10 egynéhány éves tapasztalat van a hátam mögött mint KM, ezért volt időm ilyenken gondolkodnom. Mi lenne, ha én is egyszer JK lehetnék, milyen furmányos varázslatokat találnák ki a varázslómmal. . És végre összejött. JK vagyok
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.” Onion Ordan
TI miről beszéltek itt? Gondolok az élőhalott vs varázsló témára...
Kicsit tegyük rendbe a dolgokat: Az élőhalott még nem démon!
Az elemi mágiák ugyanúgy sebzik, mivel a tesi valóval rendelkezőknek e világi testük van. A testetleneknek már más tészta, de ott meg az összetartó "energiát" rombolja az őselemi energia. Ám mivel nincs FP-jük, csak az Ép sebzés okoz bennük kárt. Tehát minden 4. Fp után veszítenek 1 Ép-t... lehet számolgatni, hogy egy 20 Ép-s élőhalottba mekkorra Erejű mágiával kell sebezni. A sötétség Élőholtaira rényleg jó az elemi fény. Asztrál és mentálmágiára, méregre tényleg immúnisak. Ezeket jól mondtátok. Az Elemi erő is sebzi őket természetesen...
A fejrobbantás tényleg nem rossz, csak gazdaságtalan. Egyszerűbb felgyújtani mind. Ua a közönséges tűz is sebzi a testtel rendelkezőket. 6 Fp-1 Ép alapon... Pár perc lángfürdő és nincs több zombi-probléma...
Táp nem táp. A varászlóval egy szőrösszívű Km-nél is olyan dolgot lehet kihozni a Mozaikmágiából, ami tápnak minősülne, de nem az, csak kreatív mozaikfelhasználás. Gyakorlat és ötletek kérdése az egész... Ki hogy látja a mozaikmágiát....
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."
Új téma A nyílvesszőnek mennyi a tömege valaki nekem meg tudja azt mondani? Üdv:H
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.” Onion Ordan
Dunadan írta:Új téma A nyílvesszőnek mennyi a tömege valaki nekem meg tudja azt mondani? Illetve azt hogy itt is él az UT Tp-Kp átváltási része?
Üdv:H
Én csak egyvalamit nem értek minek mestermágikus nyílvessző mikor sima rúnamágiával is el lehet érni az egyszer robbanó hatást és ott legalább nem hatnak vissza szimpatikus mágiával rád.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar válaszolok kérdésedre Az UT- 268 oldalán található szöveggel.Mely a szimbólum mágia 6 fokát taglalja. "A varázstárgyak készítésének egyik legnagyobb kockázata, hogy, hogy szimpatikus kapcsolat köti össze őket megalkotójukkal, aki ezáltal távolról is sebezhetővé válik rajtuk keresztül. Ezt a súlyos hátrányt segít kiküszöbölni Andus Olaphastur dorani magiszter módszere" Ebből világossá válik hogy a szimbolummágiával készített tárgyak addig nagyon is sebzik a varázslót míg, az nem úgy készíti el őket, hogy elérte a képzettség 6.-dik fokát. Míg a mestermágiánál, a szimpatikus kapcsolat levetkőzése már 5 fokon megtörténhet. Nos melyiknek van nagyobb esélye hogy valaki ötödik szintet ér el vagy az hogy hatodikat? Remélem ezzel segítettem, ja és ahogy az ETK-ban írva vagyon A kíméletlenek tőre című varázslatnál csak akkor fejti ki hatását, egy ilyen felszabaduló rúna ha az Ép-sebzést biztosít. Ami azért nem mindig könnyű. Üdv:H
Kb ugyanannyi esélyed van mindkét szintet elérni, mert ahhoz hogy 5-ös szinten használj mestermágiát 5-ös szinten kell a kapcsolódó iparűzés mondjuk íjkészítés hogy maradjunk a példánál és akkor le tudsz gyártani egy csomó nyílvesszőt. de semmi mást.Utánna elkezdheted tanulni a következő szakmát.Míg a szimbólummágiánál 6ik szinten bármire tudsz rakni mágiát.Igazság szerint emiatt nem látom sok értelmét egy mestermágusnak.Mert egy vari nem áll le mondjuk páncélokat kovácsolni.
A kíméletlenek tőre varázstárgy folyamatosan fejti ki hatását, robbanó nyílvessző egyszer fejti ki és ha túlütöd támadásnál épt sebez ha nem akkor fpt és kapcsolódó épt. Másrészt egyszerűbb megcsinálni is és csak egyszer használatos.De még mindig nem értem mit akarsz gyártani mestermágiával?
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Tudod az titok, van egy két varázstárgy leírásom, de még érlelődnek, benne, ha majd itt lesz az ideje, feltárul, Helax Laknoor munkásságának könyve. Hogy vitára bocsássak dolgokat.
Én jobban szeretem használni a dezintegráció szót, mert az jobban kifejezi a lényegét, hogy nem szétesik, hanem energiává változik. Amikor említetted a robbantást, egyből azon gondolkodtam, vajon hogy gondoltad. de aztán nem mertem megkérdezni, ne hogy hülyének nézz.
Csupán egy kérdésért nem valószínű, hogy hülyének nézne bárki is. Egyébként a szimpatikus viszonyt hogyan lehet elrejteni? Gondolom a leplezés varázslat nem a legcélravezetőbb, mert azt még a varázsláskor kell beépíteni, de egyéb rejtő varázslatokat nem láttam...
M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
A szimpatikus viszonyt sehogy nem lehet elrejteni. Mivel a leplezés varázslatokra hat. de a szimpatikus kötelék, mágián kívüli folyamat. Épp ezért roppant mód veszélyes, és praktikus. Nagy veszélyt vállal ki hagyja holmiját eltünni.
Itt most nem pont holmira gondoltam, hanem pl egy akaratátvitel mentálbélyeggel felruházott homonkulusz. Mert akkor ezek szerint egy varázsló, aki ilyesfajta szimpatikus viszonyba keveredik akárkivel, avgy akármivel, eléggé védtelen. Nem csodálom, h a varázsló sokaknak kimerül a tűzlabda varázslatban...
M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."