• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 81 / 153 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.14. 17:08

Anapol! Itt nem arról van szó, hogy gazda és tárgy, hanem varázsló és rúnák. De Craian ötlete egész használhatónak tűnik. A varázslónak mindössze a rúnákba kell foglalnia a "gazda" nevét...

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.14. 17:20

Ezt a rúnás akármit jó lenne letisztázni, bár sztem akkor is táp, minimum felár kéne az akárki által használható tárgyra, mondjuk egy dupla vagy tripla szorzó a szüks. manára. Hasonlóan a sok ember által használhatóra is ott mondjuk fejenként némi +.
Eddig nagyon jó fék volt a szimp. viszony :lol: .
Illetve a feltöltődés még mindig unfair sztem, lásd: az a rohadt Tűzíj. 50 valahánymanából jobb mint egy drágakőmágus 100 felettiből, pedig azért a drágaköves tárgy táposnak kéne hogy legyen.

Herold

ui: néha már azt se tudom melyik acc-al vagyok bent
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.14. 17:24

Azért a tripla és dupla mana egy kicsit sok, szerintem inkább szint- és képzibeli megkötés legyen: 13. TSZ alatti varázsló semmilyen 3. csoportba tartozó tárgyat sem alkothat, illetve szükséges hozzá szimbólummágia 5.fok. A második csoportba tartozók mana költsége viszont elvileg nem változtatható, mert egy nevet beleírni nem kerül annyi manába. A szimpátia átruházása ellenben :roll:

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.14. 17:30

Sztem a duplázás vagy pláne a triplázás pont jó arra hogy csóri lvl 5 vari ne legyen űbertáp, és igenis félje a szimpatikus mágiát. Akinek van rá manája az már megtehesse hogy akkor ne kelljen ettöl félnie, ne a JK csinálja a csapat fegyvereit hanem a Hm adja tápos NJk-ként. Sztem.

Kaspar

EDIT: Yvett, jól emlékszem hogy Te belinkelted vhova hogy vhol fellelhető az összes Rúna csak kutakodni kell? Azt nézte vki használható?
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Craian » 2008.04.14. 17:39

Igen, ezzel a manaigény növeléssel teljességgel egyetértek. Mondjuk...
Amit csak ő tud használni, az megy normál költség szerint.
Amit más, annál minden plusz személyért az elsőn felül még az eredeti költség fele.
Amit meg bárki tud, ott meg legyen mondjuk 2,5-ös szorzó(felfelé kerekítve). :D
Merthát valamire a szimpatikus mágiát is kell használni(Jk-ként többet használja az ember, mint a rúnamágiát...), aki meg olyan paraszt mint Én, az másnak úgyse csinál sose varázstárgyat. :P
Hát a szinguláris magvú parciális integro-
differenciálegyenleteket tudjátok-e integrálni?

(Mi) Integrálni nem tudunk, csak perturbálni még
És az se mindig konvergens, habár ez illenék.
De új világ, mi kibukkan a ceruzánk hegyén
Ez a legszebb mesterség.

Részecske vagyok, vagy hullám,
Élek-e vagy ez a hullám?
Megmondanám, hogyha tudnám,
De mindent én sem tudhatok.
Craian
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.14. 18:23

Ha belegondoltok... két és félszeres szorzó... akarok csinálni egy lovagrendnek egy 93 MP-os pallost. Ehhez szükségem volna 233 Mp-ra... az 24. TSZ-ű varázsló... vane gyáltalán a dorani nagytanácson és a Fehér Páholy mágusain kívül olya szintű varázsló Yneven? Szerintem elég a dupla vagy a másfélszeres is, de ezt majd többen eldöntjük. Akkor úgy godoltátok, hogy a szimbólummágia 5. az alapdolgo hozzá?... logikusnak logikus mondjuk...

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.14. 18:34

Craian jól leírta én is ilyesmire emlékeztem csak az ETK-ban kerestem nem a rúnában tudtam olvastam valahol. Viszont szerintem ezt manapont szorozgatást nem támogatnám. Egy varázsló nem fog nekiállni varázstárgyakat gyártani nagyüzemben ugyse.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.14. 18:39

De sajnos egy JK képes ilyen gyalázatra :? .

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.14. 19:29

Ez a manapontár sokszorozás hülyeség. Ha valaki futószalagon gyártja a varitárgyakat, akkor jön a táp tolvaj (példaként, de lehet akármi), ellopja, és onnantól az a vari szívatja a JK-t amelyik nem sajnálja...ennyi. Sokféleképp meg lehet állítani ezt a dolgot. Am annó variként én is csak magamnak gyártottam pár dolgot, de azt sem vittem túlzásba, mert ha csak 1 dolog is eltűnik, onnantól állandó félelemben élhetnék...Tehát megvan a hátulütője. Sztem nem sok HM habozna megrendszabályozni egy ilyen "gyár" karit ezzel a lehetőséggel.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 5:53

Érdekes a téma, gondoltam megosztom gondolataimat énis.
Én inkább az ETK-t ismerem de belenyázaltam az UT-be is.

Szal ETK szerint jelmágiára("kevés kivétellel") nem lehet szimpatikus mágiát alkalmazni.
Mondhatjuk azt h a kivételekhez tartoznak a varázslói varázstárgyak (bár sztem egyes jelenkre gondoltak inkább pl: zóna de mindegy).

Ha kivételnek tekintjük a rúnával készült varázstárgyakat akkor szerintem a szimpatikus vizony kiküszöbölhető a személyes aura varázsjellel (Amibe annak kell a saját nevét beleírnia akinek a személyes aurájába tartozónak akarjuk tudni a tárgyat). Ez valamennyire egybe is vágna azzal amit Craien mondott.

Talán megpróbálhatná a varázsló leplezni h a tárgy mágikus. (nemtom lehet-e ilyet ez így hirtelen ötlött az eszembe) Bár használat közben lelepleződne valszeg.

Aztán amint az UT ben is van írva, hogy hacsak a tárgy nem működik autómtikusan és állandóan akkor a tárgy nem használható csak ha a felhasználó ismeri az aktiválás módját.

Ha a másik oldalról nézzük akkor a szimpatikus mágia alkalmazása a tárgyat készítő ellen nem mindig lehet kifizetődő. Főleg ha nemtudja az ember h kire-mire fog hatni az a túloldalon. Lehet h én szívom meg jobban,(mert mittomén egy sutyiputyi zóna jel is van rajta) még akkoris ha kinyírom az ellent, mert a maradványai tárgy-tárgy viszonyba kerülnek (ET szerint) a varázstárggyal. Meg aztán nemkevés (szvsz) mana az h így varázsoljon az ember.

Szerintem amivel ki lehetne védeni az esetleges tápolást, varázstárgy halmozást, az az, hogy egyrészt akkor az NJK-k is ugyanígy felszerelkezhetnek varázstárgyakkal kiegyenlítve az erőviszonyokat (talán). Másrészt ha az ember eltekint attól h az UT szerint a varázsjelek sérülésének harcban kicsi az esélye. Az UT ben ugyan az áll h "egy rúnakard könnyen ócskavassá változtatható ha egy másikkal megsértik a jeleket és h ennek esélye egyedül harc közben csekély hisz úgy készítik a jeleket h túléljék az ilyen összecsapásokat". Ez egyrészt szerintem hülyeség hisz pont harc közben kéne leginkább h sérüljenek. Másrészt ha úgy akarom feltenni a jeleket h ne sérüljenek könnyen az nem lehet egy egyszerű dolog. Tehát az ember nem csak úgy felhányja a jeleket egy lúdtollal, hanem mittomén belevési vagy karcolja ilyesmi (ráadásul olyan helyre próbálja (gondolom én)ami nem könnyen elérhető), ami nem lehet egy laza feladat egy varázslónak.

jajj bocsánat, kicsit sok lett és már nemis emlékszem,hogy mire akartam a végén kilyukadni :?
elnézést ha hölyeségeket írtam :) :oops:

Ja igen, szal hogy sommázva: a tápolást mesélői eszközökkel, a szimpatikus mágiát meg a személyes aura varázsjellel lehet kiküszöbölni szvsz. :oops:
Fra Celestius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.16. 13:34

Az elgondolás jó. Csak akkor arra kell megoldást találni, milyen úton-módon lehet nem egy másik személy, hanem egy általánosságban használható varázstárgyat alkotni. Vagy feltesszük, h ilyen nem lehetséges, vagy akkor több személyes aura varázsjellel esetleg meg lehetne oldani.

A másik, a rúnák sérülése. Valószínűleg abban lehet a magyarázat, hogy a rúnákat nem mindenki tudja megtörni, bizonyos fokú ismeretük szükséges ahhoz, hogy "csak úgy" megtörjük a vonalakat. Nem lenne sok értelme teszem azt egy rúnakardot alkotni, ha egy vérttel érintkezve lekopnak róla a jelek.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.16. 13:47

Üdv!

Nibur: ha a tulajjal/tulajokkal vagy éppen senkivel nincs szimp. viszonyban a készített eszköz akkor az ellopott tárgyat feldughatja magának a másik vari, kb annyit tud vele kezdeni.
Ezért ragaszkodnék a szorzóhoz, mértékéről vitázhatunk, de legyen különbség a felelősség nélkül és a gyakorlatilag önmagát kiszolgáltató/szeme fénye varázstárgy költsége között.

A személyes aura varázsjel jó dolog, kíváncsi vagyok, hogy veszel rá egy "megrendelőt" hogy ugyan vésse már a pallosba a nevét... ja és bocsi de elsőre nem sikerült .. jaj másodjára sem... és akkor azt még nem is említeted meg, hogy ez rá nézve milyen következményekkel jár.

Szal jó lenne ha vki pontossan tudna idézni a rúnából amiben ez a Craian féle emlék felbukkan, nem hiszem, hogy ott is csak puszira van különbség a tárgyak szimp. viszonyai között.
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.16. 14:09

Nem tudom miből idézhetett - esetleg, ha cikk cím rendelkezésünkre állna.

Itt a rúnás oldal:

http://www.freeweb.hu/goldelflap/

A M.A.G.U.S. és az RPG linkek alatt van elvileg minden mi rúnában megjelent M.*anyag.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.16. 14:53

Köszi Yv!

Edit:
Nah megvan!
Szerintem erre gondolhattak Craianék, ami a főcím M*alatt van a nekromancia után, szimpatikus mágia, pirossal kiemelve.
Elnézést kérek mindenkitől, de az ami ott van marhaság, bár a már kívánt hármasságot tartalmazza.

Potom 110 Mp-ért rápakolsz a cuccra egy jelet amitől az első a tárgyat megérintő személy(vagy azzal szimpatikus viszonyban lévő tárgy is elég) kerül a tárggyal szimp. viszonyba.
Persze van csapatra ható változata, csak, hogy lehessen partit regulázni vele. Még jó, hogy a végén kifejtik hogy lehet aknamezőt csinálni vagy várat foglalni vele.

Szal röviden: ezt így ebben a formában, nem kérem köszönöm.

Kaspar
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kaspar Otlokir 2008.04.16. 15:10-kor.
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fra Celestius » 2008.04.16. 15:10

Hmm a neten olvastam egy ilyet h a Rúna III/I -ben volt ilyen cikk h Varázslói varázstárgyak
a II/4 ben meg volt egy ilyen cikk h Varázstárgyak és készítésük.
Nekem nincs meg egyik se, linken meg nem találtam. (Amúgy köszönet érte, klassz kis oldal)

Meridian
Nemtudom h a használhatóságot mennyire befolyásolja a szem. aura varázsjel, sztem nem oszt v szoroz ebből a szempontból. :oops:
Szal sztem ha pl egy rúnakardot felruházok vele akkor azt csak tudja attól még más is használni. A jeleket énsem gondoltam h csakúgy "lekopnak" vagy ilyesmi, egyszerűen csak sztem nagyobb az esélye annak h harcban megsérüljenek mint 0,002%

Kaspar
Hát ír olyasmit az ET h 3 hétig kell naponta mittomén mennyi órát gyakorolnia az avatatlannak h le tudja írni a nevét rúnákkal, csak nem cseszi el annyi tanulás után :) . És hogy hogy venném rá h megtegye? Hát én hazudnék. De igazad van ezek fogas kérdések, eszembe sem jutottak sajnos. :oops:
Fra Celestius

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 81 / 153 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 153

Vissza: Csevegõ