<Mi a démon verte?!? Sem Pyar sem Domvick vallása? Akkor melyik? vajon sejtik miféle vagyok? Ha viszont ilyen közel áll a valláshoz miért nem mondja meg melyik? itt valami nincs rendjén!>
*Mikor látom hogy miként próbálják/teszik rendbe a goblin kezét elcsodálkozom és érdeklődve figyelek a részletekre...*
<Erre jó lesz odafigyelni!>
*A továbbiakban mindent próbálok figyelemmel követni főképen a gyógyítás módját, Erionban nem lehet elég óvatos a z ember....*
*A férfi homlokodra helyezi kezét. Valami ismeretlen nyelven mormol valamit, majd melegséget érzel szétáradni a testedben, mely beeszi magát a zsigereidbe, a lelkedbe. Valami különös nyugalom vesz rajtad erőt. Ezután a tégelyben lévő kenőcsből helyez a sérült részre, bekötözi azt, majd a fölé helyezi kezét. Ezután ismét mormol valamit azon az idegen nyelven, majd a sérült rész felforrósodik. Miután abbahagyta a mormolást a pap, utána is megmarad ez a forró érzés.*
-Hogy teljesen rendbe jöjjön, a mai napon pihentetni kell. A délután folyamán megvitatjuk, h hogyan tovább az önök számára, addig is pihenjenek. Ha valamire kíváncsiak kérdezzenek nyugodtan.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott. - Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked? A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.
*A férfi magatokra hagy. A folyosó végén látjátok, h mindig áll egy csuhás, tehát azért ők sem bíznak meg teljesen bennetek. A nap folyamán nem történik semmi rendkívüli. A hölgy, aki felbérelt titeket az egész napot átalussza, miután rá is mondott valami bűvigét a pap. Azt mondta valami mágikus eredetű betegség támadta meg a nőt, ezért hosszabb pihenésre lesz szüksége. Ha lenne kérdésetek, akkor a sarkon posztoló csuhástól meg tudjátok kérdezni. Semmi rendkívüli nem történik a mai napon. A goblin keze csibbad, bizsereg, majd estére megnyugszik, és a melegség is alábbhagy. Az este nyugodtan telik, senki nem háborga titeket. //Ha esetleg lenne valami amit tenni akartok az este szóljatok, és modolok// Kora reggel érkezik az a szerzetes, akivel elsőnek találkoztatok.*
-Kellemes jó reggelt a vándoroknak. Lyenmar úr küldött, hogy levegyem a kis lény kötéseit, és elvezessem önöket az étkezőbe. Ha jól laktak, akkor várja magukat a tárgyalójában. Szükségük lenne esetleg még valamire?
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott. - Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked? A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.
*A szörny nekirugaszkodik. Egy gyors kitéréssel el tudod kerülni, de karmai a ruhád szélét érik, kihasítva azt. Válaszul utána suhintasz, de ezt csak inkább a rend kedvéért tetted. Tejesen hatástalan. A következő támadását a lény már nem ugrásból intézi. Közelebb fut, majd szájával, mancsaival próbál megsebezni. Gyors csapásait eleinte hárítod, és még viszonttámadni is marad erőd...habár ez majd minden esetben hatástalannak bizonyul. Azonban közel 2-3 perc után fáradni kezdesz...érzed, h lassulnak mozdulataid. Aztán hibát vétesz. A lény karmai felhasítják combodat. Ez kibillent egyensúlyodból, majd a másik mancsának csapása is betalál, mely közel 3 lábnyira hátravet. Kardod kicsúszik kezedből...a hátad mögött csengve állapodik meg. A bestia lassan közelebb gyalogol....a szemedbe néz...a tudatodba hasít:*
<Ez élvezi, és csak játszik...>
*Felkészülsz a végső csapásra. Az két lábra ágaskodik, majd mancsaival lecsap. Behunyod a szemedet. Perzselő melegség csap át feletted...ez Sogron...magához ölel. Fényvillanást látsz, majd minden erő elhagy. Aztán fájdalom hasít minden tagodba. Mikor kinyitod szemeidet egy csuhás férfi áll feletted. Nincs erő benned arra sem, hogy szavakat formázz ajkaiddal. Érzed ahogy megfogja a vállaidat, mejd elhomályosul minden.*
A baltámtól egy percre se válok meg és nem is titkolom a bizalmatlanságom, de ez mindenfajta rosszindulat nélküli megszokás. Ellenben ha a kezem reggelre valóban működik, talán még a baltáról is megfeledkezem.
//Elnézést hogy csak most írok, de a zártban sok erőmet kivették a kis gonoszok...//
*Gyanakodva méregetem a helyet ahova vezetnek minket, és azt is amit tesznek... nem akarok feltűnősködni... de amikor érzem lehet kérdezni élek a lehetőséggel:*
-Melyik istennek mondjunk köszönetet megmenekülésünkért? És miként? -Nekem holnap dolgom van, tudja egy nemesi családnál vagyok szolgálatban, ha nem gond a nap hátra lévő részét nem itt tölteném... sok a dolgom ma még... //nem szétakarok szakadni csak el kéne ezt-azt intézni... itt meg nem akarok goblint eszegetni... még//
- Bármikor elmehet, egy pillanatra sem akartuk marasztalni. Csupán az ön érdekében kellene itt maradnia egy ideig. Ha szeretne elmehet, de tudnia kell, hogy Tharr szolgái bármikor, és bárhol magára lelhetnek. Ha bajban van keresse meg a Templomok terének keleti szélénél a Kyr oltárokat. Tegyen mindre 1-1 rózsát. Ha pedig köszönetet akar mondani, tegyen mindre egy-egy Kyr pallérgyökeret.
*Gor'has keze a kötések levétele után teljesen rendbe jön. Olyan, mintha soha nem lett volna semmi baja. Az étkezés után tőled is megkérdezi a szerzetes, hogy szeretnél-e távozni, mint Tafio. Ha igen, akkor neked is elmondja, hogy hogyan kérhetsz segítséget, és azt is, hogy nagyon vigyázz, mert Tharr szolgái mindenhol ott vannak. Ha nem akarsz elmenni, akkor egy kis helyiségbe kísér. A berendezés elég puritán. Körben könyvespolcok, roskadásig rakva könyvekkel, középen egy íróasztal, azzal szemben 2 szék, mögötte 1. Lyenmar már bent vár téged. Arca kissé gondterhelt. Mikor meglát mosolygósra fordul arca, és az asztalhoz megy.*
-Jó reggelt...a barátja?
*Néz kérdőn rád, majd a szerzetesre*
-De mindegy is. A lényeg, hogy egy feladat, egy igen nehéz feladat vár magukra, ha meg akarnak szabadulni Tharr szolgáitól.
*Bele is vág, valószínűleg sürgeti az idő.*
-A farkasok kollektív tudattal rendelkeznek, melynek központja egy apró rubinkő. A farkasok szemének hívják. Tharr szerzetesei már régóta keresik, h hatalmukat kiterjeszthessék a farkasokra teljesen, de eleddig még nem találták meg. Valahol az Erion alatti kazamatákban van. A pontos hely nem ismeretes. Azonban én ismerek egy illetőt, akinek van egy tájolója, mely elvezetheti oda magukat. Gondolom most azon gondolkozik, h ebben nekem mi a jó. Noss, ha a szem elpusztul, akkor a farkasok elfeledik a rendtársaimat, így nem fenyegetik őket többé, és többé Tharr szolgái sem adhatnak parancsokat a farkasoknak. Sajnos ez az egyetlen járható út...hacsak nincs bejárása Tharr főszentélyébe...de gondolom nincs.
*Elmosolyodik, majd kitesz egy papírost az asztalra, széthajtja. Rúnák világlanak rajta. Elővesz egy kicsiny, szintén rúnázott pennát, és átnyújtja*
-De még mielőtt bármit is elárulnék egy kis elővigyázatosság. Ha ezt a papírt aláírja, akkor azok az információk amit most elmondok, törlődnek az agyából, ha bárki megpróbálja kiszedni őket magából, vagy ön ellenünk fordul. Sajnos erre feltétlenül szükség van a mi szempontunkból. Ha Tharr szolgái megszereznék a szemet, akkor igen nagy gondba kerülnénk....gondolom megérti.
*Átnyújtja a pennát*
-Egyáltalán nem tetszik a dolog de ígéretet tettem, cserébe a kezemért segítek. Ehhez azonban másra is szükségem lesz. Felszerelésre, információra. A papírt aláírom de a feladatot csak akkor vállalom ha a legkisebb esélyét látom annak h élve kijutok onnan. Adott szó ide-oda az életem többet ér. Mágikus hatalmú tárgyakra, védelemre lesz szükségünk. Tervrajzra, menekülési tervre, segítőre erionban.
-Sajnálom de esküm köztelez, nem vagyok szabad ember, és másnap munkába kell állnom... bár ha van hatalma esetleg nemesi uraimnál megpróbálhat "kölcsönkérni", szívesen segítenék a dolgoknak utána járni...
<Hmm elkélne menni o igen, finom véráldozatot bemutatni... igaz az este esedékes, Thar meg nem fog utánam eredni túl jelentéktelen vagyok ahhoz...>
-Az attól függ, h ki az ön ura. Ha nem túl magas rangú, akkor esetleg tudunk rá hatni, h engedje "kimenőre".
-Amilyen segítséget csak tudunk megadunk a feladathoz. Mint mondtuk, nekünk is fontos, h sikerrel járjon. Mindazonáltal a feladat veszélyes ezt el kell ismernem. Rendelkezünk némi alvilági ismerettel, így tudjuk segíteni az útja során, és be tudunk szerezni térképeket, ha szüksége lesz rá. De mielőtt többet mondanék írja alá.
*Bök a papíros felé*
*Ahogy aláírtad a papírt, az pár pillanatig halvány fényt bocsát ki, majd elhalványul. A férfi összehajtja a papírost, és egy kis tokba helyezi, majd beteszi az asztala fiókjába. Ezután lenyúl az asztal mellé, majd egy tarisznyát emel fel, és az asztalra teszi.*
-Akkor mostmár nyíltabban beszélhetünk. Az illetőt, akinél a kereső van, Norman apónak hívják. Népe egy igen öreg tagja. Valaha bányászként dolgozott, és részt vett a város alatti csatornák kiépítésében. A templomok terétől 2 utcányira lakik északnak. Ha odaért kopogjon 3-szor, majd mikor kilép Norman, adjon neki 2 szál hóhérvirágot. De az egyik szálat "véletlenül" ejtse el. Ez lesz a jel, ami alapján tudni fogja, h én küldtem. Miután megkapta az iránytűt, ide már ne jöjjön vissza, hanem egyből induljanak a csatornákon át a szemért. Nem kockáztathatjuk, h az iránytű az ellenség kezébe kerüljön. Norman apó is el fogja kísérni. Az alagutakkal kapcsolatos tapasztalata jól fog jönni. Miután elérik a farkasok termét nagyon óvatosnak kell lenniük. A szemet a farkasok anyja őrzi. Őt legyőzni valószínűleg nem tudják, de egy kis csellel elterelhetik majd a figyelmét, így lehetőséget nyerve a szem megszerzésére. Miután megszerezték a szemet, a katakombákon át térjenek vissza ide. Sajnos csak én tudom elpusztítani, így ide kell hozni. De semmi esetre se a felszínen jöjjenek, mert Tharr bérencei meg fogják érezni a szem eltűnését, és a kolostor bejáratát figyeltetni fogják. Ha ott jönnek biztosan elkapják magukat. Ha Normannak véletlenül baja esne, és nem tudná magát ide elvezetni, akkor a Templomok terén a kyr istenek szobránál jelezze a két virággal, h bajban van, és magáért megyünk.
*Köhint egyet, majd a tarisznya száját maga felé fordítja, és kezdi kipakolni ami benne rejtezik*
-Akkor térjünk rá a felszerelésére.
*Egy kis fémgolyót helyez eléd.*
-Ez egy kahrei robbanógolyóbis. Erős ütés hatására...pl: falhoz végés, ledobás magasról stb...felrobban, és 20 m sugarú körön belül mindent elhamvaszt. Nagyon vigyázzon vele, és tartsa puha helyen.//10K6sp 10m sugarú körben, majd 1m-enként -K6 sp//
*Elmosolyodik, majd elővesz egy kis üvegcsét, mely tele van piros folyadékkal*
-Ez a kis üvegcse istenünk áldásával telített italt tartalmaz. Ha súlyosan megsebesül, akkor ezzel új erővel töltheti meg magát.//4ÉPgyógyító//
*Elővesz egy kistérképtokot*
-Ez a járatok, csatornák térképe. Elég régen készült, és a lent lakók azóta bizonyosan számos új járatot készítettek, és számos régi beomlott már, de a fő járatok biztosan megvannak még. Ennek akkor veszi nagy hasznát, ha Normannal baj lenne, és képes tájékozódni térkép alapján.
*Egy kis pálcát tesz eléd.*
-Ezzel az eszközzel képes egy illúzió létrehozására. Amire gondol, azt a pálca létrehozza. De vigyázzon, mert amit létrehoz csak illúzió lesz, tehát nem bír anyagi testtel. Ha közelebbről megnézik könnyen lelepleződik. Frah ang szavakkal tudja aktiválni.
*Ruhába csomagolt ételt vesz elő.*
-Ez frissen tartja 5 órán át, ha eszik belőle, és elűzi az álmosságot. De vigyázzon, mert ha 3-szor eszik belőle, akkor utána 5 óránként ennie kell, mert különben álomba szenderül. //5 óránként lehet enni belőle, de ha 3-szor eszel, akkor utána 5 óránként muszály enned, különben elalszol. 5*annyi órára, ahányszor ettél belőle.//
*Összehajtja az ennivalót, majd mindent visszapakol a tarisznyába*
-Az étel 3 napig elegendő. És ezeken kívül istenem áldását kérem fegyverére, hogy segítse a harcban. //Megáldja azt a fegyveredet, amelyiket szeretnéd->1 évig él az áldás//
-Megfelel önnek ez a felszerelés vagy esetleg mást is kérne még?