Végigolvastam az elmúlt 7 oldalt.

Ezért próbálok hozzászólni, amire emlékszem, hogy volt valami konkrét kérdésféle a többiektől pedig elnézést és kérlek benneteket valaki pórálja nekem összefoglalni RÖVIDEN, pontokba szedve, ha lehet 1-1 nem barokkos mondatban, hogy mi a kérdés?

Amikre ráleltem:
Nekromanta: A magusban idézőmágus a nekromanta-varázsló. Ez így lett kialakítva alapvetően. PErsze van egy-két másik szimbóluma, de azok emg arra jók, hogy amit idézget magának azt ide-oda köthesse.

A "régivágású" nekromanta a BM, illetve UTK-ban már van varinak is néhány ilyenje.
Saját mozaikok kitalálásán eddig két okból nem morfondíroztam:
1, A házibarkács nem általánosan elfogadott és elterjedt, így csak limitált körben (asztali, zárt kaland) lehet alkalmazni, oda meg minek hisz a KM ha emgengedi akkor BM mágia átvétele, ha nem engedi, akkor meg nem lesz úgyse ilyen.
2, Ha nagyon virtuóz nekromantát akar valaki játszani előveszi az éjdéjendéjt és felcsapja a Necromancer"s HB-t. Aztán ha kifolyt a szeme a párszáz vagy tán ezres nagyságrendben elolvasgatott nekromantavarázslatokon, akkor rábök véletlenszerűen 5-6 db-ra és ő a világ ura. Nos a magus szerencsére nem ilyen, ide pont jól illik a "csak idézgetek" nekromanta.
Természetesen nem leszólás, csupán nekem ez a meglátásom.
Törpe varázstárgyak: Mindent fel lehet szentelni.

NYílvessző felrobban-e: Miért ne robbanna? A könyv szerint a mestermégikus tárgyakban olyan tárgyak tesznek kárt, amik legalább anynira mestermágikusak. Viszont azt nem írja, hogy van "egyszerű varázslat" kategória, ami nem tesz kárt benne. Amennyire egy rúnatárgyat szétvisz az elemi mágia annyira a mestermágikust is. Ugyanis a mestermágia annyi, hogy nincs mód egyszerű arcolászással emgtörni, de ami a mágikus anyagot szétviszi az szétviszi ezt is. Így a megfelelő elemi erő kitörés a nyilat is elpusztítja sztem.
Időtartam: A kitörés és hasonló egyszeri dolgok egyszeriek a mestermágikus nyílban is. Tehát egyszer kitört és onnantól többé nem fog.
Időzítés: Elvileg van ilyen mozaik. Ha jól rémlik, mert időmágiát nem szoktam használni általában.
Kíméletlenek tőre: A vér mossa le. Viszont elvileg vér serken Fp-nél is. Az azért elég fura lenne, ha megcsapnak mondjuk úgy 10 Fp-re valami pengés szerszámmal és bepirosodik a helye, de vágott seb nem lesz.

Szimpatikus viszony: Az észrevétele nem egyszerű. Ha megtörtént akkor pedig kell a tárgyszimpátia mozaik, vagy viaszbábu vagy zotgejt. Általánosan elmondható, hogy nem egyszerű olyat találni aki érdemben el tudja nyomni a szimpatikus dolgokat, de nem lehetetlen.
Varázsló táposság: Erre néhány címszó: mágiamentes-övezet, OD, garott, psziroham, szent tűz, íjász, megfázás, stb.

A többi kérdés nekem zavaros.