• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

III. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
142 hozzászólás • Oldal: 3 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10

Re: III. Csapat

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.08.19. 21:46

Üdvözlet tisztelt uraim!
Nos a hírek Angliából a következőek: A kari valószínűleg a pap lesz, már csak tényleg azt kéne kitalálni, hogy az élet jellemű szép nagy darab pap ("Az öklénél már csak a hite erősebb" //15-ös erő//) hogy bírja eltűrni az élőholtak és bömösök jelenlétét, mert a varázslót még igen, de a bm-re minimum csúnyán néz az élőholt haverjával együtt. Vagy mindig megpróbálja poénból Domvik színe elé juttatni, persze csak a többiek háta mögött. Viccet félretéve, lehet tényleg kevésbé lenne galibás a bárd. Mertannak úgyis tökre mindegy ki mit csinál, csak pénz és nő legyen a dologba meg sok pia, és hőstett, hogy a csajok be h...ozzanak a dumájától amikor előadja a sikersztorit. Utolsó reagálásokat, és ötleteket szeretném kérni.
Előre is köszi: Selmo
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.20. 18:19

Selmo az élő holt gond megoldódott. MP hiány miatt nem lesz. Az hogy hogyan fogunk ki jönni még mindig kérdéses. Feltételezem, ha nem török unalomból a világra jól ki fogunk jönni. A papi mágia jól jöhet, még így ha csak nem a bárdal szeretnél brillírozni, akkor, maradhat a pap. Természetesen bárdal sincs semmi bajunk. Mindkettő csak javítja csapatunk túlélési esélyeit.
A kérdés már csak az csapatunk, hogy jött össze. Azt már tudjuk, hogy én amennyiben az évszám 3705 akkor részt vettem a manifesztációs háború azon részén, ami a kereskedő hercegségek földjén fojt, mivel onnan származok. Amennyiben igény van rá itt is közzé teszem az elő történetem e részét.
Ne feledjük viszont, hogy nem ez a kérdés, hanem az hogy hogyan jött össze csapatunk.
Nem vagyok a rokoni kapcsolat híve. Igen nehezen tudnánk megmagyarázni miért lett ennyire szélsőséges a család. Igaz ez viszont elsimítaná a kasztok közti ellen téteket.
Amúgy ha már annyiszor felvetettük Godorak-kal a katonai szolgálat során való meg ismerkedést szerintem maradjunk ennél. Már ha senkinek nincs ellene ki fogása. Az már lényegtelen kit hol fogtak el a toborzók. A lényeg a szervezet seregben, hogy ne legyük helyiek. Csatlakozhatunk önként és erőszaka. És hát mi tagadás hamar összebarátkoztunk, mint a sereg „értelmiségei” vagy legalábbis azok, akik nem parasztok, úton álok vagy léhűtők voltak ez előtt. És még hogy véletlenül se írjunk, hős eposzt szerintem szenvedjen vereséget a sereg és mi a túlélők voltunk. Jelenleg meg a sereg kincses ládikájából ki mentet kevéske pénzikénk utazunk. Próbáljuk ki találni hova merre mennyünk és pillanatnyi pihenő állomásunk a kaland helyszíne "Ginbár állam" legyen. Mellékesen az utolsó garasain fizetjük ki a fogadóban a szálásra.

Én legalább is ere gondoltam.

A másik, amit meg kéne, beszélni mi legyen csapatunk tolvajával, aki egyelőre nem adott magáról életjelet. Jelenleg is várom, hogy válaszoljon a Pm üzenetre.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.02. 8:05

Sziasztok

Hallgatás bele egyezés.
A jelek szerint mindenkinek megfelel a csapat elő történet. Egyéb csatornán történő megbeszélés alapján három tagunknak megfelel. Velem együtt.
Selmo ha neked is megfelel, kérlek, írd meg.
A részletes ki dolgozott elő történetet napokon belül közkézre adom.
Kérem, mindenki írja meg, hogy kerül a seregbe.
Én-a kényszer toborzás áldozataként kerülök az alig pár száz fős seregbe.
Lehet még zsoldosként, fizettet varázslóként vagy gyógyítóként csatlakozni. Valamint úgy ahogyan én.
Kérem, mindenki írja meg, hogy dönt.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2008.09.02. 19:53

Üdvözletem!

Selmo karaktere: Amrius Ves Erhan a domvikánus pap saját ekhós-szekerével, épp Pyarron felé tart egy karavánnal, amikor kirobban a konfliktus, és kötelességtudóan beáll egy reguláris seregbe szigorúan kosztért, és minimális anyagi támogatásért. A harctéri sebesülteken edzi magát, és javítja tudását. A fegyveres konfliktusok helyett a háttérben felállított rögtönzött ispotályban végzi bravúros műtéteit, és aki harcra képtelen, de kedvet érez hozzá tanítgatja a kötözésekre, alapvető anatómiára.

Ha úgyvan kerülhettünk egy hadtesthez, és ismerhetjük egymást. Ez szerintem az egyik lehető legegyszerűbb megoldás.
Természetesen minden jó ötletre nyitott vagyok.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.02. 21:53

Üdv

Köszönöm egy szereplő le tudva.
A harcosunk a bérelt reguláris csapat egyik tisztje, aki amúgy „béke” időkben a kényszertoborzásokat vezényli le. Kedvence a kocsmában leitatás és másnap már a laktanyában vagy legalábbis a felé haladás közben felébreszteni a renitens áldozatott.
A varázslónk a hadsereg test, csengő aranyakért bérelt „csatamágusa”. Havi 3 arany.
Hát igen egyik félnek sem telet igazi csatamágusra meg jól képzett zsoldosokra. Így állhat mindkét sereg kezdőkből, újoncokból, és szedett-vedett huligánokból.
Amúgy igen az egyszőrség hívei vagyunk így egy azon seregtest tagjai vagyunk. Vereségünk végül az okozza, hogy a másik nemes több mindenét teszi pénzé és több (50) harcossal és mindössze 1-2 TSZ- szel nagyobb hatalmú varázslót bérelt.
Részletes és életszerű leírás várhatóan pénteken lesz közzé téve. Addig is várom az érdem belli hozzá szólásokat.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.06. 18:33

Késésért elnézést. Nem úgy jött össze a hetem, ahogy terveztem. Amint tudom, közzé teszem a végleges csapat előtörténetet.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.09.06. 18:38

Üdv!

Nos érdemben nem tudok újat hozzászólni, csak azt hogy alakul a csapat, és ennek örülök, ám még jobban örülnék, ha az elmaradozók is lassan jelentkeznének, vagy legalább valami hírt adnának arról, hogy élnek. Remélem minden rendben lesz a csapattal a megadott időpontokra.

Egyébként szeretném nagyon megköszönni azt, hogy leveszitek a vállamról a közös előtöri megírásával járó cécót, természetesen mivel nem segítek sokat, így mindenbe beleegyezek.

Üdv: Selmo

„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.09. 17:07

Üdv!

Nos, Vyan Lefydd lennék kérem tisztelettel. A sors finytora hogy én lettem a Km-etek de se baj igérem, hogy nem ússza meg a csapat létszám leépítés nélkül. 8) :lol:

Mindenesetre itt van az e-mail címem: soos_adam@freemail.hu az msn címem soos_adam@hotmail.com ezekre szeretném ha elküldnétek a karakter lapokat.

Az közös előtörténetre innen számítva 2008.09.09. 1 teljes hónapot kaptok.

Kérném, hogy aki eddig nem nagyon volt jelen ebbe a topicba az szíveskedjen egy kicsit feléleszteni magát hiszen szalad az idő.

Ha valami nagyon nagy baj lenne akkor pm-ben elérhettek illetve Erin O'Shanon-on keresztül üzenhettek nekem, és itt a telefon számom is: 06309114412

Nos, akkor ezúton is szeretnék sok sikert és jó előtöri írást kívánni.

Minden Tisztelettel: Vyan efydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.09.11. 10:44

Sziasztok

Örülök, hogy te vagy a km-ünk, egyszerűen haláli. Na de ne szó szerint.
Egyébként mindenki játszik a tolvajt le számítva aki sem élet jelet nem mutat sem semmimást.
Az elő tőrit Pelso írja már mint a közöst. Lehet az előtte történt dolgokról személyre szólót csinálni?
A karaktert 15 ig le adjuk :D
Köszi.

Egyébként pedig válasszunk egy csapat vezért a játékon belül a figurák között, aki a kérdéses eseteknél dönt így nem lesz akkora szét húzás és előnyös is sok helyzetben. Persze ott a helyszínen is meg beszélhetjük ezt.
Na majd szóljatok mit gondoltok...
Egyébként tényleg úgy néz ki, hogy csak négyen leszünk aminek én nem örülök annyira, de hát ez van.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.11. 17:06

Üdv!

Rendben van ha készül az előtöri és a karakterek is.

A két jómadár akiket még nem láttam jó lenne ha élet jelet adnának magukról mivel küszöbön a találkozó és fontos, hogy részt vegyenek a csapatszervezésben.

Küldök nekik pm-et, hogy aktivizálják magukat. Ha ez a hétvégén nem történik meg akkor kizárom őket a csapatból és a jövőhéten meghirdetem a két helyet. Ha pedig jövőhéten nem telik be a két fennmaradó hely, akkor mindösszesen 3 lesz a 3 csapat létszáma.

Maradok: Vyan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.12. 3:03

Üdv

Siraknak fölösleges pm-et küldened. Velünk él egy háztartásban és tud mindenről. Ott lesz a találkozón, megfelel neki minden, amit megbeszéltünk és a karaktere is el fog készülni. Mindösszesen valamiért azon a véleményen van, ha már mi mindent megbeszélünk, akkor neki fölösleges írnia ide. Igaz erről folyamatosan próbálom le beszélni. Ő miatta nem kell, fájjon a fejed. Így hát harcosunk lesz. A végleges állásfoglalásra igyekszünk rá venni, hogy azért írjon még legalább egyszer.

A tolvajnak meg már küldtem pm-et 08.17-én az óta sem vette át
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.12. 17:23

Üdv!

Én azt értem, hogy egy háztartásban éltek de például én Selmoval is egész nap találkozom még sem írom neki, hogy üzend már meg a csapatnak ezt és ezt...

Ha fontos neki akkor legalább annyit írjon, hogy itt vagyok vagy üdv Km vagy mit tudom én csak valamit.

Vasárnapig várok, a tolvajunk válaszára ha nem érkezik meg akkor engedelmetekkel meg hirdetem a maradék egy helyet. Ha a jövő hét végéig senki nem válaszol rá akkor négyen lesztek.

Tisztelettel: Vyan Lefydd Gianag hercege
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.13. 8:08

üdv

Egy kicsit rosszul fogalmaztam ezek szerint. Nem üzen ő senkivel semmit mindössze szerinte, ha már pl én mindenről gondoskodom és megbeszélek, akkor neki már nem is fontos mivel neki megfelel, amit mi megbeszélünk.
Azt sem mondtam, hogy ne írjon. Mint fentebb írtam szólok neki, hogy legalább egy mukkanásnyit írjon. Amire már igen rég próbálom amúgy rá venni.
Az, amiért írtam a nevében az azért volt, hogy nem kell ki zárni és a helyét meghirdetni mivel ott lesz és a karaktere is kész lesz. A tolvajjal, ellenben akit még utol sem tudunk érni.
Tömören ott lesz. Rá veszem, hogy írjon. Valamint a karakterét is le fogja adni.

Még mielőtt el nem felejtem.
A közös elő történet vázlata:
Tények:
- A varázslót a fő úr bérelte fel. Három arany egy hónapra. Munkáját becsülettel végzi és a végsőkig hű ígéretéhez. Tudásához mértem előre felkészül.
- A pap (Selmo) ép a városállamok területén sétálgat, mint irgalmas szamaritánus és segít, az elesetteken hiába vallanak pogány hitet. – Egyszer majd csak meg jön józan eszük- Ennek köszönhető, hogy a csatározások mellet a két föld határán letáborozik, és a sebesülteken segít.
- A harcos a bérelt csapatok egyik altisztjeként érkezik. Huszon öt ember tartozott alá a kis háború alatt.
- A BM. Én. A kényszer sorozás áldozataként kerülök ide. Mint a sereg felcsere vonulok velük úttalan utakon. Sokk kedvem nincs az egészhez, de ép jobb ötletem nincs.

LEWGENAU-ISTURNA északi határán Temoran és Borgano közötti út mellet két grófság méretű álam hajba kapott valamilyen kis semmiségen. Mindkét fél el is kezdi a toborzást. Talpasaik mindent megtettek a toborzás érdekében, de a főurak alá tartozó falvak vagányait leszámítva, akik amúgy is szívesen csatlakoztak volna a talpasok közé, nem sikerült túl sokk embert befogni. Meg aztán nem szívesen vitték volna el az embereket a földekről.

Mindkét fél első dolga volt csata mágust bérelni. Vagy legalább is mágia forgatót.
Második dolguk gondoskodni megfelelő méretű hadak beszerzése.

Elsőnek a mágiahasználók érkeztek meg és azon mód neki is láttak a felkészüléshez.

Másodiknak a bérelt hadak érkeznek meg. Három hétre rá, hogy a varázslók munkához láttak.
Egy héten keresztül mindkét sereg csak felderítéseket végzet. A csapatok pihennek a várak körül fekvő kis városok fogadóiban.
Az erőviszonyok felmérése és a ki küldött felderítők csatározása után, valamint mindét fő úr nyomására a fő seregek elhagyják a várat. És meg indulnak egymás felé. Mindkét fél ostromra készül mindaddig, míg a felderítők nem jelentik, hogy a másik sereg is útra kelt. A két sereg napszálltakkor egymással szemben letáborozik.
A pap ekkor járt a környéken és felveri az ispotályos sátrát.
Másnap a két sereg egymásnak is esik. Az ütközet délben veszi kezdetét. Egy órás véres küzdelem után forduló ponthoz és a csata. Az ellenséges sereg mesterlövésze elég közel jut, hogy célba vegye a varázslót. El is találja. Mindennek szemtanúja is Sirak harcosa. Ő mindedig a csatában nem vett részt mivel ő és huszonöt embere a tartalék csapatok közt foglalt helyet. Én, mint a csapat felcsere azonnal ott termettem amint tudtam. Mivel a varázsló elsőbbséget élvezet.
A pokol ezután szabadult el. Eddig a varázslók le foglalták egymást és nem nagyon szóltak bele a küzdelembe. Most hogy csak egy varázsló maradt a csata térem megidézte hatalmát. A mi kárunkra.
A sorok fél órán belül felbomlanak a sorozatos csapások során. Az általunk ki küldött mesterlövészek annyira nem jártak sikerrel, hogy a felük már egy órája halott volt ekkor a maradék meg most vívta halál tusáját.
Sirak és emberei lett ki rendelve a varázsló védelmére és a várba jutatására. A csatateret a pap által felvert sátor irányában hagyjuk el. Itt találkozunk Selmo papjával. Ő és önkéntes segítői lázasan segítenek azokon, akiket a csatatérről biztonságban ki tudtak menteni. Mostanra már könnyű dolguk van, mivel a két sereg most már az erdőben fojtatja öldöklő küzdelmét.
A mi seregünk próbál egyben maradni és a lehető leg kisseb véráldozattal visszajutni a városban. A másik sereg meg mindent meg tesz, hogy ezt megakadályozza.
Én útközben meg el kezdek beszélgetni Sirakkal. Beszélgetésünk végére egyet értünk abban, hogy ezt a háborút elvesztettük. Nincs már értelme visszamenni a várba. Legalább is azért, hogy le ölesük magunk. A varázslót a papnál hagyjuk. A vár felé vesszük az utat. A megbeszéltek szerint felvesszük a vég ki elégítésünk. Senki sem tiltakozik az ölet ellen. El is indulunk ki vitelezni. Odáig minden remekül is ment, hogy bementünk a várba és meg keressük a kincses ládikát. Persze ez nem csak nekünk jutott eszünkbe. Ellenben mi voltunk a legtöbben. Szép kis zűrzavar alakult ki köröttünk. A kavarodásban zsoldpénz négy részre szakadt. Egy részét elvitte a sereg parancsnok. Egy részét a felderítők feje. A harmadik részét én és Sirak. A negyedik részt a többiek szedegették fel a földről és a hullák keze közül. Bár ebben nem vagyunk biztosak mivel csak ketten léptünk le. A többieket magunk mögött hagytuk. Nem tudjuk mi lett velük.

Egy füstölgő várat és csatazajt hagyunk magunk mögött. Mivel a felcseres ládám az ispotályos sátornál hagytam így szinte már nincs is holmim a városban. Összeszedjük még a szálásunkon az itt hagyott holmink maradékát és három lovat.
A kincsünk nem messze a sátortól egy fa tövében elássuk. Visszatérünk a sátorhoz. Míg várjuk, hogy felébredjen a varázsló segítünk a papnak. Az éjszaka folyamán beszélgetünk a tábortűz mellet. Megbeszéljük, hogy elkísérjük egy darabon mivel jobb ötletünk nincs, hogy mihez kezdjünk épp magunkkal.
Másnap a varázsló fel is ébredt. Magam köszöntöttem.: - Jó reggelt. Terin vagyok. Nekem és a társamnak köszönheti, hogy még él. Így hát, míg ki találjuk, hogy hogyan tudja viszonozni.
Három napra rá keltünk útra. A pénzt is csak ekkor ástuk ki.
Azóta nem történt túl sokk minden. Fogadókban és tábortűz mellet beszélgetünk és próbáltuk ki találni hogyan tovább. Valamint a pap rá beszélt kettőnket némi jótékonykodásra. Mostanra már kezdünk ki fogyni abból a kevéske pénzből, amit sikerült ki mentenünk. – Mienk volt a legkisebb rész-

Jelenleg valamilyen rejtélyes indítatásból pyaron felé haladunk.

Ha valakinek van valamilyen hozzá szólása szívesen fogadom.
Amúgy jó lenne ha mindenki meg írná mit tudunk meg róla és figurájáról a beszélgetések során.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2008.09.13. 19:18

Hello!
Nekem megfelel a sztori. Én a jövőhét hétvégén tudom leadni a karakteremet.
Remélem megfelel. BB.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.09.14. 17:36

Üdvözletem!

Nagyon köszönöm a csapatelőtörténetet Pelso. Igazából egy apró kérdésem van, ami félig meddig kiviláglik az előtöriből, hogy ugye a csapatfő a harcosunk lesz illetve ő az irányító és összetartó.

Nos amit a kariról tudni lehet:

Kivételesen jó szakács, nem egyszer készített a lábadozóknak, és nektek is isteni ételeket, főleg húsételeket, és leveseket.

A gyógyítási módszerei igen kifinomultak, a hagyományt és a papi hitet ötvözi a lehető legnagyobb szakmai tudással. Olyan sebesülteket gyógyított meg akikre más pap már az utolsó áldásokat mondta volna.

Külsőre egy eléggé óriási, mondhatni bivaly. Viszont olyan gyengéden tudja támogatni az elesetteket, hogy el sem hinnétek róla.

Sokat látjátok írni, és ritkán ugyan de hallottátok mikor nem volt étel, hogy papi mivoltához képest igencsak kiművelten káromkodik.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
142 hozzászólás • Oldal: 3 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10

Vissza: Csapatszervezés