(Yvett de Crei)
*A hallgatás rámragad társaimról - bár lehet én sem vagyok beszédes.
Észreveszem, hogy valami piszkál - elmei szinten. Egyedüli "társam" "szól" hozzám - a botom. Vele elvagyok egy ideig - repülnek az órák és már csak arra leszek figyelmes, hogy megáll a batár. Kinézek. Egy pihenőhely.
Kicsit furcsa kiszállni a batárból és mozogni, de nem lehetetlen.
Nehezen oldódom a sok-sok évnyi épületben töltött idő után a szabadban. Mondhatni idegenkedem a helyzettől teljesen. Megszoktam már én a falak óvását, a kényelmes ágyat, a puha párnákat. A hosszú alvásokat háborítatlanul - erre mindez ami történik számomra hirtelen és idegen. Rég volt már, hogy hasonló helyzetben voltam. Kicsit furcsa, mert jól is esik a természet közelében lenni, de másrészt számomra kényelmetlen nagyon a helyzet.
Megvacsorázom, majd ahogy tudok aludni térek.
A reggeli ébresztés számomra korán van. És nem is tudok úgy készülődni ahogy szoktam. Hol marad a reggeli mosakodás, a többi apró női készülődés, a reggeli? Elcsigázott vagyok, főleg mert elgyötört a földön fekvés. Érzem is, hogy nem igazán pihentem, csak aludtam - és még csak nem is reggelizhettem nyugodt körülmények között.
Így kicsit morcban telnek a reggeli perceim.
Aztán bakra szállok - már ha a kocsisunk megengedi.*
- Még a nevét sem tudjuk. Hogyan szólíthatjuk Önt? Én Yvett vagyok, szólítson csak így nyugodtan.
Reggelizni megállunk még valahol, vagy erről lekéstem?
*Próbálok beszélgetni, de csak azért, hátha oldódom egy kicsit a számomra nyomasztó dolgok alól. Közben a bakról nézelődöm a tájat.*
//Érzékelés próba: 14
1k10 = 7 [7] //