• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Raquwarra városa

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
170 hozzászólás • Oldal: 2 / 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12

Re: Raquwarra városa

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.04.19. 0:57

JK: Giorgo wes Otragor
Helyszín: Gorvik tartomány, Raquwarra városa
Időpont: reggel

*A terület elég sík, és a házak itt legalább tizenöt-húsz lépés távolságra vannak egymástól. A raktárépület mellett sorban állók lassan haladnak, egyelőre úgy tűnik, hogy nem figyelt fel rátok senki. Kiemelkedő domborulat vagy rom nincs ahonnét szónokolhatnál, de Isidio megoldja a problémát.*

- Mindjárt jövök abradon, kerítek egy széket!

*Ezzel bemegy a legközelebbi házba, majd hamarosan egy egyszerű faszékkel tér vissza. Leteszi eléd, majd halkan szól:*

- Pontosan nem kell azt tudni senkinek, hogy miért kell majd ásni az embereknek. Találjon ki valami hihetőt...Maga Jermak nem tud rásegíteni, hogy idefigyeljenek az emberek? Valami mágikus praktikával...

*A magiszter megvakarja a fejét, majd válaszol:*

- Talán...Ha felkészült fiam akkor szóljon, és gyorsan lesz néhány ember, aki repesni fog a vágytól, hogy meghallgathassa magát...Isidio, maga meg takarjon, amennyire tud!
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.24. 18:04

(Giorgo)

*Lábával félig rálép a székre, h elbírja e, majd ha igen, akkor fellép a tetejére. Közben bólint a varázstudó felé, h csinálhatja amit tud.*

-Khm...

*Köszörül egyet torkán, majd teljes tüdővel kezd neki*

-Raquwarra népe!! Most Gorvik katonáinak nevében szólok hozzátok! Azok nevében, akik életüket adják értetek ezekben a pillanatokban is! Most szükségük van rátok az átkos Amund fattyúk legyőzéséhez! Azon mocskos népség legyőzéséhez, akik lerombolták otthonaitokat, feldúlták életeteket, leölték szeretteiteket! Most méltó bosszút állhattok ezért! A Garruda palota alatt található egy terem, mely oly fontos dolgokat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a csapataink további előrenyomulásához és győzelméhez. Sajnos ennek a teremnek a bejárata beomlott. Szükségünk van jópár dolgos kézre, akik elég elszántnak érzik magukat, h verejtékükkel a jó ügyet szolgálják. Minél hamarabb kell végeznünk, és el kell juttatnunk a csapatainkhoz azt amely alant rejtezik! Segítsetek hát....eljött az idő, h a kékszemű démonok ellen tehessetek...!!!

*Minden szónoki tehetségét beveti, és megpróbálja minden közelben lévő lelkét megszólítani.*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.04.25. 23:20

*Mielőtt a szónoklatba kezdesz, az öreg halkan mormolni kezd és – bár Isidio rendesen takargatja – felkelti néhány ember érdeklődését.
Beszéded és a mágia hatására gyorsan olyan tíz-tizenöt fős hallgatóság gyűlik körétek. Vannak köztük nők-férfiak vegyesen, de gyerekek is.
Amikor rátérsz a beszédre a székről látod, hogy felfigyeltek rátok a shadoni őrkatonák is. Az egyikük sietve be is megy az épületbe.
Te elmondod a beszédedet, amire az odagyűlt emberek sutyorogni kezdenek. Isidio csupán ennyit mond neked halkan:*

- Talán egyszerűbb lett volna egy ház újjáépítéséhez keresni embereket...

*Az egyik férfiember – az arcán egy elég friss seb virít – összeszedi a bátorságát, és hangosan válaszol:*

- Ozt' mé' jó az nekünk, ha kiássuk kendteknek azt a szobát? Kapunk valamit, ha segítünk? Ozt' ásójuk van é?

*Érdeklődve néznek rád mindannyian.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.27. 17:36

(Giorgo)

*Bólint Isidió felé, de nem válaszol...nem akarja az emberek előtt. Ezután a kérdező felé fordul.*

-Azon kívül, hogy bosszút állnak a szenvedéseikért, és segítik a háború befejezését? Megjegyzem, h minél előbb van vége a háborúnak annál hamarabb jut több élelem és pénz a városoknak az újáépítéshez. Sajnos sokkal többet nem ajánlhatok, mivel a háború miatt nekem sincs sokmindenem. Talán felajánlhatom, h szólok a város érdekeiben, h az itteni lakosok segítőkészsége mennyire segítette munkámat, és ez az újáépítés, és segélyezés szempontjából bizonyára sokat nyom majd a latban. Sajnos szerszámot nem tudtam szerezni...Esetleg önöknél reménykedtem, h lesznek...

*Próbálja az emberek gyengéjét megfogni...azt, h újra jobban élhetnek hamar...minél hamarabb segítenek, annál hamarabb lesz jobb az életük. Várja a további kifogásokat...ha még többet akarnának, akkor a segítőknek fejenként 6 rezet is felajánl...de ezt csak a legvégő esetben.*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.04.28. 23:45

*A körétek gyűlt emberek láthatóan gondolkodóba esnek, halkan sutyorogni kezdenek egymás között, de hangosan ismételten csak a sebhelyes merészel szólni:*

- Aszongya' abradon, hogy szól a város érdekében?! Már megbocsásson az úr, de kihez van szerencsénk; kicsoda kegyelmed, hogy szól arról, hogy segítőkészek vagyunk, no meg kinek szól? Félre ne értse az úr, én magam szívesen segítek kiásni akármit, ha az amund fattyak kitakarodását segítem, de én egyedül kevés vagyok. No meg ha engedély nélkül kubikolni kezdek, még meggyűlik a bajom a rendfenntartó erőkkel...Nem akarok élelem nélkül maradni, ha esetleg valaki megvonná tőlem az élelmiszerjegyemet...

*Láthatóan többen vacilálnak, hogy igent mondjanak e a kérésetekre.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.29. 9:56

(Giorgo)

-A nevem Giorgo wes Otragor, és stratéga vagyok! De nemesi származásom ellenére ugyan úgy érint a háború borzalma engem is, mint önöket, vagy azokat a nemeseket, akik most is a fronton harcolnak értünk...a népünkért. Ezért fontos, h összetartsunk, mi gorvik népe. Ha megérkezünk a fronton harcoló csapatainkhoz, akkor az ottani vezérek, magas rangú nemesek hálásak lesznek az önök által nyújtott segítségért, ha megemlítjük, h önök nélkül sokkalta hosszabb időbe tellett volna mire odaérünk. De ha a rendfentartó erőktől félnek...hát nem érdekükben áll nekik is, h minél hamarabb vége legyen ennek a vérontásnak, rombolásnak, és hogy mihamarabb hazatérhessenek a családjaikhoz, otthonaikba? Biztos vagyok benne, h a romeltakarításban segédkezőknek nem származik ebből semmi gondja. Ugyan miféle gondot okozna, ha kiásnak egy pincelejáratot? Ha összefogunk nem is tart 1 napnál tovább. De legfeljebb 2.

*Próbálja a rangok közötti szakadékot áthágva, az egyszerű emberek lelkét megfogni, s elaltatni gyanújukat, félelmüket. Az esetlegesen őket halló rendfentartókhoz is próbál pár szót intézni a hazatérős résznél :D.*

<Már csak valami szép harciinduló kellene a szónoklatom mellé, hogy igazán hatásos legyen. Am meg ezt a sebhejeset kell meggyőznöm. Ha sikerül, akkor a többiek is mellénk állnak.>

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.04.30. 1:38

*A sebhelyes férfi bólogat, és ismételten ő szól hangosan:

- Számíthatnak a segítségemre abradon! Talán lehetne szerezni szerszámokat itt az Elosztónál...

*Még beszélne tovább is, amikor a raktárépületből három shadoni katona érkezik sietve hozzátok. Van köztük egy tisztnek kinéző piros vállszalagos nagydarab mellvértes férfi is. Szigorú tekintettel néz rád, majd öblös hangján megszólít:

- Kik vagytok és mit toboroztok itt engedély nélkül? Miféle Garruda palotáról beszéltél, és miféle dolgok előásásához kellenek az emberek?...Látom valamiféle nemesember vagy, gondolom ezek a csatlósaid! Felelj, aztán gyere le arról a székről! Számot kell adnod a tetteidről Bangurra száznagynak is!

*Elég eltökéltnek tűnik, az emberek is utat engednek a három shadoninak.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.05.02. 7:02

(Giorgo)

*A shadoni katona arcátlan modorán egy pillanatra elkapja a düh, de most nincs itt az ideje a csetepatéknak. Felveszi diplomatikus, de szigorú tekintetét. Leszáll a székről, majd bólint a katona irányába. Határozottan, tekintélyt parancsolóan szól a katonához:*

<Ó...Ranagol poklára! Démonok zabálnák fel az összes shadonit...miután segítettek az amundok ellen...1...2...3...4...huhhh.... szerencséd van, hogy most a küldetés nem engedi, hogy megöljelek!>

-Gorviki nemsenszületett vagyok, a háborúban katonai parancsnok. Születésem jogán és az uralkodó engedélyével szóltam a polgárokhoz. De nem toborzok, csupán a segítségüket kértem egy pince kiásásához. Ha jól tudom ezt a hadi statárium sem tiltja...és valószínűleg jól tudom, mert jópár csapatot vezettem már háborúba! Fontos iratokat kell onnan kiszednem és eljuttatnom a harcoló csapatok részére, melyek igen hasznosak lehetnek. Gondolom ez sincs ellenére. Minél hamarabb sikerül végeznünk, annál hamarabb távozunk. Tudjuk, hogy ilyenkor nem szeretnik az idegeneket, de ez fontos ügy. Nem akarunk gondot okozni. 1-2 nap és továbbindulunk, ha minden jól alakul. Pár emberre van csupán szükségünk. Esetleg önök is segíthetnének, de úgy gondoltuk, h így is kevesen vannak, és nem pazarolnák az idejüket és az erejüket kőcipelésre. Bár ha gondolja.... Ezek a jó emberek vállalkoznának erre. Nem kényszerítünk senkit semmire amint látja.

*Kritikusan, és szigorúan fúrja tekintetét a férfi tekintetébe addig, amíg az meg nem hátrál (el nem kapja a tekintetét).*

-Ha gondolja ezt elmondhatom a parancsnokának is. Valószínűleg egyet fog velem érteni. De nem akartuk ilyesmivel zavarni. Gondolom sok idejét lekötik a városi ügyek.

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.05.02. 23:38

*A tiszt egy ideig állja a tekintetedet, majd idegesen félrenéz és parancsolgató hangnemben szól ismét, de hangjában idegességet is felfedezel:

- Majd a száznagy eldönti, hogy mihez van joguk, és mihez kell engedélyt kérniük! Majd én elkísérem önöket a Bangurra száznagy elé!...Sylas és Mogred is velünk jönnek!

*Ezzel int a két shadoni katonának, azok pedig mögétek állnak. Isidio és Jermak láthatóan nem nagyon örül a dolgok ilyetén alakulásának, de egyelőre nem teszik szóvá.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.05.04. 6:24

(Giorgo)

<A rák egye ki a beleidet ostoba shadoni!>

-Rendben. Ahogy gondolja.

*Félmosolyra húzódik a szája, ezzel is próbálva idegesíteni a katonát. Követi az őröket.*

-A társaimnak felesleges jönnie. Nékülem úgysem indulnak el.

*Unottan sóhajt.*

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.05.05. 19:52

*A tiszt egy pillanatra elgondolkodni látszik, majd bólintva válaszol:

- Rendben, az is elegendő ha csak maga jön!

*Biccent Isidio és Jermak felé, majd elindul előtted. A két másik shadoni melléd áll és közrefogva kísérnek a tiszt után.
Isidio kicsit aggódva tekint rád, majd - miután eltávolodsz a három shadonival - halkan beszélgetni kezd az öreg magiszterrel.
Nyugodt tempóban haladtok a házak között, egyik katona sem szól egy árva szót sem. Elég nyakatekert útvonalon vezetnek, jó néhány sikátoron keresztülmentek.
Jó negyedórás bolyongás után olyan környékre értek, ahol valamivel jobb állapotban vannak a házak. Biztosan ez a környék lehetett a gazdagabbak „negyede”. Jó néhány romos kőfallal körbevett többszintes épület áll errefelé, ti is egy ilyenhez igyekeztek.
A háború előtt valószínűleg az egyik legszebb épületegyüttes lehetett, mára alig több egy romhalmaznál. A falból, ami valaha körbevette nem sok maradt. A főépület háromszintes, de a felső szint teljesen romos és használhatatlan. A három melléképület – egy kis istálló, egy nagyobbacska szolgaszállás és egy raktárépület - elég jó állapotban van.
Öt katona üldögél a bejárati ajtó egy lócán, halkan beszélgetve, de nem nagyon törődnek veletek.
A tiszt bemegy az épületbe, te pedig követed, de a két kísérőd idekint marad. Bent egy rövid folyosó után egy kis terembe érkeztek, ahonnét négy ajtó nyílik. Ti a bal oldalin keresztül egy lépcsőfeljáróhoz juttok, és felmentek az emeletre. Odafent szintén egy kis előtéren keresztül egy folyosóra kerültök, ahol az utolsó ajtón bekopog a tiszt, majd benyit.
Ez a szoba elég nagy, legalább nyolc-tíz lépés széles és hosszú. Elég elegánsan van berendezve; a falon állatbőrök, a padlón szőnyegek, és a bútorok is egész jó állapotban vannak. A bejárattal szemben egy íróasztal mögött egy kényelmes fotelban egy középkorú shadoni férfi olvasgat egy könyvet. A fickónak rövidre nyírt fekete haja van, kényelmes szövetruházatot visel.
A tiszt – akivel jöttél – vigyázzba vágja magát, majd katonásan jelentést tesz:

- Jelentem uram, ez a gyanús egyén engedély nélkül toborzott a gorviki parasztok közül valamiféle kubikos munkára! Állítása szerint valamilyen fontos iratokat kell előásnia a Garruda palota pincerendszeréből! Két társával egyetemben nagyon gyanús volt a viselkedése és a meséje, jobbnak láttam a százados úr elé hozni!

*A fotelben ülő fickó – mint kiderült ő a százados – becsukja a könyvét, majd rádnéz és csupán ennyit mond:

- Hallgatom a történetét abradon!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.05.08. 9:25

(Giorgo)

*Próbálja legjobb tudása szerint megjegyezni az utat, amelyen a főhadiszállásig jutnak. Út közben követi a katonákat, nem tesz semmi ellenséges dolgot. Miután megérkeznek a százados elé, és az ránéz tisztelete jeléül kissé meghajol felé*

-Üdvözlöm Bangurra száznagy! A nevem Giorgo ves Otragor. Gorviki nemes vagyok, és a Gorviki hadaknál szolgálok katonai parancsnokként. Amint azt már említettem az embereinek, nem ártó szándékkal érkeztünk a városba az embereimmel. Csupán ki kell ásnunk pár fontos iratot egy beomlott pincéből...sajnos arról nem volt tudomásunk, hogy beomlott..., majd tovább kell vinnünk azokat a fronton harcoló csapatoknak. Nem toborozni szerettem volna, csupán kéréssel fordultam a nép irányába, h aki tud segítsen a feladatom elvégzésében, mert sietős a dolgom. Amint tudja a csapataink megrekedtek az előrenyomulásban, és talán ez lehet az a kis plusz, ami átlendítheti a holtponton őket. Tudjuk, hogy ilyen helyzetben nem szeretik az "idegeneket", de ez az ügy nem tűr halasztást, és a gyorsasághoz szükségem van néhány erős emberre. Sajnos az enyémek nem örvendenek igazán jó kondíciónak...mint modottam nem számítottunk arra, hogy a pince be lesz omolva. Nem akarunk sokat időzni a városban. Ha engedélyezi az embereknek a segítséget, akkor legfeljebb 2 nap alatt végzünk, és távozunk. A rendbontás okozása nem érdekünk. Kevesen vagyunk, így láthatja, h nem is tudnánk önöknek komolyabb gondot okozni. Gondolkodtunk, hogy az önök segítségét is igénybe vesszük, de mint láttuk elég sok idejüket elveszi a váröos életének rendbentartása, és nem akartuk még ezzel is terhelni önöket. Gondolom nem lehet könnyű egy teljes város életét renben tartani. De ha gondolja szívesen veszek néhány erős fizikumú katonát is. Mint magas rangú katonai vezetőhöz szólok önhöz, hogy a háború sikerének érdekében ne nehezítse meg a munkámat. Ez nem csak a mi, de az ott harcoló shadoni csapatok érdeke is. Beláthatja, hogy minél hamarabb érek oda, annál hamarabb ér véget a háború is.

*Ezután várakozólag, kemény tekintettel néz a száznagyra, és várja a válaszát.*

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.05.09. 2:27

*A száznagy türelmesen hallgatja a beszámolódat, majd nyugodt hangon válaszol:

- Rendben abradon, megértem a szándékait. Gondolom nem tudta, hogy itt nekünk shadoniaknak kell a rendet fenntartanunk. Elég sok a fosztogató, akik kihasználva a harcok utáni kavarodást sok házat fosztanak, fosztottak ki...Amennyiben valóban fontosak azok az iratok és információk, akkor számíthat a támogatásomra! Ön mellé adom Di Zacho tíznagyot, majd ő kalauzolja a városban és segít embereket keríteni a feladatra! De szeretném majd látni az iratokat, ha megkerültek! Remélem megoldható...

*A tiszt – aki idekísért – rendesen elvörösödik a száznagy szavai hallatán. Valószínűleg ő lehet az említett tíznagy.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.05.09. 17:50

(Giorgo)

*Meghajol a száznagy irányába*

-Köszönöm nagylelkűségét. Szívesen veszem az embere segítségét, és amint tudom befejezem a munkálatokat, h visszaállhasson a régi rend. És habár az iratok titkosak, és nem mutathatnám meg csak a fronton, de ön, és csakis ön megnézheti őket, így bizonyítandó együttműködésemet. Remélem ebből nem származik majd gondunk. Mégegyszer köszönöm a segítséget. Akkor amint lehet neki is látnánk a munkálatoknak....És mégvalami lenne. A meghosszabbodott utunk miatt nem biztos, h elég ételünk lesz az út végéig, így némi ellátmányt is kérnék, ha engedi szűkös keretük. Csak amennyit nélkülözni tudnak.

*Ha engedélyezi a száznagy, akkor megköszöni, ha nem akkor bólint és elfogadja. Ezután ha végeztek elköszön és elindul a katonával vissza a társaihoz.*

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.05.10. 15:15

*A száznagy bólogat, majd újra kinyitja a könyvét és szinte oda sem figyelve rátok válaszol:

- Rendben abradon, Di Zacho tíznagy a rendelkezésére áll. Elkíséri önt az Elosztóhoz, ahol kaphat élelmet az embereinek. Ha megvannak az iratok várom magukat!

*A tíznagy katonásan tiszteleg a száznagy irányába, de az már a könyvére figyel.
A tíznagy kíséretében elhagyod az épületet. A bejáratnál csatlakozik hozzátok a két közkatona is, és velük együtt indulsz vissza a többiek irányába
Di Zacho szótlanul vezet, láthatóan nem tetszik neki a kialakult helyzet. A visszafele út hasonlóan kacskaringós, mint errefelé.
Az Elosztóhoz érve az egyik közeli lakóház mellett észreveszed Isidiot és Jermakot. A siedon a falnak dőlve várakozik, az öreg magiszter pedig egy széken üldögél. A raktárépületnél még mindig nagy sor van.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
170 hozzászólás • Oldal: 2 / 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12

Vissza: Gorvik