• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 84 / 153 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.20. 22:12

Alauron!
Én sajna nem tudom - de a legegyszerűbb, ha Heroldot kérdezed meg.
Bevallom, még én sem hallottam erről -.-

És vissza a Szerzeteshez.

Megnéztem kicsit jobban a TF-emet (Titkos Fóliáns - nekem csak ez van meg).

Nos... a szerzetes egy kicsit pap, egy kicsit harcművész - fogalmazhatunk így is. Azért kell neki ilyen pszi diszciplína, mert ezekkel másabb mint egy pap, vagy mint egy harcművész...
Megmaradhat mind úgy ahogy írja a könyv, én nem látom, nem értem miért ne lehetne nekik hasonló hatásúak, hisz ők is a tökéletességet keresik - csak másképp mint a harcművészek.

A mágia.
A fentiekhez képest... Megváltoztatom az álláspontom. Vagyis minkább kérdezek.
A TF-ben van egy olyan rész, hogy Szerzetesmágia. Nem tudom, ez megvan-e az MTK-ban (és ha megvan egyezik-e a kettő :roll:)
De...
Amit abban a fejezetben leírnak/tak - nem csak azon varázslatokat használhatja?
Ami papvarázslatot megkapna azok is benne vannak - csak a plusz-mínusz hatás, más működés az önmagára való alkalmazás miatt le van még írva.
Én legalább is így értelmezem a könyv sorait.
Valaki javítson ki, ha tévedek... ^^
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.21. 12:47

Nem, nem tévedsz, Yvett.

Megjegyezbném, ha nem úgy keresik a tökéletességet, mint a harcművök akkor milért is van szükségük olyan pszi diszciplínákra? 8)

A másik.... ha van egy 4. fokon képzett khál ökölharcosom... akkor a mesterfok bómnuszok ugyanúgy járnak neki? Illetve a khál faji fegyvereknek milyen képesség követelményük van (ha van)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.21. 13:51

Alauron!

Nak-rad ha jól emlékszem a lupár őslakosok vallása volt. Mindössze a leírásban van róla annyi említve, hogy a hatalom által milyen státuszba van besorolva, gyakorlatilag semmi más nincs róla. Ha jól emlékszem tiltott vallás. Ha akarod dolgozd ki :D . De ha nem akkor sincs belőle nagy gond, mert legfeljebb nem találkozik JK ilyen hívővel.

Szerzetes, mi lenne ha úgy fognánk fel hogy az a szerencsétlen pyar vagy beningius, vagy akár tharr szerzetes nem Belső időzik, meg nem asztrál szemezik, hanem csak ugyanazt a hatást éri el egy teljessen más út eredményeként?
Nem hiszem hogy a belső idő a harcművész azon valójából fakadna hogy Ő most mennyire tökéletessen sajátította el a harci technikát amit tanul, sokkal inkább hogy mennyire tud belső harmóniába kerülni a saját testével, a környzetével. Ha ebböl a szemszögből nézed mindjárt van realitása annak hogy egy szerzetes eljusson erre a szintre.

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.22. 14:35

Jut eszembe: ha már itt kránnál tartunk. Shien-gorr fejvadászok engedélyezettek az oldalon? :roll:

A másik... az előző postomban úgy látszik elsiklott felette a figyelem... a khálok tradicionális fegyvereinek van-e képeség-küszöbe (és ha igen, mi?)?

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.04.22. 14:50

Meridian nincs egyik khál fegyvernek se képesség küszöbe.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.22. 15:20

Okéjs, kösz. Csak azért mertült fel bennem a probléma, lévén a pallosnak, kkcsbnek és kkbnek is van erő küszöbe, gondoltam pl a ghonnak is lehet. De ha nem hát nem.

Más: az Ynevi Fejvadászok című kieg. ugye nem használható az oldalon? Csak a kráni elfek miatt kérdezem például. Úgy értem, teszem azt kráni elffel szeretnék jönni, de azt csak a Shi-shiquan klán képez nem? Vagy UT szempontjából tekintsük lényegtelennek? Ugyanez a kérdésem lenne az Elfek könyve című munkával kapcsolatban.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.22. 15:46

Készülget(-get) egy újab karakterm, és problémám van. Az illető egy sempyeri középnemes lovag, és a vadászat képzettségen akadtam meg. A vadászatot esetében én úgy képzelem el, hogy az szórkozás, illetve harci gyakorlat, és csak harmadsorban élelemszerzés. Ennek megfelelően leginkább a Hajtásban lenne otthon, esetleg a Főúri vadázatban, már kezdetben is. Márpedig a könyv szabályainak ez nem felel meg. A Csapdázást, meg a Hurkos módszert meg eszében sincs gyakorolni..

Szóval, hogy is legyen?
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.22. 16:36

Nekem az a véleményem hogy ezt a vadászat dolog az UTben sehogy sem stimmel. Én például akartam csinálni egy nomád lovasíjászt, és magától értetődő módon akartam neki vadászatot adni. De a puszták népe talán hajtással, de nagyobb valószínűség szerint sólymokkal vagy egészen egyéni, nemzetségekre jellemző technikákkal vadászik. Én amellett szavaznék, hogy némi változást eszközöljünk, és kultúrától vagy előtörténettől függően módosítható legyen ezen képzettség.

M.

ui.: az erdőjárás képzi hova lett? :roll: mert az nagyon szép meg jó, h az elfek kapnak, de nem szerepel a könyvben :) vagy csak én nem vettem eddgi észre? :roll:
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.22. 16:44

Iymer!

Az első foknál az Új tekercsek azt írja, hogy Hurkos módszert, lesvetést VAGY Főúri vadászatot ismersz.
Tehát ha felveszed első fokon, akkor egyet kiválasztasz, a többi nem ismered. Ezen a szinten magadat még el tudod látni -bár nem szükséges (trófeaként azonban jól funkcionálhat), s mellesleg szórakoztató is lehet a karakternek :)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.22. 16:59

Cadoras!

Úgy nézem, nem jött át a mondanivalóm. A Főúri vadászatnak nincs hozadéka, míg a Hajtással gyakorol a karakter egy sor olyan dolgot, amire harcban vagy legalábbis háborúban szüksége van. Ezér írtam azt, hogy elsődlegesen egy ilyen karakterek szerintem a Hajtásra van szüksége, a többi számára egyáltalán nem fontos. A Főúri vadászatot mintegy melékesen jegyeztem meg.
// Az meg, hogy magát esetleg el tudja tartani a fogásból, annyira, de annyira mindegy.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.22. 17:05

Iymer!

Tehát a hajtás a lényeg, nem a főúri vadászat, értem.
Akkor szerintem vedd fel annyiadik(eme szó miatt lehet Castor a fejemet veszi :lol: ) fokon, amin említve van a hajtás, a többit meg hagyd ki tudástáradból.
Elvégre az van leírva, hány módszert ismerHET a karakter. Nem kötelező az összeset felvenni (legalábbis én így következtettem)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.22. 17:19

Cadoras!

Konvergálunk, konvergálunk, de azért van még mit alakítani az algoritmuson.

Szóval a Hajtás a lényeg, de az azért túlzás, hogy csak Vadászat negyedik szinttől lehet ismerni (nem Toroni nyelv, kultúra, vagy mifene ez). Szóval szerintem amint a karakter elkezd ismerkedni a vadászattal (Vadászat 1. szint), egyből a Hajtással ismertetik, és ahogy fejlődik, nem is mutatak neki mást, nem is gyakorol mást, csak ezt. Hiszen számára ennek van értelme.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.22. 18:39

Szerzetes:

Mágiafelosztása:
Két lehetőségünk van.

1.,
Vagy papként kezeljük a szerzetest és ilyen bontásban kell felvenniük a szakrális mágiát:
- Szakrális mágia (Lélek szf) KA
- Szakrális mágia (Lélek szf) NA
Ebben a formában annyi a csavar, hogy nincs Kis, Nagy Arnánumra bontva a mágiája... - de megmagyarázható, hogy mind Nagy arkánumos, és ehhez kell a Kis arkánum, ami a meditációs kéztartása lényegében...

2.,
Vagy megmarad ilyen téren a mágia bontása:
- Lélekút
- Transz
- Segélykérés
- Védelem
- Aura
- Érzékelés

Már látom előre, hogy majd mindenki az első verzióra szavaz, mert az kevesebb KAP-ból lehet megszerezni. Azért kérnék mindenkit, hogy ne ilyen alapon legyen döntés!

Pszi-je:
4.fokú Pszi használónak minősülne, megkapja az említett egyéb diszciplínákat is - amik titkosak Titkos psziként felírandóak!

Khál
Ha megvan a 4.fokú ökölhar, akkor járnak hozzá a MF-ú bónuszok. :wink:
A fegyvereknek nincs képességküszöbük.

Ynevi Fejvadászok, Elfek könyve - én egyiket sem olvastam. Azonban mivel netes kiegészítők nem elfogadottak az oldalon. Ez nem jelenti azt, hogy az adott HM nem meríthet abból ihletet, de az abban leírtakra nem lehet hivatkozni egy esetleges vitakor.

Vadászat
Iymer, értem én a problémádat - meg Meridianét is - azonban lássátok be, hogy egy félszáz emberből álló csapatnak nem engedhetünk meg olyat, hogy egy képzettséget opcionálisan a saját karakteréhez képest úgy változtasson ahogy neki tetszik.
Ebből kifolyólag a vadászat marad úgy ahogy a könyvben fel van írva.

Meri - nomád ... írtad, hogy sólymokkal vadásznak. Hát fel kell venni a Solymászat képzettséget :wink:

Egy nemeshez szerintem a Főúri vadászat passzolna, de mint kiderült, Iymer te másképp képzelted el. Rendben is volna.
Azonban vedd figyelembe, hogy a Hajtáshoz iszonyú sokmindent kell tudnia a hajtónak (ez esetben a karakter). Bár itt az OM-UT-ben nincs képzettségkövetelmény, de nézd meg a könyvben, hogyha lenne mi kellene hozzá - és egyből megvan a válasz arra, hogy miért is csak 4.fokú Vadászati képzettségnél lehet ezt elsajátítani. Mert iszonyú sok előismeret szükséges hozzá ... A hajtás tanítása sem azzal kezdődik, hogy gyere fiam ott az őz lóra oszt uccu neki ... Nem. Ismerni kell az álat szokásait, a nyomait kell tudni olvasni és még rengeteg mindent valószínű (nem írok többet, mert én nem vagyok vadász, ezt csak a saját kis agyamból gondolom logikusan).
Egyébként ezt a könyv is írja a Hajtás leírásánál.

Magyarán - úgy tessék felvenni a képzettséget, ahogy a könyv írja. Nincs háziszabálykodás.

Erdőjárás képzettség: Ut-ben szét van bontva különbőző képzettségekre. Car-car, de ez van. Az elf megkapja... más nem ismeri.

Akinek nem válaszoltam volna valamire elnézést. Szóljon és igyekszem pótolni az elmaradást.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.22. 19:41

Értem én... csak nem látom értelmét a kéztesség ilyen szinten való korlátozásának. A Solymászattal kapcsolatban neked van igazad, nem olvsatam figyelmesen, tényleg feljogosít önmagában is a madárral való vadászatra.

M.

ui.: igen, tényleg mindkettő internetes kieg. csak azért bátorkodtam megkérdezni, lévén a Summariumban szó esik a kráni elfkről (Quirrta Khinn lovagrend, Shi-shiquan fejvadászklán), de ha jól elékszem, akkor például a hét domb és hét völgy házai sincsenek benne...
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.23. 12:29

Yvett!
Értem én - szerintem -, amit írsz, de tartok tőle, két malomban őrlünk. Legfeljebb nem fog tudni vadászni.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése