• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Hónicsi

Az Ég alatti Birodalom

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
398 hozzászólás • Oldal: 15 / 27 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27

Re: Hónicsi

HozzászólásSzerző: Mare-ai » 2008.07.23. 13:55

Kita,

A gyerek tipikus utcagyereknek tűnik. Valamit majszolgat a kezében tartott zacskóból, maszatos arcán további maszatfoltokat okozva.
Ruhája piszkos, megállapíthatatlan színű. Foltok és friss szakadások tarkítják.
Semmiben nem különbözik a többi utcagyerektől. Csak a tekintete van folyamatosan rátok szegezve.

Sidhosi, Meiko

Meiko az egyik korsót, míg Sidhosi az egyik ládát kezdi nyitogatni.

Meiko, könnyen boldogulsz a korsó tartalmát védő bőrdarabbal, ami egy zsinórral van ráfeszítve a korsó szájára. Valamilyen szemcsés por van a korsókban, még életedben nem láttál ilyet. Durvább mint a homok, és szürkés színű.

Sidhosi, a ládák meglehetősen szorosan le vannak szegelve, igencsak össze kell kapnod magad, mire felfeszíted az egyiket. A felpattanó deszka alatt fémes csillogást veszel észre.
Fegyverek vannak a ládában. Kardok, tőrök, huzalok, láncok, pengék.
Ha a többi ládában is ezek vannak, akkor egy század katona felszerelésére is elegendő fegyver lehet itt.
Az Élet? - mint szélben pörgő falevelek...
Mare-ai
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 291
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.24. 10:28

(Kita)

*Nem sok mindent segít a gyermek kinézete abból, hogy miféle is lehet. Átlagos utcagyerek számomra. Azért leírom kinézetét Sidhosinak és Meikonak, hátha itt mégsem átlagos ez a kinézet. Bár...
Nem igazán tudok mit csinálni a figyelésen kívül. A gyermek felfedezésétől azonban még jobban figyelek - ha egy szempár figyel, figyelhet több is. Bárhol. Így kiélesedett érzékeimre is figyelek, hogy mit súg a belsőm...
Ahogy látom, hogy felbontják a ládákat, korsókat elkomorulok, és csendesen odaszólok nekik ismét.*

- Én nem ismer szokás itt. Menni be tető alá, ajtó mögé. Látni ezt más nem. Veszély. Nem?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.07.24. 17:02

Meiko

- Jól van Kita, csak figyelj tovább. * szólok a lánynak megnyugtatás képen, hogy odafigyelünk rá. Majd megvizsgálom a korsó tartalmát, de mivel ismeretlen a tartalma, kicsit belemarkolok, odamegyek a paphoz és megmutatom neki, mit találtam. *

- Láttál már ilyet? Nekem teljesen ismeretlen. * majd óvatosan megszagolom, legalább az illatával legyek tisztában. *

* Ahogy Kita megemlíti a veszélyt, gyorsan körbenézek. *

- Igaza van Kitának, siessünk. A második kordéban még a zsákokat megnézhetjük, aztán szerintem menjünk és szóljunk a városőrségnek.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.07.25. 6:30

Sidoshi

*A ladak atkutatasa kozben meglepodok a tartalmukon.*

<Itt valami nagyon komoly dolog keszulodik. Vajon mi lehet a hatterben?> - gondolkozok el.

- Hatalmas Sarkany! Mi a celod ezzel? - suttogom e szavakat, mikozben gondolataok cikaznak at az agyamon.

<Lehet, hogy egy haboru van kirobbanoban, akkor pedig meg kell akadalyoznom. De az is lehet, hogy valamelyik alvilagi tatako haboruba csoppentem. Vajon milyen szerepet jatszhat e ket fiatal lany egy ekkora jatszmaban?>

* Meiko kozeledesere, visszazokkenek a jelenbe es megvizsgalom azt, amit hoz. Kozben pedig megmutatom neki, hogy en mit talaltam.*

- Valami nagy jatszmaba csoppentunk. Egyetertek, hogy ertesitenunk kell a varosorseget.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mare-ai » 2008.07.25. 14:11

Kita,

Nem fedezel fel több figyelő szemet, a gyerek viszont állhatatosan figyel titeket. Bár néha elsodródik a tömeggel, valahol mindig megtalálod figyelő szemeit.
Társaid még tanakodnak a talált holmik felett, Meiko pedig egy zsákot még kinyit a harmadik taligán.
Azt viszont mindketten elismerik, hogy a városőrségnek kellene szólnotok. Már ha jól értetted...

Sidhosi, Meiko

Sidhosi, te sem ismered fel a por szerű anyagot, amit Meiko a tenyerén hordoz. Kellemetlen, szúrós szaga van, aki megszagolja, annak facsarja az orrát…

Meiko, a zsákot kinyitva magvakat találsz benne. A szigeteken meglehetősen ritka, ám te egy kereskedő lánya vagy, felismered: búza van a zsákokban.
Ezt már tudod hova rakni: a taligán – ha minden zsákban ez van – legalább 100 gjó értékű mag van. Összesen 20 zsákot számolsz meg, az zsákonként 5 gjó-t ér.

A fegyvereken te is elcsodálkozol, tudtoddal a férjed soha nem kereskedett fegyverekkel…
Mare-ai
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.07.26. 16:00

Meiko

* Kíváncsian vizsgálom meg a láda tartalmát, majd megdöbbenve ránézek a papra. Gyorsan leszórom a kezemből a furcsa ismeretlen valamit, majd odalépve a zsákokhoz, megvizsgálom a tartalmát. Szerencsére búza van benne, de akkor sem tudok napirendre térni a látottak felett. *
- Én ezt nem értem. Az a furcsa színű valami, a sok fegyver és a zsákokban lévő búza, ami szintén nagyon sokba kerül és ráadásul ritka. Miért pont ebben a raktárban? És ki hozta ide és miért?

* Lehunyom egy pillanatra a szemeimet, sóhajtok egy mélyet, próbálok megnyugodni és összeszedni a gondolataimat, majd ránézve a papra megszólalok: *

- Jól van, takarjuk vissza le a kordékat, majd bezárjuk a raktárt és szólunk a városőrségnek. Küldjenek ide valakit és tüntessék el a raktárból ezeket. Utána elmegyünk az apámhoz.
* Majd elkezdem letakarni a kordékat. Ha végeztünk, bezárom a raktárt és körbenézek, merre is induljunk. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.26. 16:20

(Kita)

- Őrség szólni. Hagyni egyedül ezt itt nem. Senki itt nincs, szem mond, jönni ő több ember, vinni ezt el innen.
*Nagyot sóhajtok és csalódott az arcom.*
<Nem vagyok képes értelmesen beszélni ezen a nyelven. Csak remélhetem, hogy megértenek, hogy azt értik, amit én szeretnék mondani.>
- Érteni ugye mit mondani akar én? - *reménykedve nézek rájuk, hogy értették mondandómat. Megvárom válaszukat, majd újra a tömegben keresem a gyereket.*
- Mondani ti... mit kapni ha én megfogni gyerek és húzni más hely, de nem akar ő jön velem? Baj nekem ebből lesz?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.07.31. 19:48

Sidoshi

*Meiko felvetése elég ésszerűnek tűnik de Kita hablatyolásából keveset értek. Olyasmiről beszélhet, hogy ha itthagyjuk a szállítmányt akkor könnyen elviheteik mire visszaérünk a városőrökkel.*

- Kita, nem hinném, hogy lenne más választásunk. Valahogy értesítenünk kell az őrséget. Viszont ha itt ácsorgunk sokáig akkor nagy valószínűséggel ránkrontanak ezeknek a kordéknak a tulajdonosai vagyis az embereik. A szemről és az utolsó mondatodból sajna nem sokat értek, talán Meiko - nézek felé- majd felvilágosít mit is akartál mondani.

*Közben én is visszazárom a ládát és letakarom pnyvával a kocsit.*
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mare-ai » 2008.07.31. 23:14

Kita, Sidhosi, Meiko

A szekereket visszatakarjátok a ponyvákkal, majd némi erőlködéssel betoljátok őket a raktárba.
Némi keresgélés után megtaláljátok a raktárkaput lezáró erős lakatot is, benne a kulccsal.
Biztos jeleként annak, hogy a tolvajoknak Meiko férjének segédje nyitotta ki a raktárat.

// Off: Addig nem írom tovább a dolgokat, míg nem lesz egyértelmű, hogy pontosan mit is tesztek. Nyugodtan beszéljétek át a stratégiát, hogy hogyan is tovább… :D

Mindhármótoknak +1 Tp adományozok a szerepjátékért. //
Mare-ai
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.08.01. 7:41

(Kasima)

*Most már biztos, h az öreg és a nemes összejátszanak. Lassan, nem feltűnően úgy áll, h az öreg és Okuma is a szeme előtt legyenek.*

<Ki lehetsz öreg? Mi a célod?>

*Nem jelez támadási szándékot, de számít egy esetleges támadásra*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.08.01. 22:15

Meiko

- Nos, Kita azt szerette volna elmondani, hogy figyelnek minket, illetve a kordékat. Legalábbis az általa kiszúrt fiú figyelő tekintete erre utal. Az utolsó mondatában pedig azt kérdezte szerény véleményem szerint, hogy nagy baj lenne e ha elkapná a fiút, és magával hurcolná az akarata ellenére, hogy kérdezzen tőle egy-két dolgot.

* Ahogy bezártuk a raktár ajtaját, a lakatot és a kulcsot egy pillanatra elgondolkodva figyelem, majd a kulcsot elrakom a belső zsebembe. *
- Először is kicsit sétáljunk arrébb ha lehet. Szeretném, ha elkapnánk a fiút, kíváncsi lennék nagyon, hogy mibe keveredett a férjem segédje, hogy ilyesmire vetemedett. Ezt az információt pedig talán a fiún keresztül megszerezhetjük.

* Felveszem a cuccomat és a botot, majd elindulok lassan kifelé az utcára és várom az észrevételeket. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.02. 14:49

(Kita)

*Sidoshi szavaira láthatólag kínosan érzem magam, amiért nem tudtam úgy kifejezni, elmondani gondolataimat, hogy ők megértsék.
Meikora nézek, talán ő jobban össze tudta rakni zagyva mondandómat.
Nehezen értem meg az ő szavait is, de közben némi magabiztosság visszatér - komoly arccal bólogatok Meiko szavaira.*

- Igen... gondolni én így. Fiú szem más. Tudni ő, ki más.
Sidoshi menni őr után. Mi marad. Kapni el fiú, vigyázni kocsi. így jó lenni? Vagy menni Meiko őr ért? Én nem tudni, ismerni nem város.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.03. 8:14

Sidoshi

- Semmi gond. Felőlem elkaphatjuk a fiút. Azonban szerintem jobb ha nem én megyek őrségért, mert nem igazán ismerem a várost.

*Közben segítek betolni a szekereket és elzárni a raktárat.*

-Mondjuk igazából akkor is ráérünk elmenni az őrségért ha már elkaptuk a fiút. Talán kiszedhetünk belőle valami információt és akkor az őrségnek is többet tudunk mondani. - tekintetem elöször Kitára majd Meikora irányul.

- Mit szóltok?

*Időközben meglengetem a papi csákányom, mert úgy érzem hamarosan szükségem lesz rá...*

Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.08.03. 12:08

Meiko

- Nekem tetszik az ötlet. Most már csak az a kérdés, hogyan kapjuk el. Mivel gyerek, fürgébb és valószínű jobban kiismeri magát a környéken, mint bármelyikünk, így nehéz lesz a dolog. Mindenesetre innen el kell indulnunk valamerre. Csak az a kérdés merre? Együtt a fiú felé, vagy három felé szétválva megpróbálni bekeríteni? * kíváncsian várom a válaszukat az ötletre. *[/i]
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.03. 23:29

(Kita)

- Menni három irány, könnyűbb. De előbb ismerni meg gyerek ti. - *és pontosan elmagyarázom azt a helyet ahol épp tart a gyerek, hogy melyik pillanatban mit csinál (megvakarja a fejét, karját, orrot piszkál, benéz hozzánk, elfordul, ellép pár lépést, megfordul, stb.), hogy Meikoék is be tudják azonosítani.*
- Ismerni ti elme hatalma? Tudni ti kapni üzenet itt? - *és mutatok a fejemre halántéknál*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
398 hozzászólás • Oldal: 15 / 27 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27