• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Lakhassyn városa

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
235 hozzászólás • Oldal: 11 / 16 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16

Re: Lakhassyn városa

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.16. 11:47

*A fiú elmegy minden további szó nélkül. Igen sietős az útja visszafele...
A levelet felbontod - és ha eddig nem voltál sík ideg, akkor most elkap, de a dühöngőbb fajta... ugyanis a levél üres...*

//4 rezet adtál oda.
Nem írom tovább - megvárom a válaszod (sejtem csak, hogy nem az lesz a "menetrend", amit az előző reagodban leírtál. ^^//
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.16. 12:01

(Eyrinn)

*A fél szemöldököm a tarkómig szalad...*

- Mi ez a hülyeség? - fakadok ki, bár némileg rezignáltan. Ebben a bolond városban már semmi nem lep meg lassan...

Aztán gondolkodni kezdek... ...és előkeresem az alkímista felszerelésem. Tudtam, hogy valamikor még haszna is lesz.
Sorban kipróbálom az összes ismeretemet a levél egy részén, hogy az esetleges "láthatatlan" tinta nyomára bukkanjak, és láthatóvá tegyem az írást. Már ha van...
Ha ezzel sem boldogulok, akkor jöhet a nagyágyú.

De előtte még az erszénybe is belekukkolok.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.19. 22:14

*Kipróbálsz mindent az alkimista felszerelésedből ami csak számításba jöhet, se a papíroson semmi sem utal arra, hogy ott rejtve volna valami írva. Még olyan anyagokat is kipróbálsz, amitk számodra is biztosan nem hoznak eredményt - de ártani nem árt.
Mindezek után belenézel az erszénybe. 10 toroni aranydukátot találsz benne. Kiveszed őket, megforgatod, megvizsgálod - ezek bizony igaziak...
Már épp azon kezdel el ismét morfondírozni, hogy most mi ez a vicc Pelin dwu Igradtól, amikor határozott kopogás hallatszik az ajtó felől. Türelmetlen valaki nagyon, ugyanis alig, hogy elnézel az ajtó felé és egy gondolatcsíra megfogalmazódna benned újra felhangzik a kopogás siettetően.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.20. 20:27

(Eyrinn)

Kifejezetten dühös leszek. Semmi!!! Na akkor majd a mágia! De mielőtt bármit is tennék, megnézem az erszényt is. Aztán kopogás...

< Mi ennyire sietős? Ám legyen!>

Gondolataimat öszpontosítom és kinyúlok az ajtó felé. Nyílpuskámat felhúzva az ajtóra célra tartok. Már megint a paranoia. :?
Aztán a gondolatcsáp megszorul az ajtó kilincsén, és kinyitom vele az ajtót.

//Off: Telekinézis a kulcsra: 2 PP , Telekinézis a kilincsre: 2 PP//

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.24. 9:12

*Előbb a kulcs fordul el elméd segítségével, majd szép lassan lenyomod a kilincset tisztes távolságból.
Azonban lehet ez most szerencsétlen választás volt. Az ajtó túloldalán Egy sötétzöld uniformisba öltözött, sárga szalagot viselő - átvetve a vállán - katona áll. Meglátván, ahogy rászegezed a nyílpuskádat kardját egy mozdulattal kivonja. Nem ugrik félre, s segítséget sem kér - téged szólít fel.*

- Azonnal dobja el a fegyverét!
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.26. 20:41

(Eyrinn)

< Affene...>

*Lábhoz teszem a nyílpuskám, illetve jelen esetben magam mellé az ágyra. Felállok és a kötelező tiszteletet megadva hajlok meg a katona felé.*

- Jó reggelt pietor! Eyrinn yl Chayanath vagyok és itt lakom. Elnézést a nyílpuskáért, de nem érzem magam biztonságban mostanában. Megtudhatnám miért tör rám?

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.29. 12:24

*A katona pár pillanatig vizslat, majd int neked szabad kezével maga felé s mozdulatát folytatva ki az ajtón Chatarina szobája felé; kardját nem teszi még el.*
- Jöjjön velem!
*Érthető, egyszerű, rövid felszólítás, vagyis inkább parancs ez.
Esetleges kérdéseidre nem válaszol - némán megvárja, míg kijössz a szobádból, bezárod az ajtód, ha úgy látod jónak - s elindul... Chatarina szobája felé... A gyomrod kezd összeszűkülni, s nem hiába - nem csak a szoba felé indultatok, hanem egyenesen oda.
Az ajtót kinyitja, betessékel, mögötted ő is belép, bezárja az ajtót és haptákba vágja magát. Bár ezt már te alig veszed észre, leköt az amit odabent találsz.
Chatarina szobája ugyan úgy van mint előző este hagytad. Ám... a nő holtan fekszik a kanapén mezítelenül. Feje, mellkasa lelóg a föld felé, az egyik lába a kanapé háttámláján pihen... Külső sérülés nincs a testen, sehol vérnyom, sehol dulakodásra mutató jel. A ruhái vannak csak szanaszét a szobában, mintha nagyon sürgős lett volna levetkeznie.
Az első döbbenetedből a másodikba esel - a fürdőből épp Victor con Arsamadin (az ifjiabb) lép ki - egyből felismered az előző nap látott kép alapos megfigyelésének köszönhetően.
Fáradt, lehangolt, gondterhelt arca kicsit vizslatóan tapadnak rád.*

- Ön Eyrinn yl Chayanath? Igaz, hogy tegnap este járt ebben a szobában? Mikor találkozott utoljára a halottal? És milyen ügyben? Szeretnék mindent tudni... jobb, ha nem hallgat el semmit...
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.29. 14:54

(Eyrinn)

< Ajjjajjj > - ez az első gondolatom... Aztán jön a második...
< Ajjajajjjajjj>

Mindenekelőtt megadom a megfelelő tiszteletet a famor felé. Azt viszont nem kell tudnia, hogy én tudom ki Ő. Úgyhogy elkezdem az igazsággal:

- Ezzel a hölggyel tegnap futottam össze egy szerencsétlen incidens során: kizárta magát a szobájából. Segítettem neki, leballagtam a recepcióra, és felhozattam Neki a kulcsát. Aztán hálája jeléül meghívott vacsorázni, amit én természetesen elfogadtam. Este viszont hiába kopogtam, nem nyitott ajtót, a recepción viszont megerősítették, hogy felvitték két személyre a vacsoráját.
Rosszat sejtettem, ezért kinyittattam a szobáját, nem e esett valami baja, de senki nem volt itt. Így visszavonultam a szobámba, és nyugovóra tértem...
- vágom ki egy szuszra. Félnivalóm nincs, hisz végig az igazat mondtam...

Viszont elég nagy a késztetés, hogy én is kérdéseket tegyek fel, bár ezt itt nem lenne célszerű megejteni.
Megvárom hát az újabb kérdést. Ha nem foglalkoznak tovább velem, akkor egy kis magánakcióba kezdek...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.01. 17:04

- Hmmmm - *elgondolkodik mélyen a hallottakon a famor, még egy kicsit meg is dörzsöli az állát közben. Szeme kutatólag tekint körbe a szobában, majd homlokát ráncolva néz rád.*
- Ennek a vacsorának utána járunk... Mikor megnézték, hogy a hölgynek lett-e baja, fent volt az a bizonyos vacsora amiről beszélt? És jó lenne, ha emlékezne arra is, hogy kivel jött fel megnézni a ... hölgyet...
...
Takarják le, s hívják a koporsóst. - *adja ki az utasításait embereinek.
Így, ebből a pár percből neked sem tűnik egy mogorva, megátalkodott, keménykezű katonának, mint amilyennek elvileg lennie kellene.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.02. 14:09

(Eyrinn)

Elgondolkodom a kérdéseken. Ha megölnek sem tudom pontosan visszaidézni a tegnap este részleteit, de úgy rémlik, hogy:

- Az ételre nem emlékszem, de azt hiszem igen, láttam. Felkísérni meg egy itteni dolgozó kísért fel... illetve érkezett nyomomban, mivel én voltam a gyorsabb.
- Elnézést nagyuram, de engem várnak, egy famornál kell jelentkeznem, munkára. Ha nincs más, akkor engedelmével...
- hajolok meg a famor felé.

Elgondolkozom Chatarina halálán. Nem lehetett kellemes halála, és az a szellemkép (?)...

< Elgondolkoztató. Viszont az sem biztos, hogy bármi köze lenne az esetnek az én dolgomhoz. Lehet, hogy csak balek vagyok egy rossz sakkjátszmában? >

Egyenlőre nem foglalkozom többet a gyilkossággal. Nem az én ügyem, és már így is nyakig vagyok valamiben, aminek a megoldásáról fogalmam sincs.
Egyenlőre con Arsamadin bizalmát, vagy legalábbis jóindulatát kell megszereznem, hogy minél jobban kiismerhessem, és fényt deríthessek a történtekre...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.03. 20:59

*Victor rádfüggeszti a tekintetét, és pár pillanatig csak néz.*
- Bárki legyen is az a famor, ráér. Kap tőlem egy igazolást, hogy itt volt velem egy kihallgatáson.
Szóval azt mondja, hogy a vacsora itt volt. ... Érdekes, mert amikor jelentették a gyilkosságot és ideérkeztünk már nem volt bent tálalókocsi.
...
A reggeles személyzet minden tagját hallgassák ki. Főleg azokat, akik ide lettek beosztva. Ki járt itt, kit látott, mit vitt el, vagy mit hozott... A legapróbb részlet is fontos lehet. - *fordul egy másik katonához, aki haptákba vágja magát, majd sarkon fordulva kiviharzik a szobából. Mögötte nem csukódik be az ajtó - egy vézna középkorú férfi lép be rajta színtiszta fekete ruházatban. Egy kis papírfecni van nálla szénrúddal, s nyakában egy mérőszalag. Victor felé megadja a kellő tiszteletet, de mindenki másra tojik nagy ívből - rád is; pedig egy egyszerű sedularnak néz ki ő is. A még bent lévő két katona arcán megrándul egy-egy ideg, de szólni, vagy tenni nem tesznek semmit.*
- Reggel látott valami gyanusat a folyosón, vagy netán hallott dulakodás hangot a folyosóról, a szomszédos szobák valamelyikéből? - *hangzik fel ismét Victor hangja, kérdését hozzád intézve. Láthatólag nem nagyon akar elengedni. Hosszú lesz ez a reggel is... és még hol a nap vége.
Miközben összeszeded gondolataidat megüti a füled a sedular férfi halk mormolása - épp Chatarináról veszi le a méretet a koporsójához.*

- 1 láb, és még egy fél hosszú... fél láb és egy arasz széles... csinos darab volt...
*Nem is lenne ebben semmi különös, és rajtad kívül senki sem érzi magát furcsán... Te ugyanis emlékszel elég elevenen az estére... és így Chatarina méreteire is... Márpedig a nő még tegnap este alig volt egy arasznyival kisebb mint te magad.
Így fekve nem is tűnik fel a különbség; az a két arasznyi különbség. Furcsa... minden porcikája, minden vonása pont olyan amilyenre emlékeztél Chatarinaról, de a magassága sehogy sem stimmel. Nagyon nem stimmel.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.05. 23:28

(Eyrinn)

Játszom hát tovább a színjátékot Viktor con Arsamadin felé. Hiszen hivatalosan nem ismerem őt...

- Bocsásson meg nagyuram - járják kezeim a bocsánatkérés ősi rítusát - de Viktor con Arsamadin nem olyan férfiú hírében áll, mint aki túl megbocsájtó lenne...

Ekkor ragadja meg figyelmem a halottlátó mormogása és a test tényleges mérete.
Valami itt tényleg nagyon nem stimmel...

Izgatottan lépek Chatarina mellé, ha ugyan tényleg Ő az... A nemes kérdése csak távolról jut el hozzám...

- Nem nagyuram, nem emlékszem se dulakodásra, se sikolyra. Gyanúsra? Hmm, gyanúsra sem. - nem hát, hiszen a kép, amit láttam, nem gyanús, hanem megdöbbentő volt...

Közben megvizsgálom a testet, tüzetesen.

< Mondjam, ne mondjam? > - morfondírozok magamban...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.07. 13:59

- Ő is ráér... - *intézi el egy kézlegyintéssel. Az arcán nincs megdöbbenés, csodálkozás, mosoly, felismerés, kétszínű kifejezés - tökéletesen ugyan olyan mint eddig. Mintha neki a név nem mondott volna semmit. Lehet még színésznek sem lenne utolsó :roll:
Nem veszed észre, de ahogy a holttest mellé lépsz és vizsgálódsz Victor érdeklődve tekint rád, majd melléd lép.*

- Esetleg felfedezett valamit?
*A nő valóban úgy néz ki mint Chatarina. De a méret tényleg nem stimmel. Semmi jel maszkírozásra, vagy egyéb beavatkozásra - itt valami más ördöngősség lapul meg.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.08. 0:09

(Eyrinn)

Felnézek a famorra, s mivel elég alárendelt helyzetben vagyok így, ahogy a lábainál kuporgok egy hulla mellett, eltekintek a felesleges udvariaskodó kézmozdulatoktól. Azért tekintetem az övénél feljebb nem emelem.

- Nos igen, van valami ami zavar. Ez a nő - bár kiköpött úgy néz ki - nem az a Chatarina akit én megismertem. Legalábbis és nem így ismertem meg. Amikor beszéltünk, magasabb volt. Nem sokkal, talán egy- vagy két arasszal. Így fekve alig észrevehető, de...

- Talán mágia, talán ördöngősség, én sajnos ezt nem tudom megállapítani. Egyszerű tudós ember lennék, korlátozott ismeretekkel... nagyuram.

Bonckés nélkül tényleg nem tudom megállapítani mi az igazság a tetemmel. Persze elmondhatnék egy mágifürkésző igét, de a famor jelenlétében nem tűnik túl jó ötletnek. Főleg, hogy ismereteim szerint elmarta, pontosabban eltette láb alól a saját varázstudóját.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.09. 21:11

*Victor ráncolt homlokkal hallgatja szavaid, majd elgondolkodva lép el mellőled. Kitekint az ablakon - háttal van neked, így nem láthatod az arcát.
Mikor visszafordul sima, rezzenéstelen, bár egy kicsit kutakodóan néz rád.*

- Mégis miféle tudós ember maga? Milyen ismeretekben mélyült el?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
235 hozzászólás • Oldal: 11 / 16 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16

Vissza: Toron