Én per speciel olyanra gondoltam, hogy teszem azt van egy varázsló, átveszi az uralmat egy nemesi kúria fölött. Épít egy tornyot, amibe bezár egy lelket, és lehetővé teszi, hogy ő irányítsa ott a dolgokat.
A másik... csak azt nem értem, minek említik, ha nincs rá lehetőség? Azt megcsinálhatom, haogy kicserélem a gyertyát a pentagrammában? Vagy a mágikus hatalmat ilyen formában nem lehet átruházni?
M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Nos ha csinálsz egy ilyen házat, amibe belerakod a lelket, az egy nagyon nagyon hasznos dologra vezethet, ugyanis abban a házban a természetes anyagok mágiája lehetetlen lesz.
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.” Onion Ordan
A gólemmel kapcsolatban, mindegy melyiket rúnázod az a lényeg az legyen amit használ, ha pl a kardformájú keze akkor arra kapja meg az értéket ha kardja van akkor arra.Igazából mindegy.
A másik most a toronyba bezárod a lelket és lehetővé akarod tenni hogy a lélek irányítsa a dolgokat? Amíg a lélek a te irányításod alatt áll addig ugyis az van amit te akarsz, ennyi erővel felesleges.Kiválasztasz egy embert megbélyegzed hogy neked engedelmeskedjen és ő irányít.Viszont ha kiengeded a lelket az irányításod alól ahhoz hogy azt csináljon amit akar akkor viszont nem fog engedelmeskedni neked mert ugye megzavartad a nyugalmát.
Mivel nem egyértelmű mit irányít ha pedig arra gondolsz hogy magát a tornyot és a belsejét irányítja akkor se adhatsz neki szabad kezet mert ellened fog fordulni mivel megkötöd és nem tud elmenni.Ha meg értelem nélküli lelket akarsz akkor meg megint a kérdés minek?
A gyertyát te kicserélheted másikra de az új mágia és azt újra létre kell hoznod ráadásul erősebben mint a működőt mert különben az első érvényesül,ha meg elfújod a gyertyát akkor annyit érsz el hogy nem kell újra rajzolnod a varázskört mert a mágia megszűnik.Egyszerűbb ha új kört és új gyertyamágiát csinálsz. szerintem.
Különben ezekhez a dolgokhoz elég magas szint és sok mana kell.Szerintem maradjunk a földön és a tényleges gondokról beszélgessünk.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar... teszem azt egy lelket megidézek, ami viszonylag értelmes, sőt alkalomadtán kifejezetten értelmes. Akaratátvitel mentálbélyeg nem szükséges, mindösze egy hűség és szeretet asztrálbélyeg, és máris van egy önálló, szerető tornyod. Aztán a toronyra és egyéb élőholtakra irányítva az akaratátvitelt, meg érzékelést, mindent irányíthat a toronyból. Te elmész kalandozni, közben meg van egy működő helyed, ahova mindig visszamehetsz, kicsi a valószínűsége, hogy valami gebaszt találsz. Mana: hát igen, nem lehet 5 manából megoldani, de természetesen nem 1-2 szintű varázslókról beszélünk, hanem 8 vagy inkább még magasabb.
M.
ui.: nem lehet fantáziálni? Akkor nincs sok értelme az egésznek...
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Ez a magad csinálta uradalom marha jó ötlet. Kimegy a zombi kapálgat egy kicsit, a másik mosogat. Azt leszámítva, hogy nagyon sok manapont, az emberek általában nem kedvelik ha élőholtak művelik a kertet a szomszédban/szomszéd uradalomban, azon a vidéken ahol ezt megteheted(alapvetően nem túl gyakori a birtokháborítás/jó a közbiztonság) arra felé szintén nem a fekete mágia a legnépszerűbb vásári mulatság. Ha meg is tudod csinálni tuti, hogy nem Kis Péter fog jönni a szomszédból hogy felszámolja, min. az inkvizíció. Ha pedig élő embereket kötsz mentál vagy asztrál mágiával gúsba/a birtokodhoz, nos az már talán a rabszolgaság egy jól irányított formája. A másik dolog ami felvetődött bennem, hogy attól még hogy szeret téged és hűséges hozzád semmi garancia nincs arra hogy takarítani/tatni és főzni/etni is fog rád. Most elnézést kérek a hölgyektől, de általánosítani fogok, örülhetsz ha a mai csajok közül olyat fogsz ki amelyik egy teát meg tud csinálni, pedig hidd le nagyon szeret és roppant hűséges. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az egész uradalom egy nagy szimpatikus háló aminek a vari csücsül a közepén. Ha azt is feigyelmebe vesszük, hogy a működő varázslatok folyamatossan manát vonnak el a környezetükből még egy jó kis mana hiányt is létrehozhatsz a környéken.
Démonok síkhoz kötése, síkváltása.
Attól hogy Te a megidézett dögöt akármilyen űzéssel, gyertya eltávolítással visszaűzöd a saját síkjára az, ha képes síkváltásra még felkeresehet némi baráti hátbaveregetés céljából. A kóborló persze nem ez a kategória. Ott talán azt tudnám elképzelni, hogy ha a közelben vagy akkor keres fel. Egyébként nem kell az idézéshez a idézni kívánt teremtmény Igaz Neve? Csak mert azért a Crantai Kóborlókat sem egyes kóborló, kettes kóborló... stbnek hívják.
Sajnos az ETK tényleg csak a lelkeket engedi bezárogatni, a démonokat nem. Syvan, nos ez konkrétan egy egykori bömös és ha még kicsit el is szúrta a dolgot és eltorzult néki, de van lelke, ami megidézhető és bezárható jelbe vagy bélyegbe. Azt se feledjük, hogy immunis az asztrál és mentál mágiára, így tök jó hogy ott van ahova bezártuk, másra meg nem nagyon. Legfeljebb feladjuk levélbombaként. Ezt a bebörtönzés dolgot mindeki csak önző céllal nézi pedig arra is nagyon jó-és szerintem jóval többet is használt- hogy az ártó jószág ne pusztítsa/riogassa tovább a népet, magyarul a "jó oldalon" ezt sztem többet használják mint a gonosz máguskák.
Egyébként felteszem Meridian a gyertya kiváltására szeretnéd a démont valamely tárgyhoz/testhez kötni. Erre csak egy példát olvastam eleddig, ez pedig a kráni démonlovasok tudománya, ami valami nem tudom hány síkú csomót használ. Illetve volt még egy a büyükös, kráni vesszőfutásos, nomádos regényben(nem jut eszembe most a címe ), de azt ősnépek alkalmazták, ott olyan hordó formába voltak zárva a démonok.
Tisztelettel: Herold
ui: végigolvasva, nem állt szándékomban senkit ócsárolni megsérteni, tessék objektívan olvasni . Ha mégse megy tess Pm-ben visszasérteni.
A kérdésem a harcművész stílusokhoz kapcsolódik. Mivel jómagam nem igazán értek hozzá, így főleg a szakértők válaszát várom!
Van egy adott harcművészeti stílus, aminek ugyebár vannak a különböző mozdulatai, mozgásai. Ezek a mozgások egyszerű (mindenféle fölös teher nélküli) testre vannak kifejlesztve, illetve kidolgozva (akárcsak a harcértékek). Mi van akkor, ha egy karakter teljes vértet húz (tegyük fel, hogy képzett nehézvértviselő), változnak e az általa alkalmazott harcművész stílus harcértékei, vagy csak az MGT érvényesül? Mi van akkor, ha egy alkarvédőt vesz fel (képzett alkarvédő használó)? A stílus mozdulataiban nincsenek benne az alkarvédős védekezések, de ettől függetlenül hozzáadódik a plusz VÉ? Alkalmazhat e egy harcművész stílusban küzdő egyén a küzdelemben különböző harci képzettségeket? Arra gondolok például, hogy egy kimondottan statikus harcművész stílusban harcoló pl akrobatikázhat e harc közben? Vagy egy könnyed stílust alkalmazó használhat e földre döntést? Vagy piszkos cselt alkalmazhat e (pl aljas rúgás), elvégre az nincs benne magában a stílusban? Lefegyverzést, vagy fegyvertörést? Egy harcművész kasztú Chi-harc (Slan pszi) közben variálhatja e a stílusát a különféle képzettségekből adódó pluszokkal? Tehát Chi-harcban lefegyverezhet e, vagy alkalmazhat e piszkos cselt, akrobatikázhat esetleg, védekezhet e alkarvédővel, stb... Egyáltalán a chi-harcot bármilyen fegyverrel lehet alkalmazni, vagy csak a pusztakezes harcművész stílusokat alkalmazva, illetve egyes fegyverekkel (Slan kard és tőr, Shien-ka-to bot, Nisen kard)?
1. - Mivel nem harcművész kasztúak nem tanulnak harcművész sítlust, harcművészek meg nem öltenek nehézvértet, ezért a gyakorlatban a kérdésnek szerintem nincsen semi jelentősége. Elviekben pedig azt mondanám, hogy nem működik sehogysem.
2. - Hát... én ezt úgy oldottam meg, hogy KAPból vettem meg az alkarcádőkezelést. Számomra ez így azt jelenti, hogy a harcművész stílus mellett még tanult kiegészítő alkarvédős technikákat is.
3. - Harcművész stílusban mi folytatható... azt hiszem, ez midnen képzettségnél tárgyalva van az UTben, például a földharcnál tuti írja, hogy párosítható harcművész sítlussal. A többinek utána kell nézni. A lefegyverzés pedig szerintem stílustól függ. A defenzívebb jellegő stílusokban szerintm előfordulhat, az offenzív taktikákat előnyben részesítőek között szerintem nem fonots.
4. - Ha harcművész stílussal kombinálható valamelyik fent nevezett képzettség, akkor szerintm Chi-harcban is alkalmazható, lévén a SLan-pszi és a küzdőtechnikák elsajátítása párhuzamosan folyik, alaklomadtán szerintem elfogadható.
5. - Ez stílusonként változó. Vannak, ahol bottal tudják alkalmazni, van, ahol csak puszta kézzel. Slan-karddal és tőrrel kardművészek természetesen tudják alkalmazni, akár kétkezes harcban is, ez a Shien-shu (mondjuk ehhez játéktechnikailag kétkezes harc 5. fok kell).
Remélem sikerült választ adnom a kérdésidre képességeimnek megfelelően. Természetesen amit mondtam, az egyáltalán nem szentírás.
M.
Én azt mondom az egész iskolától függ, használhatsz kiegészítő képzettségeket és lefegyverzést a harcművészel,kivéve ha Chi harcban vagy akkor azon kívül semmi mást amig abba nem hagyod és a chi harcot az iskolának megfelelő fegyverrel folytathatod,pusztakéz bot stb.Merev vértven tehát teljesvért és társai nem tudsz harcművészetet használni mert gátol a mozgásban, hiába csokkenti az mgt-t a vértviselet nem fogsz benne ugrálni kitérni stb.Egyészt a sólya miatt másrészt meg nem tudsz benne úgy mozogni. Emiatt max láncinget esetleg sodronyinget vehetsz fel de merev vértet nem.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
A Chi-harcnál le van írva, hogy a harc/kardművész csak akkor használja, ha komoly harcba keveredik. Ebben az esetben vérre megy a játék, így nem fogja vissza magát. Azt viszont már a KM-el kell egyeztetni, hogy ebbe belefér-e a fegyvertörés, lefegyverzés, stb...
Nehézvért és harcművészet kölcsönösen kizárja egymást.
A Chi harcban iskolánként változó fegyverrel lehet harcolni, de ez általában mindig csak egy fegyvert, illetve fegyverpárt (párban használva) takar. Ezért hívjuk főfegyvernek...
Sess
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."
Szóval a harcművészet és a nehézvért tekintetében. Én most nem szabályokat írok, hanem gyakorlati tapasztalatot. Minden harművészeti stílust maximum abban a vértben lehet űzni, amire kifejlesztették, tekintve, hogy a különböző vértek még ha tudod hordani akkor is máshogy és máshogy korlátozzák a mozgást. Leszögezném függetlenül a használat szintjétől a vért mindig korlátoz, csak bizonyos rutinnal kezelhetővé válik a probléma például az ember automatikusan kerüli azokat a mozdulatokat amiket a vért akadályoz ezzel együtt a vértnek még megmarad például a súlya ami alapvetően befolyásolja, hogy a viselőjének hova kerül a súlypontja ez pedig az egyensúlyi helyzeteket, tartásokat. Ezek miatt az okok miatt az egyes stílusok mozgásanyagát eleve az alkalmazott vérthez fejlesztették ki.
Üdv
Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Gondoltam ideírom mivel a fórumon is játsszák igaz zk formában.Nos mit szoltok ahhoz hogy adva van egy pap 4, fokú vallásismerettel és emiatt az általános varázslatokat ingyen mana költség nélkül hozza létre.Van egy mágia a hit pajzsa aminek segítségével a pap érzékeli az ártó szándékú mágiát teljesen mindegy hogy ki hozza létre és szét tudja oszlatni az 1 szegmenses varázslatot is, akár papi akár varázslói. A mágia szétoszlatása varázslat szintén általános varázslat tehát az is ingyen van.És mivel nem találtam a varázslat erősségére való kikötést így bármilyen erősségben ingyen létrehozhatom az általános varázslatokat ingyen.Ergo ingyen szétoszlatok bármilyen erősségű mágiát.Nekem tetszik nektek?
Erre csak annyit, hogy ilyen már az ÚT-ben is van, szakrális mágia 5. fok alatt. Ott van olyan kikötés, hogy kivéve a szétoszlatás, logikus módon az free hogy észleld, de az hogy megszüntesd ingyen unfair. Egyébként mi ezt is úgy játszottuk hogy azért ha apap orba szájba áldásozott akkor egy ideig meg lett vonva tőle a lehetőség nem jött létre a varázs. Kb ennyi erröl a véleményem .
Na itt nincs kikötés legalábbis én nem láttam.Én vagyok a pap és nem használom csak ritkán amikor kell az ingyen mágiákat.Logikusan én fizetek az oszlatásért ha már a könyv szerint nem kell, nekem is ez a logikus és a természetes de a könyv nem írja elő