• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 79 / 153 • 1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.09. 15:36

Szimbólumoknál nem tudom működik e a leplezés? A ETK nem ír róla, csak fizikális varázslatoknál, én max az egyik kreálmányommal meg tudnám, csinálni, nagyval, :D de ahhoz még nagyon nagyon sokat kellene fejlődnie a karakteremnek a mágiában. :D
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.09. 15:49

Egyszerűsítsük le ezt a szimpatikus viszony gondotokat.
Van a papokokon kívül másik kaszt amely észleli egyáltalán a szimp. viszonyt?(az is csak a mentál vagy asztrál fonalat látja) Mert a varinak nincs hozzá varázslata!
Tanulmányai alapján feltételezi, hogy a szimbólum alkotójával ál szimp. viszonyban, vagy egy tárgyszimp. varázsjel egyik másik tárggyal, de erre semmi garancia nem áll rendelkezésére. Sőtt ha pl 5. fokú jelmágus egybe sűríti a szimbólumát(és a vizsgálódó ennél alcsonyabban képzett) akkor semmit sem tud belöle kihámozni, pl azt se van-e benne egy tárgyszimpátiát okozó varázsjel ami nem 1 E erősségű, hanem legyen kettő, és így nem a készítőre hanem a másik erősebb szimpatikus viszonyban lévő tárgyra hat a varázslata.
Szal szép az a szimpatikus mágia, de meglétének eldöntése a HM/KM hatásköre és a JK valymi keveset tud ezügyben tenni. Ne feltételezzük, hogy az NJK hatékonyabb.

Mestermágiáról később, suliba kell mennem.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.09. 17:10

Na írok én is!

Togar mondtad hogy a kíméletlenek tőre folyamatosan hat.
Na ez nem így van. A fegyverre amit átalakítassz tulajdonképpen csak egy átformázás varázslat hat. Akkor pukkan el a varázslat mikor ÉP-t sebzel és ez azért mert akkor a vér lemossa a rúnát a fegyverről és megszünik a fegyverre bocsátott átalakítás. Ekkor a fegyver visszalakul eredeti formájába ami képes meglepetéseket hozni de inenntől kezdve evlveszti mágikus mivoltát lévén nincs már rajta rúna.

Nyílvesszős téma.
Hát ez elég nagy hülyeség! Miért akarna valaki elemierővel sebezni ha egyszer a tűz sokkal pusztítóbb? Mert - ahogy azt nem rég Trogarral megbeszétük- az elemierő 1E=4 MP ha K6-ot akarok sebezni. Akkor már jobb a tűz ami ugyebár hatás után a lángrakapott anyagokat tovább égeti. A Szimpátiás viszon könnyen kikerülhető, annyit kell csak tenni hogy megszabod hogy becsapódáskor fejtse ki hatását, na persze ehez kell az is hogy a nyilvessző megsemmisüljön a saját mágiájától.
Castornak ez esetben szerintem igaza van! Egy akármilyen gyűrű sokkal többet ér mint egy ilyen vessző.Már csak azért is mert abba pl lehet rakni egy Drágakőmágiás kövecskét és akkor dupla funkció. Na meg újra lehet tölteni, és szép. :lol:

Szimpátia
Igen lehet a papokon kívül is érzékelni ha valakit mentálfonál köt vmihez.
Asztrál/Mentál-szemnek hívják. Ellenben hátránya hogy mutatja ugyan a fonalat de ha nincs hatókörön belül az akivel összeköti az alanyt akkor csak annyit fogsz tudni hogy van valakivel mentál/asztrál fonala kialakítva, azt hogy kivel azt nem.( abban nem vok biztos hogy pl ilyen tárgyakra is mutatja nem csak személyekre)

Zombik
Nos ez érdekes téma.
A zombikat elég csak szétverni nem? Ha levágod minkét kezét hasonlók akkor annyira nem ártalamas. Viszont legreálisabnak én a felgyújtásukat tartom. Mivel az tovább ég valamint nem csak mágiával lehet elérni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2008.04.09. 18:52-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.09. 18:29

Lorin O Krell írta:Na írok én is!

... Mert - ahogy azt nem rég Trogarral megbeszétük- az elemierő 1E=4 MP ha K6-ot akarok sebezni...

Na itt martam meg magam!
Ilyen nincs! Az Elemi erő NEM sebez 1E=4Mp - K6 sp-t!!!
Az elemi erő 1E=1Mp - 1 sp.

De hogy ne csak emlékezetből írjam, esküszöm holnap de. megnézem az ETK-ban mit ír erről...

Mellesleg TOGAR és nem Trogar.

S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.09. 18:31

Megjöttem :D !

Lorin, a vér nem mossa le a szimbólumot, ahogy a szél sem fújja el a teleportáló homokkört, ahogy a leomló fal sem hatástalanítja a jelmágikus csapdát. Tudom, hogy az ETK ezt írja, de elsősorban ÚT alapján játszunk az meg cáfolja.

Mestermágia:
-3. fokig csak detektáló szerepe van, semmi más.
-3. fok felett csak varázsló kasztú tanulhatja, ez nem összekeverendő a mágiahasználó kaszttal.
-4. fokon képes tárgyat alkotni az iparűzés képzijével transzban, de a szimpatikus viszony létrejön.
-5. fokon megalkotja a tárgylelke tutit, így nem jön létre szimpatikus viszony.
-6. fok, bár ez csak jelmágia kapcsán merült fel, ÚT-ben a 6. fok szinesítő leírás, JK SOHA nem birtokolhatja, szal a jelmágia marad jó kis szimpi viszonyban.

Azt írja, hogy a módszer nem jelekbe zárja a mágiát, olvasatomban a jelmágikus fogások, szimbólumok nem alkalmazhatóak mestermágikus varázstárgy készítésekor.
Sehol nem írja hogy a töltődés amolyan "eldöntöm milyen legyen". Ennek örülök is, hisz az qrva nagy táp lenne. Többek között ezért kérdeztem, hogy a Tűzíj nevű varázstárgy milyen szimbólumokból épül fel, mert az aztán jól újratöltődik, körönként 2x. Ott se jutottunk semmire :? .
Ebből kifolyólag így a'la natúr nem töltődik újra és nem tölthető újra, magyarul egyszer használatos. Röviden szívás. Nem sok értelme lenne.
Erre egy "megoldás", "új varázslat", "egyéb mágiaforma" tárgykör alá.
Azon az elven kiindulva, hogy az időmágiánál leírt plussz körök MP rááldozássl nyújtják a varázs időtartamát, az új mozaik fordított Mp/Idő viszonyban biztosíthatja a tárgy újrahasználhatóságát, feltöltődését.
Érthetőbben :D :
A varázstárgy készítésekor a varázshoz hozzáfűzve a kívánt mozaikot a lenti időtartam alatt töltődne fel , lenne használható újra. Ettöl függetlenül olyan mozaik(a már létező, a könyvben) is hozzáadható mely a hatás időtartamát nyújtja.

(Ez a lista nem újdonság, a mozaik-mágia plussz körök táblája két helyen megváltoztatva.)
minden további segmens csökkentés +8 mp
1 kör/110 mp
2 kör/102 mp
3 kör/94 mp
4 kör/85 mp
5 kör/75 mp

1 perc/70 mp
2 perc/65 mp
3 perc/59 mp
4 perc/53 mp
5 perc/45 mp
(itt csináltam egy kis változtatást mert a könyvben kavar volt)
1 óra/40 mp
2 óra/36 mp
3 óra/33 mp
4 óra/29 mp
5 óra/25 mp

1 nap/20 mp
2 nap/18 mp
3 nap/16 mp
4 nap/13 mp
5 nap/10 mp
(itt is bár lehet nagyobb különbség kéne az 5 nap és az 1 év közé :? )
1 év/8 mp
2 év/6 mp
3 év/4 mp
4 év/2 mp
5 év/1 mp

Nem tudom ki mennyire gondolja tápnak, azért a naponta egyszer újratöltődő tárgyhoz is min 3 szint kell és akkor még normális varázslatot nem is tud belefűzni, meg kell hozzá a 4. fok az egyéb és szimpatikus mágiaformák témakörben, amit senki nem fejlesztene egyébként. Azért raktam ebbe a kategóriába, és nem az időmágiába mert a táblázat inverzét leszámítva semmi köze nincs hozzá.
Sztem egyenlőre ennyi elég is lessz :lol: .

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.09. 18:40

Kaspar!

Csak egy kérdésem és egy észrevételem lenne:

- Hogyan magyarázod akkor a törpe műhelyekben elkészül mestermágikus tárgyakat, ha ők nem is varázslók?

- A mestermágiás fegyverek/tárgyak az elkészülés során lesznek (vagy a végén a tárgy elkészítését bezárandó, tök mindegy) mágikusak, feltöltöttek. Azért nincs szükség semmilyen jelmágikus fogásra, mert a mágiát beleszövik a tárgy anyagába, átlényegítve vele azt. Így maga a tárgy a hordozó "jel". Tehát nem arról van szó, hogy "eldöntöm milyen legyen" a mágia, hanem rendesen "létre kell hozni" a beleszőni vágyott mágiát. Bár ha mozaikmágiáról van szó, akkor bizony a user dönti el, mit is akar "beletenni".

+1 Igen, a Mestermágia nagyon táp. De vannak hátrányai is, és én még nem igazán találkoztam senkivel, aki használta volna...

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.09. 18:44

Sessaryen írta:H
-Hogyan magyarázod akkor a törpe műhelyekben elkészül mestermágikus tárgyakat, ha ők nem is varázslók?

Például? Milyen az a törpe varázstárgy amiben a mestermágia alatt leírt, azzal magyarázható spell van?

EDIT: a másik felét nem nagyon értem mit akarsz vele cáfolni mondnai, mindössze annyit írtam hogy rúnákat nem rajzolnak a mestermágikus tárgyakra, így ami csak rúnával hozható létre(zóna varázsjel pl) az kilőve.

Használni meg azért nem használják mert nincs jól megcsinálva, sztem. Egylövetűt senki nem játszik szívessen.

Kaspar
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.09. 19:00

Sessaryen írta:
Lorin O Krell írta:Na írok én is!

... Mert - ahogy azt nem rég Trogarral megbeszétük- az elemierő 1E=4 MP ha K6-ot akarok sebezni...

Na itt martam meg magam!
Ilyen nincs! Az Elemi erő NEM sebez 1E=4Mp - K6 sp-t!!!
Az elemi erő 1E=1Mp - 1 sp.

De hogy ne csak emlékezetből írjam, esküszöm holnap de. megnézem az ETK-ban mit ír erről...

Mellesleg TOGAR és nem Trogar.

S.
[/quoe]

Togart gyorsan javítottam mielőtt ő is leharapná a fejem ezért. :?

Nos akkor engem sikereült TELJESEN összekavarnotok...
Igen azzal tisztában vok hogy elemierő 1 E= 1 SFÉ, -1SP, és ez csak 1 manapontba kerül!
Ezt tudom nem újdonság. Ellenben Togarral (már megin 2 R-el írtam) mintha arra lyukadtunk volna ki ha Őselemként teremtem meg akkor 1E= K6 sebzés.
Akkor gondolom szerinted (Sess) ez nem lehetséges?
Komolyan mondom elolvasom ma a mágia fejezetet! Mert már az én orromat is böki...
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.09. 19:04

Lorin!

Őselem a Tűz, Viz, repülő... stb.
Az Elemi Erő a mindenség energiája.
Tényleg jobb ha utánanézünk...

Kaspar!

Törpe fronton pls. konzultálj Torof Oggival... :D

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.09. 19:08

Oké :D . Bár sztem nem fog örülni ennek a fejleménynek.
Csak azért kérdeztem vissza mert nem nagyon tudok még regényből vagy bárhonnan sem olyan törpe varázstárgyat amire utaltál. Ha jól sejtem a törpének még a vari kaszt is tiltott.

Kedves Toroff Oggi/Togar.
Légyszíves nézz utánna a kőtábláidon van-e olyan tipikussan törpe varázstárgy, mely azzal gyanúsítható hogy mestermágikus úton készült.

Kaspar
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.09. 21:36

Én úgy tudodm az ETK szerint Km engedélyezheti ha a Jk-nagyon pitizik :D
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torof Oggi » 2008.04.10. 7:32

Kaspar.

Biztos hogy van ilyen de sajnos ez egy fehér folt a Magusban a törpék sincsenek rendesen kidolgozva.Annyi van róluk hogy kiváló fegyvereket köztük varázsfegyvereket és egyéb dolgokat készítenek.A törpék abszolút nem használnak mestermágiát mivel a varázslóik is ritkák és azok is földmágusok. Én finoman fogalmazva egy Magus világával rokon világból indultam ki ahol úgy készülnek a törpe varázs tárgyak, hogy megkovácsolják a tárgyat majd a végén a kovács feltölti mágiával. És a hatás állandó marad, amíg a tárgy meg nem semmisül. Lehet ez lángaura, fegyver visszatér a kézbe stb. De ehhez egyrészt mindenképp kell varázstehetség a kovácsnak és min. 5 szint az iparűzésből. Nekik egyedi ősi mágiájuk van erre amiket meg lehet tanulni tapasztalati úton. Ezért olyan ritkák és drágák a törpe varázs tárgyak és nagyon ritkán kerül ki Tarinból.Olyan ez mint az élőfém, a törpék gondozzák és csak a kiválasztottak kaphatnak.

U.I: Gorduin fegyvere törpe munka (tudom élőfém de törpemunka).Ez egynek így de ha nagyon kell mestermágikus utána nézhetek.
III. Vörös Hadúr
Vörös lobogó hordozója
Torof Oggi
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 269
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.10. 12:12

Volt itt táma, hogy ki tudja látni a szimpatokus kapcsolatokat, és születtek válaszok. De kimaradt a Pszi Mester, aki szintén képes erre, Psziből.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.10. 15:43

Télleg. De az is kérdés, hogy ki tud a szimatikus kapcsolat másik pontjára hatni? Mert ha csak varázsló akkor nincs akkora gáz. Látni meg aki látja az nem tudja, hogy ki vana túloldalon ugye, csak tippelgetni lehet?

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.10. 17:24

Továbbá a boszorkányok is képesek rá.
H
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 79 / 153 • 1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 153

Vissza: Csevegõ