• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Fáradt Vándor

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
94 hozzászólás • Oldal: 2 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Re: Fáradt Vándor

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.05.04. 16:25

Anapol (Sekai Koi)

-Köszönöm. Köszönöm szépen, már azt hiszem kissé jobban vagyok.- felhörpintem a sört, bár halvány sejtelmem sincs mi is lehet ez valójában.

-Egy szoba az jó lesz de miattam ne hagyd itt a pultot. Csak mutasd meg kérlek merre találom a szobákat.- mondom neki kedvesen és tisztelet tudóan.

<Jaj a Dorchára. Mi lehetett ez?. Talán jobb lenne egy kicsit lefeküdnöm,hogy át gondoljam a dolgokat a fejemben. Bár halvány fogalmam nincs mit kezdhetnék ezzel a képpel.>

Elindulok abba az irányba amerre a kocsmáros mutat, a szobám felé. És minél hamarabb ledőlök pihenni egy kicsit meg aztán ez az ital is elég szokatlan és keserű íze volt. Most még ez is betett nekem.

Egy pár órácskát alszok majd felkelek és visszamegyek a fogadó kocsma részébe, hogy meg köszönjem az "előbbi" segítséget.

-Köszönöm szépen a segítséget amit az előbb nyújtottál. (meghajlás) Nagyon furcsa nekem ez az ország ha nem haragszol. Nem áltok valakivel háborúban esetleg valami különös és titokzatos csoport nem tartja a várost az ellenőrzése alat.- ezt oda hajolva a kocsmároshoz lehetőleg más ne halja még a végén bajba keveredek itt.

Aztán eszwmbe jut mesterem régi tanítása: "Minden egyes ismeretlen föld aminek határát átléped titkokat és veszélyeket rejt magában." Nos igen ez a föld is egy pont ugyan ilyen lehet.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.05. 6:10

Helyszín: Fáradt Vándor, Vár-erőd
Időpont: Dél felé
Játékos: Anapol

A fogadós három emelettel feljebb található szobát említ. Úgy tűnik, igen sok vendéggel rendelkezhet, hogy ennyi szoba tele. Szól az egyik felszolgálónak, hogy segítsen, s a fogadós ellentkezést nem tűrően mondja, hogy nem engedhet el ilyen állapotban a szobádig egyedül, pedig láthatóan jobban vagy.
A féltucatnyi szolgálóból csupán egy volt aktív, ki kiszolgálta a kockázók igényeit, de most egy másik jön ki, hogy teljesítse feladatát.
Felérve a szobádba megpihensz, s elbóbiskolsz (a szokatlan italra talán könyebben is, mint szoktál), de ha az álmaidban akartál megnyugvást találni, hát csalatkoznod kellett.
Egy kísérteties, tejfehér ködbe burkolózó falut pillantasz meg. Teljesen kihaltnak tűnik, se állat, se ember. A feszült csendet csupán egy, az időneként ablakkeretnek csapódó spaletta töri meg.
Magányosan sétálsz, mikor a ködben egy alakot látsz sétálni, hát nyomban odasietsz. Lassan, csoszogva megy, így könnyedén beéred, de amikor a vállára helyezed kezed, hogy megállítsd, az élettelen szemeivel néz rád, száját kinyitja, s benne a sárga, rothadásnak indult fogak között az éjfekete nyelvén apró, fehér gubók.

Izzadtságtól átizzadva, ébredsz, szíved hevesen dobog, majd kiugrik a helyéről.
Segíts! - hallod az erőtlen suttogást valahonnan, s ahogy szemed ilyedten körberebben, nem vagy biztos benne, hogy ezt csupán álmodtad e, vagy éberdésed után hallottad.
Idő kell, hogy csillapítsd kezed remegését, s feldolgozd a szörnyű álomképeket.
Kitekintve az ablakon derűs napsütés fogad, ám ez sem tud enyhíteni ezen a rossz érzéseden.

Végül lemész az étkezőbe, hogy köszönetet mondj a kissé kesernyés nedűért, még ha enyhülést nem is hozott.
- Ugyan már, semmiség! - feleli amaz.
Próbálod elhessegetni az emlékképeket, s eszedbe jut a merénylet, mely talán eltereli gondolataid. Mikor a titkos szerveződések felől érdeklődsz, a fogadós odahajol, s csendesen mondja:

- Az alvilágról inkább ne essen szó! Tudod jóuram, Sempyer vára alatt sötét, s titokzatos alagutak rengetegében sötét gondolatok és bűnözők születnek nap mint nap. Ott rengeteg effélébe merülhet az, kit érdekel az ilyesmi. Én ezért nem is megyek oda, félek, elragadnának ezek a démonok!
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.05.06. 13:04

Anapol (Sekai Koi)

<Mit történik velem? Ki kísért álmaimban? ÁÁÁÁ>-szinte ordítok a gondolataimban.

<Mit évő legyek ezek után? Én nem vagyok az ilyen misztikus dolgokhoz hozzá szokva!!!! Szedd össze magad Koi szedd össze!!! A Dorcha harcosa vagy nem szálhat el a bátorságod még ilyen helyzetekben sem. Jól van hát a végére járok ennek az ügynek még ha az életembe is kerül.>-bíztatgatja magát.

Próbálom minden bátorságomat összeszedni, és minden félelmemet legyőzni. Ahogy a mester mondta mindig: "csata közben fiam a bátorság legyen a legjobb menedéked."

<Így is lesz mester nem fogok meg ilyedni.>-határozza el magában.

-Démonok! Már meg bocsájts nekem de nem hiszek a démonokban. Mindenesetre akkor ez a csatorna rendszer csak ugyan olyan veszélyes? Lenne egy másik kérdésem is fogadós. Nem tudsz a közelben kis településeket, illetve nem hallottál valamilyen járványról a közelben. Nagyon meg köszönném ha valami információd lenne a számomra.- mondom a fogadósnak.

-Ja persze. A korsó sör és a szállás árát el is felejtettem kifizetni. Mennyivel tartozom.- próbálja elterelni a szót ne hogy még valami gyanús egyénnek nézzen engem itt.

-És ha már úgy van egy nagy pohár teát is kérnék szépen.- teszem hozzá illedelmes hangnemben.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.07. 8:08

- Nem csatornaredszerről beszélek, hanem hatalmas földalatti barlangrendszerről, Uram.
És a démonok nem a valóságban, hanem az emberek cselekedeteiben anyagiasulnak, én így értettem.
- mondja a fogadós.
A szoba tíz rézpénz egy éjszakára, a tea pedig kettőbe fog kerülni. A sör a ház ajándéka volt.
Csak zöldteával tudok szolgálni, ezt is azért tartom, mert a lányom nagyon szereti. Egyébként még nem igazán volt rá igény.
- Járvány? Nem, nem hallottam semmiféle járványról. Bár az egyik nagyobb faluból ebben a hónapban nem érkezett ellátmány, s Drevar kapitány kiküldött egy tízedet, hogy hírt szerezzenek, nem e nomádok szorongatják őket.

Elgondolkodik, majd hozzáteszi még:
- Ami azt illeti jómagam nem hiszem, hogy bármiféle baj lenne, hisz nem olyan rég, tán még egy hete sem történt, hogy Leanne itt járt. Ő a lányom példaképe- mondja kissé megenyhülve a fogadós, majd mosolyogva hozzáteszi - - Olyan Leanne a lányomnak, mintha az anyja lenne, s én örülök, hogy végre kiheverte a tragédiát, ami megesett velünk. Amikor itt van mindig a nyomában jár, s Leanne pedig örömmel van vele. Vigyáz rá, aminek örülök. Annak mondjuk kevésbé, hogy emiatt elhanyagolja a kötelességét. Ő vezeti ugyanis a fogadót, míg én elintézem az üzlethez szükséges dolgokat, meg alszom. Ügyes lány, s fiatal kora ellenére jól vezeti a fogadót. - mondja büszkén, s látod rajta, egy csapásra feledte a gondjait, mikor rá gondol.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.05.08. 16:38

Anapol (Sekai Koi)

Kifizetem a szállást. Vagyonom 5 arany 5 ezüst és 50 réz.

//off azért gondoltam ilyen sokra mivel sokáig távol leszek kis hazámtól elvégre informciókat gyűjtök a Dorchának.//

-Értem persze persze én sem úgy értettem a démonokat. A teát köszönöm valóban a lánya is szereti. Nem sok emberrel találkoztam eddig, akik szerették volna eme kesernyés nedűt- vakarom a fejem egy kissé zavarban vagyok.

-Hm.. Tehát egy nagyobb faluból nem jött szállítmány? Gyakran megesik az ilyesmi, hogy a vezetőtök katonákat küld ki ha ilyen dolog történik.- kérdezek kíváncsiskodva elvégre információ kör úton vagyok itt.

Amikor erről a Leannáról beszél feltűnik, hogy igen sokáig elmereng rajta.

-Ennyire kedves ember ez a Leanna? Ő afféle kalandozó típusú ember?- hát ha ennyire akarja beszéljünk erről a szent emberről.

<Elvégre szeretem halgatni amikor az emberek magukról és örömeikről beszélnek. Így szépül a világ és az én feladatom hogy meg védjem ezt a világot amennyire erőmből és képességemből telik.>- elmélkedek el magamban, legalább az álmot is elfelejtem egy időre.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.09. 7:50

Miután kifizetted a kért összeget a fogadós elteszi, majd válaszol:
- Nos erre is Leanne szoktatta rá, én meg győzőm beszerezni hozzá a teafüvet.
- Erre jót hahotázik, majd derűsen folytatja mondókáját:
- Tudod, Leannevel hat hónapja ismerkedett össze a lányom. Itt szállt meg, szerény kis fogadónkban, s épp Tira - a lányom - volt soros.
- Keveset tudok arról, hogyan is ismerkedtek össze, de tudom, hogy jóban vannak, s ez jó hatással van a lányomra. Az a... mármint a tragédia után sosem láttam még ilyen jó kedvűnek.
- A Sempyeri nép hűséges az övéihez. Még sosem történt meg, hogy kimaradt volna az adó beszállítása a várba.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.09. 10:20

Játékos: Anapol, Lorin O Krell, Shaidar Haran, Togar

(Sekai Koi)
A fogadó ajtaja nyílik, s a merémyletnél már látott két alak tér be rajta. Úgy tűnik, hogy mostmár együtt nyomoznak a meggyilkolt nő ügyében.
Kicsivel később egy hosszú, furán faragott botot markoló, feketehajú férfi is betér.

(Valdin, Torrane)
Betérve a fogadóba ismerős arc fogad benneteket. Az ívelt pengés férfi az, ki a merénylőt elkapta. Jelenleg a fogadóssal beszélget. Arca valamiért megviseltnek tűnik.

(Angor)
A fogadóba betérve csupán néhány vendéget látsz. Páran kockáznak - bár egyikőjük a földön heverve durmol -, egy illető a kocsmárossal beszélget, s látod azt a két férfit is, kik nemrég a főtéren voltak.

//A fogadó leírását mindegyikőtök a Topic elején találhatjátok//
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.05.09. 14:08

Valdin

Köpenyét megigazítja magán majd beljebb lép.
<<.. nocsak nocsak, a segítőkész vándor...>>
Az "íveltpengés mellé lépked.:
- Leülhetünk?- kérdezi.
A fogadós felé is intéz pár szót.
- Jó napot. Egy szobát szeretnék pár napra. valamint egy kupa bort.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.05.09. 16:12

(Angor Landrin)

Belépek a fogadóba és a szétnézek, felmérem a benn tartózkodókat.Majd odamegyek a pulthoz és beszélek a fogadóssal.Természetesen megvárom míg a másik illető végez, a mondanivalójával

-Jó napot, egy szobát szeretnék és valami ételt.Most érkeztem és eléggé fáradt vagyok.

Majd ha nincs körülöttem hallótávolságban senki akkor hozzáteszem a következőket.

-Tanmerosból jöttem és valaki olyas valakit keresnék aki ismeri az öreg Hildert ha jól tudom itt szolgált a városőrségben.Tudna segíteni?
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.05.09. 16:33

/Torrane/

<nocsak a hajlongó... de elég megviseltnek tűnik.>
Valdinnal tartok. A fogadósnak:
-Én szintén egy szobát szeretnék, ahogy azt távozásom előtt is említettem, remélem maradt még szabad szobája...

Majd Valdin felé néz
-Egyébként, hogy hívják a nőt, aki elment mire vissza értél? Csak mert valószínűleg éjjel jobban bele keveredek ebbe az ügybe.
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.05.10. 13:15

Anapol (Sekai Koi)

-Hm... Értem tehát semmi gyanús dolog nem történt. Úgy érzem ez a város a nyugalom kis szigete és semmi sem háborgatja. <Na persze a nyugalom szigete csak nem nekem, jaja Nastar ezek az álmok, megőrítenek.> Akkor ez a Leanne is úgy mond család tag lett itt nálatok. Ő egyébként hogyan szerette meg a teát? Úgy értem ez ritkaság számban megy országok szerte. Ha nem vagyok túl indiszkrét persze.- mosolygok. Egy jó kis beszélgetés talán megynyugtat.

Amint belépnek oda fordulok a merényletnél látott alakokhoz.

-Üdvözöllek, hát persze hogy leülhetsz.- kedvesen mosolyogva üdvözlöm próbálom takargatni rossz kedvemet.

<Ha nekem rossz kedvem van az nem azt jelenti, hogy másnak is annak kell lennie.>- törődök bele tehetetlenségembe.

-Nos hogy van az a hölgy akit lelőttek? Remélem sikerült megtalálnotok. Ha nem akarsz nem kell válaszolnod csak egy kissé én is érintettnek érzem magam az ügyben olyan módon, hogy a merénylőt lényegében én fogtam el és mentettem meg tőled.- mondja komolyan rezzenéstelen arckifejezéssel.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.05.10. 19:11

Valdin

Toraanenak:
-A hölgyet Leane-nek hívták. És fogalamam sincs miért akar velem találkozni. Mint ahogy arról sem miért kellet elfutnia. Ne aggódj amiatt hogy belekeveredsz...már benne vagy!-ereszt meg egy aprócska mosolyt útitársa felé.

Leül Sekai mellé.
- Amiért még mindig roppant hálás vagyok.- mondja ezt úgy hogy arcán csalódottság düh és bánat egyszerre tükröződik.
- Ugyanmár miért ne válaszolnék? Amúgymeg a hölgy akit lelőttek? Ő meghalt... a másik viszont aki vele volt elfutott, és azóta nem láttam. Tianenek hívták. Se azt nem tudom ki ő se azt hol van... De annyit tudok hogy a hivatolnok említett valami fölg alatti tanyát aminek köze leht a merényletekhez. De eggyelőre azt sem tudom oda hogy jussak el. Remélem az este és a csillagok majd megnyugvást s válaszokat hoznak.

Hirtelen gondol egyet az asztal mellé doott táskájából előveszi hangszerét majd leporolja kicsit beállítja a húrok feszességét, majd kérdőn a fogadósra tekintin.:
- Ugye megengedi jóuram?
Amennyiben a válasz igenlő úgy rázendít egy dalra.
Egy nagyon szomorkás halk mégis fülbemászóan könnyű dalra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2008.05.11. 10:59-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.10. 20:57

Játékos: Anapol, Lorin O Krell, Shaidar Haran, Togar

//Lorin, a neve Leanne, akivel találkoztok éjjel. A lelőtt hölgy Tiane//

/Sekai Koi, Valdin, Torrane, Angor/

- Nem tudom, hogy Leanne miért szerette a teát, erről még sosem esett szó. Ami azt illeti másról sem. Nem igen beszéltünk. Csak egyszer, amikor valamiféle Geliranról, vagy Gelranról, vagy kiről kérdezősködött. - válaszolja a fogadós Koinak //mert ez a keresztnév, amennyiben japán//, majd a többiek felé fordul:- mindjárt adom a bort, az ételre még várni kell egy keveset. Akad még szabad szoba is, tíz rézpénzbe kerül egy éjszakára, míg a lakosztály ötven rézbe.
Valdin kérdésére barátságosan biccent, hogy benne van a dologban, majd kupát kerítve a polcról (ami a pult, s a fogadós háta mögött helyezkedik el) bort csapol a pult alatti hordóból.

//Togar: Egyenlőre a három utazó szintén a pultnál van, ahol a fogadós is, s ahol te is leadtad a rendelésed, tehát a többiek hallótávolságban vannak, nem tudod négyszemközt megbeszélni a fogadóssal ezeket//
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.05.11. 6:50

(Angor Landrin)

Mivel látom egyenlőre esélytelen feltennem a kérdéseimet, így kiveszek egy szobát és rendelek ebédet magamnak.Majd leülök egy asztalhoz és várok mikor lesz egyedül a fogadós.Ha esetleg az ebéd ebéd elfogyasztása után sem akkor megkérdezem merre találom a városőrséget és elmegyek hozzájuk.Azt gondolom mivel az öreg Hilder városőr volt és tisztelték is talán találok valakit aki jól ismerheti őt.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.05.11. 20:37

/Torrane/

<hm Leanne ezek szerint a fogadós ismeri...>
A fogadoshoz:
-Akkor kivennék egy szobát pár napra előre kifizetek 3 napot és utána ha maradok akkor még a többit is.
Valdinékhoz fordulok és megvárom a dal végét, majd:
-Szerintem erről az alvilágról beszélt nekem a karaván mester... Azt mondta, hogy nem éri meg odamenni, ha drága az életem. Hm. Itt a kérdés, hogy ez a szó egy helyet takar a városban, vagy általánosságban kell érteni... De engem érdekel az a könyv és az a szó is. Úgy érzem, hogy Sogronnak kedvében járnék, ha megtudnám miről szól a könyv és mit jelenthet a szó, az alvilág kérdésre meg remélem választ találok éjjel.
<lehet használnom kellene a szobában a távoli tűzet és így kapcsolatba tudok lépni a mesteremmel, vagy az apámmal talán tudják mit jelent ez a szó vagy meg van nekik a könyv...>
Kicsit elmerend a lehetőségeken
-Addig is jobb ha pihenünk, kitudja mit tartogat az este... Pihenek egy kicsit aztán keresek egy könyv árust, hátha meg lesz a könyv amit elégetett.
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
94 hozzászólás • Oldal: 2 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Vissza: Sempyer