Esemény: megbeszélés
-Az ima még hagyján, de nem kefélek meg semmilyen helyi lotyót!!! Nekem aztán jöhetnél Domvik parancsával, akkor se vetném oda magam semmilyen riherongynak! Lehet, hogy a te lelkiismereted meg hited elbírja az efféle törést, de az enyém nem! Megesküdtem életem tisztességes napján, hogy más nőt nem érintek a nejemen kívül, papnak, mindenki füle hallatára és ha a fene fenét eszik is, akkor is megtartom! Nem csinálok segget a számból! Dögöljek meg tisztességgel, ne éljek úgy, hogy félrefordult a tököm! Akkor se, ha az életem érdekében kellett volna! Mit nekem az ilyen élet! Tudod ki hinné el odahaza, hogy ezért hajtottam fel szoknyát? Senki! Házasságtörő senki lennék, szégyen a családomra! Pofa be, Siken, hozzám ne szólj! Lehet, hogy kedvedre való egy újabb lányka, nesze, válogass, de engem ebből a fertelemből hagyjatok ki!-kiviharzott a házacskából, valami vedret felrúgott és a kert végébe távozott. Siken beharapta az ajkát.
-Mostanában igen feszült... Szerintem hamar meg fog zavarodni, ha nem találunk ki valamit.
-Mi ez a veszekedés?-hallod bentről Ormond hangját.
Pihenés és átgondolás közben felelevenedik bejöveteletek napja: esik az eső, cudar mocskos az idő, s a sáros széles szekrútról balkéznek ráfordultok egy annyira nem használaton kívülire. Vadkörtefák szegélyezik az egyenes utat, nincs benne semmi kanyar. Balkézre nádasfolt, jobbra füves, bokros dombok, majd felbukkantak a napraforgóföldek után az első házak.

Ha te ehhez vagy hozzászokva, akkor így is fogalmazhatok, de ez csak megközelítési módkülönbség
 Ha te ehhez vagy hozzászokva, akkor így is fogalmazhatok, de ez csak megközelítési módkülönbség  Sok mindent más logikávaé közelítek meg, úgy látszik, ez is egy ilyen szitu
 Sok mindent más logikávaé közelítek meg, úgy látszik, ez is egy ilyen szitu