_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Külsőváros Napszak: reggel Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
- Még hogy én ijesztettelek meg! - mondja nevetve, kissé bosszúsan. - Nem én zavartalak meg téged az összpontosításban a Bot rituáléjának kellős közepén... Kis híján múlott, hogy nem veszett oda a lelkem másik fele!
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke
_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Külsőváros Napszak: reggel Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Meglepődik és nagyon örül az ajándéknak.
- Ezt nekem csináltad? Nagyon kedves tőled! Nem is használtál hozzá mágiát?
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke
- Megemlítettem a dolgot Arwell Irion főmagiszter úrnak, de ő nem tudott semmit a dologról Legalább is ezt mondta. Meg azt, hogy utána néz.
-Értem. Most elmegyek a postára, de sietek vissza.
Megvárom a válaszát, majd elindulok, és feladok egy levelt apámnak amiben le van írva, hogy befelyeződött tanulmányaim első szakasza, Maradok itt tanítani a gyerekeket. És megírom neki Syrát is, hogy együtt lakunk.
_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Külsőváros Napszak: délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
- Rendben, menj csak... Én otthon várok rád.
Elmész a postára, megírod a levelet, épp feladnád, mikor egy alkalmazott megszólít:
- Öhm... kívánok... nézze, én tényleg nem leskelődtem, csak... a maga neve Naim Akra?
_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Külsőváros Napszak: délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
- Öhm.. nem, nem ismer régebbről. Éppen csak... van itt egy levél, amit magának címeztek...
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: a Külsőváros Napszak: délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Felkeresed a házat, amit tegnap láttál. Kopogásodra egy félelfnek tűnő lány nyit ajtót. Kissé kimerültnek látszik. Kedvesen csengő hangja van:
- Szép jó napot! Segítségére lehetek valamiben?
Végigmér, most is veszed észre, hogy kissé zilált vagy sok különös rejtély miatt.
A levélben ez áll:
Fiamnak, Naim Akrának, az ő saját kezébe.
Az a szörnyű hír jutott a fülembe, hogy te szerelembe estél valami közönséges másfajú lánykával. Csak remélni tudom, hogy szemenszedett hazugság az egész. Ha mégsem... Tudod, te hogy a család becsületét kockáztatod? Te megrovást kaptál, te nem teljesítetted a rád mért kötelességet, csak mert egy kis másfajú cafka elcsavarta a fejed! De majd én beszélek vele! És te is megkapod a magadét! Képzelheted, szegény édeasanyád most mit érez! Hát nem szorult beléd semmi becsület vagy tisztesség, fiam?! Hét nap múlva odautazom, hogy pontot tegyek a dolog végére
Apád
- Szép jó napot Abdul vagyok és egy magamfajta kinézetű embert keresek. Tegnap az utcán találkoztunk futólag s felajánlt egy segítséget és nem köszöntem meg azt szeretném megköszönni....
<<... Hmm... Ki lehet ez a nő? Nem ember s nem dzsenn...... Minedegy nem az én dolgom...>>
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: a Külsőváros Napszak: délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
- Áh, maga bizonyára Naimot keresi! Akkor jó helyen jár. Ha gondolja, megvárhatja itt benn, amíg megjön. Elment a postára.