• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Gianagi tél [ÚTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 15 / 22 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22

Re: Gianagi tél [ÚTK]

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.04.07. 20:49

(Tagrid)

*Az anyóhoz érve (banya :D) a sebesülteket segítek elhelyezni a házban, illetve az udvaron.
A furcsa szag elterjedésével megfordul az épp üres gyomrom. Még szerencse, hogy rajtam nincs égési sérülés. Ha a többi sebemet ellátná, azt megköszönném hálásan neki.
A Gilron pap invitálására:*

- Köszönöm(jük) szépen. Úgy gondolom, hogy még egy darabig maradhatunk. Még a sebek megnyugodnak, elköltjük a reggelit.
Ti szerintetek? - *fordulok itt Saunhoz és a többiekhez.*
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.07. 22:53

Scyllaina

*Azt látom, hogy Tagrid beszél... és hogy a többiekhez fordul. De a fene egye meg a hóhaját, én megint nem értek belőle semmit.
Egyre jobban kezd elegem lenni abból, hogy nem értem az itteni nyelvet. Türelmetlen vagyok na. S ennek hangot adok.*

- Tagrid lenni te mit beszél más? Lenni én nem ökör csengő, mi megy juhász mögött. Mondani mit, én is érteni akar.
Vagy rekesz ki te, mert én nő? Vagy más ok? Mondani most. Beszélni. Így nem jó. (közös nyelven)
*A vörös hajamhoz jelenleg vörös arc is párosul. A végére egész jól belelovalltam magam.
Mivel nem tudom magam kifejezni rendesen anyanyelvemen még dühöngök egy sort.*

- Ha kiderül, hogy csak azért nem osztja meg velem a dolgokat mert nő vagyok, kiherélem. (asziszul)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.04.08. 7:42

Belépve a házba köszönök majd megvárom míg a súlyosabb sérülteket ellátja
- Köszönöm.
- Köszönni Vilmar. Jól esne.
- Ti mit gondol?
fordulok a többiek felé
Scyllaina kitörését látva elmosolyodok, de szó nélkül hagyom a dolgot
Fp: 8
tp:20+14=34
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.08. 13:56

Nasnaer

*Segítek én is elvinni a sebesülteket a banyához. Mikor odaértünk és elhelyeztük őket, meglátva hogy a vén nyanya mivel kenegeti őket, undorodott felyet vágok be és odasúgom Elricknek.*

-Még jó hogy az íjjászok ritkábban sebesülnak meg. Inkább szenvednék az égési sebbel, mint hogy az az élőalott nő trágyával kenegessen.

*A Gilron pap meghívását meghallva, egyből jobb kedvem lesz.*

-Naná hogy megyünk! Kösz a meghívást!

*Majd a dartonita nő látható nemtetszését, hogy nem érti a beszédünket, úgy döntök rendes leszek és elmagyarázom neki amit a pap mondott.*

-Nem, nem akarunk kiközösíteni mert nő vagy. Személy szerint én jobban szeretem a nőket, mint a férfiakat :D Az előbb a helyi pap az ünnepségre hívott meg minket és Tagrid azt az ötletett vetette fel, hogy maradjunk még, míg a sebek kicsit gyógyulnak. Bocsáss meg nekünk Scyll, de néha elfelejtkezünk magunkról, hogy te nem értesz a nyelvünkön. (közös)

<Remélem nem értett semmit félre, mert nem szeretnék azzal a páncélös öklétől egy állast.>

//20+7 Tp/
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.04.08. 17:42

(Tagrid)

*Scyll szavait hallva gyorsan elrendezem a gondolataimat a fejemben. Ő is töri a közös nyelvet, én is, így nem biztos, hogy teljesen megértem. Már válaszolnék, amikor Nasnaer megelőz. Míg ő beszél, odalépek a nőhöz. Ha engedi az arcán kedvesen végigsimítok kezemmel.*
- Nem, nem Scylla nem felejteni el. Nekem tetszik a nő, szép. Nem rekeszt ki akar. Nasnaer elmond mit mond pap, és mit mond én. Neked erről mi vélemény? Jönni velünk aszal? - *és udvariasan nyújtom felé a karom, hogy odakisérhessem.*
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.08. 20:20

(Saun)

*Csak enyhén összeráncolt szemöldökkel figyelem a Darton-hívő nő kirohanását. Nem értem mit mond és nem értem miért ennyire mérges. Inkább kimaradok ebből, nem nekem való az ilyesmi. Amiben nő van az csak bonyolult lehet. 8) Így felöltözve vállamra vetem a csatabárdomat és csendesen követem a társaság nagyját. Nem mintha füllene a fogam a túlzott ünnepléshez, de azért valakinek vigyáznia kell, hoyg használhatóak maradjanak.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.08. 22:43

Scyllaina

*Nasnaer magyarázatát hallva rohamléptekkel tova száll a pillanatnyi mérgem. Felfújtam az ügyet mint az ökörbelet szokták 8)
Tagrid érintésére megvillan a szemem, majd mint aki élvezi... hirtelen a keze mellett csattan a fogam. Ezek után nem felejtek el negédesen mosolyogni rá.
Remélhetőleg még ezek után is felkínálja a karját - ha igen, kedélyesen belekarolok, ha nem csak megyek mellettük az ünnepség helyszínére (hacsak a néne nem akar még valamit :roll:)*

- Ha így lenni. Ti segíteni nekem tanul erv nyelv. Így lenni hamar én nem kirekeszt, s lenne, ti nem mondani el több kettő mit akarni tenni.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.10. 15:25

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Villon
Időpont: ősz, nap vége
Résztvevők: Mindenki
Esemény: A csata vége

(Off: Összefoglalom:

Közöst beszéli: Nasnrer, Elric, Tagrid (töri) Scyl (töri)
ervet beszéli: Drof, Tagrid, Nasnaer, Elric, Saun)

Az anyóka kifogástalan aszisz nyelven szólal meg Scyl szavaira:

-Neeemcsaak lószaaar ez leeelkeeecskéém. vaan ebbeee mindeeen, mi az éégett bőőőr eeelen vaalóó áááfium.

Nos, miután senki nem jelezte egyértelműen, hogy "visszamegyek a fogadóba, felszerszámozok és indulok":

A falusiak víg banzájba kezdenek, a hidra legyőzése fölött érzett örömükben, igazi kis parasztlakodalomhoz hasonló a hangulat, hamar lesz enni-innivaló az asztalon rogyásig; és egy vonósbanda is előkerül.
Az arelitákat két mogyoróbarna hajú, bögyös szépség kínálgatja, és most láthatólag tesznek rá, hogy az egyikük félelf, a vitézség az vitézség el kell ismerni.
Saunt nagy ívben kerüli minden helybeli, tiszteséggel kínálgatják, de se beszédbe elegyedni se mellé ülni nem akaródzik senkinek, de több férfi is kezet szorít vele, megköszönve a segítséget, de inkább tisztelettel kezelik, mint oldott barátsággal.
Drofot a törpét valósággal szétszedik -pozitív értelemben, egyszerre egy marhacsülök, egy szárazkolbász és hárok krigli sört is akarnak a kezébe nyomni, veregetik a hátá és "kedves törpuramnak" szólítják, és tucatnyian akarják dohánnyal kínálni ás áldomást inni vele.
Tagridot a helybeli menyecskék békén hagyják lévén kísérője Scylne, így csak fanyarr lenézéssel veszik tudomásul, hogy a kyr vérű harcos a "vaslady" bájaira tör.

(Nasnaer, Scylaina, és Saun a szórakoztató és hiteles játékért további 10 Tp-t kapnak.)
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.11. 12:06

Scyllaina

*Az anyóka szavaira elmosolyodom.*
- Végre valaki érti mit beszélek. Ha használ nekem mindegy :wink: :D

*A mulatság igen jó hangulatban kezdődik - már akinek. Egy huncut villanás jelzi a szememben, hogy észrevettem ám a helyi menyecskék fintorgását.
Számomra az ünneplés kimerül azonban egy kedélyes reggeli elfogyasztásában, egy korsó sör/bor (ami van) társaságában. Azért még hosszú az út előttünk, s nem igen lehet napokat késlekednünk. Ezt gondolom a többiek is tudják, és azért úgy a délelőtt folyamán útnak is indulunk majd...
Saun kirekesztése feltűnik - bár sejtem miért... őt inkább tisztelik a helybeliek, hisz Uwel felkentjei nem épp a dorbézolásokról híresek.
Ha Tagrid hagyja, akkor mellé telepszünk.*

- Tagrid. Mondani Uwel lovagja nak, hogy lazítani ő is kiscsit. Ne lenni karó, érdemli meg ő pihenést.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.04.11. 22:52

(Tagrid)

*A hölgy váratlan "harapása" elől elrántom a kezem és felhúzott szemöldökökkel nézek rá. Enyhén elmosolyodom és a karom nyújtom feléje.
Míg az asztalhoz nem érünk észreveszem a többi falusi menyecske pillantását még büszkén is kihúzom magam, hogy milyen szép hölgy, aki még ráadásul bátor is sétál mellettem.
Az asztalhoz érve elengedem és mutatok egy ülőalkalmatosságra Saun mellett.*

- Csüccs...
*Szavai után pedig bólintok egyet még mindig mosolyogva és úgy fordulok az Uwelita felé.*
- Atyám! A szépséges hölgy - *mutatok a dartonita nőre* - azt bátorkodott mondani, már ha jól értettem a szavait, hogy ne legyél olyan mintha karót nyeltél volna. Lazíts, mert te is megérdemled a pihenést.
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.12. 12:13

(Saun)

*A kézfogásokat elfogadom minden helybélitől, de nem mondhatni, hogy nem örülnék legbeül a csendes távolságtartásnak. A Bosszúangyaloknak nem feladata a barátkozás. Tesszük, amit kell nem várva sem fizetséget, sem jókívánságokat. Így én nagyon kellemesen elüldögélek valahol az ünnepség "peremén". A kínálásokból összeszedek egy tányérra való reggelit és valami nem alkoholos innivalót. A többieket kis fejcsóválással figyelem, de egyenlőre nem szólok bele az ivászatba, hisz biztosan jól bírják és tudják milyen fontos a feladatunk. Scyllaina és Tagrid közeledtére felnézek és meglepetésemre nem csak erre tartanak, hanem ide. Ahogy leülni készül a paplovagnő gyorsan felálok, majd feldöntve az ülőalkalmatosságot. Ettől a tanácskozáson is megmutatkozó zavar és vörösség ül ki arcomra. Még arról is megfeledkezek, hogy a nő nem érti az ervet.*

-Ööhm... Foglaljon helyet Scyllaina Kisasszony.

*Valami dereng, hogy nem kedveli a hivatalos formulákat, így inkább gyorsan elhallgatok és kissé sutának érezve magam megvárom, míg helyet foglalnak mindketten, csak ezek után ülök vissza az asztalhoz. Innentől kezdve tényleg mint aki karót nyelt. A mondandóra odafigyelek, bár nem értem, de ahogy Tagrid fordít ismét lángra kap arcomon a pír.*

-Köszönöm. Azaz nem bánom. Vagyis... öhm... Tehát ez természetes. ... A lényeg, hogy nem lenne szükség erre a felhajtásra. NEm ezért tettem, tettük. Csupán így volt helyes. Elég lett volna, ha csak csendben távozunk. Pihenés... Nos nekem az lenne pihentető, ha nyugalomban sétálhatnék, lovagolhatnék hazám roppant erdeiben. ... Kérem tolmácsolja Scyllaina nővér felé, hogy ne törje le jókedvét az én mogorvaságom. Érezzék jól magukat.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.04.12. 20:48

(Tagrid)

*Saun szavait türelmesen végighallgatom.*
- Szerintem a felhajtás nem miattunk van, hanem a kedves emberek akarják emlékezetessé tenni maguk számára ezt a dicsőséges pillanatot. Ha nem lettünk volna itt, akkor is legyőzték volna a hidrát, s akkor is ünnepelnének.
Az eddigi tájak is szépek voltak, bár kissé nehezek és sárosak, de bizonyára szép lehet a nyári száraztalajú erdőben sétálni ...
*Átfordulok Scylhez.*
- Nővér. Saun kéri tőlled, hogy nem lenni szomorú, lenni boldog vidám.
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.13. 11:54

Scyllaina

*Míg leülünk Saun mellé nem kerüli el a figyelmemet az, ahogy zavarában kétballábaskodik az uwelita. Egy halovány mosolyt csal az arcomra. Korábban is kiütközött rajta, de most már biztos vagyok benne, hogy igen tapasztalatlan még bizonyos téren.
Arcomon a mosollyal várom mi lesz a vége a két férfi beszélgetésének - láthatóan valamit jól kiveséznek. Erre kapok egy röpke kurta mondatot Tagridtól. :o
Az első csodálkozást felváltja a jókedv. Felállok és az uwelitához lépek. Közel hajolok hozzá, belenézek a szemébe, majd két mutató ujjammal a szája szegletéből egy "mosolyt húzok az arcára".*

- Íííígy....
Tagrid. Mondani meg neki, hogy mosoly ne múljon. Akkor újra jövök, csinálok vele mást... - *bár nem a hóhajúra nézek, de szavaim hozzá intézem, s közben Saunra kacsintok egyet.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.04.13. 12:36

mosolyogva fogadom a köszöntéseket és a gratulációkat illetve igyekszem ezeket udvariasan visszautasítani valami olyasmit motyogva, hogy semmiség és hasonlók. Enni eszek bőven, de az itallal már vigyázok egy cseppet no nem nagyon, de azért ügyelek rá, hogy ne üssem ki magam teljesen. Közben igyekszem a társaimra is figyelni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.04.13. 15:41

(Tagrid)

*Felhúzott szemöldökkel és enyhe mosollyal figyelem a nő tevékenységét. Majd a nő szavait végighallgatva értelmezem és próbálom fordítani Saunnak.*
- A nővérke azt próbálja a tudomásodra adni, hogy mosoly legyen az arcodon, még ha el is engdi, vagy különben különleges bánásmódban részesít.
<Hűha... hogy ebből mi fog kisülni.>
*Próbálok nem röhögni, visszafogom magam tartva az enyhe mosolyt arcomon.*
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 15 / 22 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22

Vissza: Régi Kalandok...