• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 85 / 153 • 1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.23. 14:07

Iymer!

Középnemesi rangú egyén erőssen valószínűtlen hogy a hajtással, mint a főúri vadászat egyik szükséges velejárójával, másképp találkozna.

Valójában a hajtás nem annyira nagy élvezet, claptatni egész nap árkon, bokron, csatornákon át a nyüves vad után, és a nemeseknek ebböl legfeljebb az a rész marad amikor elállóként a felé menekülő vadat, vagy lóhátról űzőbe veszi, vagy lándzsával, íjjal megpróbálja azt leteríteni. ÉS az Ő nézőpontjából ez már viszont a Főúri vadászat attól függetlenül, hogy a nép hajtja neki fel a vadat.

Az a tudás, amit itt a hajtás mint vadászati mód ad mindössze az, hogy milyen távolságból, milyen csoportokkal, milyen embersűrűséggel, és főleg milyen vadat lehet hajtani. Erőssen kétlem, hogy ez akár egy közép vagy kisnemest érdekelne.
Ezért sztem nincs baj azzal, hogy a nemes csávóka ha csak kimegy, mert joga van vadászni, ismerje első fokon a vadászatot.
Ha meg mélyebben érdekli a téma, mert szenvedélyes meg mittomén akkor igenis mélyedjen el benne. Kutyagoljon erdőben, mocsárban meg akárhol, mert ez aztán tényleg nem az a sport amit könyvből tanulhatnánk, ... még ma sem.

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.23. 14:43

Herold!

A hajtás != Hajtás. A hajtás, amit te leírsz, mint a Főúri Vadászat egyik velejárója, valóban nem érdekli a karakterem. Viszont a Hajtás, ami a vadászat egy másik formájaként az ÚT-ben van, értekelte volna.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.23. 14:55

Szia Iymer!

Akkor pls fejtsd már ki, hogy mi az amit Te hajtás címszó alatt ténykedni akarsz?
Mintha említettél volna olyasmit hogy harcban vagy hol akarod ezt a képzit kamatoztatni....

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.23. 15:07

Herold!

Biztos, hogy érdemes ezzel foglalkozni, miután Yvett kimondta, amit?

De hogy a kérdésedre is válaszoljak: lóról űzni a vadat, amíg el nem ejtem/ejtjük, vagy meg nem lép.
Hozadéka: terepen sokáig nagy sebességgel lovaglás; ha többen vagyunk alakzat tartása; többféle fegyver használata lóhátról; ellenfél/vad minél inkább való megközelítése, hogy ne vegyen észre. Ami most így hiretlen beugrik

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.23. 15:34

Gondoltam beszélgetünk :) .

Amiket említettél:
Alakzat tartása: taktika képzi. Attól hogy nem írja a képzinél, a lasszóvetésnél említi hogy nem csak a kráni ék és a többi gyalogos alakzat létezik.
Vad minél inkább megközelítése: a cserkelés, javallott hozzá a lopódzás és rejtőzés.
Fegyverek: lasszóvetés lóhátról, fegyverdobás lóhátról, lovas íjásszat.
A gyors hosszú lovaglás sztem lovaglás képzi, már csak a terepakadályok miatt is.
Megjegyezném hogy a vadászatot is tereptípusonként kell felvenni pl: Vadászat(füves puszta)

Sajnos elég sokfelé bontották azt a jó kis erdőjárást, de ez van :) .

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.23. 15:46

Elfekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem: mégpedig a fegyverek kapcsán. Az yllinori, és kráni elfek rendelkeznek elf íjjal? Ugyanis semmilyen információ -amit én is megtaláltam- nem cáfolja, sem enm támasztja alá ezt a dolgot, és elég brutál fegyver ahhoz, hogy "csak úgy" legyen karakternek. Ugyan írja a Summarium, hogy SIrenarban és Elfendelben élnek mesterek, de kérdem én, hogy a kránban élő, még gőgösebb, hagyományaikat féltve őrző elfek között miért ne lehetne elfíj-készítő mester? Az yllinoriak meg nem számítanak Elveszettnek azt hiszem...

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.23. 15:50

Jó, akkor beszélgessünk. Csak ne kapjunk offtopicot.

Amit leírtál, az nagyjából rendben is van, de én nem azt mondtam, hogy az általad felsorolt képzettségeket majd kizárólag a vadászat során fogja megtanulni, és fejleszteni, hanem azt, hogy a Hajtás vadászati formának az a hozadéka, hogy ezeket is gyakorolja. Meg persze férfihez illik, edzi az izmot és jókedvet ád.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.04.23. 18:35

Meridian!

A sumi ír az elf íjról és arról h JKnak nemigen lehet, ugyanakkor harcos elf karit indítani elf íj nélkül olyan mint egy ilanori vágtatót ló nélkül. Lehetni lehet de milyen a sült hús, hús nélkül? Vagyis hivatalosan nem gyakorlatilag meg nem az a cél h szórakozzunk?

Egyébként most h jobban beleártottam magam UTbe pont ez a bajom az egész rendszerrel. Amiröl az alábbi vita is zajlik. Ha valami túl reális az ritkán szórakoztató.

Clau
Si vis Pacem, para Bellum
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.04.23. 19:25

Meridian írta:Elfekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem: mégpedig a fegyverek kapcsán. Az yllinori, és kráni elfek rendelkeznek elf íjjal? Ugyanis semmilyen információ -amit én is megtaláltam- nem cáfolja, sem enm támasztja alá ezt a dolgot, és elég brutál fegyver ahhoz, hogy "csak úgy" legyen karakternek. Ugyan írja a Summarium, hogy SIrenarban és Elfendelben élnek mesterek, de kérdem én, hogy a kránban élő, még gőgösebb, hagyományaikat féltve őrző elfek között miért ne lehetne elfíj-készítő mester? Az yllinoriak meg nem számítanak Elveszettnek azt hiszem...

M.

Csak Sirenar és Elfendel. Ez egy olyan titkos dolog, melyet nem fognak kiadni egy "elemberiesedett" kolóniának sem.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.23. 20:03

Con Larrodan írta:
Meridian írta:Elfekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem: mégpedig a fegyverek kapcsán. Az yllinori, és kráni elfek rendelkeznek elf íjjal? Ugyanis semmilyen információ -amit én is megtaláltam- nem cáfolja, sem enm támasztja alá ezt a dolgot, és elég brutál fegyver ahhoz, hogy "csak úgy" legyen karakternek. Ugyan írja a Summarium, hogy SIrenarban és Elfendelben élnek mesterek, de kérdem én, hogy a kránban élő, még gőgösebb, hagyományaikat féltve őrző elfek között miért ne lehetne elfíj-készítő mester? Az yllinoriak meg nem számítanak Elveszettnek azt hiszem...

M.

Csak Sirenar és Elfendel. Ez egy olyan titkos dolog, melyet nem fognak kiadni egy "elemberiesedett" kolóniának sem.

Én még a kráni elfeket is ide tenném, hogy ők is haszáálhatják. Nem tudom elképzelni, hogy egy régóta kránban élő elf kolónia ne rendelkezne íjkészítőkkel. Az emberesedett elfek meg nem kapnak.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.24. 5:03

Üdv!

A kráni elfeknél ugyan úgy megvan az elf íj készítése és használata, mint az elfendeli és sirenari elfeknél. Annyi, hogy földrajzilag más vidéken rendezkedtek be, de ugyan úgy megőrízték az ősi hagyományokat, talán még a krániak figyelnek a leginkább az ilyesmi tudás megóvására hiszen nekik "létkérdés", hogy a mestereik tudásanyaga megmaradjon a harc folytatásához.

Az yllinori elfeknek meg ott a visszacsapó íj ne akarjanak mindent. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.24. 12:33

Okés. AZ yllinroiaknál én is visszacsapóra gondoltam... és a krániak ugyanúgy tudják uscayhafából csinálni az íjukat? Vagy kicsire nem adunk? :lol: 8)

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.25. 7:39

a kráni elfek is uscayhafából csinálják az íjukat, hiszen abból szokták a mesterek. meg ha jól emlékszem azkkor a sumiban mikor az öreg elf mesél a krániakról, imond valamit, hogy amikor a kráni elfek elfogták akkor is egy uscayhafához cipelték. de lehet rosszúl emlékszem.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.26. 13:37

Nos... felmerült egy probléma bennem, mégpedig a Lovaglás-Idomítás-Állatismeret hármas, de leginkábbis az utolsó kettő. OM-UT szerint ugye nicsnenek képzettség követelmények, ez a lovaglás-állatidomítás esetében alapvető problémákat vet fel (félreértés ne essék, nem az OM-UT rendszerével van bajom). A másik viszont, hogy állatismerettel és idomítással is be lehet idomítani bármit, és akkor nem értem hogy ha van a két képzettség között kismillió átfedés, akkor most miért is van szükség a szétbontásra.

Szvsz ha pl egy lovagnak, vagy egy ilanori csikósnak -ha logikusan belegondolok- szüksége vana lovaglás és az állatismeret képzettségekre, de ha akarja idomítani, akkor az idomítás képzettségre is. Vagy akkor kedvem szerint választhatok, hogy állatismerettel, avagy idomítással idomítom be a lovamat?

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.26. 13:58

Valóban két elég közeli képzettségről van szó, de azért nem ugyan az a kettő.
Állatismeret: ismered a jószág viselkedését, azaz tudod, mit szokott lépni egyes akciókra.
Idomítás: meg tudod változtatni az állat viselkedését, hogy egyes akciókra azt tegye, amit szeretnél.
Elég messziről valami olyasmi, mint az írás és az olvasás.
Magyarán pusztán állatismerettel nem tudsz idomítani.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése