• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 93 / 153 • 1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.26. 9:05

OM-UT mágiahasználati kérdés:

Az írás eredetileg a HM-es topikban van - csak ide is beírom a lényeget, mert sokatoknak nincs oda betekintési joga.

Yvett de Crei írta:...
Quator, tudom hogy neked ez amúgy is a rigolyád, hisz az eleje óta ódzkodol ettől - mármint, hogy a mágiakasztúnak fel kell vennie KAP-ból a varázsláshoz szükséges képzit. (Itt közlöm a közel másfél évvel ezelőtt még az oldalon nem tartózkodókkal, hogy ez azért lett így kitalálva, mert: elvileg tanulja, akkor legyen nyoma (költsön rá KAP-ot), harcos-mágiakasztú-bármi egyéb ugyanannyi pontból gazdálkodik - két azonos statra a harcos alul marad, mert a mágiahasználó még varázsolna is - ezt akartuk kiküszöbölni.
...
És ami innen kimaradt:
A régi fejlesztői brigád nem a könyv Vulgármágiáját húzta rá a mágiahasználókra, hogy varázsolni tudjanak, hanem egy új képzettséget tettünk be, ami csak nevében hasonlít a könyvben szereplőhöz.
A könyv Vulgármágiája elméleti tudást biztosít.
A mi általunk felvetetett képzettség pedig a gyakorlatit.

Inenn ered az értetlenség, vita, a miért kell kérdés - mert ez nem tudjátok, mert valahová eltűnt ez a kiírás teljesen. Kár.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.26. 11:00

Üdv.

Ezt én megértem és az a gond hogy ott lett szerintem elszúrva, hogy a mágiahasználok ingyen kapják a manát mert ha megkapja ingyen a képzettséget viszont kapból kell vennie a manát mindjárt másabb a helyzet.Mert mondjuk 27Kap ból kap 9 manát már mindjárt beszélgethetünk arról hogy a harcos annyi kapból mit vesz.Most konkrétan az van amit el akrtatok kerülni a mágiahasználók így táposabbak mint ha manát kell vegyenek legalábbis szerintem.Nem vitatkozni szeretnék csak megjegyzem nekem mindkét megoldás jó. Külön szféraként felveszem a főnixel is és az adron pappal is a egyedi mágiáit.A sogron pap meg megveszi magának a szférákat kpból.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.26. 11:28

Togar!

Mindegy, hogy képzettséget veszek - és kapom a manát, vagy manát veszek - és képzettség nélkül használom a mágiákat. Költ rá a kari. És közel ugyan annyit, ha megnézed a szekció darabszámokat a kasztoknál.

Ez egyébként lehet eszünkbe sem jutott ^^ nem emlékszem.
De ki akadályozza meg a JK-t abban, hogy ne vegyen a karijának pl. 20 manát... ami pl. egy bm-nél már 3.szintű lenne...?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.26. 12:33

Üdv!

Ennél a megoldásnál maximálni kell, hogy adott kaszt képviselője mennyi manát vehet szintenkéntinek.

Egyébként játszhatnánk ÚTK-t is akár. Ott megvan az alap fix kaszt és még lehet egyediesíteni 50 KAP-ból. Ok tudom, hogy az nincs meg sokaknak, de kérdem én mikor idecsöppent hány embernek volt hirtelen mobilizálható ÚT-je és hányan kértek pm-es segítséget? 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.26. 13:48

Leszögezném semmi bajom jelenlegi rendszerrel. Vehet 20 manát csak akkor nem lesz fpje és melléütnek és ottmarad meg nem lesz semmi képzettsége, itt a kap szab határt a manák számának.Nekem van utm és értelmes karit nem sikerült összehoznom belőle.Emiatt jó ez a változat az OM UT.MAradjunk annyiban hogy mindenki vegye fel külön szféraként az egyedi mágiákat.Lásd főnix és adron pap. A sogron pap meg gyűjtsön sok kpt magának.Részemről ezzel lezártnak tekintem a témát.

Viszont útk rendszert sem akarnék mert ott a varázsló játszhatatlan a pap meg kissé keményre sikeredett szerintem.Meg az is tele van hibákkal és szerintem az OM UT teljesen jó rendszer csak fejleszgetni kell.Ne essünk bele ugyanabba a hibába mint a könyvírók, hogy nehezen összehoztatok egy működő rendszert ,ne cseréljük már le, fejlesszük vegyünk ebből a könyvből és abból dolgokat de komplettet ne.
A különböző könyvek maradjanak meg ZKba.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.06.26. 16:13

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Herold

Nerton, felhérlovas megkapja az "extráit". A kékköpenyes fogósabb kérdés, mert ő nem valami érdekességet kap, hanem egyébként is megvehető HM-et. Szerintem ez nem biztos, hogy jó lenne, ha járna neki.

Szerzetes: Tharr-szerzetessel nem lehet játszani. Ennek egyszerű oka, hogy Tharrnak csak a nyáladzó-sárgahüllő szerzetesei vannak, akik szigorúan NJK "kaszt", ráadásul inkább harcosok ők, mintsem szakrális aszkéták.

Sámán-pap: Elvileg az alap KP és szintenkénti Kp értékeket PPL2 szerint is megkapja és erre jár neki extrának az ügy és Iq 10 feletti részének átlaga szintenként is.
Tehát OM-UT-ben megveszed a Kp/szint értéket, amire gondolod és aztán ehhez szintenként hozzácsattintod a megfelelő átlagot.
Pl: kp alap 1, kp/szint 8, ügyesség 14, Iq 12, ekkor a Kp, ja: 1+4+2+(8+3) /a zárójeles a szintenként kapott/

Üdv!

Sámánpapot értem és köszönöm.

Tharr szerzetes: volt fent a neten egy előtöri tharr szerzetesre aki nem volt féleszű leszedált nyomorék, de sajnos már nem találom a kérdéses honlapon, nem mérvadó, csak példának linkeltem volna be. Yvett ha jól emlékszem neked véleményezésre elküldtem, megvan még?
Ettöl függetlenül ezt nem erőltetem tovább...

HGB-TF harcos alkasztok:
-akkor pl az erigowi íjász is amit pluszba kapna alap +25 CÉ-t azt vegye meg Kap-ból?
-a fehérlovas azért kap + Té-t mert hogy annyira jó lovas, az ereni zsoldos-akik szintén az elit kategória- nem valós vagy életszerű, hogy pl lvl 6-on(itt már össz.:+9Hmje lehetne) a +hm miatt szinte egy szinttel többet oszthatnak el mint egy hétköznapi/máshol nevelkedett harcos?
-bár alapvetően most a talira alkotok karit, de pl egy törp harcos aki eljut az 5. szintig nyíltban és rendelkezik, (rackla lovas szeretne lenni mondjuk)a szükséges képzikkel nem kapja meg a lunir vértjét és a mithrill fegyverét, ha felvételt nyer a rendbe/osztagba?
Ha nem miért nem?
-Ha a valaki hajlandó a kapcsolódó hátteret(pl:ereni húz haza ha zászlóháború van) és a fegyverzeti megszorításokat(elég sok alkaszt kötött fegyvertípusokat sajátít el kizárólag) beleszőni az előtörténetébe, vagy csak szeretne egy tipikus erigowi számszeríjászt alakítani-aki nem csak nevében és származásában az, hanem képességeiben is- akkor az ÚT alapján ezt csak a többi érték leszedálása után teheti meg?

Máskép írva, mondva miért irreális ha a leírt(HGB-TF)- és nem általunk, netről, akárhonnan- módosítókat használjuk a harcos kaszt árnyalására?

Tisztelettel: Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.26. 16:35

Herold!

Új Tekercsek és nem ETK és Kiegészítői.

Itt vannak kasztok, mint harcos, gladiátor, boszorkány, stb. de az alkasztok már eltűnnek - ugyanis úgy alkotod meg a karakteredet ahogy szeretnéd.
(Az íjász vegye meg a CÉ-t - az íjhoz fog érteni és nem egy-két egyéb fegyverhez, meg a többihez.)

Nem irreális Herold, csupán nem azt a karakteralkotási szabálykönyvet használjuk. A kettőt összemosni pedig lehetetlen. Ekkor ugyanis itt a fórumon feltett anyag, melyet el kellene olvasni karakteralkotáskor olyan hosszúra nyúlna, hogy:
1., Már jogsértő lenne, mivel a rendszer jogi védelmet élvez (mindegyik rendszer külön-külön)
2., Nem lenne olyan épeszű ember, aki megcsinálná...(nincs rá kapacitásunk, erőnk, akaratunk, időnk)
3., Nem lenne aki elolvasná

Nekem már az első nyomós érv.

Amit a rendszerhez hozzáfűznék: Tökéletes nincs és nem is lesz olyan, ami mindenkinek maradéktalanul tetszik/elfogad/stb.
Értelek Togar, és ilyen szempontból igazad is van.
Az OM-UT azért lett "megalkotva", mert az UT-nek vannak erős hibái és fórumra sokkal, de sokkal egyszerűbb rendszert szerettünk volna.
(Egyébként én eredeti UT szerint még nem sikerült karaktert alkotnom. Egyszerűen belebuktam a sok követelmény/adat/kötelező dolog miatt.)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.26. 16:43

Herold.

Épp ezen dolgoznánk és beszélnénk meg.Amikor az UT kijött akkor az volt a terv hogy nincsennek kasztok hanem te a képzikből építed fel a karidat magyarul azt csinálsz amit akarsz.Az általad említett kiegek mind az ETKhoz tartoznak tehát az ottani képességeket nem kapod meg és egyéb extrákat sem.Max azt ami a Summariumban van mert az az ut he készült elvileg de már ebben sem vagyok biztos.Az OM UT az UT áttekinthetőbb egyszerűbb változata.Erről szól a történet.Az van a karidnak amit Kapból és kpból veszel.Felszerelés meg az amit meg tudsz venni.
Nekem tetszik az OM UT rendszer egyszerű és logikus.Nem kell annyi szabálykönyvet fejben tartani.Ennek is vannak hibái de lehet javítani.Az útknak is vannak azokat is lehet kérdés ki melyiket akarja.És aki részt vesz a döntésben attól elvárható hogy viselje a következményeit tehát aktívan résztvegyen a hibák javításában.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.06.26. 16:50

Togar

Képben vagyok nyugi...
Kezembe akadt a TF(karikeresés a talira) és meg kellett állapítanom, hogy elég széleskörűen sikerült a harcost mint kasztot kivesézniük. Anno jól esett volna, ha ezt hagyomány szinten a többi kaszttal is megteszik.
A másik dolog amire rájöttem, hogy az ÚT-re(kb 5 évig játszottam vele asztalin :) , nem volt egyszerű de szerettük), vagy OM-ÚT-re nem lehet a HGB specializációkat maradéktalanul konvertálni ... ezért vetettem fel az összemosást.
Erről ennyit

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.07.27. 23:59

Volna egy mágia elméleti kérdésem nem biztos hogy ide való, de nem találatm jobbat.

Ha valaki elnyom egy fagysztást, majd másik tovább hűti akkor mi van? A jég tovább terjed, vagy nem?

Sher
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.07.28. 16:37

Szia Dolan!//Az hogy Szia Sher! ... hm kicsit félreérhető :D ;) //

Feltételezve, hogy a mágiaelmélet alatt mozaik mágiát értesz, és hogy a hideg//vagy fagy // teremtése mozaikra gondolsz....
Ha Én csinálok valaki köré egy fagy aurát, és csak azt, akkor körülötte nagyon //vagy csak kicsit, E kérdése// hideg lessz, mindezt víz teremtéssel kombinálva lessz jég is. Ha valaki erre a tagra szintén fagy teremtést nyom akkor annyival lesssz könyebb dolga, hogy a már meglévő mínusz hőm.-et csökkenti az ő varázslata, formázástól függetlenül, az aura térbeli helyén//legutóbb ezt egy félméteres személyre szabott falban határoztuk meg.//
Tehát:
az általad másodjára teremtett fagy kiterjedése nem lessz nagyobb mint azt a formázása megengedné ám az elért hőfok alacsonyabb lehet annyival amennyivel az előtted szóló//varázsló// már csökkenetette az aurában//falban, bármely időtartammal rendelkező formázásban// a környezet hőmérsékletét, így nagyobb sebzést lehet elérni. Ehez fűzném még hozzá, hogy az aura formázás NEM sebzi a varázslat alanyát, csak körülveszi azt, így ez a példa egy fal vagy szőnyeg típussal több értelmet nyerne XD.

Ha nem erre gondoltál, akkor fejtsd ki pls hogy mire....

Tisztelettel Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.07.28. 18:46

Szia!
Valami hasinló ra gondoltam, van a vízben egy pont amit megfagyasztok, a másik vari tovább hűti, kérdés az volt be lehet e fagyasztani így az egész vizet mélységében, mer ugye lefele nem látok csak pár méter max.

Sher

ui.: A Sher elvileg a keresztnév a Dolan a vezeték, legalábbis a névgenerátor szerint :lol:
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.07.29. 10:30

Elvileg lehet tovább fagyasztani de akkor a második mágiának erősebbnek kell lennie mint az elsőnek.Mert ha ugyanakkora az erő akkor csak az időtartam nő ha pedig kisebb az erő akkor a terület is csökken szerintem

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.13. 21:32

Sher Dolan írta:
Más:
Már akartam kérdezni a 16-os ÜGY, GYO ebben a rendszerben is (OM-UT) 2 támadást biztosít körönként 1-t támadó fegyverrel?

Ezt én sem tudom. Segítsetek eldönteni.

Kösz.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.08.13. 22:08

tudomásom szerint így van, de csak az egy kezes fegyvereknek és az MT-ben van egy táblázat, hogy hanyadik szintől lehet egyes kasztoknak. De általába 5.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 93 / 153 • 1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 153

Vissza: Csevegõ