• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 157 / 201 • 1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.25. 19:58

Khm ideális összeállítás.:
8 ellana papnő- csinálják amihez értenek
3 Noir pap- kockázni(mind velem van
2 Arel pap- egyrészt leitatják a többit, valamint valakitől el kell nyerni a pénzt
2 Dartonita- leállítani a két Arelitát, na meg inni,
3 Albonrne hivő- a zene a jó buli alapja
1 Uwelita - ő majd bosszúskodik
Valamint még szivesen várunk:
Sogron hívőket, (látvány) Delláékat, esetleg ha valaki horkolna akkor Morgena papokat(nőket) hogy megrugdossák azt az Antison (ezt azért nem tehetik meg a Noir papok mert épp kockáznak, és am mindenki el van foglalva XD)
Thar és Ranagol hivői csak akkor térjenek be hozzánk ha látják a feliratot:
KOCSMAI BUNYÓ!!! ITT, MOST!!!!

tudom ezt nemide kéne de nics időm.:
Holnap valszeg nem leszek gépnél... ennek az lesz az oka hoyg Szolnokon egy régi művelődési ház szerű izében (Hemo?) fogunk küzdeni magyarország legjobb ifi fúvószenekarának díjjáért. Az első ötben már benen vagyunk :D.
(megjegyzem, szerintm ez ingyenes meg szabadon látogatható szóval ha valakit érdekel a Beattles komolyságú - mi olyat is játszunk a többi meg nemtom mit- zene akkor hajrá!)
Valamint ha továbbjutunk szombaton(amire azért nagyon sok esély van!!!) akkor vasárnap mehetünk visza. ez csak anynit tesz hogy vasárnap se leszek online.
Előre elnézést mindenkitől akinek ekkor nem tudok választ irni, hétfőn bepótolom.

Lorin.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.04.26. 19:27

Jótékonysági felhívás!

Ne felejtsetek a támogatók résznél a google hírdetésre kattintani alkalmanként!
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.26. 23:24

:hogyaza: :hogyaza: :hogyaza: :wtf: :bruhuhu: :grrr: :evil: :evil: :evil:
Csicska botfülü zsúri!
Vén kopaszodó f***ok.
Azér ez a verseny nagyon kész volt!
100% osan lejátszottuk a kötelező darabot, egy hiba alig volt benne, annyira öszhangban volt az egész csapat hogy olyanyira eddig csak ritkán... és erre mi csinálnk? A lehető legszarabban jácconak adják a díjjat! A klarinétos 3 sipolt be a szólóba... a kürtrészt meg szaxi játszotta ami pont akkor nem játszott amikor neki kellet volna!
Na meg a másik kategória! Szimfisek bezzeg tovább jutottak, peidig egyrészt a másik jobb volt, másrészt a karmester nagyon sík...

Argh........ Argh.....

De ma is alkottunk ...:

Sör Dupla viszkivel!
két dózis egy helyen!
ta-taram
Egy a bánatomra kell
Egy hogy ne robbanjak fel!
ta-taram

Sör Dupla viszkivel!
Két dózi egy helyen.
ta-taram
Egy csak úgy a nők miatt
ta-taram
egy mert a zsűri úcse kap!
ta-taram

Sör dupla viszkivel!
ta-taram
Két Dócis egy helyen
ta-taram
Multi Piros szivatott
ta-taram
Sophi Blue is itthagyott
ta-taram

Sop-Ronáld jó gyerek!
ta-taram
Bor-Sodival rokkerek
ta-taram
Mégis Jimevel megyek
ta-taram
belőlle többet vedelek!
ta-taram

A szöveget tovább nem tudom
ta-taram
örülök ha a billentyűket látom!
ta-taram
megyek inkább aludni...
ta-taram
mára elég volt a buli
ta-taram
annyit még elmondanék!
ta-taram
rohadt bunda volt az egész!
ta-taram...
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.04.27. 4:27

Nyugi Lorin!

Ált. meg vannak a versenyek előtt a "favoritok", akik akkor is tovább jutnak, ha überrosszul csinálnak mindent.
Am ahogy olvasom annyira azért nem keseredtetek el :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.27. 10:41

Hö ...
Nem. :lol: 8)

Lelkitámaszt nyujtottak a különféle palackba zárt szellemek....
Bár azért mikor megtudtuk a hírt, akkor kicsit megfagyott a hangulat. de utánna legyintettünk, ha nekik jobban bejöttek azok a pancserek (akik ténylegesen a legrosszabbak voltak) akkor ez van. Biztos elszántságat díjjaztak nem tudást, mert nagy elszántság kell ahoz hogy akkora tudással kiálljanak.
Na erről ennyit...

Kedves Sempyer Várerődjében játszók!
Legutobbi Hsz-emben 3 kérdést intézett felétek a karim.
Ezekre nem kaptam választ, mindenki így vélte hogy kérdezek aztán megyek tovább meg se várva a választ?
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.27. 10:44

Nem akarunk többé gondot ha valaki újdonsággal jön, de konfliktusba keveredik az oldalon lévők nézeteivel? Megoldás mindkét fél részére a helyes érvelési technikák betartása! Íme:

http://lakatos.free.fr/page20/page2/page9/page9.html

A szabálynévre kattintva szépen kivesézi, mit takar az egész s mikkel, hogyan szokás szépen megsérteni.

Vitabíróként (hideg fejjel, pártatlanul, tárgyilagos hangnemben) eljárhatna valaki, pontról pontra ízekre szedve az érveket, ha szembeütköznek ezekkel, mert biztosra veszem, aki belemelegszik valamibe, hiába tanulmányozza ezt a 10 pontot át, úgy kiröppen a fejéből, hogy ámulva lehet figyelni.

Ezek fényében számos napi téma, amiről viták születnek, amit reklámoznak, górcső alá vehető, és meglepő dolgok derülnek ki! Mindenhol kilóg a lóláb! :D Ez a honlap esettanulmányokat is felvonultat, tanulságos.

Komolyan mondom, középsulikban a vitaelméletet és gyakorlatot oktatni kéne. Én most találkoztam csak szembe vele s lesül a képem, hányszor jártam el rosszul.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.27. 11:48

Az emberek nagy része már csak a vérmérséklete miatt is képtelen a megadott szabályokat betartva valóban racionális vitába bocsátkozni. A másik meg, hogy egy emberi tulajdonság, hogy nem szeretjük, ha vitában alulmaradunk, a büszkeségünket sérti. Tisztelet a kivételeknek természetesen.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.27. 12:00

Akkor lejjebb kéne venni az önkultuszból, nem kéne mindenből "én vagyok az erősebb, a frankóbb" hatalmi harcot kreálni. Az embernek nem kéne önuralom nélküli állattá visszavedlenie. Nem az emberről kéne egy vitának szólni, hanem az általa képviselt álláspontokról és az a köré szerveződő érvekről. Aki beleviszi a személyt, a személyeskedést, máris hibázik, s elsikkad a lényeg. Egy érett, felnőtt embernek (mi az érett, felnőtt ember? :D) igen is tudnia kéne elvonatkoztatni, ajtón kívül hagyni a versengés ezen formáját, uralni vérmérsékletét, megcáfolni ama közhelyeket, hogy vérmérséklet felsőbb úr, és tehetetlenek vagyunk vele szemben (én ezt hívnám saját esetemben önfelmentésnek), és nem büszkeségi kérdést csinálni belőle.
Tudni kell veszíteni, belátni, ha valamiben nincs igazunk, vagy nem tudjuk hathatósan megvédeni.
Attól, hogy valaki nem tud valamit megvédeni, még nem jelenti azt, hogy az álláspontja kudarcot vallott és hibás. Ugyan úgy, ha valaki diadallal dülleszti a mellét és abszolút nyeregben érzi magát, nem jelenti azt, igaza van és valóban győzött.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.27. 12:50

Ez nagyon szép és jó, kedves Nava, amit itt leírtál, de nézz körül a világban: hányan is élnek így?

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.27. 13:09

Kevesen, de ezen az alapon együnk szart, mert tízmilliárd légy nem tévedhet... :lol:

A tréfát félretéve; nem a statisztikával, mennyiségileg kell alátámasztani egy idea létjogosultságát, hanem azzal, hogy valóban megoldaná -e a konfliktusokat -vagy legalábbis tompítaná -e azokat, ha megvalósítanánk.

100-150 évvel ezelőtt az emberiség 99% -a kiröhögte a Wright-fivéreket, Edisont meg a többi feltalálót, és milyen jól tették hogy dacolva a tömeggel és azzal hogy "ők vannak többen" merték megvalósítani az álmaikat...

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.27. 13:36

Én nem azt mondtam, hogy nem helyes, vagy hogy hagyjuk, mert nem vagyubnk elegen, hanem a használók mennyiségére hívtam fel a figyelmet. Egy egyszerű tájékoztatás volt, semmi több, aki megpróbálkozik egy effajta vitastílus felvételével, csak támogatni tudom. 8)

A konfliktusokat meg minden bizonnyal tompítaná. Kitartás kell hozzá, hogy akár a közvetlen környezetedben is megvalósítsd, akinek megvan hozzá a kitartása, annak hajrá! :)

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.27. 13:50

Nem vagyok kedves, igazán nem kell a személyemet kedvessé vagy nem kedvessé tenni, nem rólam van szó és nem udvariaskodásról :)
Nem tényeket írtam, le, hogy így vannak (azaz hogy úgy érvelnek az emberek, ahogy felsoroltam). Csak elvárásokat, hogy jó lenne, ha így lenne (ha így vitáznának).

Nézzek körül?
Hogy egyénileg ki milyennek látja a körülötte lévő világot, az szubjektív. És még ha néha próbál is objektív lenni, a tapasztaltakból mindenki a saját ítéletét hozza meg, függetlenül a közösen meglátott tényektől. És nem lehet megszámolni az összes embert, aki így vagy úgy vitázik, ezzel lehetetlent kérsz. Sőt, átmenetek is léteznek, attól függően, ki mennyit tart meg, vagy alkalmaz sikeresen.
Ha a fórumozókat figyelem, azt állapítottam meg, kevesen vesznek részt vitában, a legtöbben ilyenkor csendes tömegként olvasnak és figyelik az eseményeket.

Nem állítom, hogy csak mert leltem egy ilyen honlapot és átfutottam, hirtelen kiművelt elme lettem vitatanból, viszont elég érdekesnek és elgondolkoztatónak találtam a benne szereplőket. Azért linkeltem be nektek, hogy akinek van kedve, érdeklődése, nézze meg. (ergo nem vitaalpnak szántam - hehe, ezzel a visszavonulással biztos szabályt szegtem :lol: )

Castor örökzöld példája olvastán nem bírom megállni, hogy be ne tegyem :)

A legtöbb bajt azok az érvek okozzák, amelyek, bár logikusnak tűnnek, mégis hibásak valamiképpen.

100 000 000 milliárd légy nem tévedhet: egyél te is szart!
mondja egy ismert grafitti, amelyik "A legtöbb háziasszony ezt használja!" típusú reklámokon -- és a megtévesztett fogyasztókon -- élcelődik. He-he, mondjuk, pedig a reklám mögött megbújó szillogizmus logikailag teljesen rendben van:

Amit sokan használnak, az csak jó lehet.
Ezt a dolgot sokan használják.
---------------------------------
Ez a dolog tehát csak jó lehet.

A probléma a – persze kimondatlan – első premisszával (alapállítással) van: nem biztos, hogy amit sokan használnak, az feltétlenül jó. Ez az ad populum érvelés egyik fajtája: a beszélő a dolog népszerűségére hivatkozik.

Ez szintén innen van. Ahogy én láttam, ez a 10 pont nem azt támadja, hogyan tudnak vagy nem tudnak viselkedni az emberek vita közben, hanem hogy nem képesek logikusan felépített érveket használni és olyasmivel pótolják, ami jól hangzik, de belegondolva nem jó érvek. Próbál rávilágítani arra, hol sumákol az ember, ha vitára kerül a sor.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.27. 14:58

Most az az igazság, hogy véleményem szerint ezzel a postoddal lezártad minden válaszadás lehetőségét, mert már cska amit elmndtál, azt lehetne ragozni :P.

nézz körüllel azt akartam mondani, hogyha véletlenszerűen kiválasztasz 100 embert, és megmutatod nekik ezt az oldalt, hány olyan lesz, aki igazat mond, ha azt állítja: "Én így vitázom!" Hát szerintem elég kevés...

Nem is gondoltam, hogy ezt a lapot elolvasna mindenki vitaprofivá válik. Nem is akartam kritizálni, jól tetted, hogy belinkelted nekünk. Magamtól pl soha nem kerestem vona ilyen oldalt. A pontokat elolvasgatva újra lehet gondolni itt, a fórumon lefutott vitákat... és lehet belőle tanulni.

Az, hogy az emberek mennyire érvelnek logikusan, az mondjuk... hááát... szóval van, aki meg tud győzni egy tudatlant arról, hogy márpedig az elfánt kék, és nem szürke, mert olyan érveket mond, ami logikusnak logikus, csak nem igaz. Úgyhogy ez azért bonyolultabb szerintem annál, mint amire az ember első olvasatra gondol. Ami pedig azt illeti, csupán a mi osztályunkból (31 fő) 3 olyan van, aki egy vitában csak egy érvet tud elmondani, és azt mindig egy kicsit átfogalmazva... amikor pedig már ez sem jön be, akkor közli, hogy "jó, veled nem vitázok!". És részéről le van tudva... ennyit a logikus érvelésről...

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.27. 15:18

Nem az a célom, hogy embereket toborozzak és mutassak fel, hogy "igen, én így teszem". :) Tájékoztató jelleggel megmutathattam. A 10 parancsolatot is idetehettem volna, azon is megbukik sorra mindenki. :lol:

Gyere, ragozd! :D Mért zártam volna le minden utat? Senkit se szeretnék korlátozni, vagy hogy belé fojtsam a szót :)

Igen, elszomorító, hogy nem tudunk vitázni. Én sem vagyok különb. Viszont ezt elolvasva majd próbálok figyelni arra, hogy hatalmas baklövéseket ne kövessek el. Biztos fogok, de törekszem majd rá, mind ritkábban. És igen, pont az ugrott nekem is eszembe, hogy mikor itt voltak viták az oldalon, és olvasom ezeket a pontokat, rendre felszisszentem, hogy ki hol vétett. Már ahol találtam rá példát :P Én se vagyok memóriabank.

Van, amikor egy vita azért jó, mert elgondolkoztat, de nem akar meggyőzni, vagy megtéríteni. Teljes egészében úgy se előnyös ráerőltetni másra az akaratom, de ha már elgondolkoztattam, vagy piciny részekben kiderült, nem is gondolkozunk annyira különbözően, már megérte. Teljesen igazad van, logikus de hamis állítás ugyan olyan suta, mint ami igaz, de bénán adják elő.

Egyébként az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy úgy bukkantam erre a 10 szabályos listára, hogy olvastam egy könyvet az intelligens tervezésről, ami szembehelyezkedik az evolucionistákkal. A szerző ott használta ezt, hogy rámutasson, milyen gyenge érvekkel próbálják néha tudós emberek kiszúrni a laikusok szemét, a "jól hangzik, tudós mondta, ergo igaz" szellem nevében, vagy hogy milyen gyakran eszméket, hipotéziseket bizonyított ténynek állítanak be és az kikerül iskolák, tudományos körök könyveibe. Tehát nem csak "Mari néni meg Erzsi néni a közértben panaszkodik"-esetekben bukik ki, hogy valami bűzlik, de mondhatni nagyobb fajsúlyú ügyekben is. És az már nem mindegy, ott gondolkoztam el komolyan, mik meg nem történhetnek a színfalak mögött és némely eszmék mennyire be tudnak épülni a mindennapi életbe.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.28. 15:42

Wow most olvsaom csak Erigow Csillagát!

Gratulálok, Togar! Meg soksok jót meg boldogságot meg hasonlók! :)

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 157 / 201 • 1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok