Üdv.
Csak az egyik képziből kapja meg a plusz manát mégpedig abból amelyik magasabb ha egyforma a kettő akkor az egyiket kapja meg.Abban az esetben kapná meg mindkettőből ha külön kellene manást vennie mindkét iskolához.
Moderátor: Admin
Yvett de Crei írta:Karakteralkotásnál néztem nagyot a következő szabály miatt:
4.fokú Oktatással rendelkező egyén miatt a képzettség Kp igénye 2-vel csökken.
Értelmeztem én ezt eddig úgy, hogy összesen csupán 2-vel kevesebb az adott képzettség Kp igénye.
Namármost egy példakarinál megakadt a szemem, hogy a 4.fokú Oktatással megtanulható képzettséget 3.fokon nem 2, hanem 6 Kp-vel kevesebbért tüntették fel a könyvben.
Ezek szerint én eddig rosszul tudtam, és nem összesen csupán 2-vel kevesebb a Kp igény, hanem ez fokonként értendő? Tehát az adott képzettség minden egyes fokának elsajátításakor ez a -2Kp-s kedvezmény jár?
Quator ar Zaraquer írta:Üdv!
Yvett
Igen fokonként jár, de természetesen minden fok megtanulása minimum 1 Kp. Tehát, ha mondjuk 1.fok 2 Kp-ba kerül táblázat szerint, akkor csak 1 Kp-ra viszi le az oktatás. Ha 1.fok 3 Kp-ba kerül, akkor is 1 Kp és ha 1fok 4 Kp, akkor meg 2Kp-ra viszi. Ha 1.fok 1Kp alapból, akkor így járt az oktatás.![]()
Yvett de Crei írta:Con! ...mikre nem bukkansz rá
És kérdésem is van
Ezer Fátyol Nővérei Boszorkány
Képes a fátylában elraktározni varázslatait, s azok mindaddig benne tárolódnak, amíg a fátyolt le nem veszi magáról. Eddig stimmel. Az is okés, hogy több varázslatot is elrejthet a fátyolban, és ekkor az varázslatok össz Mp igényét fel kell használnia hozzá. Természetes.
Írja a könyv, hogy Tánc képzettségpróbát kell tenni és amennyivel megdobta a képzettségpróbát annyi mágiát raktározhat el.
De ez hogy is történik?
PL:
Ügyesség 16 / Művészetek (tánc) 3.fok
Ebben az esetben a 3.fokú képzettség miatt +1 jár az ügyességre, vagyis 17-re kell dobni.
Ha pl. 1-est dobok akkor 7-1= 6 varázslat elraktározására van lehetőség?
Ha pl. 4-est dobok akkor 7-4= 3 varázslat elraktározására van lehetőség?
De mi van akkor, ha 7-est dobok? Ebben az esetben is megvan a sikeres táncpróba - de nulla az eredmény
(Magyarán, jól értelmezem a könyv leírását?:
Képzettségpróba: a KM belátása szerinti, az adott képzettséghez tartozó Tulajdonsághoz a 132.oldalon leírt fokonként meghatározott módosítók hozzáadódnak. Ezek után a JK dob 1k10-zel, s ha az eredmény kisebb vagy egyenlő a kapott tulajdonság értékénél, akkor a képzettségpróba sikeres lett.)
Sessaryen írta:[...]
Ám milyen pap képes Slan pszit használni? Yneven?
[...]
Con Larrodan írta:Ahogy írja, ha egy varit akarsz eltenni nem kell képzi próba, ha több mint egyet akkor dobsz és a különbséget veszed ami 0-nál is szerintem egy varit jelent....
Togar írta:Nem kötekedésképp de a szerzetes és a pap között elég nagy különbség van.
A boszorkány egyszerre annyi varázslatot képes fátylaiban korlátlan ideig tárolni, amennyivel megdobta a Tánc képzettségpróbáját
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó