• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sherali kalandok [OM-UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
755 hozzászólás • Oldal: 36 / 51 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 51

Re: Sherali kalandok [OM-UT]

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.24. 8:37

(Chin)

Az elágazást látva leguggolok az ösvényen és egy fűszálat letépve elgondolkozva rágcsálom azt. Megtekintem a kétfelé ágazó utat, majd elhúzom a szám kissé, és a többiekre sandítok.

- Nem azért, hogy rosszmájú legyek, de nem egyenesen a törpéhez kellene vezetnie az ösvénynek? Itt meg - akárhogy számolom - mindjárt két út is van előttünk! Erre mit mond a szabásminta? - nézek Ryellre és Nashára.

Majd meghúzom a borosüveget, és tovább passzolom Nashának, bíztatóan vigyorogva hozzá...

A helyzeten egyáltalán nem csodálkozom, már miért pont ez menne simán? Inkább fütörészni kezdek és a környéket nézegetem, míg a többiek véleményt formálnak...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.05.24. 10:37

( Nasha )

* Hirtelen torpanok meg, amikor meglátom az elágazást, Mélyen elgondolkozva próbálom a térképet magam elé képzelni egy pillanatra, de nem emlékszem, hogy azon is két út lett volna. Chin megjegyzésére és kérdésére csak megrántom a vállamat. *

- Hát, legjobb tudomásom szerint egynek kellene lennie. * majd kérdő tekintettel nézek Ryellre, hisz nála van a térkép. *

- Amúgy meg nem vagyok nyomolvasó, de mintha azt mondta volna a fogadós, hogy ritkán járnak errefelé és a törpe is csak néha megy be a városba. Szerintetek melyik útra illik ez a leírás?

* Míg a válaszra várok, Chin italát elutasítva megnézem a két utat, hátha azért látok rajta valami nyomfélét. *

- Köszi Chin, de egyenlőre elég volt. Szükségem lesz a józanságomra. Majd este. * és kicsit pajkosan rámosolygok. *
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.24. 14:17

(Wenla)

Megállok, csípőre teszem a kezem. Hol egyik, hol másik úttal szemezek.
-Változott a program, két út van egy helyett, ki nem sz*rja le? A történetekben itt szokott a csapat kettéválni és ekkortól kezdődik a dögrovás. Továbbá ekkor áll mindenki könnyelműen a témához, iszik, fütyül, vigyorog vállat vonogatva, vagy kondizik a fegyverével, csak nehogy arra kéne gondolnia, mekkorát szívhat. A pesszimizmus életmentő. Egyet mondok: most azt hisszük, faszák vagyunk, de hamarosan megbizonyosodhatunk arról, ez nem így van :P Valakinek nem törpszagérzékeny az orra? Mért nincs ilyenkor velünk egy elf vagy egy ork?!
Hátranézek Nasháékra:
-Pia nélkül se a szex, se a harc nem megy? Gáz. Aki sokat vedel, csak kókad a farka... A józanság mindig mindenkor kifizetődőbb mint a részegség... De pont emiatt szolgáltattok beteg lelkemnek ideális nyammognivalót. Én is elviselem magam józanul, ami valljuk be, nagy teljesítmény 8)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.05.26. 12:01

Ryell

Csendben előveszi a térképet és forgatja kicsit majd kicsit csalódóttan összetekeri és az utakat kezdi vizslatni.
Mikor Wenla kijelenti a "kettévállós dolgot" kicsit elfintorodik.
- Nos ha már így egymáshoz nőttünk akkor nem kellene ketté válnunk. Lévén mind a törpéhez kivánunk eljutni inkább gyalogoljunk többet mintsem hogy, Wenla haláli humora helyett Dartonéval keljen beérnem...
Legugol az egyik úthoz és a földet az azt borító növényzetet kezdi vizslatni. Aztán a másikat is . Ha nem talál semmit akkor ismét a térképhez fordul közben kényelmesen leül.
<<Vegyük figyelembe azt a tényt hogy a törpe elvileg egy bányában lakik. Kérdés hogy hova építik a bányákat? Nem nem azzal tisztában vagyok, hogy az érctellérek fölé ellenben ha abból indulunk ki hogy minnél közelebb legyünk egy ilyen érc tellérhez akkor lentebb kell építeni vagyis a viszonylag lefelé vezető utat kell választani. Ha viszont - és ez valószínűbb- abból indulunk ki hogy a Sheral egy nagyon régi hegység és valószínűleg a kiemelkedésekor is tartalmazhatott nagyon régi és értékes fém-telléreket akkor a felfelé kell haladnunk. Ugyanakkor mi van ha a törpökre jellemző mélységi életet vesszük figyelembe mert akkor bizony ismét lefelé kell mennünk. De végülis magasról is lehet lefelé fúrni csak nincs sok értelme....>>
-Ááárggghhh Kránba ezzel!!!- összegzi gondolatait.
//Ugye igazam van abban hogy az eggyik út felfelé vezet a másik pedig lefelé? (viszonyítva persze)??? //
Ekkor jut el oda hogy megértse Wenla mit is mondott.
- Hát persze!- <<Ha hallanám a törpe szavait vagy valamit ami arra utal hogy valamelyik irényban megtalálom- pl kalapálás, csákányozás, nos akkor legalább tudnánk viszonyítani.Persze ehez legalébb emberfeletti hallás kéne. Remek! Persze ha nem sikerül legalább meg próbáltam...>>
//Érzékélesítés (6pp)erősebbre próbálja csinálni mint az alap. //
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shalar un Daleien » 2008.05.26. 14:33

(Ragdox)
*Miután véget ért a nagyon bozótos rész elteszem a kardot, majd folytatom az utat előre. Mikor odaérünk az elágazáshoz megtorpanok. Hátranézek, majd lefekszem a fűbe, míg a többiek megoldják a problémát. Csak becsukom a szemem és élvezem a napfényt.*
--==))Ragdox (ZK: Sherali kalandok)((==--
Shalar un Daleien
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 70
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.27. 16:23

KM esemény [Togar]
Helyszín: Sheral hegység
Időpont: Tavasz közepe, 2.nap, délután
Résztvevők: Mindannyian

Ryel elkezdi vizsgálgatni a talajt valami nyom után, de mivel köves nem igazán talál rajta semmit.Az egyik út halad tovább fel a hegyekhez, a másik elkanyarodik és a hegy mellett fut tovább.Nagyjából egyformán használt mind a két út, bár a jobb oldalin ami párhuzamos a heggyel látszik egy két elhajlott fűszál amiből lehet arra következtetni azt nemrégen használták.Viszont a hegyre felfutó út felől zajokat hall méghozzá csattogást.Ragdox közben békésen leheveredik a fűbe és élvezi a napsütést míg a többiek eldöntik merre menjenek.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.27. 21:51

(Chin)

Az össznépi tanácstalanságot látva felsóhajtok. Felállok, iszom egyet az üvegemből, majd a fűben pihengető Ragdoxra pillantva elvigyorodom.
Aztán csak úgy, senkinek sem címezve:

- Ha jól látom, teljesen tanácstalan a térképolvasó emberünk, és lényegében mindegy merre megyünk jelen pillanatban. Úgyhogy a magam részéről a felfelé vezető utat választom! - s ezzel Nashához lépek.

- Van kedved hegyet mászni? Onnan biztos szép a kilátás... - nyújtom felé a kezem.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.05.27. 22:38

( Nasha )

* Sokáig nem nézelődök, mivel nem jutok sokmindenre. Teljesen tanácstalan vagyok még mindig. Chin mondandóján már meg sem lepődöm. *

< Hát persze, hogy a felfelé utat választja. Hogy én mennyire útálok hegyet mászni. >

- Hegyet mászni? Alaphelyzetben nincs, de most kénytelen vagyok. * majd sóhajtok egyet. *

* Megfogom a kezét, rámosolygok, majd odafordulok a többiekhez: *

- Nos, mit gondoltok? Két út van, különválunk, vagy egy irányba mindannyian? Részemről mindegy. Mi mindenesetre felfelé vesszük az irányt. * nézek a többiekre kérdőn. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.05.28. 8:50

Ryell

Kicsit szemöldökráncolva és morcosan néz Nashára.
- Ez aztán a kérdés! Az előbb mondtam hogy nem vállnék szivesen külön vagyis ha ti felfelé akartok menni akkor nekünk is arra kellene. De milve afelől hangokat hallotam az imént, és úgy gyanítom nagyobb az esélye hogy arra találjuk a törpét ezért menjünk arra.- bök a felfelé vezető útra .
<<Hát ezt demokratikusan megszavaztuk.... :? >>
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.28. 10:18

(Wenla)

-Mért mennénk felfelé? Mondta valaki, hogy a törp hegyen lakik? Én úgy emlékszem, a nemes úgy mondta, valahol a hegy lábánál van... Tököm koslat felfelé! Meg ti már úgyis eldöntöttétek, mászni akartok, mi a túrónak kérdeztek meg akkor mást arról, mit akar, hm? Csak mert jobb ötlet nincs, egyből a tiétek ugrik érvénybe? Én nem mászok, nem látom értelmét, elválni meg ökörség.
Ryellre lesek.
-Milyen hangot hallasz? Én semmilyet.
Csurishoz lépek, lábammal oldalba bököm:
-Nyögj már te is valamit! Vagy te megszoktad, hogy a fejed felett döntenek mindenről? Ilyen igába hajló alkat vagy?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shalar un Daleien » 2008.05.28. 13:31

(Ragdox)
*Már kissé elbóbiskolok, mikor oldalba böknek.*
- Mi? Hova? Ja! - Ryellre nézek - Akkor végül is nem jutottunk semmire? Hát az remek. - futólag Wenlára pillantok - Ha belegondolok nekem is úgy rémlik, hogy hegylábról volt szó... Biztos szép fentről a kilátás, de nem biztos, hogy a törpe ügyködik, lehet hogy egyszerűen pár élőholt, vagy nagymacska támad rá valakire - :D -

- Szóval nekem édes mindegy merre indulunk, - közben felkászálódok - csak menjünk...
--==))Ragdox (ZK: Sherali kalandok)((==--
Shalar un Daleien
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 70
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.05.28. 14:09

( Nasha )

* Meglepődve látom Ryell dühös arckifejezését. *

- Miért is nézel rám így? Nem csak neked szántam a kérdést, hanem a többieknek is. Te már elmondtad a véleményed, ők még nem. Amúgy kifejthetnéd a hangokat hallottam kijelentésedet kicsit bővebben is.

* Wenla mondandóján már meg sem lepődöm. Ragdoxnak pedig mindegy. *

< Hát, tényleg nem könnyű a helyzet. Most hogyan tovább? >

* Tanácstalanul toporgok egyik lábamról a másikra és nézek a többiekre érdeklődő tekintettel, várva a további fejleményeket. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.28. 16:28

(Wenla)

Várakozóan Ryellt lesem:
-Szóval, mit is hallottál és hol? Bármi lehetett az, akár fontos, akár nem fontos dolog is.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.28. 21:25

(Chin)

A társalgás és a csapat hozza a szokott formáját, így lélekben vállat vonok.

- Nekem édes mindegy... - de azt már nem fejtem ki bővebben, mire is gondolok.

A maradék bort is felhörpölöm az üvegből, majd gondosan elteszem a málhámba. Újat húzok elő, kinyitom, és folytatom a módszeres lerészegedést.
Elvégre így még Wenla is elviselhetőbb. Az élőholtak emlegetése pedig előrevetíti a közeli harcot...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.28. 22:09

(Wenla)

Felszalad a szemöldököm, hogy vedel Chin. Lesújtóan végigmérem.
-Nasha, remélem tudod, a választottad alkoholista. A mája most nagy, aztán majd össze fog töppedni és kimúlik. Azok verik, megalázzák a nőket, maguk alá vizelnek, hánynak, kötöszködnek és bunkók, ha most nem, majd idővel és nincsenek tekintettel senkire, csak a butykosra. Erre megy el a pénzük és súlyos agybajt kúrálnak így, amit ők lelki sérelemnek hívnak, csak ott a bibi, hogy ezt nem piával kell kilúgozni. Tudom, matrózokkal teletömött kocsmákban is léptem már fel... Mellesleg ez a faszi most kiüti magát, aztán hortyogva elfekszik, és kész. Ha meg nem, a piabírás kétes dicsőség... Egy fő kihúzva, jöjjön bármi. Részegekért nem vállalok felelősséget.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
755 hozzászólás • Oldal: 36 / 51 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 51

Vissza: Régi Kalandok...