• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 15 / 28 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.08.29. 19:39

Egyrészt nem vagyok felhőtlenül boldog a KM tanács döntése miatt, de mert a KM-nek mindig igaza van, elfogadom és köszönöm a gyors választ.

Enriquel írta:Ez nem akkora probléma, hiszen az egyik rúnában lehet válogatni jópofa harcművészeti stílusok közül, amik kifejezetten nem slaneknek van kitalálva. Gondolok it az Aszisz box, Varjúvecsernye, Fiesta Ramiero stb. stílusokra.

Enriquel! Nagyon hálás lennék ha megadnád a linket, ahol utánna olvashatok ezeknek a stílusoknak?

Amúgy a Sereneya fejvadásznak számít, így a slan pszi bizonyos diszciplináit is bírja. Vagy ezt is rosszul tudom?
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.29. 21:37

Nem annyira egetverő a probléma Dreemer.
El kell fogadnunk a KM-ek döntését, mégha nem is értünk egyet veletek :wink: De most TI diktáltok. :)

Az a rúnaérdekesség engem is érdekelne (és most magam alatt vágom a fát:) - márha a KM-ek az ott leírtakat elfogadják, használható. Ugyanis tudtommal csak a kimondott harcművészeti stílusokat lehet használni a rúnából, semmi mást. :roll:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.29. 21:39

Üdvözletem!

Eldwyr: Megértem a problémádat és sajnálom, de ez a döntés lett meghozva... mindenkinek ehhez kell tartania magát.
Amúgy a Sereneya fejvadásznak számít, így a slan pszi bizonyos diszciplináit is bírja. Vagy ezt is rosszul tudom?

A felvetésedet átgondoljuk hogy a nem elf fajú fejvadászokra is vonatkozik e a tilalom.

Továbbá az elf Sereneya biztosan nem bír semmiféle Slan eredetű Disziplinát! Mert az elfek nem képesek ezen metódusokat megtanulni elméjük félépítése miatt... (lásd ETK fajok, és ETK Pszi fejezet)

Ha rájuk nem is vonatkozna a stílus vásárlás tilalma, abban minden KM egyet ért hogy az elfek nem tanulhatnak Slan Pszit! Ennél fogva Stílust nem tanulhat egy elf karakter azért mert fejvadász típusú a fennálló szabályok értelmében!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.29. 22:17

Üdv!

Sokat gondolkodtam, hogy merjek-e írni vagy inkább hallgassak, mert tudom megint csak vita meg lehurrogás lesz.

Azért csak írok.

A HM-stílusok pszíhez kötéséről: Azért azt megnézném, amikor valaki odamegy a 100+ kg súlycsoport dzsúdóbajnokához és közli, hogy ő nem is lehet dzsúdós, mert nem ázsiai szerzetes. 8) Érdekes módon az ő stílusbeli felkészültségüket senki nem vitatja attól függetlenül, hogy pszí tekintetében (azaz szellemi elmélyülésben) nem képzik magukat, hiszen nem része se a kultúrájuknak, se a versenytréningnek.

Ez a stílus és pszí elválaszthatatlan dolog eddig sem volt meg se ETK-ban, se ÚT-ben, se ÚTK-ban. Ezért is van az, hogy két külön képzettség.

Persze elfogadjuk a KM-ek döntését, hiszen ők határoznak, de azért mint mindig most is "jár" a védés lehetősége. Kíváncsi leszek ezeket a részleteket átgondoltátok a döntésnél?

Elfek: A sereneya harcos alkaszt. Mint ilyen alapvetően nem számít semmilyen formában fejvadásznak. Az más kérdés, hogy a nem hivatalos elfek könyvében adnak neki sebzésjárulékot, de még ott is harcosként szerepel.
Az elf fejvadászra jó példa a kránielf fejvadász, aki ugyan úgy megkapja a slan-pszi diszciplínáit is a fejvadásznak. Az elfektől ugyanis a slan gondolkodás áll távol ezért nem lesznek harc- és kardművészek, nem pedig az egyes diszciplínák.

Végül egy megjegyzés a fizetési határidőhöz:
Kiírás megjelente: 2008.06.14. Két és fél hónap határidő... gratulálok.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.08.30. 12:31

A rúna fejezetet most nem tudom belinkelni, de hétfőn bescannelem nektek. Azok nem kifejezett slan harcművészeti stílusok, hanem olyan stílusok, amik bizonyos népcsoportok sajátosságai, ezért nem kell hozzájuk sem pszí sem slan kaszt. Kell viszont hozzá más, mégpedig mindegyikhez egy képzettségcsomag szükségeltetik, ami az adott stílusnál van feltűntetve (majd hétfőn meglátjátok). Ha jól emléxem a következők vannak:

- Equvaro (kyr pusztakezes, csak famoroknak);
- Aszisz box;
- Dzsad kardtánc;
- Fiesta ramiero (gorviki pengeművészeknek);
- Sunu (törpe pusztakezes);
- Varjúvecsernye (Darton-lovagoknak);
- Kobratánc (a Kobrák szépreményű késelőinek);
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.30. 20:44

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy dzsenn pszi-mestert lehet-e indítani?
Ha nem , akkor ember fajú pszi mestert?
Egyáltalán a pszi mester mint kaszt, játszható?
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.30. 21:01

Kijoe írta:Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy dzsenn pszi-mestert lehet-e indítani?
Ha nem , akkor ember fajú pszi mestert?
Egyáltalán a pszi mester mint kaszt, játszható?

Szia!

UT-ben benne van, hogy Pszi mester csak ember fajú lehet.
A kaszt egyébként játszható OM-UT szerint - gondolom így a versenyre is hozható.
Azonban azt tudnod kell, hogy mivel a kaland P.sz. 3720 előtt játszódik így a karakter csak a Titkos Testőrség tagjaként "futhat". Vagy renegát, tehát TT tag volt, de elhagyta a testőrséget - ekkor azonban mindenki vadászni fog rá... (De ez már a KM dolga :D)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.30. 21:22

Köszi Yvett a gyors választ.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.31. 11:07

Kijoe!
Nincs mit :wink:

Kérdezném a KM-eket - köztük is inkább Cont, hogy mikor lesz a KM-Csapat sorsolás időpontja? :roll: :D
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.08.31. 12:44

A sorsoló kész. A sorsolás időpontja szept. 5. 20:00. :)

Addig is lehet nyomogatni KM Sorsoló.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.31. 14:32

Naggyon jó! Köszi Con! :)

És kérnék egy kis pontosítást:
A város Ginbár, az időpont 3705. Ugye jól emlékszem? ^^

Edit, hogy ne postoljak feleslegesen:

Mi van akkor, ha a csapatból két fő nem jelentkezik egyáltalán? Az a csapat indul 3 fővel (vagy valahonnan turbózzunk elő legalább 1 főt? vagy...?)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.31. 20:01

Üdv!

A pszi-mester mennyi arannyal indul?
Ha az előtöriben indoklom akkor tanulhat alkarvédő használatot, illetve az ökölharcot megtanulhatja 4. fokon?
Amolyan testőr féle karakterre gondoltam, aki nem támad csak védi a védencét, azonban ha kell akkor megvédi magát. A pyarroni Titkos Testőrség tagja lenne...
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.31. 20:58

Kijoe írta:Üdv!

A pszi-mester mennyi arannyal indul?
Ha az előtöriben indoklom akkor tanulhat alkarvédő használatot, illetve az ökölharcot megtanulhatja 4. fokon?
Amolyan testőr féle karakterre gondoltam, aki nem támad csak védi a védencét, azonban ha kell akkor megvédi magát. A pyarroni Titkos Testőrség tagja lenne...

Az indulő összeget majd a KM-ek meghatározzák.

Nincs tiltott képzettség - vagyis tanuhat pajzshasználatott (ami ugye az alkarvédő használatához szükséges) és az ökölharcot is simán megtanulhatja - elvégre a pszi mesterek testőrök :wink:

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.01. 7:09

Udv

Yvet legjobb tudomásom szerint a város neve és az időpont hejtáló. Ha nem lenne az akkor az előtörténetem dugába dől mivel igen aktívan alapozok az időpontra.

A III. Csapat is hasonlókkal küzd. Biztosan mindöszesen hárman fognak részt nenni. 95% bizonyosággal 4-en.
Engem is érdekelne mi lesz a megoldás a hiányró emberek pótlására. 3-4 fős csapatok lesznek csak vagy megszüntetünk egyet és felosztjuk a többi közt, hogy 4-5 fős csapatok legyenek?

A modul írókhoz amúgy lenne két kérdésem.

1 Ez csak puszta kiváncsiság az életszrűbb elő történet érdekében.
A város álamokon belül pontosan hol is fekszik ez a Ginbár?
:) Ha hoszúsági és szélaeségi fok segítségével km pontosággal meg tudnátok adni annak nagyon hálás tudnék lenni. :) Természetesen nem kötelező. :)
Lenginkább az érdekelne hogy a közel Európa méretű teröleten nagyából melyik részén fekszik. Hegyvidék vagy völgy? Melyik éghajlati zóna? Éegyenlítői, mediterrán, kontinentális? Tengerpart vagy esetleg a Kráni határhegységek valamelyik ormán?

He ez még nem tisztázott akkor a kérdésemet tekintsétek semmisnek. Nem lényeges. Megvagyok nélküle is.

2 Már fel tettem a kérdést egyikőtöknek, de úgy gondolom az a helyes ha itt is felteszem a kérdést.
A boszonkány mesteri tetoválások korlátaira szeretnék rá kérdezni. A magam részéröl eddigi szokásom szerint is észerű korlátok közöt alkalmanám ezt is.
A kérsé. Erre meg van már a keret vagy még nem is gondolkodtatok rajta?
Nagyából 3-4 tetoválást lenne a tesemen.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.09.01. 9:56

Üdvözletem.

Hétvégén nem igazán volt időm, de most elolvastam a kérdéseket.

1.)

A tavaszi kiírás szerint pszi mesterrel nem lehet jönni, ezért most sem lehet ezzel a kaszttal játszani a találkozón.

2.)

A harcművészeti stílusok, és a pszi külön vehetők, hiszen a mai világban nem igazán ismert, hogy létezne pszi, de mégis van harcművészet. De a középkorban nincs TV, Internet, és harcművészetekről szóló könyvet árusító hely. Ezért is nehéz egyáltalán arról tudomást szerezni, hogy mi az a harcművészet. Ezért is ez egy olyan kérdés, amin szerintem hónapokon keresztül vitázhatunk. Nekünk modul íróknak pedig most nincs sok időnk, ezért ha nem haragszotok nem tudunk ezzel a kérdéssel jobban foglalkozni, mint eddig.

Tehát amit Dreemer is kihírdetett, csak HARCMŰVÉSZEK ISMERHETIK A STÍLUSOKAT, SENKI MÁS.

A MAGUS-ban rengeteg hiányosság van, és most ezekre sajnos nincs elég energiánk, és időnk, hogy kitaláljuk.

3.)

Sajnálom Pelso, de sem szélességi, sem hosszúsági fokkal nem szolgálhatok. Sőt, mivel állandóan azon ügyködünk, hogy beleférjen az időbe a modul, elég sokszor változtatunk rajta, így csak annyit tudok mondani, hogy a déli-városállamokban van Ginbár állam.

4.)

A tetoválásokon nem gondolkodtunk, ezen még okoskodunk egy kicsit.

5.)

Szerintem a limit 4 fő legyen csapatokon belül. Ha három fő marad, akkor azokat muszáj lesz szét osztani a többi csapat között. Ez természetesen csak az én véleményem. A többiekkel is meg kell beszélni.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 15 / 28 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny