• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 92 / 153 • 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.22. 10:04

Üdv!

Togar

Az összes papnak és paplovagnak a különleges képességnél van leírva, hogy tudja az istene által uralt szférákat varázsolni. Tehát ha így tekintenénk, akkor az egyes szférákra sem kellene képzettség. (Ahogy eredetileg nem is kéne csak ezzel van "egyensúlyozva" az OM-UT-ben a varázslós és nem varázslós kasztok esete.)
Tehát a főnixnek a tűzmágia bizonyos részei egy külön "szférát" alkotnak, amit azért kell képzettségként felvennie, mert a többi paplovag is felveszi. (Adron-pap ugyan ez a dolog. Ott is kelljen egy plusz "szférát" felvennie a varázslói mágia megfelelő részére vonatkozóan.)
Máskülönben a Domvik és Ranagol paplovagok, barbár sámán-papok joggal hőböröghetnek, hogy nekik miért kell mindhárom szférájukért fizetni, ha a Főnixeknek csak 2-ért és 3-at kapnak ők is végsősoron. 8)

A 3.TSZ-től tűzaura az tényleg különleges képessége a főnixnek, amit képzettségezés nélkül tud 3.TSz-től nyomni a különleges képességeinél leírtak alapján.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.22. 16:24

Valaki megtudja nekem azt mondani, hogy illúzionista kaszt tagja milyen fajú lehet? UT-t átnyálaztam, de én nem találtam erre utalást (de nem kizárt, hogy én vagyok vaksi DD)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.06.23. 5:51

Szia!

Szerintem nem fajspecifikus. Talán IQ függő...

Visszatérve a Főnix témához, ezt utálom a Mágusban, hogy kijött már hozzá nagyjából 4 alapkönyv meg egy rakat kieg, és mindegyikben másként vannak az ínyencebb kasztok leírva... (a harcos az harcos, azon nincs mit spirázni)
Ha valaki - mint közülünk páran - már régebb óta játszik és több szabálykönyvet ismer, akkor nem csoda, ha folyton keverednek benne az élmények, és a speckós kasztokra vonatkozó szabályok. Az ÚT speciel meg sem emlékezik a Főnixhez hasonló érdekesebb kasztokról, mivel nem használ szó szerinti kaszot. Így az ETK lehetne a mérvadó, de abban sem esik említés róla... Azt hiszem a PPL-ben esik róla szó először, és azt használhatjuk az OM-en is... tehát az ott leírtak lennének a mérvadóak, de az meg az ÚT-előttről való. Mit tehet ilyenkor az egyszeri KM/JK? barlácsol háziszabályt... mint most is.
Ha jól megnézzük, az OM-ÚT már csak nyomokban hasonlít az eredeti koncepcióhoz...

No de ahogy ezt elnézem, már lassan nekem: :off:

S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.23. 6:08

Quator.

Igazad van de mivel a főnix csak az adott mágiákat tudja létrehozni így ennyit nyer vele meg elveszít 3 kapot mert hiába nyomja fel mondjuk 5ik szintre a tűzmágiát egyedi mágiákat nem tud létrehozni.Akkor mi értelme megvenni?Ezzel ez a gondom én úgy gondoltam megkapja használja de fejleszteni nem tudja és kész.Nekem ez a leglogikusabb.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.06.23. 7:28

Tehát akkor azt általánosan kijelenthetjük, hogy azok a kasztok, akik magasabb szinten a régi szabálykönyvek szerint átképzésen vesznek részt (tűzvarázsló, Rackla-lovas) azok OM-UT szerint Kpból veszi a képzettségeit?

Amúgy egyetértek Sessel, ami ezeket a kaszotkat illeti... szép, nagyon szép ez a "nicsenek igazi" kasztok dolog, de a gyakorlatban amint látszik, több oldalnyi mebeszélnivaló problémát szül.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.23. 7:59

Egyetértek itt ez az alapvető gond hogy az UT-ben nincsennek kasztok olyan karit csinálsz amilyet akarsz de szerintem ha már kidolgoztunk egy rendszert akkor időnk van finomítani és megbeszélni mint most a főnixet.Mert ezt utánna a többbi hasonló karira tudod általánosítani.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.23. 17:27

Üdv!

Yvett

Szerintem ember, félelf. Nomeg az éjedéendé kedvelőinek gnóm. 8) :) A többi faj vagy túl brutál-gyepál vagy nem foglakozik kápráztatással.

Togar

A tűzvarázslónak is költenie kell ezekre az "alapmágiákra". 8) Pedig neki nem csak "elorzott tudásmorzsa", hanem téynlegesen mondhatni velük születik. Nomeg ennyi erővel a többi paplovagra visszatérve akkor mondjuk Domvik-paplovagként az Élet kis arkánum ingyen jár. Mert fejleszteni nem fogom, de költeni se kelljen.

Sess, Meridian, Togar

Nos ez így van. Ezért jobb szerintem az Af/Mf rendszer mert ott megvannak a kasztok és nincs barkácsolás meg kavarás. Mivel sajnos/szerencsére az individualista-barkács a közkedveltebb, így marad a "régi" spec kasztok átreformálása. Ehhez viszont nem árt ismerni a kezdetektől az összes magus törvénykönyvet és hogy mit miben találunk meg. Főnixet ld.: régi rúna-cikk (de ez nem használatos errefelé, ebben a cikkben van 1-2 kifejezetten főnixes egyedi varázslat a szakrális mágia tárházából) és MTK vagy TF (kinek melyik van).

Togar ezek alapján mondtam, hogy a tűzvarázslói mágia részei az "szféraként" funkcionálva kerüljenek külön képzettségbe, mert az egyedi szakrális varázslatok azok teljesen más lapra tartoznak és a megfelelő csak épp régi forrásban fel is lelhetőek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.23. 20:28

Quator ar Zaraquer írta:Nomeg az éjedéendé kedvelőinek gnóm. 8) :)

:shock: :wtf: Mi?....

Törpe (nem épp amelyik tarinban él már családostól évszázadok óta :roll:)
Amund
Goblin
Dzsenn
Wier
Udvari ork
És lényegében bármilyen faj is megtenné :roll:, de én ezeket találom elfogadhatónak.
Ezzel viszont nem akarok még egy külön vitát nyitni. Egyébként mondotta egy ismerősöm, ha nincs tiltás minden jöhet... csak indokolni kell és hitelesen megmagyarázni a hogyant és miértet.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.06.23. 20:36

Szerintem félelf, ember, gnóm, de akár kiszakadt elf is (haonwelli pl). Khál, amund, dzsenn, udvari ork, vadork, goblin semmiképp.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.23. 20:39

No belekontárkodom már én is ebbe a főnixes dologba. Egyrészt egyetértek Togarral, hogy azért már csúnya lenne ha egy paplovagnak 5 szférát kéne megvennie, de viszont Quatorral is, hogy akkor a többi ppl is mondhatja akkor ezt. Szerintem a főnix spec tűzmágiáját rakjujk be egy "szféra" alá, mint ahogy Yvett is mondta. Szakrális mágia - Tűzmágia (Általános tűzmágia, Hat iskolaformák, Közönséges tüzek befolyásolása)

Illúzionista

Én még a dzsenneket is ide sorolnám, hiszen a bárd kaszt sincs megtiltva a dzsenneknek, az ilúzionista me nem áll olyan távol a bárdtól.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.06.23. 21:42

Szerintem a dzsennek túlságosan felsőbbrendűek ahhoz, hogy illúzionisták legyenek, játéktechnikailag mégis igazat adok neked, a szabálykönyvek egyike sem tiltja.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.24. 7:52

Quator

Ha belegondolsz ez alapján nincs értelme főnixet csinálni mert fizetnem kell a különleges képességeiért.De ugyanez a Sogron pap.Elérem a 5tszt a tűzvarival és sogron pap lennék akkor hogy veszem meg neki a szakrális mágiákat? Kpból? Mert ugye első szintre nem veheted fel a szakrális mágiát 5iken meg nincs kapod csak kpd így abból kell megvenned.Én emiatt mondom ha már elkezdtük használni a régi kasztokat akkor kapja meg a különleges képességeket ingyen a kari.De a többség dönt ha azt mondjátok legyen külön szféra részemről rendben van.Mert azt viszont nem tehetem meg hogy nem veszem fel ezt mint szféra mert az már nem főnix.Ugyanez pl az Adron pap is akkor neki is kell csinálni külön szférát.És neki is pluszba kell költeni.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.06.24. 13:31

Üdv!

Lenne pár kérdésem:

A TF-ben a harcos iskoláknál leírt módosításokat OM-ÚT-ben használjuk-e?
pl:ereni kékköpenyes 2 szintenkénti bónusz 3 hm-jét, fehérlovasok +Té-jét, nertonok "állandóan tudok akrobatikázni" és "mindig az ellenfél elfogásáért harcolok", "nem sebzek ÉP-t" tulajdonságait?

Szerzetes: bár nincs leírva a TF-ben(naon a kezembe akadt ez a könyv :D ) de tudjuk hogy léteznek, lehet-e Tharr szerzetessel játszani?
Nem a leszedált fajtával természetessen.

Sámánpap: a kp/szintje az ügyességéből és az intelligenciájából áll össze a PPl szerint.
Akkor ez most hogy is van, nem kell neki kp/szintet vennie KAP-ból?

Még volt pár , de most nem jutnak eszembe....

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anovik con Giovichi » 2008.06.24. 18:16

Yvett!

Én ezt találtam az Illuzionosta kérdésedre: ember, félelf, wier, udvari ork.
Nem kérdezek, nem nyilatkozok, csak bekopiztam!

Anovik
Karakterek:
Csupasz -Tarin (nyílt)
Omar- Árnyjáték Nirmajéban (zárt)
Liu - Vérszín hold alatt (zárt)
Gunmann - Egy piszkos üzlet (zárt)
Anovik con Giovichi
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 120
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.25. 14:54

Üdv!

Togar

A régi könyveket (ETK, Nagy Ződ, stb) megnézve mindegyik mágiázó kasztnak különleges képességeként van feltüntetve az adott mágiaforma használata. Így akkor nekik is meg kellene kapják ingyen. (Ami eredeti ÚT szerint is járna nekik csak az OM-UT-ben azért kell a különleges kaszt-képességnek számító mágiákra képzettség, hogy ne legyen olyan sokkal durvább a mágiahasználó a harcosnál.)
A másik, amit említettél az Adron-pap. Igen. Szerintem rá is ráfér, hogy külön "szféraként" vegye fel az extra mágiáját, amit csak úgy el tud nyomni papkodás mellett. 8)

Herold

Nerton, felhérlovas megkapja az "extráit". A kékköpenyes fogósabb kérdés, mert ő nem valami érdekességet kap, hanem egyébként is megvehető HM-et. Szerintem ez nem biztos, hogy jó lenne, ha járna neki.

Szerzetes: Tharr-szerzetessel nem lehet játszani. Ennek egyszerű oka, hogy Tharrnak csak a nyáladzó-sárgahüllő szerzetesei vannak, akik szigorúan NJK "kaszt", ráadásul inkább harcosok ők, mintsem szakrális aszkéták.

Sámán-pap: Elvileg az alap KP és szintenkénti Kp értékeket PPL2 szerint is megkapja és erre jár neki extrának az ügy és Iq 10 feletti részének átlaga szintenként is.
Tehát OM-UT-ben megveszed a Kp/szint értéket, amire gondolod és aztán ehhez szintenként hozzácsattintod a megfelelő átlagot.
Pl: kp alap 1, kp/szint 8, ügyesség 14, Iq 12, ekkor a Kp, ja: 1+4+2+(8+3) /a zárójeles a szintenként kapott/

Anovik

Csak anyni kérdésem lenne, hogy milyen forrásból származik ez az információa fajokról?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 92 / 153 • 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 153

Vissza: Csevegõ