• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vérszín Hold alatt [UTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 1 / 45 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 45

Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.01. 17:15

Bevezető

A Shanice hegység égbenyúló csúcsai között magányos sólyom száll az égen.Szárnyait kitárva siklik majd hirtelen leereszkedik. Röptével mintha egyre csak azt hirdené.: Vész közeleg ...

A görnyedthátú ember elfordította rólla tekintetét s mintegy megüzente neki gondolataiban tudom . A polchoz lépett majd némi keresgélés után vastag rézkapcsos könyvet húzott elő. Az asztalra rakta majd tekintetét újra szobájának plafonja felé fordította.S mert úgy akarta szeme átlátott a vastag falon, az évezredek óta létező köveken,s mindenen ami egy egyszerű halandón látásának útját állta.De ő nem volt egyszerű. Szem volt s Kéz. Szem mely mindent lát, a múltat, s a jelent.Eme kettő keverékeként pedig Kéz mely maradandót alkot az eljövendő koroknak.Most is ezt tette. Pennát ragadott, megmerítette az éjfekete tintát tartalmazó üvegcsében és a könyv fölé görnyedt.Pár néma, örökkévalóságnak túnő pillanatig habozott, majd három szót véset jegyzett fel az első oldalra...:

Vérszín Hold Alatt

Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

Re: Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.01. 18:03

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikőtői Fogadó
Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-reggel.
Résztvevők: Lernun, Bredon, Xavios

Mindenki
Lassan két hete hogy a hóhajúak által okozott lidércnyomásnak vége.Bár fájdalmas emlékeitek és még fájdalmasabb sebeiteket sohasem felejetitek az életkedvetek mindjárt visszaért mihelyst sikerült túltenni magatokat a Lernun zsákmányolta apróságon. Aminek értéke egy Ifini kereskedő számára megért 20 aranyat.
Két hete annak hogy kijöttetek a földalatti kastélyból amely utánna hatalms morajjal robbant be. Magaalá temetve Kyrt, Kránit és mindenki mást. Örültetek mikor elfordítottátok tekinteteket s megpillantottátok a végtelennek tűnő tengert s előtte a polip mód elterülő aprócska várost. Azonban mihelyst kiléptetek a bejutást segítendő Varászkörből azonnal megcsappant az a bizonyos jókedv. A világ mintha kifordulni látszott volna magából és minden eltávolodott tőlletek. Mintha a nagy semmiben lebegtetek volna. Csend és magányos, üres homáyl. Hirtelen és hangos puffanás kiséretében földet értetek. Tagjaitok nem mozdultak s szemeteket sem voltatok képesek becsikni. Talán ott is maradtok míg testetek végképp el nem porlad ha nem jár arra egy bizonyos Louna.
Vándorló dalnoknak mondta magát s miután sikerült belétek életet vernie, elkisért titeket egészen Abaszisz határáig. Sokat elárult magáról többek között azt is hogy miért van itt. Északra tartott egy szigetre, mert mestere lassan 5 éve hogy eltűnt ott.
Mind fellélegeztetek mikor beértetek Eatira városába. Tékozló életmodótokkal és határtalan boldogságotokkal hamar a nyakára hágtatok a könnyen szerzett 20 aranynak.
Két héttel a történtek után pedig Lounne is ohagyott titeket a fogadóban...

A fogadóban ültök. Kezetek között gőzölgő tea. S míg a két félelf másnaposan addig a varázsló más fajta gondoktól terhelten nézi a ablakokon besütő reggeli fényt. Odakint éledezik a város, szekerek haladnak el, kereskedők kinálják árujukat.

Xavios
A Térmágikus örvény számtalan holmidat magával ragadta de a két könyv éppségben maradt.
Éppségben és titokban. Magányos óráidban mikor a két félelf mesze jár, fellapozod néha őket. Pontosabban csak az egyiket hiszen a koponyával ékítettben rejtett hatalom tiltott számodra így egyenlőre azt csak táskanehezéknek hurcolod. A másikban rejtett tudás viszont... megrémít... A benne foglalt igék és bölcseletek mind túltesznbek a ma ismerteken.
Mindenesetre sokéves tapasztalataidra alapozva egyre csak egy gondolat kezd kibontakozni elmédben. - A könyv nem maradhat nállam! Ha valaki avatatlan kezébe kerül annak... súlyos következményei lesznek.
Pyaron túl messze van s nem kockáztatnál még egy utat ezzel a holmival -Hiszen elég hatalom volt benne hogy beinditsa a kimerült Varázskört!
Így hát más megoldás után kell nézned. Hamar találsz is megfelelőt. Az ifini kereskedő akivel Bredan alkudozott említett valamilyen bankházat. Nem messze egy magát függetlenek mondó szigeten. Ferrugián. De szinte semmit nem tudsz ezen kivűl.

Bredon
Sokat gondolkodtál a Toronyban történteken. Ha nincs az a másik Kyr talán... biztosan... ottvesztek. De ott volt. Hála a Sorsnak! Ellenben mi van ha a jószerence legközelebb nem segít meg? Mi van ha saját tudásod cserben hagy? Hamar rátalálsz a megoldásra. Pontosabban ő talált meg titeket. Louna maga volt a megtestesült tudás. Te pedig szerelemmel vegyes áhítatal csüngtél minden eggyes szaván, már amikor nem voltál részeg. Sokat tanultál tőlle, és sokat megtudtál rólla. Ilanorinak mondta magát. eltűnt mestere nyomát követve egy aprócska szigetre igyekezett s bennetek társaira lelt. Legalább is azt hitte. Mikor ugyanis örömötökben három napig feküdtetek részegen, valahogy elbizonytalanodott és ennek következtében szó s üzenet nélkül itthagyott titeket. Számodra megmagyarázhatatlan okból úgy érzed utánna kell menned. Fogalmad sincs hova de menned kell. Talán az istenek játszanak veled? Magad sem tudod.

Lernun
Lassan de biztosan lecsillapodott félelmed. Hiába nézel be minden sarkon kétszer, hiába bújkáltál gyakran bátyád háta mögé, erre felé egyetlen tökfilkó sem mászkál földig érő hosszú fehér hajjal. Segített ebben az is hogy, megkötötted életed egyik legjobb üzletét.- 20 arany egy gyertyatartóért? Ha ezt tudom elhozom az összeset!- morgolodsz magadban, de mégis örülsz. Többek között annak hogy élsz. Nem sokan mondhatják el magukról hogy egyszerre küzdöttek Krán és egy másik Démon-egy valódi démon!- ellen. Egyfelől büszke vagy magadra, másfelől sajnálkozol amiatt a sok kárbaveszett kincs miatt. Gyakran meg is kérdeztet a Kuruzslót hogy.:- Azok a firkák nem védték meg legalább egy részét a viskónak?- Mire ő rendszerint egy sokatmondó Nem-el válaszolt.
Feljfájós reggelre ébredsz s lent ébredsz rá hogy nem csak neked pocsék ez a reggel. Bátyád gondterhelt arccal mered maga elé. Louna sehol sincs. A Kuruzsló... ő pedig elvan magának.
Leülsz majd kihozzák a te józanító adagodat is. Nemhiába az egyik legjobb fogadóban vettél ki szállást. Közel a kikötőhöz, könnyű menekülni,- és kedves mindig mosolygós fehérnépek a felszolgálók.Azonban hamar belátod, ez így nem sokáig tarthat lévén az erszényedben lévő aranyak tizedrészükre fogytak.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.01. 18:20

(Lernun)

<Francba ma is arról álmodtam, hogy visszatérek a kastélyba és magammal hozok egy csomó gyertyatartót. Ez nem mehet így tovább, találnom kéne valami óriási kincset ami elvonja a figyelmem. Egyébként is esedékes lenne egy kis bevételt szerezni, mert 2 hét alatt 18 aranyat elverni...mondjuk ennyire még sose rúgtam be :D >

Hozzálátok a gazdag reggeli elfogyasztásához. Közben szétnézek vannak-e mások is most a fogadóban. Mikor meglátom bátyám komor arcát rákérdezek:
-Gondolom téged nem az zavar, hogy ha így fojtatjuk nemsokára elfogy a pénzünk. Lounára gondolsz mi??<pedig csak az arany boldogít igazán...>Biztos jó oka lehetett, hogy egyedül indult mestere után.<vagy megunta hogy minden másnap részegek voltunk>
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.01. 18:39

Bredon

A fogadóban elköltött "rendkívül hangulatos" reggeli közben elhatározom, hogy miután befejeztem elmegyek sétálok egyet a városban, hátha találok valamit vagy valakit, aminek segítségével rájövök merre ment Louna, vagy legalább a séta kicsit eltereli a figyelmemet az ilanoriról.

Lernun minden kérdésére egy "ühüm" a válaszom, mellé egy apró bólintás és gondterhelt arccal eszek tovább.

Miután végeztem a reggelivel odaszólok öcsémnek:
- Széjjel nézek a városban, de pár óra múlva visszajövök

Majd elhagyom a fogadót, nekiindulok és céltalanul kóborolok, időnként szembejövőktől megkérdezve, hogy nem láttak-e egy olyan alakot, mint Louna.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.01. 19:25

(Xavios)

Időm nagy részét igyekszem magányosan tölteni és olykor belelapozok a Magica Calevonyan-ba.
A könyvek nem maradhatnak nálam hosszú ideig, ezért miután átolvastam a Magica Calevonyan egy részét, mindkét kötetet beleteszem a zsákba - melyet még a toronyban szereztem - és mivel a holmim egy része úgyis eltűnt, a könyveket tartalmazó zsákot megpróbálom belehelyezni a hátizsákomba, melyet szinte egész nap magamnál hordok.
A környezetemben lévő személyektől (kivéve a két félelftől) arról a bizonyos független szigetről és az ott lévő bankházról érdeklődöm. Leginkább arról, hogy mennyire biztonságos, hol van, hogy lehet a leggyorsabban és legbiztonságosabban odajutni, milyen országok népei járnak ott a leggyakrabban, és természetesen a különböző pletykákat is meghallgatom, mert azok egy része igazságra épül.
Minden napom ugyanolyan: Korán kelek. Olvasok a kyr mágiáról pár sort. Eszek. Olvasok a kyr mágiáról pár sort. Érdeklődöm a bank felől. Olvasok a kyr mágiáról pár sort. Eszek. Olvasok a kyr mágiáról pár sort. Mielőtt elalszom bezárom az ajtót, és ha tehetem el is torlaszolom; az ablakokat bezárom, a hátizsákomat (melyekbe a könyveket is belerakom) közel helyezem fekhelyemhez, majd alszok. Álmodok a kyr mágiáról pár sort.
Néha azért szánok pár órát meditációra is, mely során inkább elmém mélységeit kutatom, akaratom erősítem, igyekszem elmém manabefogadó képességét növelni és elmém minél több részét ellenőrzésem alá vonni. Általános gyakorlat. Már megszoktam életemnek lar-dor-ban töltött szakaszában és azóta szinte minden nap elvégzem. Ennek az egésznek az eredménye csak hosszú idő után mutatkozik meg (napok, hetek, esetleg hónapok elteltével) és általában elégedett vagyok. Már a toronyból való távozásunk után való első ilyen meditációm után is éreztem, hogy több mentális energia áll rendelkezésemre és több mágikus energiát tudok elmémbe gyűjteni. Természetesen elmélyüléseim során felfrissítem elmém és annyi manát gyűjtök magamba, amennyit csak tudok.

Ma reggel jól ébredtem. Jó kedvem van... pontosabban volt egészen addig míg teljesen magamhoz nem tértem. A könyvek még mindig nálam, a hatalmas hátizsákomban vannak. Mely mintha mostanában szögletes lenne, a közepén lévő domborulat pedig egész koponyaszerű! - gondolataimon is meglátszik, hogy mostanában lelkiekben kissé megviselt vagyok. Gyorsan elhessegetem ezeket a gondolataimat. Egyáltalán nem látszik, hogy mi van a hátizsákomban.
Lemegyek és gyorsan elfogyasztom reggelimet. Szinte észre se veszem, hogy mit tömök a számba. Gondolataim csak a könyvek és a bankház körül járnak. Elgondolkodom azon is, hogyan tudnám mestereimet tájékoztatni arról, hogy mit találtam és persze, hogy ők hol találnak meg engem.
Miután végeztem az evéssel sétálok egyet odakint és közben pár járókelőtől arról a független szigetről és a bankról érdeklődöm.
Az utcákon töltött fél óra után visszatérek szobámba, ahol olvasgatok a kyr mágiáról és elvégzem a szokásos meditációs gyakorlataimat. A könyvben olvasott dolgok egy részét úgy vélem jobb lenne papírra vetnem. Táskámban kutatva elégedetlen morgással konstatálom, hogy a térmágikus örvényben eltűnt a kötelem, sok papírom (gyakorlatilag 2 lap maradt), az egyik tintásüvegem (kettő volt), a kötszerem egy része és (aminek nagyon örülök) romlott élelmiszereim. Végül úgy döntök, hogy nem vetek papírra semmit. Emlékezetem sokkal jobb tárhely.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 94
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.02. 13:51

KM esemény [Lorin]
Résztvevők:Bredon

Alig eszel pár falatot, semmi kedved enni, gyomrodat egyfelől a másnaposság másfelől a bizonytalanság kellemetlen érzése mardossa.
Ahogy kilépsz a fogadó ajtaján megcsap a tenger felől áramló kellemes sós fuvallat mely egy kicsi üditőleg hat rád.A város reggeli életét éli, kereskedők arúlják portékájukat, szekrek haladnak el melleted. A városőrök sem tétlenkednek, minden sarkon kettesével várják az esetleges rendbontókat.
Kérdezgetsz embereket akik többnyire nem veszik komolyan kérdésed. Egy fiatal hölgy, ki látszólag a helyi nemeseknek megfelelően öltözködik viszont érdeklődve halgatja végig mondandódat majd csicsergő, fülbemászó hangon visszakérdez.
- Ugyan, miért keresel egy ilyen mihaszan teremtést aki csak úgy egy szónélkül otthagy? Hisz találhatsz mást aki talán majd jobban bánik veled...-szája sokat sejtető mosolyra húzodik,égszín szemei csillognak a reggeli napfényben.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.02. 14:10

KM esemény [Lorin]
Résztvevők: Xavios

Nem túl sietősen elfogyasztod reggelidet közben végighalgatod a két félelf "beszélgetését" és még mindig reggelizel mikor az idősebb(aki egyben értelmesebb is) feláll az asztaltól majd magatokra hagy.
A fiatalabb szónélkül fajtatja az evést míg te lassan befejezed és te is elhagyod a fogadód.
Odakint a jól megszokott nagyvárosi élet zaja és látványa fogad. Mindenfelé emberek nyüzsöngenek, egyik másik kiabálva árulja portékáit.
Ügyet sem vetsz rájuk. A fogadótól délre fekvő úton indulsz el hátha találsz valami értelmesebb embert akitől megtudhatnád hogy milyen hely is az a Feruggia.Hamar rá kell jönnöd túl messze vagy a város szívétől ahoz hogy valami érdemlegeset tudj meg ezért az átlagos embereket faggatod. A gyümölcs árus kisaszony akimár jóval túl van élete delelőjén említ neked valami érdemlegeset.:
- Há' asszongya. Ott lesz most valami esküvő féleség nem? Valami flancos népek adják össze a gyerekeiket. Tudom én hiszen a fiam szállítja nekik a gyümölcsöt. Ön kér esetleg valamit?- miután továbbkérdezed a bankházól.:- Bankház? Minek a magának? Ha annyira nagyon érdekli éppenséggel van ott az is... persze én nem bíznék meg bennük elvégre valami aprónépek csinnálták azt a házat oszt kitugya mikor dől össze. Na de mostmár ne tartson fel a munkával! vegyen valamit vagy menjen odébb.- ripall rád végezetül.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.02. 14:40

(Xavios)

Keresek más értelmes embereket és őket faggatom. Az öregasszony említett valamiféle "aprónépeket". Biztosan törpékre gondolt. - morfondírozok magamban. - Azok biztonságos épületeket emelnek... általában. És persze vigyáznak azokra a dolgokra, melyeket rájuk bíznak. Lehetőleg a fogadó közelében maradok és az értelmesebbnek tűnő embereket (és nem embereket is) kérdezgetem. Talán a könyvek biztonságban lennének abban a bankban... talán. Persze nemcsak a Ferrugia felől érdeklődöm. Valahogy kapcsolatba kellene lépnem mestereimmel, ezért megkérdezem az embereket, hogy ebből a városból lehet-e Pyarron-ba levelet küldeni.
Miután úgy érzem, hogy eleget érdeklődtem az emberektől, visszatérek a fogadóba. Elgondolkodom azon, hogy képes lennék-e tudatommal kinyúlni mestereim felé és telepatikus kapcsolatot létesíteni velük. Ez valószínűleg nem fog működni. Azt se tudom még, hogy kinek üzenjek! De éppenséggel megpróbálhatom. Mielőtt felmegyek a szobámba a fogadósnak is felteszem kérdéseimet a szigetről, az ott található bankházról és arról, hogyan tudnék kapcsolatba lépni egy pyarroni barátommal.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2008.05.03. 12:19-kor.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.02. 14:49

Bredon

<<Csak nem magára gondolt, akkor amikor azt mondta, hogy lesz aki jobban bánik velem? Végül is nem néz ki rosszul és a társasága talán felvidít.>>

- Meglehet, igaza van kisasszony, az ilyen szép hölgyeknek, mint Ön sokszor van igazuk- ezután megpróbálok rámosolyogni- de addig is míg nem találom meg az illetőt, akit megérdemlek szeretném elütni az időt valami értelmesebbel, mint a városban céltalanul kóborolni. Nincs valami ötlete arra, hogy hol tölthetném el ezt a napot?
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.02. 15:02

KM esemény [Lorin]
Résztvevők:Bredon

-De van!- ezzel mosolyogva beléd karol, érzed kisé mintha izgatott lenne, ahogy karja hozádér testének melege kicsit megnyugtat. Lassan megindultok a kikötővel ellentétes irányba. Útközben kissé halkan kérdezget.
- Mégis merrefelé teremnek ilyen szép szál daliák mint te ... ?-kérdőn néz rád nem tudja hogyan folytassa a mondatot.
- Az én nevem Klarissa.-szóllal meg kisvártatva.
- Aféle utazónak nézel ki. Vajon az is vagy?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.02. 15:12

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikőtő közelében
Résztvevők:Xavios

Hamar belefáradsz az ostobábnál ostobáb válaszokba. Legtöbben mind erről az esküvőröl beszélnek. A sarkon megpillantaszb kát városőrt s azonnal oda is sietsz hozzájuk és felteszed kérdésed.:
- Uram! Természetesen a város rendelkezik Postakocsi szolgálattal. A főtéren találj a hivatalól déli irányban egy kis barna cserepes épületben aminek a címmerén egy kordé látható. Arról fogalmam sincs hogy Pyarronba is szállítanak-e vagy csak a Sheral innenső oldalán tevékenykednek.További szép napot!
Gondolataidba merülve haladsz az utcán amikor valaki neked ütközik oldalról ám ahelyett hogy tovább rohanna -amit ilyenkor rendszerint a zsebesk tesznek- halkan füledbe súg valamit.- Információt akarsz? Ha van elegendő arany az erszényedben kövess s én segíthetek a bajodon.- Oldalra pillantasz ám akkor már csak a fickó hátát látod magad előtt. Fekete köpeny furcsa pávatollas kalap. Nem épp a legmegfelelőbb öltözet ahoz hogy valaki eltünjön a tömegben. Tekinteteddel egy sikátorig követed ott aztán eltünik.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.02. 15:20

Bredon

Miközben sétálunk válaszolok a kérdéseire:
- Engem Bredonnak hívnak és Erionból jöttem. Utazó vagyok, igen, bejárom a világot, igyekszem minél jobban megismerni.

Majd mesélek magamról egy keveset ha érdekli Klarissát. Beszélek a gyerekoromról, testvéremről, Erionról, arról, hogy mennyire szeretek zenélni, ilyen általánosabb dolgokról, de az átélt kalandokról hallgatok. Aztán ha befejeztem hozzá fordulok:
- Mesélj valamit magadról, persze csak ha van kedved.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.02. 15:25

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatiratól nem messze, úton
Résztvevők:Sirvaj

Fogalmad sem volt rólla hogy ilyen dög meleg lesz mikor neki vágtál az útnak. Lassan két napja gyalolsz az úton smég mindig sehol az az átkozott város! Kulacsod rég kiürült s lasan kezded érezni a torkodba kaparó szárazságot mikor végre egy domb mögött megpillantod Eatira városát. Elgé magasan vagy ahoz hogy belásd a város nagy részét, így látod a főteret ahol egy boltívekkel gazdagon ékített torony nyúllik a magasba. Tetején kékszínű lidércfényt árasztó hatalams máglya.Tűzimádók! fúj... fut ád az agyadon hiszen nem kérdéses a templom Sogron tiszteletére épült.
A legutóbi városban sikerült megtudnod hogy innen indulnak csak hajók arra az átokverte szigetre de te mégsem hittél az átkozott hajóskapitánynak, biztos csak átvert, vagy nem tetszett neki ahogy a lányával ilyen jó vizonyt ápotam:twisted: ...
lekaptatsz a dombról majd a legközelebbi városkapu felé veszed az irányt. Mikor odaérsz két őr állít meg.:
- Mi járatban errefelé?
Mindkettejük láncinget visel rajta a város címmerével ami egy kettétört kard felette egy korona, kezükben alabárd.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.05.02. 15:42-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.02. 15:35

(Xavios)

Vajon ki volt ez? Valószínűleg figyelt, mert tudta, hogy kérdezősködöm az emberektől. - gondolataimat most a rejtélyes alak köti le. A fogadóba majd később térek vissza. Egyébként is kétlem, hogy sikerülne kapcsolatba lépnem bárkivel is Pyarronban telepatikus úton.
Pár pillanatnyi gondolkodás után úgy döntök, hogy megkeresem a köpenyes alakot. Van nálam elég pénz (nem az összes, csak majdnem a fele). A könyveket mindenesetre a szobámban hagytam, a hátizsákomban, amit a fal egy kis mélyedésébe dugtam az ágy mögött. Remélem ott nem találja meg senki.
Belépek a sikátorba és felkészülök rá, hogy esetleg varázsolnom is kell.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2009.01.12. 19:16-kor.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.05.02. 15:38

/Sirvaj/

Kabátom a vállamra vetve gyaloglok, torkomban a jól ismert szárazsággal, mikor végre a városra akadok.
<Már azt hittem, hogy a lányodtól akarsz csak távol tartani!> Vigyorodok el a gondolatra, majd szemügyre veszem a várost. >Kék lidércfény? Nemcsak hogy elvetemültek, hogy ily hőségben gyújtogatnak, de még ízlésük sincs! Pfhh, Sogroniták>
Fintorogva megrázom a fejem, majd tovább indulok.
Az őrökre barátságosan rámosolygok, s köszöntöm őket.

Az Égiek adjanak frissítő esőt, s felhőt az égre! Uraim, szebb napot!
- Nos, valójában nem a városba jöttem, hanem azon keresztül....ha értik mire gondolok. Úgy hallottam, indul egy hajó innen, mely nekem jó lenne a továbbhaladásra. Egy szigetre tartok, de előtte az indulásig még megpihennék egy ivóban, hogy a szárazságot is csillapítsam torkomban. Ha gondolják, szolgálat után nézzenek be, s meghívom magukat egy italra. Más egyéb célom nincs.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 1 / 45 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 45

Vissza: Régi Kalandok...