is befejezetlen torzó volt; 15 éve "ez csak alapkönyv de később jönnek a kiegek"- szinten regnál.

Arról nem beszélve hogy a varázslónak akkora hatalma van amit egyik másik kaszt potenciálja; játéklehetőségei sem képesek nemhogy felülmúlni, hanem a nyomába érni. (Olyan 7. szint környékétől ez egyre nyílvánvalóbb lesz.)

De nekem nemcsak ez szúrja a szemem: a papvarázslatok repertoárja szintén "mi csak alapkönyv vagyunk"-gyermekbetegségeit mutatja. Szűk és kevés lehetősége van a papnak a varázslásra, alacsony szinten mindig az a pár varázslat forog csupán.

A dnd-t ismerők tudják hogy abban a rendszerben mennyire elvannak kényeztetve a varázshasználó JK varázslatokkal. Sokféle és színes reperoárjuk van alacsony szinten is.
Ehhez képest a MAGUS nagyon gyér. Jó nem kell másolni a dnd-t, de azért kicsit több lehetőséget is lehetne adni a pap kezébe, mint a gyógyítás-csapás-áldás szentháromságát plusz-mínusz pár varázslattal kiegészítve.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.07. 20:10

:D

Castor! Mit javallasz?
Csináljunk/alkossunk Om-mágiákat is? :D

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.07. 20:11

Szerintem a varázslónak a nekromanciát egy az egyben át lehetne venni a bmtől. Hozzászólás?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.07. 20:21

Aha, van.

Tömören: hülyeség!

Az egyik tapasztalati mágia, a másik mozaik. Semmi közük egymáshoz.

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.07. 20:41

Egyetértek.

Viszont az,hogyha esetleg többen megpróbálunk némi plusszt adni a varázslói mozaikokhoz, az jó ötletnek tűnik.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 13:40

Varázseszközökre, nézve, nincs kidolgozva. Míg a szimbólummágiánál azért az le van írva a ETK hogy az úgy alkotott varázseszközök miképpen épülnek fel mozaik szinten, vagy legalábbis lehet sejteni. És egyáltalán milyenek vannak cirka. Itt még útmutasás sincs.
És emellett egy nagyon fontos dolog is hiányzik, egy minimális energiabefektetés mely a varázserőt a tárgynak kölcsönzi. Ami a szimbólummágiánál a mágikus aura varázsjel. Vagy talán lehet, hogy mivel a tárgy megalkotása során készül a varázstárgy ezért ílyenre nincs is szükség?
Továbbá, az hogy ha egy tárgy hatása kimerül, mert akadájba ütközik akkor az újra tölteni-e magát. Pl Tűzkard, melyet mestermágiával megalkodtunk, és az mondjuk 10 E-s és találkozik egy 20 -as víz csóvával akkor a mestermágikus eszköz tüze kiapad , majd amikor nem éri már a csóva újra lángrakap?. Mert ugyebár csak úgy lehet elpusztítani, ha olyan erősségű mágikus kemencébe rakjuk ami az erjét meghaladja. Így a csóva nem pusztítja el csak, blokkolja a hatását.
És végül az utolsó meglátásom a végesintenzitású varázslatok, .Pl egy nyílba rejtett elemierő kitörés percenként újra kitőr, míg azt nem mondják neki hogy kuss. :D Mert így akkor egy testbe szúrt folyamatos bombát gyárthatunk, ami igazán táp szerintem. :D
Szerintem ilyenkor, a varázslónak új energiát kell befektetnie, hogy újra megkösse az elemi erő kitörést, a tárgyban. Ami lehet kevessebb mint a megalkotásakor, de akkor is egy időtartam nélküli varázslatnál, a mestermágikus eszközöknél legyen kimerülés. Vagy egy időtartam ami alatt visszatölti magát pl egy nap.
Üdv:Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.08. 17:34

Szia!

Szerintem az UT-ban elég jól le van írva a Mestermágikus tárgyak készítése, de azért megpróbálok válaszolni az általad felvetettekre.

1. A mestermágikus tárgy elkészítéséhez mesternek kell lenni valamely mágiahasználatban, egy iparos szakmában és valamilyen fokozaton a Mestermágiában.

2. A mestermágikus eszköz úgy készül, hogy a tárgy előállítása Transzban történik, és az előállítás közben hozza létre a varázsló a kívánt mágiát. Ezért az alkotó mágiájuk teljesen megegyezik a "normál" mágiával. (mozaik, tapasztalati, szférikus)

3. Az energiabefektetés a Transz alatt létrehozott mágia manaköltsége.

4. A létrejött mágia hatása a készítője akarata szerint lehet folyamatos, véges, vagy egyszeri. (Persze erre mondhatni, hogy táp, de itt a józan ész alapján a Km/Hm dönti el, hogy mennyi is az annyi...)

5. Nem alszik ki. Amint megszűnik a víz hatása, a láng újra lobban. A mestermágiás eszközöket csak hasonló erősségű (vagy nagyobb) eszközzel lehet tönkretenni. (pl: igen: mágikus kohó)

6. Végül: egy elemi erő kitörés a nyílvesszőben csak egyszer fog kitörni. Mivel valószínű, hogy a nyílvessző megsemmisül az elsőnél. Meg a varázsló sem hülye. Tehát "beállítja" hogy csak találatkor "süljön el" a vessző.

DE!

Ha figyelmesen elolvasod a leírást, nem hiszem hogy találsz olyan varázslót, aki egy nyílvesszőt fog mestermágiával létrehozni. Mivel egy rossz szándékú mágiatudor igen szépen vissza tud hatni a készítőre a mestermágiás eszközön keresztül, szimpátiás mágiával. Tehát eléggé ritka szerintem az, hogy egy "egyszerű" nyílvessző, varrótű, stb készüljön ilyen eljárással, pláne "csak úgy" közkézen forogjon...

Még valamiben segíthetek?
Ellenvélemény?

Senki?

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.08. 17:49

Sessnek igaza van!
Egy kérdés azonban.

Hogy készít egy varázsló úgy el egy tárgyat (pl kard) hogy közben transuban van?
Azért ehez már nagyon mesterkovácsnak kéne lennie, mert pl szimplán csak átalakítással nem teheti hiszen akkor hogy szövi bele a mágiát?
Nekem csak ennyi kérdésem lenne hozzá.

Castor
A mágia valóban kevés de ezért jó a 4. fokó mágiahasználat :vigyor:
Az már mástészta hogy hogy tesz szert rá bármelyik varázsló.
A papoknak meg amúgy nem muszály mindig varázsolniuk! Elvégre ők mégsem fanatilkus folyton harcolo-gyógyító emberkék hanem a nép hitének támaszai. Más dolog hogy a kivételes papok nem tesznek mást mint isznak és harcolnak de azért vannak akik még így látják a papopkat. Mellesleg ezek az iszakosok elvileg nem nagy mágiahasználól. (pl Arelita (és most nagyon nem hajlok részre!) mert ETK szerint csak alapfokon veheti meg a pszit)
Szóval kis szinten elég az a pár mágia, külömben is a pap max 9 manával kezd. Abból nem sok értelmeset lehet varázsolni szóval mire költi csatában? Vagy gyorsan az ellenfél lesebzésére vagy bízik istenében hogy túléli és akkor gyógyít.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.08. 17:53

Lorin!

Olvass figyelmesebben... :D

Lásd 1. pont.

Mesternek kell lenni valamely mágiahasználatban és
mesternek kell lenni egy iparos szakmában... írtam volt.

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.08. 18:09

Nem Sess elolvastam és azt megértettem.
Attól félek te nem értessz engem vagy csak nekem vannak téveszméim a Transzt illetően.

Szóval:
Játéktechnikailag értem mi kell hozzá de konkréten arra vagyok kiváncsi mit csinál a Transz alatt.
Mert a transz közben ha jól tom nem nagyon tud másra koncentrálni.
Ahoz hogy egy kardot kovácsoljon (ehhez kell a iparosképzi ugyebár) akkor azt hogy csinálja?
Miközben éppen a transzra koncentrál veri az izzó vasat a kalapáccsal?
Kicsit nekem hihetetlennek tűnik...
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.08. 18:17

Na ez fájt.
Elkészíted a mestermunkás tárgyad rárajzolod a runákat közben ha kész a tárgy transzba esel és feltöltöd manával a rajzolatot és ettől lesz mágikus.A meditáció nem egyenlő a transz-al.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.08. 18:33

:D :D :D

Togar! Nem "sima" rúnafegyverről beszélgetünk épp, hanem Mestermágikus fegyverről... :D

Lorin!

Ez esetben a Transzot ne úgy képzeld el, hogy ül a csóka és maga elé mered... :D
Javallom olvasd el a Transz diszciplína leírását is... Transz közben uis lehet bármilyen "lassú" dolgot művelni. Akár kovácsolni is...

Mellesleg ez azért érdekes, mert a Transz csak a kyr psziben szerepel. Azonban Mestermágikus tárgyat nem csak mozaikvarázsló képes létrehozni. A titok nyitja talán a Mestermágia oktatásában van. Az én olvasatom szerint aki megtanulja a Mestermágiát, az a Transz diszciplínát is megtanulja...

Bár ez csak az én olvasatom...

S

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.08. 19:00

Trogar.

Rúnafegyvert tom hogy kell csinálni azzal nincs gond. :lol:
(te is olvass figyelmesebben :lol: 8) )

Sess
Rendben értem csak ennyire voltam kiváncsi .
(elolvasnám a transzot de ilyenkor nincs nállam semmilyen szabálykönyv.)
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 19:53

Köszönöm, a segítséget nekem csak ezzel az egyel lenne kifogásolni valóm:

6. Végül: egy elemi erő kitörés a nyílvesszőben csak egyszer fog kitörni. Mivel valószínű, hogy a nyílvessző megsemmisül az elsőnél. Meg a varázsló sem hülye. Tehát "beállítja" hogy csak találatkor "süljön el" a vessző.

És a kifogásolnivalóm, az nem más mint, az hogy előzöekben, leírtad egy mestermágikus tárgyat csak egy hasonlóerejű, vagy erőssebb mestermágikus eszközzel tudunk megsemmisíteni. S mond meg nekem. Miért pusztulna el a nyílvessző, mely mestermágikus, ha csak egy elemierő kitörés éri, ami nem mestermágikus, az szimplán egy varázslat.Tehát szerintem apszolút nem pusztul el. És te találtál olyan varázslatot mely esetspecifikus időmágia, a mozaikok között.Pl:olyam mely csak akkor fejti ki hatását ha egy bizonyos cselekmény bekövetkezik. Mert én nem csak a rúnamágiánál, (Kisugárzó Varázsjel) és nem tudom, azt egy mestermágiával megalkotott tárgy esetén olyan lehet e mint egy mozaik. És ha neagyisten elhasználjuk a nyílveszőt, azaz kisül, akkor újra kell alkotnunk, biztosan. Nem lehet bele újra manát tölteni.
Üdv:Helax
UT:amagasmágiát csak harmadik fokon kéri a képzetség, legalább is az én könyvemben
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 74 / 153 • 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 153

Vissza: Csevegõ