• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 21 / 28 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.15. 16:31

Yv nem lehetne eltolni a karik leadását egy kicsit? Mondjuk egy héttel? szerintem az még nem lenne olyan sok. Vagy igen?(nem tudom mennyi időre van szükség a km-eknek átnézni a karaktereket.)
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.09.15. 17:54

Üdv!

Ez engem is érdekelne, mert ma biztos nem tudom leadni és holnap és holnapután sem. Valószínű leghamarabb pénteken leszek kész vele, mert a munkahely kicsit átszervezte az időbeosztásomat.

Sorry.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.15. 18:01

Mivel Jk vagyok én is, így arra nem tudok választ adni, hogy a KM-eknek mennyi időre van szükségük.

Azt viszont tudom, hogy mindenkinek 3 hónapja volt arra, hogy alkosson valamit.
Hogy a modulírók még nincsennek készen nem csodálom. De hogy a jk-k többsége egy nyomorult karaktert nem képesek összetákolni ennyi idő alatt...

A beküldés igen, ma jár le.
Az viszont nem érdekel ki mikor küldi. Én betartom a határidőt és nem fogok rajta semmit sem tolni.
Hogy valaki csúszik? Nem érdekel. JK vagyok, a KM-ek munkájába nem szólok bele, ráadásul a KM-ek is sz@*nak a határidők betartásába - tisztelet a kivételnek.

Ennyit az egyenlő esélyekről, az egyenlő karakterbírálásokról, a határidőkről, és arról, hogy valakik azért dolgoznak ez a találkozó összejöjjön.

Mielőtt még magadra veszed Ichigo teljesen. Nem a te kérésed miatt vagyok ennyire paprikás, csak már mondhatom napok óta folyamatosan nyomon követem a hirtelen meglódult készülődést. Csak azt látom, hogy a három hónapja már közszemlén lévő kiírásra ilyen és hasonló megjegyzések vannak: "én erről nem is tudtam" "tényleg"? "most 15-e?" "komoly?" ...

Lehet ez csak egy kis nyüves fórumtalálkozó a naaaagy versenyekhez, találkozókhoz képest.
Ettől függetlenül sehol máshol nem tapasztaltam még azt, hogy bármilyen határidőt tologáltak volna bárki(k) kerdvéért. A határidő az határidő. Mert a többiek (szervezők, KM-ek egyaránt) azon dolgoznak, hogy a nap tartalmas legyen, jól szórakozzon mindenki, szívesen eljöjjetek a következőre - de van mellette más dolguk, életük. Erre nem gondol senki, csak arra, hogy a három hónap nem volt elég... csak legyen még egy hét... vagy még egy... mert még izé....

Még egyszer mondom nem pont és kizárólagosan a te kérésedre írok - csak ez volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban.
Tudom nem voltál másfél hónapig - más sem volt két hónapig mégis kész a karakterje. Van aki csak másfél hete van itt, mégis kész a karakterje.
Úgyhogy nem tudok mást mondani:
Fordulj a KM-edhez ez ügyben.

A fentiek Kijoera is vonatkozik, és mindenki másra aki ezzel a problémával küzd...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.15. 18:14

Üdv!

Bár nem sok beleszólásom van, de teljesen egyet értek Yvettel. Csak azért írok, hogy ne tűnjön úgy, hogy csak egy embert zavarna, ami itt folyik a határidőkkel és egyáltalán a "munkamorállal" a készülődés körül. :?

Azt hiszem írtam már ide is, hogy a kiírás megjelent még júniusban. Most szeptember közepe van. Őszintén szólva az, hogy valaki mondjuk az elmúlt három hónapból kettőt távol volt annyi, hogy előtte megcsinálhatta volna a karakterét és "letétbe" helyezi valamelyik csapattársnál, ha komolyan jelentkezett, akkor olvasnia kellett a határidőket és komolyan is venni őket. Ez az én véleményem. Lehet szőrösszívűnek meg gonosznak titulálni, de a határidők azért lettek megadva, azért vannak, hogy betartsák őket.

Azt pedig nem igazán lehet illően komentálni, hogy van olyan KM, aki önkényesen kedvez a csapatának határidőben, készenléti elvárásokban, hasonlókban... ezért inkább nem kommentálom most. Ezt nem a "versenyláz" miatt mondom, emrt nem versengeni és nem is nyerni megyek. Hanem a többiekkel szembeni inkorrektség miatt.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.16. 6:40

Üdv

Igazat kell, adjak a határidőkérdésben Yvet-nek.
Annak ellenére, hogy magam sem tartottam be.
Azt nem tudom mások mért nem tudták be tartani, azt viszont tudom, hogy én miért nem.
Fogalmam sincs hányan csináltak új karaktert és hányan hozzák a régit. – Ami már most nem ad egyenlő esélyeket. – Én ujjat hozok. Nem is tehetek másként.
Igaz hogy három hónapja volt a ki írás. Ez megmásíthatatlan tény. Olvastam és tudtam a határidőkről. Nem is szólaltam fel ellenük mivel nem is volt okom. Be is tartottam a pénz befizetési határidőt. Amit mellékesen eltoltak 10 nappal.
Ez az egyik, amiért nem adtam be a karakterem. Nem értem, ha már az egyik határidőt el hetet tolni,- ami a találkozó szempontjából fontosabb, mert ha nincs pénz nincs terem foglalás- akkor a másikat miért nem. Igen igazságtalannak tartom. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy már az előző találkozón is jelen volt és van kész karaktere. Nekem például nincs. Nem mindenki lehet megáldva olyan csapat tagokkal, akik már tudnak mindent. Rutinosak és már csak a színesítő részeket kell ki találni. Mindenki aktívan hozzá szól és egy hét után ott ál a csap, hogy bátran lehet neki állni a karakteralkotásnak mivel már mindent leegyeztetett a kompánia. Nem tartozom e szerencsés játékosok közzé. Azt talán fölösleges leírnom, – mivel biztos, hogy más is szenved ettől a problémától - hogy a munka mellet nem mindenkinek marad elég ideje a karakteralkotásra is.
Azok nevében nem tudok írni, akik azért nem írták meg a karakterüket, mert úgy gondolták, hogy rá értnek még. Sokk csapat tényleg csak most beszél meg mindent. Miattuk büntetni azokat, akik ártatlanok a késésben, szintén igazságtalan. A magam részéről mostanság szinte semmire nincs elég időm. Ma talán végre lesz annyi időm, hogy meg írjam a karakterem. Amilyen hamar csak tudom, leadom.

Szeretném, leszögezni nem e miatt szeretnék le maradni a találkozóról.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.16. 7:22

Pelso

Körülbelül 3 ember hozza ugyan azt a karakterét, mint tavasszal volt. Tudtommal: Siffad, Togar, Niobe. Ők sem azért, ha minden igaz, mert így a kényelmesebb, hanem mert megszerették a karaktereiket.

A pénzbefizetés eltolásával kapcsolatosan is írtam anno. Szerintem se volt fair kitolni azt a határidőt sem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.16. 10:43

Üdvözletem!

Pár apró hírt hozok, amivel remélem letudom nyugtatni a kedélyeket:

-Terveb került az előtörténet pontozása, a pontozásban szerepet kap a beküldés ideje. Egyenlőre csak tervezett szerintem max 2 nap múlva ki is lesz hirdetve, ha nem még ma!

-A nemesúral kapcsolatos kérdések megválaszolására még a héten sor fog kerülni, ha nem jön közbe semmi .

Quator ar Zaraquer:

Azt pedig nem igazán lehet illően komentálni, hogy van olyan KM, aki önkényesen kedvez a csapatának határidőben, készenléti elvárásokban, hasonlókban...

Kire gondolsz pontosan? Nincs időm követni minden csapat eseményeit. PM be kérek küld meg...

Mindenki: Sajnálom hogy a modullal csuszásban vagyunk méghozzá totálisan. ennek megvan a maga oka, amit nem fogok részletezni! A találkozóra készen lesz a modul! A lassú előkészületekből fakadó problémákért elnézéseteket kérjük.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.09.16. 11:29

Sziasztok!

Nem tudok részt venni az OM-talin.
Ennek több oka is van, de nem akarok hosszasan magyarázkodni. Én is bűnös vagyok, de vannak más gondok is. Mindegy, ez sajna' így alakult.

Remélem azért mindenki jól szórakozik majd, legalább olyan jól, mint márciusban.

Terda
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.16. 11:53

Látom nem ússzuk meg ...

Mindenkinek szíve joga olyan karaktert hozni amilyet akar. Ha annak a pár főnek az volt a óhaja, hogy a tavaszi karaktert hozza, hát nem lehet megtiltani senkinek. Amit Quator is mondott - azért hozzák, mert megszerették azt a karit és nem azért mert így kényelmes.
Ráadásul ez csak 3 fő a 27-ből.
Sokan tudtunk készíteni karaktert ... úgy ráadásul, hogy valaki csak másfél hete csatlakozott egy csapathoz.
Én megértem, hogy a munka, élet, stb. nem úgy jönnek össze a dolgok. De három hónap a megbeszélésre, elkészítésre bőven elégnek kellett volna lennie. Nem az utolsó napon kellene feleslegesen reménytelenül hajrázni és sírni - hanem folyamatosan kellett volna egyeztetni a csapattársaknak a csapatról - és akkor kész lenne mindenki.
Pató Pál Urak...

Hogy miért nem lehet eltolni a karik leadásának határidejét? Miért is kellene? Azért mert lusták voltatok?
Mellesleg: ha nem tolom el a nevezési díj befizetésének határidejét, akkor nem lenne most min lovagolni kedves Pelso. Ugyanis akkor még nem volt meg a 20 fő - és az alatt storno lett volna a találkozó.

Hogy nem tudtok mindent... Miért is van ez a topik? Hogy kérdezzetek bármit. Ki tehet arról, hogy nem foglalkoztatok az üggyel eddig? Én? A KM-ek? Nem. Egyedül ti. (Mellesleg mindenkinek arra van ideje amire szakít időt...)

A magam részéről mostanság szinte semmire nincs elég időm.
Arra persze volt időd, hogy ezt a szép hosszú "de én ártatlan vagyok, csak az élet sz@r és igazságtalan velem mindenki" című novellát megírd. :roll:

Nem volt és nincs is szó arról, hogy aki nem adja le a karakterjét nem jöhet a találkozóra.
Mint modtam ez már a KM-ek hatásköre, hogy ki mit hogyan kér számon, vár el.

(Még egy megjegyzés: a vajszívemnek köszönhető, hogy lesz találkozó. Ha nem tolom ki a határidőt és belesz@rok ahogyan sokan, akkor lefújok mindent. Mert minek, ha a többség tojik mindenre. Nem érdemes ezért strapálni magam és nyelni az igazságtalanságokat, vádakat. Nem érdemes utaznom, keresnem hogy hol mi az olcsóbb, mit hol tudok megvenni, vagy megrendelni.
Bármilyen más találkozót nézzetek meg: ha valaki nem tartja be a határidőt nem vehet azon a találkozón részt. Tettem volna én is ezt? Tehettem volna, de voltam olyan barom, hogy a folyamatos piszkálás, vádaskodás, kekeckesés, letojás ellenére mégis keresztülviszem, hogy annak a pár embernek se okozzak csalódást, akik szívesen jönnek a találkozóra és komolyan is gondolják azon a részvételt (betartották a határidőket)...
Persze... tudom... mindezért én vagyok a mumus, a sz@r alak... Legyek, de mélyedjetek már magatokba egytől egyig.)

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.16. 11:54

Terda Radovik írta:Sziasztok!

Nem tudok részt venni az OM-talin.
Ennek több oka is van, de nem akarok hosszasan magyarázkodni. Én is bűnös vagyok, de vannak más gondok is. Mindegy, ez sajna' így alakult.

Remélem azért mindenki jól szórakozik majd, legalább olyan jól, mint márciusban.

Terda

Terda!

:bruhuhu: Sajnálom.
Remélem a gondjaid megoldódnak. Kívánom!

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.09.16. 17:14

Üdv mindenkinek!

Igazad van Yvett! Magamba mélyedtem és belátom, hogy lusta voltam kicsit...de abban pedig Pelso-nak adok igazat, hogy nem egyformák a csapatok. Olvasgattam néha a többi csapat reagját is és bizony nagyon nagy eltérések vannak a reag-ok mennyiségében és minőségében.

Annyit tudok ígérni, hogy ha a héten nem tudom leadni a karakteremet akkor lemondom a részvételt és így talán nem fújnak rám azok, akik tartották a határidőt. Az meg, hogy az előtörténetért ki mennyi pontot kap és mennyit vonnak le a határidő betartása miatt végképp nem érdekel, mert nem a verseny miatt mennék el, hanem hogy olyan jól érezzem magam mint az Első Találkozón.

Bye

U.i.: Ennek a civakodásnak egyébként semmi értelme...
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.16. 17:33

Dreemer

Nem szokásom háttérben, fű alatt "szorgoskodni", így mivel kifejezetten kérted megírom ide kire is gondolok:

Vyan közölte még 9-én a III.-as csapattal, hogy még egy hónapot ad az előtörténet kidolgozására meg ezzel a karakterek elküldözgetésére, azaz ezek alapján a III.-as csapatnak a határidő: 2008.10.09. Na ez az a pofátlanság a többiekkel (mind játékosokkal, mind KM-ekkel) szemben, amit nem akartam/ok jobban kifejteni, mert nem biztos, hogy szép szavakat használnék.

Abban pedig Kijoeval értek egyet, hogy az előtörténet pontozása és a késedelmes bünti értelmetlen. Látva mennyire számolgattunk 1-2 pontocskákat a múltkor most is biztos sokat fog számítani, hogy mondjuk a késedelemért valamelyik csapat -5 vagy akár -8 pontból induljon. Persze ilyen kis utó-maszatolásokkal lehet szépen port hiteni az "elégedetlenek" szemébe csak nem érdemes, mert úgyis átlát rajta, aki tudja miről van szó.

A modul csúszásának okára is van egy jó tippem, de inkább ezt is hanyagolom a békesség kedvéért. 8)

Kijoe

Igen a csapatok reagtermése között volt különbség, méghozzá elég sok. Most nem szítani akarom az indulatokat csupán feltenni egy érdeklődő kérdést, mert kíváncsi vagyok a véleményedre. Ez csak azért van, mert vannak "szerencsés" csapatok, akik sokat tudtak ráfordítani és aktívan jelen voltak vagy esetleg lehet azért van, mert a "szerencsésnek" titulált csapatok kiszorították az idejükből és ha akarták volna, akkor a jelneleg "kevésbé szerencsés" csapatok is meg tudták volna ezt tenni, ha nincs közösségileg elhanyagolva a készülődés?

Egyébként az szerintem nem megoldás, hogy most egy hét pluszból lefújod a találkozóra jövésedet. Pontosan az kellene, hogy igenis megadod magadnak az "új" határidőt, hogy mondjuk pénteken este elküldöd a karakteredet, elkülditek a csapat-zipet és azt tartjátok. Bár ez csak az én meglátásom.

Összességében amit én gondolok erről az egész kialakult helyzetről, hogy csak egyszer kellene keményen meghúzni a határvonalat. Igen tudom senki nem kényszeríthető és a szigor miatt elmaradhat a tali ezesetben, de ha ennyire minden mindegy, akkor amúgy se érdekel senkit a találkozás lehetősége. Viszont a kemény határidő-tartás azt eredményezné, hogy legközelebb mindenki bőven határon belül fizetne és küldené az anyagokat. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.16. 19:30

Quator ar Zaraquer:

Abban pedig Kijoeval értek egyet, hogy az előtörténet pontozása és a késedelmes bünti értelmetlen. Látva mennyire számolgattunk 1-2 pontocskákat a múltkor most is biztos sokat fog számítani, hogy mondjuk a késedelemért valamelyik csapat -5 vagy akár -8 pontból induljon. Persze ilyen kis utó-maszatolásokkal lehet szépen port hiteni az "elégedetlenek" szemébe csak nem érdemes, mert úgyis átlát rajta, aki tudja miről van szó.

Összességében amit én gondolok erről az egész kialakult helyzetről, hogy csak egyszer kellene keményen meghúzni a határvonalat. Igen tudom senki nem kényszeríthető és a szigor miatt elmaradhat a tali ezesetben, de ha ennyire minden mindegy, akkor amúgy se érdekel senkit a találkozás lehetősége. Viszont a kemény határidő-tartás azt eredményezné, hogy legközelebb mindenki bőven határon belül fizetne és küldené az anyagokat. 8)

Hmm a két kijelentésed egymásnak ellent mond valahol...

A KM-ek azon gondolkodnak legyen e ilyen jellegű "büntetés" és határvonal meghúzás....

Tekintetbe véve hogy ez tűnik a legkézenfekvőbb és egyedüli eszköznek a kezünkben. Természetesen lehetséges hogy van más eszköz semmire nem gondoltunk ha így lenne akkor örömmel veszem ha emlékeztetsz.

A pontrendszer közel van a véglegesítéshez... és valóban aki sokat késik iszonyatos hátrányba is kerülhet a jelenlegi felállás szerint... már ha ez marad... és sokat késik a csapat...

Kijoe: Szerintem ne mond vissza... emiatt ne... másrészt igazad is van... nincs értelme azon vitázni ki mit rontott el... attól nem lesz helyre hozva semmi.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.16. 19:34

Dreemer

Szerintem nem mond ellent a két állításom.

Az elsőnél arra gondoltam, hogy a pontozgatás, mint "határvonal" nem igazán visszatartó tényező.

A másodiknál, amit idéztél a "kemény határvonal-húzás" az lett volna, hogy fizetés: szept. 1., leadás szept 15. Aki e kettőt nem tartotta azt nem pontlevonással dorgáljuk, hanem nincs érvényes jelentkezése ezért versenyből kizárva. Ezen már mindkét határidő tekintetében túllendültünk, így már tényleg csak a pontrendszer marad, amit vagy használnak majd a KM-ek vagy nem. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.16. 19:41

Quator ar Zaraquer: amennyiben így vizsgálom a dolgokat igazad van...

A pontlevonás tényleg nem súlyos és égbe kiáltó... lehet egyebeket is ki kéne találni? egyáltalán ér annyit ez az egész?

Kilehetne találni hogy másképp alakulnak a késő csapatnak igen a modul meglesz időre egy kis kiegészítést hozzá lehetne csapni de minek? Ezzel csak azt lehetne elérni hogy még többen legyenek idegesek... és végképp elvennénk a kedvét sok embernek...

Másrészt a befizetést azért kellet eltolni mert nem lett volna meg a 20 ember... és akkor a modulíróknak is főtt volna a feje... //nekem tuti a többiken nevében nem beszélek inkább//

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 21 / 28 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny