• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 177 / 201 • 1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.06.02. 17:48

Üdv Mindenkinek!

Örülök, hogy újra felröppent a hír, talán lesz újabb találkozó. Az első nagyon jó volt, jól éreztem magam, így benne lennék a következőben is.

Csak úgy halkan súgom, hogy itthon már fűzöm a párom, nem e akar esetleg mesélni. Bár ahogy elnézem, nem kell bevetnem női praktikáimat, anélkül is jelentkezni fog majd magától. 8) :lol:

N.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.02. 18:17

hát akkor már csak 1-2 km kell és lehet írni a modult :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.02. 18:21

Togar! Ez most jelentkezés volt? :D
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.02. 18:33

Yvett ezt most nem eszem meg így jártam a HMséggel is de egyenlőre meghagyom másnak a lehetőséget :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.06.02. 18:46

Félre értés ne essék egy tervhez tudom magamat tartani, csak nem szoktam... mert nem szoktam precízen tervezni, sosem volt rá szükségem.. meg a kis jk úgyis más felé mennek, akarom írni próbálnak menni, és néha sikerül is nekik... (gyöngéd pillanatok a km nél...)

Másik, ha toroni viadalt mesélünk akkor 1 modul 2 csapatnak elég XD és fele annyi KM kell :) éljen a tecso gazdaságos megoldás :)

Azonos játékélmény, hát érdekes kihívás, ez nagyon kötött körülményeket feltételez, ha jól sejtem ahol a jk-knak egy aránylag egyirányú mederben kell mozogniuk... máskülönben minden mese más irányba és szükségképpen más élményekhez vezetne. Ennek tipikus példája mikor ugyanazt a történetet kétszer adják elő, más nevekkel és eltérő környezetben...

Persze ez csak az én véleményem, és nem tudom menyire helytálló, mint írtam soha nem voltam még versenyen, de versenymodult már olvastam. Nincsen meg valakinek az előző verseny modul, vagy az nem lett publikálva?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.02. 18:58

Dreemer

A lényeg, hogy nagyjából objektív alapja legyen az "összehasonlításnak", hogy egymáshoz képest a csapatok mit teljesítettek. Összehasonlítani úgy nem lehetséges, hogy mindenki másfelé ment.

Egyébiránt a modul megvan minden volt KM-nek és Con mondott valami felrakást is csak az én Fantasztikus Ötös csapatom úgy döntött folytatná, így nem örülnék anynira, ha a hátralévő "poénokat" nyíltan lelődöznénk a versenymodulból. 8) :)

Tanulságos olvasmány amúgy. 8) Röpke 76 oldal, ha jól emlékszem. A leggyorsabb csapat a Castoréké volt és ők se jutottak a felénél tovább. :D

Egyébként nem olyan vészes, mint elsőre gondolná az meber csak tényleg közös és mindenkinél nagyjából ugyan olyan történetszál kialakítása az üdvös. Persze ettől el lehet térni, ha az OM-II modulíró-km gárdája majd más alapokra helyezi a dolgokat. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.06.02. 19:14

Quator ar Zaraquer:

Értékeléshez: Abban egyetértünk hogy összehasonlítani két teljesítményt csak azonos mérce szerint lehet. Személy szerint most úgy látom a gond itt a mérce kialakításával lehet, ezt jó megcsinálni szerintem nagyon nehéz. Mert a szerepjáték roppant sokrétű...

Előző modullal kapcsolatban: Azért érdeklődöm iránta mert az azzal kapcsolatos tapasztalatokra lapozva szerintem javítani leehetne a dolgok színvonalán. Tanulva a múlt hibáiból, már ha voltak.

Hát 76 oldal, nem rövidke :) kisregény?

Valamit nem értek, a találkozó egy verseny, ha igen akkor ott csapatok mérik össze a tudásukat. Viszont minden KM másképp fogja egy picit alakítani az eseményeket, ebben biztos vagyok, mert picit másképp gondolkodunk, ennek másik folyománya lesz hogy másképp fog mindenki értékelni?
(Nem kekeckedni akarok, csak megpróbálom átlátni a dolgokat... javítsatok ki ha rosszul látom...)
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.02. 19:21

Én azt mondom a verseny itt csak álca igaz mi nyertünk ez nem lehetett kihagyni, de utolsó lettem volna is se zavart volna mert annyit nevettünk hogy már a hasam fájt.Sőt hogy a km is használhassa a kockáit hosszas győzködése hatására harcoltunk is a modulban igaz nem sokat.Szóval az a lényeg legyen egy gerinc hogy ki mivel tölti fel az ő dolga de azonos legyen a cél a főbb njk-k ennyi a lényeg a megoldás és a mese különbözhet.A verseny meg ugyanugy dől el mint a multkor ezen szerintem nem veszünk össze.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.06.02. 20:26

Bocsánatot kérek kedves HM-jeimtől. Ígérem holnap írok mindkettőtöknek. Becs szavamra! :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.06.02. 20:45

Legutóbb min dőlt el ki a "nyertes"? A legtöbb versenyen úgy tudom a pontozás az ami számit...
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.06.02. 20:46

Cadoras: a rossz hír az, hiába kezd el a banda júniusban tervezni, ősszel lesz maga a tali, nem júliusban :roll:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.02. 22:02

Dreemer!

Itt tudsz olvasni az I.OM-versenyről:
viewforum.php?f=91
Bár inkább találkozót kellene írni, hisz nem azon volt a hangsúly, hogy valamelyik csapat győzzön, hanem az, hogy az OM-tagok megismerjék egymást, személyesebb síkra tereljük ezt a remek kis csapatot.
Ez azt hiszem sikerült is.

A link alatt a készülődés, csapatszervezés, és az aznapesti/másnapi élménybeszámolók vannak (meg még amire nem emlékszem :P)
A modullal kapcsolatos dolgok nem publikusak és meg is maradnak így - a modullal együtt, ezt Quator már elmondta miért.

Az egésznek a menete egyszerű - kell egy ötlet, amit mindenki jónak tart - felosztani szakaszokra, és mindenki csinálja a maga kis feladatát - aztán az egészet egybemontírozni.
Nekünk így jött ki a 70akármennyi oldal; igaz ebben benne vannak a szörny-, és njk-leírások fullosan.

Az természetes, hogy a kedves JK-k sosem arra mennek amerre a Mesélő akarja - ékes bizonyíték erre Quator csapata :D
Valamint ahogy a Játékosok úgy a Mesélők sem egyformák - ahogy írtad is.
Mások vagyunk, más stílussal, felfogással így nehéz egy válzatszerű modul játékát úgy pontozni, hogy egyenlő esélyekkel indulhasson mindenki. Ha a modul ki van dolgozva és a főbb irányvonal megvan adva minden KM-nek arra, hogy mit is figyeljen a csapatán, mit pontozzon, akkor ez az esély igen megnő. Mindettől függetlenül rugalmasnak kell maradni, mert a JK-k okoznak meglepetéseket, váratlan lépéseket tesznek, amiket előre még a 4-5 KM sem látott előre - így valamennyire eltér a folytatás, de csak a következő fix szakaszig.

És ami a legfontosabb - ez nem olyan verseny mint a "nagyoknál". Itt a hangulaton, a találkozón van a hangsúly. Tapasztalat ugyan is, hogyha csak úgy egy jó kis beszélgetős napot akarnánk összehozni először még lenne rá jelentkező, aztán ilyen-olyan okok miatt ez fuccsba menne (mint azt hiszem már 2X, vagy 3X megtörtént) - ha viszont olyat adunk a tagoknak, hogy kötetlenül szórakozhatnak, játszhatnak, hogy közben beszélgetésre is (úgy ahogy) van idő - már mindjárt élénkebb és kitartóbb mindenki.

A jelentkezéseknek, visszajelzéseknek pedig nagyon örülök mindenki részéről.

(A felvetődő kérdésre, hogy én milyen szerepben tetszelegnék... nos még egyenlőre homály számomra is. Is-is alapon sajnos nem lehet vállalni, így még hagyom magamban érlelődni a döntést :))
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2008.06.02. 23:54

Ami biztos, hogy ezúttal véletlenül sem szeretném kihagyni a találkozót, viszont kérdéses, hogy a tőlem független körülmények 100 százalékos bizonyossággal lehetővé teszik a részvételem. Ezért KM ként nem vállalnám. Tudom ezt sokkal egyszerűbben is leírhatam volna, de az előttem szólók is kerekítettek magyarázatot, miért is maradnak a JK státusznál :D Azt a kifogásom, miszerint legalább 5-6 éve nem meséltem élőben, és konkrét modult sem írtam, fel se hozom :D
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.06.03. 8:26

Üdv mindenkinek!

Nagyon örülnék, ha összejönne megint egy találkozó. Nekem az első nagyon tetszett. Mivel játékos voltam az elsőnél, most szívesen kipróbálnám a mesélést. Az igazat megvallva lusta ember vagyok, de a modulírásnál majd összeszedem magam. Az időpontot gondolom majd megint megszavazzuk, vagy az a pénteki nap szinte már tuti? Nekem végül is mindegy. Ha aznap dolgozok, majd kiveszek egy szabadnapot.

Cső: Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.06.03. 9:11

Sziasztok!

Ugyan a modulírásra tuti nem lesz időm, energiám, de ha a tali megvalósulása ezen múlik, akkor végszükség esetén vállalom a mesélést én is.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 177 / 201 • 1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok