• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 18 / 200 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.19. 16:10

Mondjuk igen bírálja el ő a karit és engedje játszani. MErt én nálam pl tuti hullák az ilyen karik. Mert a gorviki ramiéra az a gorvikiak fegyvere akik némileg nacionalistának nevezhetők. Na mármost ha egy félelf sétál Erionban övében egy ramiérával csak menjen el Rattikánihoz és helyből hulla lesz mert megszentségtelenítette a fegyvert. Az egy másik dolog hogy a gorvikiakon kívül senki nem használja mert mint írták gyerekkortól kell tanulni. És nem tartom valószínűnek egy gorviki örökbe fogad egy félelfet mégha boszorkány is esetleg az illető.A fentebb leírt okoknál fogva ha ember lenne más lenne a helyzet. Azon kívül a boszinál le van írva csak tőrt esetleg hosszú tört használ már pedig ez nem tőr. Mondjuk nem rosz úgy játszani hogy nyakadban liheg pár gon corga ugyan honnan a fegyver és a kari sem hosszú életű :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.19. 16:17

Ez te vagy.
És mi van ha az adott HM úgy mesél hogy ebből az adott kari semmit nem érez?
Az érv jó, de nem te fogsz mesélni annak a karinak.
A kari csak akor érrzi ennek a hártányait ha a HM érezteti. Ha nem mesél úgy akkor nem fogja.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.19. 16:29

Akkor a hm felrúgja a szabályokat és magához láncolja a karit vagy legalábbis jópár helyszínről kizárja. És mi lesz a többi helyszíen játszó jkval aki betartja a szabályokat?Mert azért ha már használjuk a szabálykönyvet és szinte mindenki betartja akkor a HMnek is be kell mert a többi kari is a helyszínen elkezdhet bombázni a jobbnál jobb ötletekkel. Pl csinálok egy barbárt aki slan karddal rohangál mert a logikát követve a tiadlaniak is emberek a barbár is ember ergó lehet slan kardja. De ennyi erővel mindenki rohangálhat kharei nyilpuskával igaz olyan ritka mint a fehér holló és az ára is minimum 500a de nem tétel. Nekem most egy kicsit sok hirtelen egy harművész varázsló és egy gorviki fél elf boszorkány kharei nyílpuskával. A Magus világa baromira kötött ez tény ha valaki ilyen érdekes karikat akar annak tudok ajánlani másik rendszert.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.19. 16:32

És honnan tudod, hogy nincsen máris játékban ilyen kari? Elololvastad mionden karakternek az élete alakulását hogy nem tápolták-e fel a karialkotás óta? Erről beszéltem: a kontroll kizárólag az indulásig tart. Utána nem. Nem is tud tovább tartani. Után a a Hm józanságára van az ügy bízva. Ami nem feltétleül egyezik a te józanságoddal és játékértelmezéseddel.
Utána kizárólag az a Hm dönt és soha nem fogod megtudni, hogy vétett -e az általad normálisnak ítélt szabályozók ellen, egyszerűen azért mert nem tudsz mindig minden elolvasni.
Nem fogod tudni hogy mit tart és mit nem a HM mert nem olvasol minden topicban minden hozzászólást.

Csak akkor tudsz a tápolás -esetleg világidegen elemek- tényéről, ha én ezt külön az orrodra kötöm vagy kifejezetten figyelsz egy topicot.

Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.19. 16:40

Végül is ezért mondtam hogy igaz hogy nyílt helyszínek vannak meg max a statig azonosak a karik emiatt nem lehetséges az átjárás a helyszínek között. Ez olyan mintha mindannyian külön rendszerben mesélnénk.Mivel ugyis én döntök jöhet e a kari vagy nem.Max lehuzatom ami nem tetszik vagy mehet máshová nem engedik át a vámon :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.19. 16:48

Egyébként is mindig mindenki a bűvös "karaktervándorlásról" beszél mint kivédendő dologról.

Tapasztalatom szerint a játékban ritka a vándorlás. ha van egy stabil HM stabil Jk gárdával a játékosok nem ugrálnak ha élvezik a mesét és az életút játékot. Az idő előrehaladtával egyre jobban megszereti a karakterét sok NJK kötődése lesz a helyszínhez; a karaktervándorlás egyáltalán nem olyan gyakori mint azt hangoztatják.

Arról nem beszélve hogy az új Hm kerek perec megtagadhat bármit, ha valami neki nem tetszik egy tolvonás csupán semmissé tenni a táp cuccokat. Ez ennyire pofonegyszerű. (Navaratna mikor Hm volt egyszerűen kijelentette, hogy NEM hajlandó Halál jellemű karinak mesélni, mert idegen tőle a pszihopata vérgőzős stílus és nem engedte. Ennyi.)

És igen a megállapításod abszolút helytálló Togar. Mindannyian külön redszerben mesélünk aszerint a rendszer szerint ahogy te én, meg a harmadik értelmezi a szabályokat. Te nem biztos hogy ugyanabban a helyzetben ugyanúgy reagáltatnád az JK-kat, ugyanakkor kérsz erőpróbát, sőt a harcrendszer is változó. Yvett például Toronban nem kér harci dobásokat. Van aki előre kéri a dobást, van aki körökre bontja. Van aki csak öt dobást kér, van aki az egész harcot lenyomja. A nyílt rendszer ebben az értelemben SOSEM volt egységes.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.19. 16:55

Hohóóó :)

Üdv mindenkinek!

Látom izzik a parázs Erresyr és Syras kellő alapot teremtettek egy kis karaterelméleti vitához.

Előre leszögezem hogy a ramiera használatot én is kb az elf ijhoz vagy a aquir nyilpuskához hasonlóan csak az adott faj vagy rasz egyedeinél tudom elképzelni.

Igaz a harcművészeti stílussal nem igy vagyok :lol:

Fontos kérdés az átjárhatóság, ugyanis azért nyilt helyszín a neve a nyilt helyszineknek...
Ezért nem tartom jónak ezt az én nem mesélek neki mentalitást.

Természetesen nem lehet senkit semmire kötelezni, de minden felvett dolognak van következménye, én kimondottan élvezném ha a corga a nyakamban lenne ha az logikusan fel van építve, és ha ügyes vagyok akkor van esélyem megpattanni a köv városig. Természetesen ott újból jönnek a gondok, és lehet hamar fexik a kari. Egy a lényeg hogy logikusan és ne zsigerből. Ne arról szóljon már hogy kinyirom a mocskot...

Aki nem érti miről beszélek az nézze meg Noodel nevezetű karimat.
Tudatosan csináltam ilyenre, és könnyen meghalhat. Egyetlen elvárás van hogy lássam (legalább utólag) a logikus ellenreakciókat a társadalom/klán/inkvizíció részéről.

Remélem vittem előre a gondolatokat az ügyben.

Üdv:
elfmage

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 17:24

Pedig Noodel/Erresyr/Arnoil/7.9-ed ez így működik.
Biztos lehetsz benne hogy ha egy HM-nek valami nem tetszik a karakterlapodon ami nagyon csípi a szemét 1000% hogy nem engedi, és nem fog neked mesélni ha nem változtatsz, ebben teljesen biztos lehetsz. Ha nem tudod meggyőzné végső soron úgyis változtatnod kell majd.

Én például Zsoldodkapitányként kerek perec megtagadnám azt hogy meséljek neked -illetve annak a karinak- mert összeegyezthetetlennek tartom a harcművész képezettséget a mágiával és semmilyen érv se tudna meggyőzni arról, hogy meséljek annak a karakternek. Nem tudsz ezzel mit csinálni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 17:28

És igen, érdekes hogy a ramirehasználatot egy népcsoporthoz kötöd, míg az emberi harcművészetet akár egy elf varászló által is megtanulhatónak véled... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.19. 17:32

Üdv!

Csak kíváncsiságból: Tegye fel az a HM a "kezét", aki megtápolta valamelyik nála játszó karaktert ezidáig és azt is írja le mivel. (Természetesen az eddigiről beszélek és nem arról, hogy most dacból Zsoldoskapitány az alcarai légió friss húsainak pontifex kinevezést ad meg egy fél ménes pegazust... 8) :) )

Zsoldoskapitány

A karakternél nem az a gond, hogy van nála ramiera, akár 52-t is találhat, hanem hogy hirtelen tősgyökeres gorvikiként bánik vele északi-félelf létére. 8)
EDIT: Érdekes, hogy mikor tőr értékekkel maradhatott volna nála tulajdonban, akkor hirtelen mégiscsak tőrkard lett belőle...

Arnoil

A Corga így működik. Ha meg akarnak ölni, akkor "kinyírom a mocskot" alapon fognak vadászni a karakterre és ki is nyírják. Ha nem hal meg rövidúton egy kívülálló ellenségük, akkor az nem szerencse, hanem az adott HM/KM nem rendesen irányította a gorvikiakat.

Összességében

Ezek alapján, akkor tényleg eljön a víg káoszkor. Minden helyszínen az adott helyszínen épp HM-kedő mesél és ott játszanak a JK-k az ő szabályai alapján, átjárás nincs és innentől arra sem hivatkozhat senki, hogy "mert a másik HM engedte XY-nak". 8) Igaz így nincs nyílt részleg a fórumon, hanem ZK-nak lehet nyílvánítani minden helyszínt.

Értem, hogy miért javallod ezt Zsoldoskapitány és végülis ezt is meg lehet próbálni. Max annyi, hogy ha nem jön be, akkor majd ismét új megoldást keres a társaság.

Ezzel együtt viszont, akkor meg lehetne csinálni a teljes rendszer-szétvételt is. Arra értem, hogy ha úgy sincs egységesség, akkor lehet helyszín ahol OM-UT a rendszer, lehet ahol ETK és lehet ahol ÚTK. Vagy d20. Minden HM eldönti miben mesél és a játékosok eldönthetik melyik rendszerben játszanak és hol.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 17:57

Üdv

Na igen! Erre gondoltam én is, de már régebben. És mivel mindenütt másképp mesélnek a HM-ek ezért ez egy érdekes téma. Én például amikor megtaláltam a honlapot, akkor az egyik térségben az Amundok támadásától tartottak, most meg?... Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ez nagyon szép és jó, meg minden, és nagyon bírom az OM-et. De a nyílt helyszínek olyanok, mintha mindegyik külön álló kaland lenne. Már azt se tudom hogy hol mi történik,(pedig amikor jöttem olvasgattam mindenütt) kivétel a Pentád, meg ahol én mesélek. Esetleg arra gondoltam, hogy a játékoskat egy két alkalommal lehetne vándoroltatni. Így jobban mondhatnánk a helyszínekre, hogy nyílt helyszín. Pl: Eren nagy ellensége TORON. Véletlen valaki egy fejvadásszal jön a helyszínemre, és véletlen épp TORON-nal háborúba áll az országom. A mesélést én kezdeném el, az esetleges fejvadásznak, kitalálnék egy kaland szerűséget, ami mondjuk egy fontos Toroni személyiség ről szólna. (vagy nem annyira fontos Toronnak, de Eren számára igen) Na már most a fejvadász eljut EREN határáig és onnan TORON HM-je veszi át a mesélést.
-Tudom, hogy nem erről beszélgettetek, de ilyen és ehhez hasonló történtekkel meglehetne oldani ezt a problémát. (Bár az igaz, hogy nem mindent, de arra Castor javasolta a HM-es topic-ot, amibe meglehetne beszélni mindent. Egyébként ott is lehetne valami szabályszerűség, ami ezeket a problémákat kiküszöböli. Alapvető szabályok. pl: A térségre nem jellemző eszközöket, fegyvereket, dolgokat kezdésként a JK-k nem használhat. Ezt úgy értem, hogy nekem egyszer volt egy barátom, aki csinált egy lovagot. A karakterje Ereni volt, és felvette a dobótőr használatot. Nem írják sehol a szabálykönyvek(vagyis az ETK írja, de mindig vannak kivételek, és azok általában NJK-k. Noodel! A varázsló-harcművész karakter is esetleg, csak NJK lehetne, de nem tom megmondani, hogy hol, mert az egy érdekes konfiguráció volt. Remélem nem haragszol érte, de ez így van. :D ) hogy nem lehet, de a lovagoknak,(legalábbis az erenieknek biztosan) úgyanúgy mint a harcművészeknek az a kihívás ha szemtől-szembe harcolhat az ellenféllel, és nem hátbaszúrva, illetve valamilyen más aljas eszközzel. Szerintem, így nem lenne probléma hogy ki mit enged, mivel a HM-ek értekeznek a karakterekről, és közös megállapodásra jutnak. Legalábbis én akárkivel hajlandó vagyok beszélni, sőt még megállapodásra jutni egy ilyen ügyben. Mivel nem az a lényeg, hogy a HM-ek kinézzenek maguknak egy JK-t és azzal szenvedjenek, hanem hogy egy jót játszunk! Szerintem sokan így vannak ezzel. A karakterek bírálatánál csak az adott HM vesz részt, utána, meg majd úgy alakítják a HM-ek hogy jó legyen, hisz egy vándor, azért vándor, és egy kalandozó azért kalandozó, mert mennek, és nem tudnak egy helyen megállapodni soha. Mindig valahogy az adott helyszínről át kerülnek máshová. Szerintem ez lenne a HM-ek dolga, hogy életben tartsák ezt az eszmét, és nem az hogy ZK-kat mesélgessenek. Bocsánatot kérek minden HM-től,( már említettem, hogy élvezemm az OM-et), de ez a rész kicsit gagyi. (ezt nem azért írtam hogy akárkit is megbántsak, csak valami ötletet akarok ezzel kapcsolatban adni) Tudom hogy nem könnyű dolog, de egy kicsit megerőltetjük magunkat, és már is lesz belőle valami.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2008.09.19. 18:07-kor.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 17:57

Quator!

Eddig is csak látszat-egységesség volt. Ennek egyik eklatáns példája amit mondtam:

-A HM bármit adhat a JK-inak a mese folyamán.
-Ha egy HM-nek nem tetszik valami úgyis meg fogja tagadni a mesélést -míg a sérelmezett momentumot nem orvosolják és ezzel nem tudtok mit csinálni. Max elveszitek a Hm rangot, tönkretéve azok szórakozását akik már játszanak a területen.

Az egységesség mindig is illúzió volt. A HM mivel KM is, BÁRMIT megtehet a maga terrületén ezt nem tudod uniformizálni; és igen akár pontifex kinevezést és ménest, toronyórát lánccal, Dorani magisztert citrommal a szájában, beleszólni nem igazán tudunk egymás meséjébe.

Az átjárásról meg annyit: HA vállalja a fogadó HM a játékost, hogy mesél neki, akkor ezzel megint nem tudtok mit kezdeni. Egyszerűen megírja a bemesélőjét a Hm és a Jk elekezdi a játékot. Ennyi. Mit csinálsz vele? (nekem számos ilyen volt.)

Ami a rendszert illeti arra én vagyok a legjobb példa: már most is úgy mesélek hogy azt mindennek lehet nevezni csak MAgus rendszernek vagy Om-UT-nak nem. Sose használtam. Alapdolgokat nyílván, (KÉ/TÉ/VÉ, támadódobás és próbák) de valóban minden azon múlik mit fogadnak el a játékosk. ha én lezsírozom velük, hogy kedves jk-k holnaptól feldobok egy érmét és teszem azt ebbe belemennek, nem tudsz vele mit csinálni. A mesémbe játékrendszerébe vittem már bele elemeket a Vampiréból, az Earthdawnból, sőt magam is kreálok és tesztelek dolgokat. Sose jöttél reklamálni, aminek egy oka van: nem tudsz róla, hogy használom őket. Nálam már most víg káoszkor van, csak nem tudsz róla. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.09.19. 18:04-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 18:03

Kék Herceg!

Már volt rá példa amit írtál a Kerinegyed-Örömnegyed vonatkozásában. Nem nagy durranás.
Gyakorlatilag egyszerű játékoslepasszolás, amit a fogadó ham csak akkor tud megtenni, ha nincs vagy kevés JK-ja van és akar még.
Ha nem akar vagy fullon van, süthetjük.
És általában az a helyzet hogy a helyszínek fullon vannak, a JM-ekn ke nincs már feles energiájuk és kapacitásuk. Akinek van, ez feltölti.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.19. 18:09

Castor

Akkor miért kellett majd két évet szívni az OM-UT-vel? :? 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 18:14

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Összességében

Ezek alapján, akkor tényleg eljön a víg káoszkor. Minden helyszínen az adott helyszínen épp HM-kedő mesél és ott játszanak a JK-k az ő szabályai alapján, átjárás nincs és innentől arra sem hivatkozhat senki, hogy "mert a másik HM engedte XY-nak". 8) Igaz így nincs nyílt részleg a fórumon, hanem ZK-nak lehet nyílvánítani minden helyszínt.

Ezzel együtt viszont, akkor meg lehetne csinálni a teljes rendszer-szétvételt is. Arra értem, hogy ha úgy sincs egységesség, akkor lehet helyszín ahol OM-UT a rendszer, lehet ahol ETK és lehet ahol ÚTK. Vagy d20. Minden HM eldönti miben mesél és a játékosok eldönthetik melyik rendszerben játszanak és hol.

Quator!

Tulajdonképpen most is ez van.
Ha valakinek -akármilyen okból- nem fogadom el a karakterét akkor úgyse mesélek neki míg nem változtat.
Átvándorlás? Küldjön PM-et, megbeszéljük mint és hogy. Ez kizárólag a Hm fogadókészségén, és a JK jönni akarásán múlik. Más tényező ebben nem játszik szerepet.
Szabályrendszer? Mint írtam nálam ordenárébb és nyíltabb módon senki sem szart még bele az ún. "egységes" rendszerbe, és folyamatosan fullon vagyok, mégis. Senki nem reklamált mit csinálok.

Egységes mindig is csak a karialkotás volt. Azon túl semmi.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 18 / 200 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok