Tegnap lapoztam bele ÚTK ba, a kezembe akadt a haveré. Gondolom mielőtt átállnánk rá, azért lesz egy hatalmas szavazás, mint ÚTs átállást megelőzően. Már csak azért is jó lenne, hogy a fejlesztők ne fölöslegesen dolgozzanak, ha úgy döntenének az oldal tagjai, hogy maradnának az ÚT mellett. Persze nekem nem sok jogom van okoskodni, hisz most épp nem játszom és nem is mesélek, ez csak egy csöndben elsuttogott kósza javaslat.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nincsen meg az ÚTK semmilyen formában... és jelenleg nem tervezem a beszerzését, emiatt ha bekövetkezik a váltás és konvertálgatni kell (2 hétbe telet az első kari összerakása... most átalakítani... mindegy) a karaktereimet kénytelen leszek ezen a fronton lehúzni a rolót. lévén nincsen meg a megfelelő szabálykönyv...
Mondjuk ez az én esetemben nem jelentene akkora gondot csak két nagyon lassan haladó karakter érintett...
Kezdtem kissé besokalni elvesztettem az ihletet és egy kis világváltás jót tett nekem mert onnan is jönnek Ynevre az ötletek.Bár van még pár és ha lesz érdeklődő aki a nyári pangás alatt akar játszani mivel én végigdolgozom szinte annak mesélek valami rövidet
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Az előbbi forgotten realms a dnd egyik világa, az utóbbi nem gond de angol.Nem tudom ez mennyire gond.A kari kiötlés meg megvannak a főkasztok de azt csinálsz amit akarsz belőle.legyen az barbár tolvaj felfedező fejvadász bármi.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
DnD-t a 3. kiadásból ismerem (vagy ki tudja melyik hanyas) és a Forgotten Realms könyvet is átolvastam egyszer régen egy haver jóvoltából. A full angol könyv nem gond. Nem első eset, hogy olyen alapokon játszok.
Erről jut eszembe van, aki ismeri a Legend of the Five Rings-t és játszana is vele? Persze olyan is jelentkezhet, aki nem ismeri, de játszana vele.
Akkor nekem a 3.0 van meg angolul. Csapatilag olyan rossznak ítéltük a fordítást, hogy inkább az angolt szereztük be. Így, ha az megfelelne mint rendszer, akkor mehet a jöhet mert a világ az a KM dolga inkább.
A Legend... (rövidítve: l5r) rndszere teljesen más, mint a többi sztem. A lényeg, hogy van egy tulajdonságod és egy szakértelmed. Ezek összegének megfelelő számú kockával dobsz és annyit adhatsz össze, amenniy a tulajdonságod.
Pl: Ügyesség: 3 Kenjutsu: 2
Támadásod: 5k3 (azaz 5 kocával dobhatsz, ami 10-oldalú és ebből 3-at adhatsz össze)
2,4,5,7, 9 választod mondjuk a 9,7,5-öt, ekkor a próbád végeredménye: 9+7+5=21
Ja ami fontos momentum, hogy full orinetál világ, tehát csak szamuráj meg szerzetes meg szamuráj-varázslópap van.