Ezúton szeretnék neked minimum még kétszer ennyit kívánni!
Vivát Lorin O Krell!
Üdv: Erin
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”
Ez melyik könyvbe volt, van? Még csak a Halál Havában-t olvasom/ olvasgatom. A sok mellé beszélés, össze-vissza ugrálás miatt alig értem. Épp ott tartok, hogy a kígyó levágja régi ismerőseit. Tier meg valami durva sebet kap, és a nő... vagy valami ilyesmi.
Már rég olvastam, mert nagyon nehéz a szövege, és ezért számomra egy kicsit unalmassá válik. De ez nem azt jelenti, hogy nem tudok olvasni, vagy szöveget értelmezni... Az érettségim, majdnem hármas lett. A szóbelit nagyon elszúrtam, de ez egy másik téma.
WOLFTERN
Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben
Most úgy bevágtam volna egy "kit érdekel"-et mit a sicc Én még olyna messze állok az érretségitől hogy nem szeretem hallani ezt a borzalmas szót... Nos egyébiránt semmi baj a szövegértéseddel csak a forrásoddal. Az első könyv a Csepp és Tenger címmen futó 3 novellát tartalmaz könyv. Amiben még az is le van írva hogy hogyan szerzi meg...
Boldog születésnapot Anathor!
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott. - Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked? A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.
Akkor ha jól sejtem a Csepp és Tenger az első M.A.G.U.S könyv?
Igazából tényleg a forrásokkal van a gondom. Egy idő után unalmassá válik a hosszú oldalakat olvasni, főleg, hogy alig értek belőle valamit.
Például: a Halál havában c. regényben el kezd az író írni, az árnyékjárókról, és a Bestiáriumban egy csomó megeggyező dolog megtalálható, de ugyanakkor egy csomó más ami nem eggyezik. (tudom, hogy itt sem illik a könyvre hivatkozni, de más viszonyítási alap [forrás] igazából az árnyékjárókról sincs.)
Viszont konkrét példát nem tudok felhozni, mivel kb 2 hónapja olvastam, és azóta elő se vettem. PFF.
Azért Köszi! majd ha elolvastam ezt, elolvasom amit említettél.
WOLFTERN
Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben
Jutalomjáték a TNG ciklus első fejezete tudtommal. És ott TNG már a kahrei nyp-vel gyilkolássza a rablókat. Sajna a könyvtáram nem itt van, de vmi olyasmi volt a szöveg, h gondolják meg, mert a fegyver nagyon új és nagyon drága. Aztán a lövedék átvitt egy embert és mögötte állt meg a falban. 1k3 sebzés?? Nos, gyors számításom szerint min. 3 6-os dobás kell, hogy az íjász-szabály szerint ennyit sebezzen. És a nyílpuskája sosem döglött be - lásd a Csepp és Tenger-t, ahol 2! tárat lőtt ki és minden lövés talált. A puskája döglött be, miután a Halál Havában kinyírta a főboszit (végigrepedt a csöve).
Szóvel szerintem se hivatkozgassunk TNG-re, mert SZERINTEM nem a tipikus kahrei nyp-ja van. Olyan fegyverért a boszinak sztem magát a Főmérnököt kellett volna elcsábítania - na jó, érjük be a Tanács valamelyik tagjával.
A Kahrei nyp igen, tápos kategóriába tartozik. Tökéletes célpontot nyújt a tolvajoknak, ráadásul a 3/kör lövésen kívül elég gyengén sebez. És ha a KM-nek nem tetszik, az első éjszaka búcsút mondhat neki a kari - egyéb vagyontárgyaival együtt.
Ramiera: ha Slan-kard / elf íj / khossas stb. kerül idegen kezébe, a kaszthoz/fajhoz tartozók tuti, hogy min. megkérdik tőle, honnan szerezte. Tehát baromira jó válasszal kell készülnie, máskülönben könnyen rajtaveszít. Nem hiszem, hogy elfogadják azt a gyenge választ, h "a mesteremtől örököltem". A gorvikiak szerintem először ütnek, aztán a papjuk kikérdezi a hullát ,
mód: bocs, mellé, nem ide akartam. mindegy. Jutalomjáték - Toroni Vér - ez a kettő később jelent meg, mint a Halál Havában és az Észak Lángjai, de időben megelőzik azt
Nah, közben megnéztem: Jutalomjáték Toroni Vér Csepp és Tenger Halál Havában Észak Lángjai Karnevál Keleti Szél Holdfényember (TNG elveszett fejezete . kiadják ezt valaha???) A bárd és a démonok
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!
KARAKTER: Worag, a lelenc, Darton-pap Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad a regény megint más mint az asztali. Ne viszonyítsuk már a regénybe szereplő kahrei nyílpuskát, meg az asztaliban lévőt. Amugy elromlott egyszer a nyílpuskája. Aszem a Karnevál vége felé, mikor összecsaptak a gorviki fazonnal a hídon, lőtt volna rá de besz@rt a nyp.
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"