• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

VI. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
140 hozzászólás • Oldal: 5 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Re: VI. Csapat

HozzászólásSzerző: Abdul Al Sahred » 2008.09.14. 21:10

Elvileg meg kellett h ogy érkezzen az enyém is, Togar szólj légyszi, ha nem kaptad volna meg, és elküldöm újra
"Nem megyek el a temetésére, mert õ sem fog eljönni az enyémre"
Abdul Al Sahred
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 310
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.16. 12:41

Üdvözletem!

*A csuklyás alak dühtől viharzó szemekkel robban be a kocsmába*

Sajnálatos módon sokan késében vannak a karakterek leadásával, ahogy elnézem ti is. Nem fenyegetőzni akarok csak egyszerűen megjegyzem hangosan, a KM ek az elmaradások megfékezésére és a határidők betartására motiváló intézkedéseket fognak hozni nagyon hamar. Amint azt a kinti topickban is említettem.

Niobe:

Rendben :) Azt hiszem egy időre felhagyok a találgatásokkal mert nagy hajrában vannak az írók.. és hát a karaktereiteket is átkel majd nézni...

Köszönöm a karakteredről szóló információkat.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.09.16. 19:24

Üdv Dreemer! :)

Bocsánat, de énmiattam nem kaptátok meg időben a karinkat, mert egy olyan e-mail címre küldtem Togarnak, amit nem nagyon használ. Így csak most tudott szólni nekem. Korrigáltuk a hibát és ma elküldi.

Ja, amúgy ne dühöng, inkább írd a modult. A szankciókkal meg csak a játékkedvet hangolod le, ami nem hiszem, hogy jó ötlet. De ez csak az én egyéni véleményem.

Mindenki!

A csapatnévhez önkényesen beírtam A Kocsma Bajnokai titulust. :) Ha esetleg nem tetszik, akkor javasoljatok jobbat, ami mindenkinek jó lesz. :)

N.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.16. 19:35

Üdvözletem!

Azt tudom hogy a szankcionálás csak rombolja a kedvet tudom jól... viszont valamit tenni kel mert ez így nem lesz jó! A határidők nem véletlenül lettek ott meghúzva a hova meglettek...

A büntetésbe helyezett szabályzat jelenlegi tervezete mellesleg csak azokat érinti akik a kihirdetése és érvénybe lépése után nem küldik nagyon gyorsan a karaktereket be...

Visszamenőleg értelmetlen lenne büntetni...

A karakterek megjöttek elkezdem átnézni azokat legalább ezzel ne legyen nagy késés...

A modul mint írtam készen lesz időre!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.16. 20:58

Tömör értékelés:
Csapat előtörténet-OK

JK: //statokat majd valamikor átszámolom//
Geldar(Hades)-?
Csapraverő Gáin-? amúgy OK //ez a név csodás :) :) //
Ylloras Syer Greld alias A Mongúz (Eldwyr)-?
TIRA NOTH (Niobe)-? // :) a kis tüzes :) //
Köfejű Beldor (Togar)-? Amugy OK //Csak pár kérdésem van amit nem értek//

Részletezve:
Átnéztem az előtörténetet ez szerintem rendben van. Elmondja miért van együtt a csapat... mit ne mondja kezek alapján a csapat nagyja háborús veterán! Jó kis hírnevetek van!

Geldar(Hades)
Előtörténet-OK
Kérdés:
Mechanikát hol és miért tanulta meg a karaktered?
Hány Pszi pontod van?
Legendaismeretet hol és miért tanulta meg a karaktered? Ez sehogyan nem illik a felvázolt koncepcióba? //vagy csak én gondolkodok kicsit furán :) //

Van a karakternél bármiféle méreg? Ha már van 100 tűje meg a megfelelő képzettsége a kezelésére...

Csapraverő Gáin
Elötörténet-OK
Kérdés:
" xxx vértet visel" ez mit jelent ? 3 X van a vértjén? vagy ez a mérete? Esetleg a videó besorolásra vonatkozik? mert akkor az erkölcs csőszök belesznek durranva :grrr:
Pszi pajzsok eredetéről ejts pár szót kérlek...
Feltételezem a hadászati képzettségeket a habúrban szedte össze :)

Ylloras Syer Greld alias A Mongúz (Eldwyr)
Előtörténet: //Előre bocsátom utálok kérdezni ilyesmit de emellett nem tudok elmenni...//
Az egyik portyája után megpihent a Haonwellben az unokatestvérénél.

Nem tudom melyik elf leírás van érvényben az OM-UT ban, az illetékeseket megkérdezem még. Ismereteim szerint az erdő járok feladata Szirenár határainak sértetlenségét vigyázni. Esetenként tesznek kiutat az északi szövetség megbirkózásából felderítés címén de semmi több... Amennyiben karaktered Haonwelben volt ez azt feltételezi hogy kiszakadott... vagy tévedek? //Tovább olvastam a feladata a felderítés eddig világos, de ezek szerint saját szakállára elment bosszút állni? Vagy ezt is a köteleség tudat teszi? Csak kíváncsi vagyok...//

A mestervizsga pontban említett mészárláson elgondolkodtam.. ez a jellem szerintem egy férjvadászra illene... ezt azért írom le mert egyszerűen nem értem a karaktert. Az elfek közt meglehetősen véresnek tűnik.

TIRA NOTH (Niobe)
Elötörténet-OK
Kérdések:
Pszi titkos fejezetét feltételezem ordanban tanították meg...

Körkörös harcot és Pusztítást feltételezem Hosszú kardra vetted fel... nincsen feltüntetve a képzettség mellet mire vonatkozik... másrészt ezt hol tanítják?

Udvari etikettet a családtól örökölte a karaktered?

Szép karakter lapot adtál nagyon tetszik a szerkesztése :)

Köfejű Beldor (Togar)
Elötörténet-OK
Kérdések:

//Mennyibe került az a smaragdos amúgy fölösleges csatabárd? :twisted: Csak viccelni próbálók.. igaz lehet rosszul :lol: Semmi baj a csatkoval :) //

Nem sok derül ki a karaktered személyiségéről azon kívül hogy iszik sört elvből és utálja a lovakat, és általában nagyon tisztességes és jóravaló híve a fejszésnek :) ...
-Mire számítsak a karaktered részéről ha beindul egy kocsmai bunyó?
-Mit tesz ha a csapat hölgyével valaki szemez de a hölgynek ez nem tetszik és igyekszi az úriemebr értésére adni?
-Hajlamos a kegyetlen manőverekre ha céljai ezt kívánják meg? PL megkínozni egy tehetetlen embert?

Apropó hogy oldja meg a csapat hogy tartsad velük a tempót amikor ők lovon vannak? Csak technikai kérdés... :) :)

A statokat holnap vagy holnapután átnézem... A kérdések egy jelentős része azért hangzik el részemről mert érteni akarom a party tagjainak cselekedeteit... másik felével pedig a szerintem furcsa dolgoknak próbálok utána járni... egyáltalán nem akarok kötözködni!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.09.17. 5:46

NO, akkor most itt a legelején szeretnék valamit tisztázni. MINDENKIVEL.

ÉN NEM VERSENYEZNI MEGYEK!

Ebből az egyszerű okból kifolyólag marhára nem érdekel sem a pontozás, sem a büntetés.
Nem vagyok már kisiskolás, hogy "büntiből" levonogassanak pontokat, meg mifene...

Dreemer!

Válaszok sorrendben

- XXX vért. Előbb készült el a karileírás, mint a felszereléslista, aztán elfelejtettem visszaírni, hogy mit is vettem a törpnek... bocsi.
- Pszi pajzs? Te olyat hol olvastál? A karilapom csak Tudatalatti mágiaellenállást mutat, ami mindenkit megillet, mivel tudatalatti... vagy Te másként tudod?
- Harci képzetségek... Nem a háborúban, hanem Erionban lett némi rálátása az említett képzikre.

És a bónusz, csak hogy nehogy tévedés legyen: EZ a törpe sem fog lovagolni, mivel a törpéktől a lovaglás (lovon) határtalanul messze áll. Max szekerezik, vagy gyalogol. Úgyhogy két törpe nem fog lovagolni a csapatban.

Maradtam:
Sessaryen
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.17. 6:15

Üdv.

Kőfejű Beldor

A karakter jelleme rend élet mint minden Tooma papé ergó nem lop nem kínoz nem szúr hátba.A kocsmai verekedésben ha megtámadják visszaüt ez természetes, ha a hölgy nem tudja megvédeni magát esetleg segít de csak akkor ha törpe mert az emberek dolgába a törpék nem avatkoznak bele.

Mivel a törpék effektíve utálják a lovakat így ha valakinek van szekere azon utaznak ha nincs akkor gyalogolnak.És mivel törpe általában ha harc van először üt és utánna nem kérdez semmit majd lesz valahogy.

U.I: Csinálhattam volna rackla lovast az kap mithrill csatabárdot és lunír vértet is az jobb lett volna? :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.17. 15:36

Tömör értékelés:
Csapat előtörténet-OK

JK: //statokat majd valamikor átszámolom//
Geldar(Hades)-?
Csapraverő Gáin-OK //ez a név csodás :) :) //
Ylloras Syer Greld alias A Mongúz (Eldwyr)-?
TIRA NOTH (Niobe)-? // :) a kis tüzes :) //
Köfejű Beldor (Togar)-OK

Sessaryen: Rendben megértettem a motivációdat :) Én pedig mesélni megyek, nem versenyeztetni csakhogy felmerült az igény a pontozásra, meg egyebekre... ezért foglalkozni kell ezzel is. Szerintem ha téged nem érint a dolog akkor egyszerűbb ah nem foglalkozol vele... :) Személy szerint én csak azért foglalkozok vele mert KM és Modulíró vagyok... nem kerülhetem meg a problémát.

-XXX vért rendben akkor tudom már hogy nem a vért dizájnjára utal :) :) //Elképzeltem a szatir lovagrendet akiknek egy nő a címerük központi szereplője... félpercig nem bírtam gondolkodni a röhögéstől... <Igen tudom javíthatatlan vagyok :) Továbbá ez csak romlani fog a találkozó közeledtével arányosan...>//

-pszi ügy: A természetes ellenállások megilletnek.. úgy tűnik fáradt voltam :) SRY

Köszönöm a válaszokat :)

Togar:

Köszönöm a válaszokat most már kezdem valamennyire érteni a két törpét :)
nem kimondottan verekedősek amíg beléjük nem köt valaki de aztán... legalább lesz módon ezt-azt kipróbálni eddig mindig a party magától nekiment az NJK nak amikor meséltem nem is tudom miért :roll: :roll: :roll: 8) :lol:

U.I: Csinálhattam volna rackla lovast az kap mithrill csatabárdot és lunír vértet is az jobb lett volna? :lol:

Hát ha kifér a pénzedből a felszerelése...+a Rackla no meg annak a szép állatnak kell némi kaja is...

Komolytalankodást folytatva egy találós kérdés:

Mi az: Harcra kész elszánt törpék száguldó szekéren?

Megfejtés // sötét betűvel írva ha kijelölöd látni fogod //
-Gépesített Tőrp rohamosztag bevetés előtt

Remélem csak kicsit fájt :lol:

Dreemer

U.i.:A karakterek statisztikáinak számításával lassan haladok... Ezért Yvettet megkérdezem hátha besegít nekem...
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.09.17. 17:53

ÜdV!

Huh Sess, nagyon morci valaki. :P

Dreemer!

Bocsi, de Tyra akart volna lenni, csak elírtam a nevemet a karilapon. :oops:

Pszi titkos: igen, Ordanban tanultam.
Körkörös harc hosszú kardra: Szintén Ordan.
Pusztítás hosszú kardra: Apámtól tanultam.
Udvari etikett: Elvégre Erioni nemesi család sarja vagyok, így természetesen.

Karakterlap: köszönöm, bár nem engem illet a dicséret, hanem ha ha jól emlékszem Yvett készítette az előző talira. Nálam jól bevált és tetszik, így ennél maradtam.

A nemesről kell valami extra külön dolgot tudnom azon kívül, mint amit leírtál? Nekem jelen pillanatban nem jut eszembe semmi kérdés.

Egyenlőre ennyi. :)

N.
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.17. 18:49

Niobe: Köszönöm a válaszokat...

Tyra a karaktered teljes neve?

Pusztítás, szokatlan véleményem szerint egy tűzvarázslónak ez a képzettség... Ezek szerint roppant harcias hölggyel van dolgom :) Mindenesetre legyen... nem fogok emiatt vitázni...

A karaktered képzettségeivel és előtörténetével semmi baj... most már csak a statokat kellene átszámolnom... mondtam mát hogy számolásban mindig gyenge voltam? :(

Bár kíváncsi vagyok harc közeli helyzetben mit tesz a karaktered? P: ha várhatóan banditák támadnak rá a sötét sikátorban.. és valami érthetetlen okból egyedül van?

A nemesről kell valami extra külön dolgot tudnom azon kívül, mint amit leírtál? Nekem jelen pillanatban nem jut eszembe semmi kérdés.

A plusz információk felfedéséről a KM az ismeretség mélysége alapján dönt... Ami a ti esetetekben nem olyan mély vagy afféle bármi egyebet is tudj a nemesről...

Vagy csak én tudom rosszul.. de ha csak futó kaland vagy neki akkor... ennyi...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.09.17. 19:07

Üdv! :)

Szívesen, bármikor segítek, ha ez megkönnyíti a munkádat.

Tyra Noth a teljes neve.

A stat elméletileg jó, nem nagyon nyúltam hozzá. 1-2 képzi csere volt, de a pontok ugyanazok. Használd az excel táblát számolásra, nekem abban van meg és csak átírtam a dolgokat.

Közelharc: Ütök vagy csapok, de hirtelen. :D

Amúgy csak halkan megkérdezném mit tervezel? Nagyon gyanús vagy te nekem. Ez a sok ártatlan érdeklődés… 8) :lol:

N.
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.17. 20:29

Kedves Niobe!

Az ártatlan érdeklödés annak tudható be hogy egyetlen KM etek szeretné tudni mégis mijen csapatnak mesél, igy talán van egy csöppnyi esélye rá hogy lelkileg feltud készülni a játékra. Ahogy a játék alkalmával nyakába szakadó sokkra is...

Ebből a partybol minden további nélkül kinézem hogy a moduláriskor eltervezett eseményekhez képest totál ellentétesen fog cselekedni ami nem baj :) Csakhát jobb erre felkészülni nem szeretem ha egyetlen csapatom kisiklana és vakvágányra kerülne ami szakadékba visz.. mert ojan szép történetet alkotunk meg.. kár lenne ha nem élvezhetnétek végig teljes egészében... <Ugy is lehet érteni nem élvezhetném végig minden eltervezett aljas JK idegpusztító manőver véghezvitelét... :evil: :evil: :evil: :cry: >

Másrészt nem válaszoltál következetesen a kérdésemre... Elvégre szétcsapsz.. nos ez egy karaktertől elvárható... a módja érdekelt volna... PL: Először tűzlényeket idézel aztán kardal pusztítást használva felaprítod őket... esetleg nyitásnak tűznyilakkal és tűz kitörésel veszed el a kedvüket....

Vagy csak valami érthetetlen (élet jellem?) okból kifolyólag rájuk ijesztesz és elkergeted öket?

Esetleg tüzaurát magadra meg a fegyvere aztán miszlikbe aprítod őket.. vagy megspórolod a mannát mert kár a rablókba?

Érdekelne a karakter jellemének ez a része...is...

Egyszerűen sokszor fontos tudnom a karakterek hogyan fognak bizonyos helyzetben reagálni és mi az értékrendjük, néha a JK életébe vágóan fontos ennek ismerete... Nem tartom valószínűnek hogy itt ekkora súllyal esne latba de én maximalista vagyok.. ha műár felehet valamire készülni akkor megadom a módját!

Meg általában kíváncsi vagyok a karakterek jellemeire! <Sajnálom hogy kötött a játék története :( :( Rögtönözni jobban szeretek... :twisted: Abból nagyon jó történetek szoktak kerekedni... és sosem unatkoznak a kis JK :twisted:>

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.09.17. 21:17

Dreemer!. :)

Nos, én tipikusan egy olyan játékos vagyok, akinél soha nem lehet tudni, miként reagál. Alapvetően élet-rend a jellemem, de hát lehetnek meglepetések az életben.

Az, hogy adott szituációban hogyan cselekszem, teljesen változó. Tudod, női szeszély. :lol: Általában kard az első, feleslegesen nem pazarlom a mannát, csak ha nem megy másként.

Azonkívül ránk nem tudsz felkészülni. Számíts rá, hogy keményen meg fogunk dolgoztattni. :P :mrgreen:
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.09.17. 21:33

Üdv!

Válaszok a karakteremmel kapcsolatban feltett kérdésekre.

Nem kiszakadt csak egyszerűen sereneya, így nem a határok védelme a dolga mint a deineknek, hanem az elf nép egyik bosszúállója. Gyakran az emberek között élnek a különböző elf – kiszakadtakat is – kolóniákat látogatják és megtorolják a sérelmeket. A külvilág számára gyilkosok az elfek között az igazság bajnokai. Fő feladatuk, hogy híreket szállítsanak, felkutassák az aquirokat és az elfek ellenségeit likvidálják.

A mestervizsgával kapcsolatban rátapintottál a lényegre. Inkább fejvadászok, mint egyszerű harcosok. Igen véres eszközöket használ, de viszonylag tisztákat. Nem mérgez, nem fojtogat hátulról, és nem használ álruhát. Habár időnkét szemgödrön lő egy nyílvesszővel, de a nagyobb vérontást és a felesleges áldozatokat kerülendő ez szerintem simán belefér.

Köszi,
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.09.17. 22:48

Niobe:

Köszönöm a választ most már ezt is tudom.., tehát először csak meg próbálod felszeletelni az csúnya alakokat :) Eddig nem értettem minek a pusztítás a fegyveredre... ott a mágia az bőven elég... gondoltam elismerem alapos vagy :)

Igen tudom nőből vagy ezért szeszélyes és kiszámíthatóan kiszámíthatatlan... XD
<Tulajdonképpen miért szeretjük a nőket mi férfiak? talán ezért? elég lökött a természet hogy ilyenre alkot minket... mindegy ez nem ide való inkább nem is írom le :) >

Azonkívül ránk nem tudsz felkészülni. Számíts rá, hogy keményen meg fogunk dolgoztattni. :P :mrgreen:

<Mien kis naiv.. mint egy szende sz...>

Nem ismersz... éveken át nagyon kiszámíthatatlan játékosok voltak a kezeim közt... ráadásul néha direktbe szembe mentek az árral csakazértis elven... Másrészt azárt vagyok ott hogy dolgozgassak :) :) Csak az a kérdés ki lesz jobban kiakadva a végén... mert engem nem zavar ha csapong a party csak nyugodtan... hmm habár itt talán nem kéne annyira mert fix helyenként az esemény sor... sebaj :)

Az a kedvenc részem amikor a party saját magát keveri bajba.... hmm jut eszembe partya biztosra kéne tervezni pár helyet... köszi hogy emlékeztettél rá... :twisted:

<Ettől oda lessz picit :) >

Valami komoly:

A karaktered mostanság mivel foglakozik? Egyáltalán érdekli a mágia a mit használ? Annak a belső félépítése, vagy úgy általában a mágiához köthető tudás?

Esetleg van valami rövidtávú célja amit egy két héten belül esetleg egy éven belül akar megvalósítani?

Eldwyr:

Hmm ezek szerint amojan fejvadász aki erőteljes becsülettel van ellátva. :)

Aranyos a te karaktered a legvérengzőbb.. bár Niobe karakterét annyira még nem ismerem...

Az elfeknek sérelmeket okozó és a karaktered életére rontókon kívül, no meg akit feletteseid halálra szánnak, kiket támad meg a karaktered? Mi az a határ amikor elkezd csúnya dolgokat csinálni?

Amikor nem a harcra készülődik akkor valami hobbinak él? Az elfek úgy tudom művész lelkek valamennyire...

Ezek már csak azért is érdekelnek mert akkor tudom milyen karaktert fogsz kijátszani... no meg akkor elkerülhető hogy valami nagyon kellemetlen helyzetbe keveredj...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
140 hozzászólás • Oldal: 5 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Vissza: Csapatszervezés