• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 56 / 95 • 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.07. 13:19

*Közös nyelvre való váltásod láthatólag meglepi a felszolgálót, de azért úrrá lesz magán, és gyorsan visszahajol - ugyanis csodálkozása miatt felegyenesedett félig és megbámult.*
- Bocsásson meg Uram! Ran nagyurat azonnal idehívom Önhöz. - *ezt egy még mélyebb meghajlás követi, majd gyors kihátrálás a pult mögül. Az emelet felé iszkol el, de nagyon gyorsan, alig telik el 1-2 perc már érkezik is vissza, de nem feléd veszi az irányt, hanem az alsószintre a többi vendéghez. Nincs is rá szükség, mert nyomában Ran jelenik meg kicsit gondterhelt arccal - egyébként nem látszik rajta semmi különös a tegnap estéből; úgy néz ki, hogy még a ruha is ugyanaz rajta.*
- Farro! Mi szél hozott erre? Zakhoz jöttél? Fent van a második emeleten a kék szobában. Hát Mirjam? Pihen még?

*A macska készségesen húzódzkodik az öledbe. Rövid simogatás után még dorombolni is hozzáfog - bár ez inkább egy vénember hörgéséhez hasonlít - ki-ki hagy, és reszelős - lehet valami betegsége a párának, vagy csak az ételhiány miatt ilyen a hangja.
Beszélsz hozzá nem várva csodát, meg semmi egyebet, de ahogy a macska tekintete kapcsolódik a tiéddel újabb látomás kísért meg.*

~Mintha te lennél a macska... Egy negyven év körüli, valaha szép nő hajol le hozzád, s idegen szavakkal beszél hozzád. Tekeredsz párat a keze körül, még a saját dorombolásodat is hallod - amikor valami belülről égetni kezd. Iszonyú fájdalom mi végigfut testeden (a saját fizikai testeden is érzed). Fehérség vesz körül, majd mormogásokra térsz magadhoz... Az a nő nem messze tőled holtan fekszik. Bal karja testétől elválasztva hever. Egy érzelemmentes arccal álló férfi mormog becsukott szemmel a nő felett. Testedből lassan szűnik a fájdalom, helyébe félelem költözik. A férfi egyszer csak kinyitja a szemét, rádvillantja tekintetét, majd egy hirtelen mozdulattal elzavar...~
*Ahogy visszatérsz a macska szemében látod a szomorúságot, de símogatásod hatására még mindig dorombol öledben.
A ligetben - legalább is amit látsz belőle - jelenleg egyedül vagy az állatta. Nincs a közeledben senki egyenlőre.*

*A holló úgy repül az utcák felett, hogy tudjad követni őt. Mintha így is akarná. Kacskaringóztok össze-vissza a kis utcákon, s végül visszavezet téged a Horgas Hóhér fogadóhoz. Ott felül az egyik ablakpárkányra és ott toporog. Mire odaérsz az épülethez az ablak kinyílik, s a madár beröppen a szobába. A szoba a második emeleten van úgy középtájon. Ahogy visszaemlékezel, akkor kb. pont a lépcsősor közelében kell lennie - lehet pont az, amelyik ajtaja szemben van vele.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.07. 17:59

(Farro)

*A szolgáló hajlongásának most sem tudok örülni, de ez alatt a néhány nap alatt megtanulhattam, hogy itt ez belerögzült az emberekbe. Így csak bólintok és türelemmel várom a visszatértét, illetve Rant. A tulajdonos kisvártatva meg is érkezik. Már épp köszönteném, mikor először Zaket, majd Mirjamot hozza szóba. Zak említésére csupán bólintok neki is, hogy őt szeretném meglátogatni. Viszont kedvesemre vonatkozó kérdésére fancsalin elhúzom a számat.*

-Mirjam elment, eltűnt és nem tudom hol lehet. :? Sajnos nem értem mi történhetett, így nem tudok Önnek válaszolni hogylétével kapcsolatosan. Köszönöm az útbaigazítását. Azt hiszem meglátogatom Zaket a szobájában.

*Ezzel kissé meghajlok Ran felé és a mondott szoba keresésére indulok. Ha sikerül megtalálnom bekopogok és beengedő válasz esetén be is nyitok, hogy találkozhassak matróztársammal, barátommal és majdnem áldozatommal. Ráadásul az is nyomasztja a lelkemet, hogy még a történtek után is kérni jövök hozzá. :? *
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.07. 19:42

(Xylina)

Döbbenten lesek az állatra. Eddig még nem esett meg velem, hogy házikedvenceknél is működik az erőm.
"Vajon ez a meglágyulás jele, előszele, és ideje felkészülnöm arra, bármikor bekattanhatok? :oops:"
Mellkasom simogatom, hogy fáj-e még valamim, roppant kellemetlen érzés volt, meg kell hagyni, sőt, ijesztő is. A kép véres volt, az állatnak is fájdalmat okoztak, egyre kevésbé kívánom, hogy hasson az erőm.
"Ritkán látok jót, az erőszak erősebb, könnyebben előtérbe tolul, mint a kellemes élmények. Kár :?"
Remegő kézzel simogatom az állatot, körbenézek, látta-e valaki a futó transzomat. Műsoron kívül mindig félek, bolondnak néznek, vagy kilesnek. Megnyugszom, magam vagyok.

-Jó is ez így, legalább nyugton vagyunk, nem igaz, te vén, girhes csont? :)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.08. 8:50

Rychor Occhys (Arnan)

A madarat követem utcáról utcára, mígnem számomra is ismerős helyszínre érek. Mostanra elfeledtem, amit eddig terveztem, izgatottan követem az állatot. Amikor landol, pár pillanatig tétovázom, hogy végiggondoljam a lehetőségeket. Miután nagyjából behatároltam magamaban, melyik szobában tűnhetett el, futásnak eredek a Hóhér bejárata felé. Az ajtót belökve rontok az épület belsejébe, most meglehetősen figyelmetlen vagyok, ha valaki az utamba kerül, azt arrébb taszítom, s a lépcsők felé sietek. Az emeletre menet hármasával veszem a lépcsőfokokat, s a korlátot használom lendületvételhez. A tegnapi éjszakához képest, most pillanatok alatt felérek, és azonnal a velem szemben nyíló ajtóhoz lépek - ha van olyan. Lendületeme azonban megtörik, s mielőtt bármit tennék megtorpanok. Egy pillanatig nem tudom mitévő legyek, de aztán kezem szinte önkéntelenül megmozdul. "Kopp... kopp" - hangzik lassú egymásutánban. Nem gondolkodom, nem tudom mire számítsak. Józan énem harsányan kinevetne, ha tudna, hiszen egy holló hogyan lenne képes ajtót nyitni? Cseppet sem érdekel a realitás, ha semmi sem történik, óvatosan közelebb hajolok, hogy bekémlelhessek a kulcslyukon, utána pedig fülemet tapasztanám az ajtóra, hogy halljam, mi történik odabent.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.09. 21:41

*Ran láthatólag megdöbben válaszodon olyannyira, hogy még további kérdést sem bír feltenni. Bár nem látod az arcát, de értetlen, kíváncsi tekintetét a hátadban érzed míg el nem tűnsz a lépcsőrordulóban.
A második emeleten könnyű megtalálni a kék szobát. Az ajtók vannak különböző színekre festve, s csak egy kék van.
Bekopogsz, s hamar egy fiatal leányzó nyit ajtót neked. Egy olló és némi kötszer van a kezében. Amikor meglát kedvesen rádmosolyog, majd félre áll az ajtóból.
Valamit mond, amit nem értessz. Az ágyhoz lép, ahol Zak fekszik tágra nyílt szemekkel bámul... nem, nem rád. Szinte megbabonázva nézi a fiatal lányt, aki igen lelkiismeretesen köti át sebeit. Zak ezen elfoglaltsága miatt úgy néz ki észre sem vett - láthatólag megmarad mostmár... igen jól érezheti magát... :D*

*A macsek egyet nyekered kezed között, majd bekuporodik öledbe. Úgy néz ki, hogy szundizni szeretne valami meleg és biztosnságos helyen - legalább is számára.
Alig helyezkedik el a cicus látod, hogy a fülét mozgatja, de rendesen - pillanatok múlva léptek zaja jut el hozzád. Lassú lépteké.*

- Xylina? Jöhetek, vagy még egyedül szeretne maradni? - *hallod meg nem sokkal a léptek elhalása után Armada hangját.*

*Sok vendégnek nem tetszik az, hogy te csak úgy se látol-se hallasz módjára felrohansz a lépcsőn. utánad szólnai, morognak, de végül is senki nem állít meg elégtételt venni. Ez talán köszönhető annak, hogy szerencsédre nem futottál össze egyetlen famorral sem.
A lépcsővel szemben mit ad Morgena... egy ajtót pillantassz meg. Igggeeeen! Jól tájoltad be magad.
Kopogásodra nincs felelet, de nincs is rá szükség. A második "kop"-anásra az ajtó megmozdul és kicsit kinyitódik. Az alig arasznyira kinyíló ajtó mögül hang nem érkezik - olybá tűnik, hogy a szoba üres - bár ebben nem lehetsz addig biztos, míg meg nem nézed.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.10. 12:10

(Farro)

*Annyira el vagyok foglalva saját gondolataimmal, hogy nem is veszem észre Ran meghökkenését. Felérve a második szintre megkersem a kék szobát, azaz ajtót és szinte reflexszerűen kopogok. Az elmélázásból csak az lendít ki végül, amikor a fiatal leányzó kitárja előttem az ajtót. Meglátva először felszaladnak szemöldökeim a meglepettségtől, majd szelíd mosolyra húszódik szám széle.*

-Jónapot Kívánok! Zaket keresem.

*Ahogy félrehúzódik aprót bólintok felé és belépek a szobába. Közben pedig azon kapom magam, hogy én is megnézem magamnak a vonalait. Zak "összpontosítása" már nem lep meg, sőt örömmel látom, hogy jobban van. Sokat mondó kaján vigyorral állok meg az ágya szélén és csöndben kivárom, hogy mikor vesz észre, illetve mikor próbálkozik valamivel a fiatal leányzó felé. Végül, ha észrevesz halkan köszöntöm őt is.*

-Üdv Zak! Jobban érzed magad? Ellátnak rendesen?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.11. 10:59

Rychor Occhys (Arnan)

Amikor megmozdul az ajtó megdermedek egy pillanatra. Tudom, hogy nem véletlenül van nyítva, s az a bizonyos belső hang sikoltani próbál, de én elhallgattatom. "Talán... talán végre nem csak álmomban láthatom az Éjszaka Asszonyát" - reménykedem. Jobbom önkéntelenül is zsebembe csúszik, hogy kitapinthassam a tollat, balom ujjbegyei pedig az ajtó fájához érnek, s szelídmozdulattal megtolom, miközben előre lépek. Némi izgalom van bennem, szívem úgy érzem mintha a torkomba költözött volna, de képtelen vagyok nyelni, hogy könnyítsek az érzésen. Odabent körbepillantok, ha egyáltalán látni valamit.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.11. 21:25

*Zak még egy darabig nem vesz észre. Ez a fiatal leányka, aki alig lehet 20 éves igencsak lebilincseli a tekintetét, gondolatát, s eltompítja minden érzékszervét. El tudod képzelni, hogy mit érezhet most Zak, hisz nemrég te is így voltál Mirjam miatt...
Mirjam... :?
Valahonnan újra belédhasít egy éles fájdalom, úgy érzed, hogy egyenesen a szívedbe szúrt volna valaki, vagy valami.
Közben ahogy fátyolosodik a szemed látod, ahogy a leányzó elköti a kötszert, elpakol egy tarisznyába mindenféle kelléket a sebápoláshoz. Zak megfogja a kezét, de a leány vissza húzza egy félmosoly kíséretében, majd elköszönve tőle, s tőled magatokra hagy.
Ekkor vesz észre barátod.*

- Farro! Hát te mikor jöttél be? :o - *hangja meglepett, kíváncsi, de szemén látod, hogy ezen felül örül annak, hogy láthat. Egy vádló pillantása sincs, se nem kerüli tekinteted. Ha feltudna kelni az ágyból biztosra veszed, hogy már rég megölelgetett volna baráti alapon.*

*Az ajtó csendesen enged szándékodnak - nincs nyikorgás.
Odabent csak az ablakon érkezik fény a szobába, mely üres a benne elhelyezett bútorokon kívül. Két szekrény, az egyik vitrines, míg a másik félig ajtós (felül), félig fiókos (alul). Van ben egy nagy asztal, 4-en is elférnének mellette kényelmesen, de csak 3 szék van elébe tolva. Jobbra az asztaltól egy derékmagasságig érő faragott és vörösre lakkozott kiszszekrény áll. Ezen szekrény mellett látsz egy másik ajtót - valószínűleg a hálóba vezet.
Abban a helységben melybe beléptél az ablak nyitva áll. A függönyt komótosan meg-meglengeti a huzat.
Nyugodt és csendes minden.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.12. 16:18

(Farro)

*A lelkembe tépő fájdalom lehervasztja a mosolyt arcomról, így csupán csöndesen bólintok elköszönés gyanánt a lánynak, majd figyelmemet Zaknek szentelem. Bár én még mindig hibásnak érzem magam, így kissé zavartan megvakarom a tarkómat barátom tekintetét magamon érezve. Pár hosszúra nyúló pillanatig figyelem Zaket, hogy tényleg ilyen könnyedén túllépett a történteken, majd végül kis torokköszörüléssel belekezdek a mondandómba.*

-Zak... Tudom nem szabadna még szívességet kérnem a történtek után. ... Mirjam elment és nem tudom miért, hová? Nem mondott semmit csak egy levelet hagyott és... én nem tudok olvasni.

*Félrenézek és arom elvörösödik a vallomás nyomán miközben előhúzom ingem alól Kedvesem levelét és bizonytalanul forgatom a kezeim közt.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.13. 8:53

*Zak öröme kicsit alább hagy. Megkomolyodik arca lassan. Már-már úgy tűnik, hogy nem is akar megszólalni. Aztán lassan megszólal tőle még nem hallott komolysággal.*
- Farro. Ugye most nem azon forgatod magad, hogy majdnem megöltél?
Na figyelj. Nem önszántadból cselekedtél. Tudom. Én NEM haragszom rád, még egy picit sem. Azt nézd, hogy nem haltam meg. Élek és virulok... Láthatod.
Kérni pedig... mutasd azt a levelet!
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.13. 10:12

(Xylina)

-Jöjjön csak, már túlvagyok a javán. Nézze, mi jött az ölembe! Legalább a macskákkal itt is szót értek, ha a lakókkal kevésbé :) Persze ez önre nem vonatkozik. Igen kedves. Minden rendben?-nézek hátra Armadára. Nincs még késő, nem kell feltétlen visszasietni a fogadóba, de azért érzem, a feszültség elvonulta után fáradtságot hagyott.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.13. 11:14

Rychor Occhys (Arnan)

Végig pásztázva a helységen, kicsit csalódott vagyok, hogy nem az várt rám, mait elképzeltem. Kezem rutinosan nyúl az ajtó felé, s - oda se nézve - halkan becsukom magam mögött. A lengedező függönyt figyelem, majd a fürdő ajtajára vándorol tekintetem. Nagyot nyelek, de a gombóc csak nem tűnik el torkomból. Puha léptekkel a fürdő felé veszem az irányt, s óvatosan lenyomom a kilincset. Arra összpontosítok, hogy vajon mi lehet odabent, ha valaki megbújt volna a zsobában, kevés esélyem lenne észrevenni.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.13. 13:34

- De hát ez egy girhes macska. Fujj... - *húzza el a száját Armada és szó szerint tisztes távolságban guggol le melléd. Tartása kicsit feszült, úgy méregeti az öledben halkan doromboló állatot mintha egy habzószájú vadállat lenne, aki bármelyik pillanatban megtámadhatja.
Kis torokköszörülés után belenyúl a mellénye alá és egy kis szütyőt húz elő belőle - közben a szemét azért le nem venné az állatról.*
- Beváltottam a pénzt amit adott. Itt van. Bátorkodtam úgy kérni a váltást, hogy legyen réz, illetve ezüst dukátja elegendő. És jóhírem is van. Engen nem mert lehúzni a váltó... megvan mind a két aranyi összeg...
*Feléd nyújtja a szütyőt, de közelebb nem lépne - láthatólag zavarja a macska jelenléte.*

*Becsukod az ajtót magad mögött, hogy az esetleges kíváncsi tekintetket kizárhasd.
A függöny csak a huzat miatt mozgolódott - mögötte nem rejtőzött el senki.
A háló! ajtaját kinyitva ott sem látsz senkit. Egy kétszemélyes, bevetett ágy - láthatólag reggeltől még senki sem nyúlt hozzá -, két kisszekrény a fejtámla mellett kétoldalt, valamint egy hosszú, 3 ajtós szekrény mi a szobában van. Ha valaki meg is bújt itt, elég sok helyen lehet - viszont hiába nyitottál be, senki és semmi nem moccan odabent.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.13. 15:02

Rychor Occhys (Arnan)

Az üres háló! -t :) megpillantva, csalódottságom tovább nő. Sóhajtok egyet, majd mielőtt kifordulnék a belső helységből félbe marad a mozdulat. Újra körbepillantok, de nem támadót keresek. Megcsóválom fejem csalódottságom miatt, hiszen jelet kaptam Tőle, már ez önmagában is nagy szó. Micsoda ügyefogyott elgondolás volt, hogy megmutatja magát éppen nekem. Erre a gondolatra elkacagom magam, kezem pedig szám elé kapom, mintha bárki is meghallhatná. Ha valaki leskelődne most, valószínűleg elmeroggyantnak tartana. Első utam a vörösre lakkozott kisszekrényhez vezet. Ötletem sincs miért teszem, sőt azt sem tudom, hogy egyáltalán mit keresek, de meg vagyok győződve róla, hogy találni fogok valamit. Lennie KELL valaminek ebben a szobában. Véletlenek nincsenek. Az első emeleten, a lépcsőhöz legközelebb eső első ajtó. Jó számok.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.13. 17:24

(Farro)

*Arcom, ha lehet még fancsalibb lesz Zak kioktatása hallatán és csupán halkan morgok az orrom alatt.*

-Csupán a szerencsén múlott és nem rajtam...

*Azért a levelet kibontom és pár pillanatig bámulom a tartalmát, mégha nem is értem mi állhat benne, majd átnyújtom barátomnak és várakozón, reménykedve lesem ábrázatát, minden szavát, hogy vajon mit ír Mirjam.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 56 / 95 • 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 95

Vissza: Toron