• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 99 / 153 • 1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.10.15. 18:47

A dorani bottal nekem más bajom van

A bot gazdája minden képzettségével bír, tehát a botnak lehet pszi pontja -melynek mennyisége teljesen normálisan számolandó- és Mp-ja; Képes pszit alkalmazni illetve varázsolni ha bír a követelményekkel.
Azt hiszem pontosan írtam.
Milyen követelmény kell neki ahhoz, hogy használni is tudja?
Mert a képzettségei megvannak, más követelmény meg nincs, és fentebb lett írva képesség követelmény meg szintén nincs csak drágábban tanulod meg, ha nincs meg.
Segítsetek megfejtenem ezt a rejtélyt!

Sher
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.10.15. 19:49

Szia!

Mindent elmondtál ami ide vonatkozik, mintegy válaszolva magadnak.
A képzettségeket automatikusan megkapja a "mesterétől", ha van manája vagy pszi pontja így azt használni is tudja.

Kicsit hülyén van leírva, hogy "ha bír a követelményekkel", miközben le van írva, hogy bír velük.
Vlószínűleg arra gondoltak itt, hogy csak olyan mágiákat tud létrehozni, amit a "mestere" is létre tud hozni. Ue. a pszire is.

Üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.10.15. 19:54

azt nem írták meg egyértelműen, h KAP-ból kell vásárolni - bár szerintem is az lenne a célszerű
viszont benne van, hogy a gazdája minden képzettségével bír, tehát elméletileg nem venni kell neki a képzettségeket, hanem megkapja.

talán úgy lehetne elképzelni, mint a shadowrunban a szövetséges szellemet
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.10.15. 20:14

Egész pontosan úgy képzeld el, ahogy le van írva: a lelked egy darabja a bot.

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selina » 2008.10.21. 23:12

Üdvözlet mindenkinek :)

Lehet, hogy olyan témát fogok feszegetni, amit már előttem más is megtett, de (már bocsánat, mea culpa, de nem akarom mind a 99 oldalnyi topicszöveget végigbogarászni, hogy esetleg ráakadjak :D ) inkább kérdezek az a biztos, amit nekem mondtok 8) .

Úgy vettem észre a Tuan-UTK könyv tanulmányozása közben, hogy gyakorlatilag a kyr származékon és a félelfen kívül a többi faj szinte játszhatatlan. Mondom, szinte, mert vannak biztosan kivételek, DE...

Csak egy olyan egyszerű példával fogok élni, mint az elfek. Az elfek a táblázat szerint (UTK 26. o.) ugyebár lehetnek, harcosok, Papok, bárdok és varázslók.
Nézzük csak a harcosokat. Hát elf barbárt valahogy nem tudok elkézelni, ahogyan elf amazont se hacsak nem Warcraft 3-at játszunk. Erigowi számszeríjjásznak v. Predoci vértesnek szintén nem igazán tudom elkézelni, (Bár ez csak saját - gyöpösagyú - vélemény) De gorviki Siedonnak megintcsak nem igazán fér a fejembe a dolog.
Papok. Az elfeknek egyetlen istene van, Urria, meg annak a kalahorái. De a könyvben csak Domvik, Ranagol, Kiel, Arel, Sogron és Tharr papot lehet játszani. Noss énszerintem ez egyik sem Urria, és nem is valamely kalahorája, és egy elf a sajátjain kívül semmiylen más égi hatalmasságnak nem képes a lelkét ajánlani, még a legelfajzottabb kiszakadottjaik is a saját kalahoráikban hisznek, más vallásokat nem vesznek fel (de ez megintcsak magánvélemény)
Bárdok. (bár még ezt a részt nem olvastam el egyáltalán) De egy elf nem tudom miért menne abasziszba, hogy bárd legyen (Asszisz énekmondók) A Lombhullás árváinak nagyon hangzatos neve van, lehet hogy ez egy elf bárd testvériség, bár így olvasatlanul sem hiszem. Sötét bárd, dettó nem tudom hogy mi, de én vagy kráni, vagy Gorviki témát sejtek a dologban, és köztük elfet egyedül krániként tunék elképzelni. Vándolrló dalnok, Szintén nem tudom hogy mi, de ez remélem az a ami a neve és egyszerű bárd ami az elf is lehet.
Varázslói rendek: Nem kötöszködöm, kiszakadott elf miért ne tanulhatna akármelyikben? :D

Noss akkor ha valaki (Akár énis) Elf harcost szeretne indítani, annak végülis lehet de nem tud, csak kasztnélküliként (ezt a kifejezést is az egyik Hm, Ryen Quateron egyik karaktermoderálásából láttam, a könyvben seholsem)
és akkor minden képzettségét abból a kp mennyiségből kéne összesezdnie amit elsőszinten kipicikéz magának (ez elég nagy lemaradás akármelyik kaszthoz képest. :? )

Segítsetek nekem ebben a "faji" :) kérdésben. Még nem játszottam UTK-val és nem tudok ezekre a problémákra semmilyen alkalmazható szabályt :shock: ... Bár ötletem volna már, hogy ha valaki kitalál egy az UTK-ban nem szereplő, de a világba beleillő kasztot (teszemazt Rackla lovas, vagy Deinn, vagy Kránielf lovag) az dolgozza ki és tegyük játszahtóvá, vagy a Hm-el közösen dolgozzák ki, hogy milyen alapképzettségekkel induljon. Csak egy ötlet volt, lehet hogy már alkalmazzátok is, mindenestre énnekem ez a problémám eddig a könyvvel kapcsolatban.

Előre is köszönök minden segítséget :) , üdvözöl mindenkit

Selina :)
Selina

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.10.21. 23:42

Elméletileg a kidolgozom az iskolát módszer nem igazán műxik.
Ugyanis szépen eltápolódnánk az alap lehetőségektől apránként.

Ha kiválasztasz egy kasztot (pl harcos) akkor az alap harcos képzettségeket megkapja a kari (elf), és a szabadon költhető kp-kból van lehetőséged megfelelő irányba színesíteni.

Ugyanez igaz a papra is, alap papi képziket kap és csók. Majd ha lesz ÚTK megtartós kiegészítő akkor lehet majd kicsit jobban fazonra igazított megtartót alakítani.

Varázsló dettó, alap képzik, azt lehet elf iskola/mester is ami úgyis csak előtörténet kérdése.
Esetleg a boton lehet egy sort agyalni hogy mi illene egy elfhez (szerintem no bot, inkább egy familiáris, de ez biztos ynev idegen gondolat :))

Elf egyenlőre nincs kényeztetve kidolgozott iskolákkal és azoknak extra tápjaival. Egyébként játszható így is.

Lehet gyártok is egyet hogy nehogy bemérgeződjenek a HM-ek a sok gonosz karitól :)
:lol: :lol: kis csöpögős aikido-s elf varázsló aki két eldobott ellenfél között kesereg az elmúlt idők emlékein, s a melankólia közben elszívja (ahelyett hogy rágná) a napi fűadagját... :lol: :lol:

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.10.22. 0:13

egyébként meg lehet alkudozni az illetékes Km-mel - pl azon istenségek papjai, akik nem szerepelnek az alapkönyvben.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.10.22. 0:35

Selina!

Nem rakok mosolygós smilit, mert nem kinevetni akarlak, de óhatatlanul mosolyra húzódott a szám, a hsz-edet olvasva.

Az ÚTK-ban minden kasztnak van egy alapleírása, ahol megtalálod az adott kaszthoz általában társított (tanított) képzettségeket. HA felveszed az adott iskolát, akkor azokat kapod meg. pl: harcos iskola felvételekor megkapod az általános harcos iskolák által oktatott képziket.

A könyv készítői viszont (színesítésként) kidolgoztak egy-két konkrét iskolát is, amelyek tagjaként különböző bónuszokat kaphat a JK karaktere. Más kérdés, hogy mindez milyen hátránnyal jár.

PL: egy átlagos harcos iskola felvételekor a kutya nem fogja a Jk-t zargatni, hogy miért és hogyan kalandozik. Egy amazonnál viszont már az előtörténetben komolyabban ki kell fejteni az okokat, ráadaásul a család/ nemzettség bármikor feltétlen engedelmességet követel tőle. Mert ha nem, akkor...

Szóval nyugodtan csinálhatsz az elfedből pl: harcost. Felveszed neki a Harcos iskolát 5 KAP-ért, megkapja az általános harcos képziket, és a faji bónuszokat. Aztán hogy te az előtörténetben elfendeli vagy erioni elf harcosnak kiáltod e ki, az már rád van bízva.

Remélem segítettem.

"Kasztnélküli": nem a legjobb szó rá, egyszerűen azt jelöli, hogy a JK nem vesz egy iskolát sem a karakterének, hanem mindent Kp-ból vesz meg neki. A legnehezebben játszható karakter jön így ki, hiszen rengeteg KAP-ot kell majd Kp-ra váltania, hogy legyen képzije, ráadásul az oktatás bónuszt sem használhatja, hacsak nem fizet egy tanárnak a tanításért.

Üdv:
S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selina » 2008.10.22. 7:31

Üdvözlet mindenkinek ismét :)

Sess, köszönöm a felvilágosítást, igazából csak azon aggódtam, (egy kicsit) hogy pl a harcosnál az alap harcos alap képzettségei kevesebb mint bármelyik alkaszt képzettségei, és hogy így a Jk nem kerül e hátrányba emiatt, mert neki jóval több képzettséget kell fölvenni siman harcosként, mint bármelyik alkaszttal játszó karakter(lévén azok több képzettséget kapnak első szinten) Aztán vgülis kis számolással rájöttem hogy ezeket előnyökből azért lehet korrigálni, és pont a fajoknál az adott faji előnyök miatt (pl a kyr származék ebben szerintem elég tápos :P ) elég olcsón tud bizonyos képziket fejleszteni ami miatt fór előnyt szerez, de ha valaki mondjuk csak embert akar játszani de nem alkasztot?

Teszem azt Nasti könnyűlovast, vagy Orwellánus Kard Testvériségi lovagot, esetleg paplovagot (Orwella papnő) Vagy pl az illúzionistákkal mi van? Használható az Újtekercses illúzionista mágia a Tuan-UTK - belül?

Más kérdés, a Hm adhat a többi Hm-beleegyezésével az alap kaszt képzettségeivel játszó karakternek +képziket? (tehát indít valaki egy ember harcost, mondjuk egy bajvívót... az előtörténet megírása után én - vagy akárki más - mint Hm adhatok neki mondjuk olyan plussz képzettségeket, amik "némiképp" ellensúlyozzák az alapkaszt alkaszt képzettségeihez képesti hátránytát? Mondjuk kap Etikettet meg Párbajt 2. fokon ingyen mert jószívű vagyok :lol: .) Ilyesmi érdekelne még mert pl mi itthony így játszottunk Újtekercsek meg ETK szerint is nagyon gyakran, jó előtöriért járt egy kis jutalom :)

Ha Már pont bajvívónál jártam akkor volna olyan kérdésem hogy ugyebár ha Elf lehet harcos főkasztú, és Nincs bajvívó alkaszt, akkor elf fajú karakterből az alap képzettségeket felhasználva csinálhatok akár bajvívót is? Ez már csak a határok feszegetése persze :P de azért érdekel az objektív vélemény Hm-ek részéről.
Más továbbra is az elfnél maradva, ugyebár az elf nem lehet lovag, de ha ismét megnyílik krán és teszemazt kránielf lovagot akarnék játszani (én vagy bárki más) akkor Lovag alapképzettségekkel azt az elfet játszó játékos megteheti?

Ennyi lett volna mára a kérdésözönöm, remélem a példákkal elég sok témát sikerült átölelnem :)
Akárki is veszi a fáradságot hogy válaszoljon rá, szólok, hogy csak nagyáltalánosságban beszéltem, így nem várom el senkitől hogy az ETK és kiegészítői összes kis alkasztjára és kasztocskárjára írjon nekem példát, inkább csak szintén nagyáltalánosságban beszéljen a kérdéseim által fölvetett témákról :)

Előre is köszönöm mindenkitől, aki segít. Mindenkinek további kellemes időtöltést a fórumon :wink:

- Selina -
Selina

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.10.22. 12:55

Szia!

Az illuzionista felejtős - legalábbis egyenlőre - az ÚTK-ban.
Mondjuk szerintem arra ott a bárd, de ez a magánvéleményem...

Igen, nyugodtan csinálhatsz elf bajvívót: megveszed a szerinted ehhez szükséges képziket.

Az, hogy a HM milyen bónusz képzikkel "jutalmazza" a jó előtörténetet, az csak a HM-től függ. Amíg nem szalad el vele a ló, addig szerintem senki nem fog beleszólni...

üdv: S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.10.22. 14:05

Én egyetlen dolgot látok itt problémának, adva van egy könyv amiben benne vannak az alapkasztok és elméletileg lesznek hozzá a kiegek. A régi időkben is a nagy ződ korszakában nem voltak elf papok, bajvívók és semmi különféle kaszt mindenki kpból csinált azt amit akart. Nem értem miért nem elég az ami van miért kell minden rendszert vegyíteni. Ha valaki másik iskolát szeretne csinálja meg kpból és kész a nem kidolgozott iskolának meg van az az előnye hogy nincs kötöttség, de ha valaki kidolgozott iskolát használ akkor használja a kötöttségeket mert igaz kapsz vele egy rakás képzit de ugyanakkor egy csomó kötöttséget is.Bár ha valaki a tápolásra megy rá akkor ebből a szempontból érthető a hm-i plusz dolog, mert aki játszani szeretne annak elég a könyv az alapkasztok és némi fantázia.

És ebből simán vita lesz mert megint hm/km függő ki mit enged meg pont ezek miatt álltunk át az útkra hogy csak egy könyv legyen és aki ebből nem tud magának karit gyártani az meglehetősen érdekes.Pl most csináltam egy Tooma papot semmi plusz képzi semmi extrát nem tud képzettségeket terén még sem gyengébb mint a többi pap ugyanígy meg lehet csinálni akár az orwella akár az összes hiányzó papot.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2008.11.02. 20:23

Addig oké, hogy szépen meg lehet csinálni az alkasztokból a többi hagyományú iskola karaktereit is, de a papoknál én vitatkoznék egy kicsit. Ez pedig az egyedi varázslatok problémája, ami még az ETK-ban is probléma volt. Mert ha valaki akar csinálni egy tooma, vagy morgena papot, akkor vagy tényleg nem lesz annyira autentikus mint az alapkönyvben leírtak, vagy vár a kiegre, ami kérdéses, hogy kijön, és ha ki is jön, az mikor lesz? Szóval mindkét félnek igaza van. Mert most van alapkönyv és elégedjünk meg ezzel, de sokan ennél többre vágynak. És ezek közül nem mindenkinek a tápolás a célja. Érdekes kérdés.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.11.03. 8:57

Üdvözletem!

Kicsit bele olvastam az utolsó HSz-ekbe...

Fevetödött bennem a gondolat, miért nem csinálnak az emberek az UTK-huz házi varázslat kiegészítést?

Ha pedug OM en midnenki számára elérhető kéne leygen szerintem a leg jobb lenne egy lezárt topickba kirakni közszemlére minden alkalmazott kasztnak 3-4 egyedi varázslatot. Amit valami fejlesztő csapat hagyott jóvá.

Az ötleteket és varázslat kidolgozást meg csinálja meg az a JK aki az adot karakterel játszani akar, valószínűleg ö lesz az aki elégé alaposan utána jár a dolgonak.

Másik gdlog, én eddig scak egyszer meséltem UTK-ból de már most írom a kiegészítéseket, mert ahogy van nem elég szerte ágazó...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.11.03. 9:44

Dreemer írta:Üdvözletem!

...Másik gdlog, én eddig scak egyszer meséltem UTK-ból de már most írom a kiegészítéseket, mert ahogy van nem elég szerte ágazó...

Dreemer

Szerintem meg pont az a jó benne. Ha szerteágazást szeretnél, hamarosan ott fog tartani az egész, mint az ETK-ÚT vonulat...

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.11.03. 10:44

Sziasztok!

Elvileg a hónap közepe táján fog kijönni az első kiegészítő az ÚTK-hoz ez várhatóan teljesülni is fog.
A tuan már ugyan jó régen, de ígéretett tett, hogy közzétesz hivatalos iskolaalkotó módszert. Ezzel majd lehet normális iskolákat kidogozni.
A varázslatok már egy zűrösebb ügy. A mágiarendszert annyira nagyon még nem ismerem kevés a tapasztalatom.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 99 / 153 • 1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 153

Vissza: Csevegõ