<<Tényleg nem hat nyugtatóan az idegekre ez a hely, de azért én nem fegyverhez nyúlnék egyből. De hát ízlések és tőrök. Reyna? Nocsak kicsi a világ. Hátha ő majd feldobja a fogadó hangulatát.>>
Mikor Reyna megjelenik köszöntöm: - Szép jó napot, hölgyem!- majd miután bemutatta a testőrt Malor felé biccemtek.
<<Leisan udvarolni próbál Reynának, pedig ő a "követség" vezetője. Bár a hölgynek elvileg tudnai kell róla, hogy mi nem vagyunk követek, hisz ott volt a ruhaválasztásnál is, szóval nem olyan nagy gond ez most, csaka testőr és a szeméylzet előtt ne csinálja sokat.>>
<<Még jó hogy megtanultam az út kedvéért ervül, így azt is értem amit Reyna a testőrének mond. Bár sok érdekesség nincs benne, de azért mégiscsak jó érzés. És ki tudja, talán egyszer pont így fogok megtudni valami értékes információt.>>
Mikor ervül beszélnek igyekszem úgy tenni, mintha nem érteném.
<<És érkezik a személyzet egyik embere. Határozotan csinos, remélem a munkáját is legalább olyan jól végzi, mint amilyen jól kinéz. Reyna menne? Felőlem, nem nagyon akartam társalogni vele, jóval több dolognak kell így is utánna járnom.>>
Nem szólok semmit ezzel jelezve a fogadósnő felé, hogy nyugodtan mehet, ha rajtam múlik.
//Karakterkinézet: Egy alacsony, kissé görnyedt hátú, sápadt bőrű, 40-es éveiben járó ember. Rövid fekete hajába őszes csíkok látszanak, szeme barna. Ruhaként egy fehér inget, barna nadrágot és cipőt visel, illetve egy barnás, vöröses köpenyt. Fegyvert nem látni nála//
KM: [Dreemer],A Látogatás a palota negyedben-Victoira tombolása Helyszín:Nirmaje-Palota negyed-Gyémánt palota Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra közepe felé Résztvevők: Malor Dein(Sher Dolan) NJK:Reyna, A vár őrei, Essenor Victoira
*Kezét tartva jelzi karolj belé, így vezet a palota gyomrában folyósok labirintusán keresztül.Lassan elvedli a kedves mosojgós nő arcát, helyébe egy rideg határozott nő arca kerül, aki ki tudja mi mindenre hajlamos céljai elérése érdekében.... Arca kö merev, tekintette határozott és teljesen érzéketlennek hat.*
*Percek múltán elértek egy csigalépcső aljára, egy toronyba haladtok felfelé. A torony aljában kék köpenyeges ör posztol, mélyen meghajolva utat engedett nektek. A torony első emeletén egy sötét körfolyosóra értek, a félhomályhoz elegendő fényt pár mágikus kristály adja. Minden kékben dereng, látszatra találomra bekopog vezetőd az egyik ajtón. Választ nem várva benyit és belép kezeitek szétválnak.*
*A szobába fényűzően van berendezve, üveg ablakokon át áramlik be a fény, szőnyegek borítanak mindent, a falak mentén kényelmes bársony heverők kaptak helyet. A heverőkön majd egy tucatnyi udvarhölgy foglal helyet és csivitelt, a csivitelés jöttötökre marad félbe láttodra legyezők sokasága nyílik meg és fedi jótékony takarásba a bájos hölgyek arcát. A szoba ablakai alatt fésülködő asztal található, a tükrök előtt egy középkorú igen szép határozott arcvonású Ereni nő ül, előkelő nemesi öltözékben. Ruházata mellet Reyna gyémántokkal aggatott ünnepi ruhája ócska rongynak hat. Aranyfuttatásos bársony ruhát visel, Rubinok és gyémántok díszítik. A nő tekintete határozottságot és mérhetetlen dühöt sugall felétek... dühét nem tartja sokáig vissza...*
(Erv) -Hogy merészelsz bejelentés nélkül a szobámba törni te átokfajzat?
Reyna higgadtan válaszol: (Erv) -Fontos üzenetet hozok, istenemtől, mely nem tűrt holmi udvariassági formulák miatti halasztást...
-Nincsen semmi dolgom Dartonnal, és jó darabig nem is lesz! -Azt hogy a halál mikor érkezik csak az istenek tudhatják! Istenkáromló! Hald hát az üzenetet, már ha képes vagy egyáltalán egy égi hatalmasság intő hangját meghallani! -Legyen meghallgatom az újabb ostoba tréfádat Reyna de utána távozz! Különben kirakatlak! -Emlékezz az esküdre mit Galalin oldalán tettél a pyar istenek előtt Kyel templomában! A hűséged meg szegheted, de halálodban jövő büntetésed elöl meg nem szökhetsz!-Kissé emelkedett hangon mondja el ezeket. -Merre találom fiadat velük is beszélnem kell! -Még mit nem! Azt mondtam távozz! Örülj hogy eddig megtűrtelek! Betörtél a szobámba! -ŐRSÉG! -Egy elöljáró vagyok, senki katonája nem illethet kezével, hacsak Gallain nagyúr parancsot nem ad rá! -EZ AZ ÉN SZOBÁM! Itt én PARANCSOLOK! *Mögöttetek feltárul az ajtó 2 fegyverét elővont Ereni tűnik fel mögötte a folyósokon is mozgás van...* -De nem fölöttem! -Kidobni! -Addig nem távozom amíg nem válaszolsz! Nem kenyerem az öldöklés, de ha okot adsz rá...barátom, kérlek történjék bármi csak magadat védjed mással ne törődj!
*Mi teszel? A szoba közepén álltok, mögöttetek a folyosóról érkeznek a katonák egyenlőre csak kettő tűnt fel de több is várható, Reyna szembe fordul a bejárattal, halálosan nyugodt.*
-Azok akik a mi oldalunkon állnak, a tudást azért keresik hogy megértsék, vagy elpusztítsák, elrejtsék. Míg ellenségeink használni akarják.. és megakadályozni hogy más is megkaparintsa a tudáshoz vezető ut titkait... azok akik a titkok hordozóit elhallgattatják.. ök a te ellenségeid!
-A tudást egy ősi nomád csoport halmozta fel, rettenetes dolgokra. A Gyémánt palotában van elszórva... Egyik fele egy palást amit sámánok hordtak, arra van rá írva... Egy szövetségesem már munkálkodik az elpusztításán...
-Másik fele a könyvtár polcain lapul... sok sok katona védelmezi a könyvtárat de nem a könyvet!
-A tudást ha megleled meg értheted, ez nem tilalmas, de használni nem szabad!
-Ne feledkezz meg még valamiről! Vannak akik mindenek elébe akarnak menni... én tudom ők kudarcra ítéltettek... Onnét ismered meg öket életeket akarnak megmenteni... és elébe próbálnak menni a bajoknak..
KM: [Dreemer],A Látogatás a palota negyedben-Victoira tombolása Helyszín:Nirmaje-Palota negyed-Gyémánt palota Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra közepe felé Résztvevők: Malor Dein(Sher Dolan) NJK:Reyna, A vár őrei, Essenor Victoira
*Tisztázzuk, a szoba közepén álltok az ajtó tőletek 3-4 lépésre van. Ezen a területen max 2 ellenféllel lehet harcolni egy időben. Te a Reyna bal oldalán állsz.*
*Reyna nyugodtan a belépő Ereni harcosok felé fordul, végtelen nyugalommal az amúgy ideges őröknek a követekzöket mondja:* (Erv) -Tudjátok jól Darton erejét fogom hívni hogy megfékezzelek titeket, a halál istenének erejével hiábavaló dacolnotok! Ha meghátráltok most nem esik senkinek semmi baja!
*Alig lép egyet máris hátra tántorodik Reyna bűvigéi hatására melyet előre nyújtott kezeiből szórt. Hamar talpra áll, a másik ellenfél, feléd szökken. Erőteljes csapása kis hiján áthasítja a védelmedet...*
*Ezen a ponton hirtelen minden megváltozik Reyna torokhangú szavai újabb tomboló varázslatnak engednek teret. Az egész szobában mindent vörös köd burkol be, alig tudsz levegöt kapni. Körülötted mindenki köhög és fuldoklik pillanatokon belül. Egy puha női kéz befogja orrodat és szádat Reyna hangját hallod:
(Erv) -Ne lélegezz, ne vegyél levegőt!
*A látási körülmények borzalmasak, gyakorlatilag teljes a sötétség számodra jó ha 30 cm re ellátsz. Harc félhomályban szabályai szerint küzdesz. Reyna elveszi a kezét és újabb varázslatba fog. Ellenségeitek harci kedvét a köd nem szegi! Valaki hosszú kardal neked ront (Té: 120 seb: .*
-Szemeimet a világon tartom ha valamit szeretnél kérdezni térj nyugovóra és álmodban felkereslek. Egyébként ha valami fontos történik megmutatkozom előtted...
-Még valami... kezd el keresni a palotán kívül a nyomokat amik a palotán belülre vezetnek, ellenségeink is azokat kutatják! A nyomok emberekhez vezetnek, akiknek eltűnése vezet minket ellenségeinkhez!
*Lasura válaszán csak misojgok. Pyr Lasura - Tökéletesen megfelel. Ha nem túl nagy fáradság szeretnénk a vacsoránk is elkölteni. Nem ettünk már. Mi óta is? *Rá nézek és a töbiekre. Enyhe szórakozot mosoj jelenik meg az arcomon. - Reggel. Utoljára csak regeliztünk. Még egy órája ha fogyasztottunk pár falatott. *Tekintetem vissza vándorol Lasurára. Arcomon barátságos mosoj. Fáradt de barátságos. - Hálásak lennénk ha mi hamarább segítségenkre sietnél. A magam részéröl már az utolsókat rugom. <... Egy darabb sajtal is megelégednék ha most azonnal elém tenné... Nem ártana már végre össze szednünk magunkat... A várost is be kell még járni... Ismerkedni a helyi alvilág kiemelkedő tagjaival... Meglátgatni... A bányát... A főbb árusokat... Megtudni átlagban milyen kövek kerülnek elő... Milyen körülmények közt örzik a legtöbbet... És a többi... És a többi... És többi... Ennyit a bohém világjárásról...> *Megvárom míg Lasura el indul a vacsoránkért. Pyr Mindenki - Úgy fest itt majdnem mindenki kiválóan beszéli az ervet és a pyaronit. A lakosság java mondjuk az erven kívül más nyelvet nem nagyon beszél. Van akki besél még olyan nyelven amin a helyiek való színüleg nem de a csapatunk mindegyik tagja igen? Mert ha van ilyen a megbeszéléseink során azt a nyelvet kéne használni. *Megvárom a többiek válaszát. Amennyiben idő közben Lasura megjönne a vacsoránkkal: Pyr Lasura - Kösszönyük. Hálásak vagyunk a kiszolgálásért. Szeretnénk egy ideig békében és zarartalanul beszélgetni. Tudnál róla gondoskodni, hogy senki se zavarjon? *Továbra is barátságosan mosojgok. Igaz fáradt de barátságos arccal. - Amennyiben szükségünk lenne valamire merre találunk meg?
KM: [Dreemer],A Látogatás a palota negyedben-A harc vége Helyszín:Nirmaje-Palota negyed-Gyémánt palota Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra közepe felé Résztvevők: Malor Dein(Sher Dolan) NJK:Reyna, A vár őrei, Essenor Victoira
*Már alig bírod levegővel lassan elkezdesz szédülni.. nemsokára levegőt kell venned! Szerencsés vagy, ellenfeleid is így vannak vele... a lassan oszló füstben látod hogy körülöttetek mindenki ájultan fekszik a földön. Reyna egykedvűen szétnéz, majd odalép Victoriához. Megpofozza, a feleszmélő nőtől megkérdezi ismét:*
(erv) -Merre találom a fiadat?
-A szobájában... fent..
-Köszönöm, Dein itt végeztünk...
*Kényelmes tempóban kilép a szobából a kábult testeket kerülgetve... Ismét egymásba karoltok, rövid lépcsőzés után megkér várd meg kint, ezt személyesen kell intéznie...*
*Ha kint maradsz nem kell sokáig várnod nemsokára előkerül, egymásba karolva visszamentek a központi részek felé.* (Erv) -eddig jól csináltál mindent, most elmegyünk Gallain nagyúrhoz, mostanában borzalmas modora van, legjobb lesz ha csak akkor szólalsz meg ha kérdez valaki... Katona ember, az engedelmességet mindenkitől megköveteli, aki engedetlen az csúnyán megjárja...
*Eközben a bejárati csarnokon vágtok át, körbenéz. Megáll egy pillanatra a bejárat felé mered, mint aki sóbálvánnyá vált. A bejárat felől két előkelő nemes és egy polgári ruhás fickó lép be, egymással beszélgetnek. Reyna egy pillanatra eltűnődik majd, a legközelebbi oszlop mögé vonszol...*
(Erv) -Megváltozott a terv. A nemesek mellet lépkedő alak aki most jött. Én ismerem... Xin-Lim-Kim szektához tartózik... megkel öli minél hamarabb! A kérdés hogy ezek a külhoni nemesek miért barátkoznak vele... félek beszervezte őket... Elképesztő hogy juthattunk idáig! *Jól látod valamin egy Darton papnő kiakadt...*
-Tudsz és akarsz nekem segíteni? Vagy ne számítsak rád? -*A tőle megszokott nyugalommal és türelemmel kérdezi, egyáltalán nem sürget a döntéshozatalban...*
KM: [Dreemer],Különös álom ( ) Helyszín:Nirmaje-Palota negyed-Gyémánt palota-Konyha Időpont: 3692. 01. 14.Szombat-13 óra vége felé Résztvevők:Omar(Anovik con Giovichi) NJK:Arany sárkány
-Korok óta csak figyelek... és még sokan figyelnek.. e a jóslat beteljesedni látszik.. és most szinte mindenki vak!
-Menj hát dolgodra...
*Azzal lassan magadhoz térsz a különös révületből. A konyhában állsz, kezedben egy kés éppen húst készítettél elő.. ma estére sült bárányt kell készítened utána szabadon járkálhatsz.. a kereskedő negyedben Már nincs sok hátra a munkádból...*
KM: [Dreemer],NAGY találkozás... után Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-Nagy Kaszás fogadó Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők: Pyaroni követek (Vipera kivételével) NJK: Lasura
*Lasura eltűnődik egy kicsit...*
-Edgár nemsokára készen lesz a húslevessel, isteni húslevest szokott készíteni Legjobb lenne ha itt ennék meg, ez a legbékésebb és csendesebb helye a fogadónak most hogy... -elgondolkodik-... a felújítások folynak Mindjárt gondoskodok róla hogy senki ne zavarja önöket.
*Benyúl a söntés pult alá kivesz egy fehér vászon zsákot, a fogadó bejáratát becsukja kívülről, és jól halhatóan valamit rá rögzít. Pár perc múlva pedig hozza a gőzölgő húslevest...*
//Nem tudja valaki mi történt a követeimmel? jóformán két ember aktív az 5 főből most beszélgetnetek kéne a tervekről... annak van itt az ideje.. Lasura nem fog titeket zavarni...//
- Most?-csodálkozva-Most inkább szellőztetném kicsit a fejemet, ha nem megyünk fel a nagyúrhoz. Kicsit sok volt a piros köd.-elmosolyodom- De természetesen hazakísérem és csak utána járnék egyet. Ha válaszom ráér miután visszatérek akkor jó, ha nem most: nem tudok se igent se nemet mondani, a válaszom talán. Bár, nem vagyok gyilkos. Én a másik oldalon szoktam állni, védem akit gyilkolni akarnak.