• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 44 / 200 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.10.26. 15:42

Togar

Igazából nem rád értettem és nem is arra, hogy egy teljesen más csapatban ki játszik majd, de te tudod.

Egyébként a mostani modult eddig 3-an mondták hogy írják és Castor valamint Dreemer eddig is húzóembere volt a modulírásnak.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.26. 15:48

Jaj, könyörgöm Togar ne csináljátok már ezt a "ha ő jön én nem"-típusú durrogást. Mindenre van ellenszer: aki nem szimpatikus nem kötelező hozzászólni, akkor játszol azokkal és beszélgetsz azokkal akiket kedvelsz, akiket szeretsz. Egyébként én sem értem miért vetted magadra Quator beírását tudtommal nektek kettőtöknek nem volt konfliktusotok, legalábbis nyíltan.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.10.26. 15:51

Nyugalom nekem nem személyekkel van a bajom, hanem más dologgal.Mivel messze van a tali talán elmúlik.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.26. 15:52

Más.

Thor te nem akarsz jönni 4. embernek modult írni? :roll:
A mostani tali modulja is főleg a te és Dreemar munkája volt -engem legalábbis így tájékoztattak meg ne sértődjön senki könyörgöm!- és nem utolsós sorban jó térképeket csinálsz, jó lenne ha lenne hozzá kedved...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.26. 16:15

Tényleg...Thor: Te milyen progikkal csináltad a térképet? :) Ha szabad tudni.
Én is gondolkodom, h KM-nek beálljak-e, de ez még csak gondolati szinten fogalmazódott meg bennem, a héten még eldöntöm. Ha megyek KM-nek, akkor az írásba is belesegítek szívesen. Ha más nem a kaland színesítésébe. 8)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.26. 20:54

Con!

Eszem az életed, lécci, nyisd már meg nekünk kérlek azt a jelszavas topicot, mert óránként jövök fel megnézni, hogy megvan-e már. Mert időközben tovább pörögtünk MSN-en és attól félek elfelejtem azokat a dolgokat amiket kitaláltunk.
Tudom, tudom messze van még március, de tényleg csinálnánk az új modult. :roll:

Kösz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.10.26. 21:29

Castor!

Emlékszem arra, hogy egy bezsongott állapotú ember mennyire tűkön ül, de könyörgöm, nem lóverseny ez. :)
Írd meg pm piszkozatként, vagy a csevegőn belüli piszkozatként és majd ha meglesz bemásolod.
Con meg majd megcsinálja a topikot, ha ráér és tud ezzel foglalkozni.
1-2 napos topik"hiánytól" nem fog semmi sem elszaladni. :wink:

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.10.26. 22:00

Üdvözletem!

Ritkán fordulok meg errefelé... De az msn beszélgetés után ahol megtárgyaltuk alaposan mi hogy mennyi,ki-mitkit-hányszór-hogyan... stb. már csak a kíváncsiság is ide vetett...

//Nem nem nem a sörrel semmi bajom nincs amit itt adnak :) //

Hatalmas harci kedvel vetném magamat az alkotásba... :)
Sajna Msn-en könnyen elvész a lényeg... :(
*Démoni karmait íróasztalába mélyeszti és kaparja azt tiszta erőből... hiába a fellelkesült alkotónak valamivel le kell vezetni a feszültséget... :pogo: :razos: *

Dreemer
U.i.:Utoljára a találkozó előtti este voltam ilyen lelkes mikor kinyomtattam a lapokat sorra és pont az utolsónál fogyott ki a tinta...
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.10.27. 6:17

Üdv!

Castor, Dreemer

Nyugi van srácok, semmi sem vész el csak átalakul! Nem tudom mit beszéltetek még, aminél nem voltam jelen, de ami a közös ablakokban íródott az megvan. :wink:
Hála az msn-naplózásának, ami nálam be van állítva pont azért, hogy fontos információk ne vesszenek el a beszélgetés hevében. 8) :)

Tehát, ha gondoljátok majd a topicnyitás után felrakom az előzetes beszélgetéseinket.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.27. 6:23

Kösz Quator, az jó lenne, már csak az új belépők kedvéért is, nyitni nekik egy altopicot ahol elolvashatják és lássák mi felé tendáljanak, mit agyaltunk ki eddig stílust, és hangulatot illetően.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.10.27. 9:34

Üdv mindenkinek!

Nibur

Köszi a dicséretet a térképekkel kapcsolatban. :D Valószínű nem fogod elhinni, mert Castor is nehezen hitte el, de a Windows egyszerű paint programjával csináltam. :) Kerestem én értelmes térképrajzoló progit, de sajnos amit találtam, hírtelen túl bonyolultnak tűnt.

Quator

Dreemer közzé adta a KM-ek közt a kritikádat, és erre szeretnék reagálni. Rézben egyetértek veled, mert nem voltak benne nagy hősi csaták, esetleg szörnyek, vagy nagy csapatok ellen. Nem voltak mágikus fejtörők, misztika, stb. :( Ezt nálam jelezte is Castor, félt attól, hogy az ork harcosának nem jut szerep. Igaza is volt, mivel neki az én mesélésemben főleg az elején, és a végén jutott szerep, a harc. De ha bele gondolunk, szinte lehetetlen olyan modult csinálni, ami minden féle csapat kiosztásnak megfeleljen, vagy, hogy minden pillanatban, mindegyik csapattag aktívan részt tudjon venni. Hiszen a harc a tolvajoknak nem kedvez annyira, a vaskos zárak, és ajtók pedig a harcosoknak. És a világ sem csak harcból, és mágikus fejtörőkből áll. Én ha mesélek akkor a modul írása előtt ezért szeretem, ha tudom a csapaton belül ki mivel lesz, mert rájuk tudom írni a történetet, és mindig lesz egy olyan pont, ahol valamelyik brillírozhat.
Sajnos a KM-ek sem tudták rendesen értelmezni a kalandot, vagy átnézni, ezért ezen a problémán is megbukhatott a kaland. Viszont egy dolgot ne felejtsünk el. Az, hogy a JK-k minden áron rombolással akarták a kalandot végig vinni (kivéve az V-ös csapat, meg aki nem, csak ő nekik meséltem, és tudom ők nem öldököltek összevissza.) az nem biztos, hogy a modul szegénysége. :? Hiszen ha arra van igény, hogy öldököljünk, akkor tessék szólni, és egy olyan kaland lesz írva. Tehát mivel ez összetett dolog, ezért én nem csak a modult hibáztatnám.

Ennyit szerettem volna hozzá fűzni. Ha valakit nagyon megsértettem volna, akkor attól elnézést kérek, mert nem az volt a szándékom.

Castor

Köszönöm az invitálást a modulírásra. Igazából még gondolkodok rajta, és megvárom, hogy akar e valaki még modulíró lenni, mert bár szívesen részt vennék, de Quator negatív írása, miszerint csak te, és ő képes bástyaként állni, és a többiek csak belétek kapaszkodhatnak, kissé elvette a kedvemet, még ha nem is ez lett volna a célja. Ezt csak azért mondom, mert a mostani talira is, Dreemer, és én napi szinten kivettük a részünket, és mivel tudja jól Quator, hogy ez így van, legalább ne jött volna az én vagyok a minden dumával.

Ezért is még egy kicsit várok, és majd meglátom. Bocsánat mindenkitől, akinek egy kicsit is elvettem a kedvét az egésztől. Nem ez volt a célom, csak amit gondolok, azt írtam le.

Thor

Ui: Nekem nagyon bejött a találkozó, jól éreztem magam, ezért mindenképpen részt szeretnék venni a következőn is, ha lesz, csak még nem tudom milyen módon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2008.10.27. 9:57-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.10.27. 9:35

Quator ar Zaraquer:
Ez nagyszerű.. bár lehet nálam is aktiv csak fél évszázad míg meglelem...

Egyéb:
Felmerült bennem egy gondolat és kíváncsi lennék az illetékesek véleményére. Jobb topickot nem leltem neki...

Modul szerkezeti kiralitására (értsd: logikailag hogyan vannak az esemény sorok egymáshoz csatolva, a történettől függetlenül hogyan érdemes
ezeket a részeket kidolgozni) szeretnék egy próba modult csinálni/tesztelni.Csakhogy egyedül nem vagyok képes kellően alaposan le ellenőrizni a szerkezeti megoldások működő képességét.
Amennyiben csinálnék egy nagyon rövid de újszerű szerkezeti megoldásokat tartalmazó modult, lenne aki lemesélni asztal mellet és utána véleményezné a megoldások működő képességét? Továbbá a tapasztalatait?
Első sorban rendkívül rugalmas modul szerkezet ki alakítása a cél. Modul reményeim szerint a lehető legtöbb féle csapathoz tud igazodni, úgy hogy nem lesznek problémák a modul nehézsége, vagy könnyű mivolta miatt. Megkockáztatom akár a típusa is formálódhat. Mindezek mellet nagy általánosságokban az induló csapatok egységes értékelhetősége megmarad.

Véleményetek :?:

Köszönöm a figyelmet:
Dreemer
U.i.: UTK szerint lenne megalkotva a történet TSZ 1-re. Alacsony szintű karaktereknek, szigorúan nem nyomozós történet :) .
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.10.27. 9:44

Thor

Nem tudom miért vetted magadra az írásomat. Ezt csak te tudod. Személy szerint örülnék, ha te is jönnél modult írni, mrrt akkor kivételesen mindenki írná és nem csak 2 ember, mint most ti Dreemerrel.

EDIT: Ha gondolod szívesen név szerint is megírom kik azok, akik eddigiek alapján úgyse írnának semmit érdemben. Bár ekkor megint a negatívkodás miatt én leszek leszólva, mert miért írok neveket.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.10.27. 10:20

Quator

Nem köszönöm, nem kell név szerint leírnod. És én meg amint látod ilyen típusú vagyok, könnyen magamra értek mindent. De akkor ez tisztázva.
Okés, akkor szívesen részt vennék én is, mint modulíró és KM.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.10.27. 10:29

Szerettem volna ha nem lesz ez a vita, ezért is kértem meg a PM közzététele előtt Quator ar Zaraquer véleményét a KM topickban való kőzetételéről.

Elszeretném kerülni a további meddő vitákat, de leginkább azt hogy a szivek mélyén izzon a a parázs amiatt mert valami nem úgy ment ahogy, és azért nem mondom meg mert sértődés lesz. Ezeket a dolgokat a modullal kapcsolatban szeretném elkerülni, ennek okára már utaltam és Yvettel meg is beszéltem. Most több helyről fogok idézgetni részleteket.

Yvett HSZ ének részelte a megbeszélő topickbol:
Az esetleges negatív élményeket - ha nem személyekhez kapcsolódik, hanem a szervezéshez, lebonyolításhoz - én szívesen meghallgatnám, ugyanis a hibákból lehet a legjobban tanulni; így a következő találkozót már úgy szervezni, hogy ezeket a hibákat előre kiküszöböljük.

Idézet tőlem ami erre is vonatkozott:
U.i.: Yvett de Crei-vel mélységesen egyet értek sok mindenben amit itt nem rég leírt...

Yvett válasza sajna nincs meg... törölni kelet mert kevés a hely a sok PM-nek.

Utána pedig a rá adott válaszomból egy részlet.
Quator PM je nem bántott meg csak gyűlölöm ha JK-közül bárkinek nem jó az amit csinálok/alkotok szerepjátékban mert ez az amit el kell kerülni! ellent mond az elsődleges célnak!

Kicsit megrendített ugyan az üzenete, de kritikákra szükség van, különben nem tudom hol a hiba. Csak nem könnyű sokszor elviselni azt.

Ezeket azért idéztem mert nem szeretem magamat ismételni.
Továbbá saját bőrömön tanultam meg még valami fontosat, nem tudok rendes idézetet hozzá. Ezért össze foglalólag leírom:

Könnyű félre érteni/ismerni írások alapján az embert és a szándékokat. Mert a leírt szavakat nem kisérérik emberi gesztusok. Egy példát írnék, előre szólok senkit NEM AKAROK MEGSÉRTENI és senkivel semmi bajom e miatt:
Most le írnám szó szerint egy asztali játékom elötti hangulat keltő beszédemet amit elp szoktam adni, vissza rettennének tőlem sokan valami hasonlót mondván szerintem:
-Véres kezű ez a KM akinél semmi jóra nem lehet számítani.

Viszont ha ugyan ez az ember az asztal mellet élné át ezt jó eséllyel dörzsölné a kezét és hasonló hangnemben vissza szólna ahogy én szóltam hozzá:
-Szeretnéd pici KM, megeszünk, a démonaiddal együtt :)

Szerintem elég érzékletes a példa.
Thor, személy szerint úgy gondolom Quator nem szeretne senkit bántani, pontosan azért fogalmazott úgy ahogy. //ha mégsem így lenne javítsál ki pls//

Másrészt, gondolkodtam rajta körbe kérdezem a JK-kat kinek mi a véleménye. mik voltak a hibák amiket észre vett szóljon hogy legközelebb ne kövesük el azokat.
Több okból nem kezdtem körbe kérdezni, egyik volt hogy Quator PM-jében véleményem szerint a hibák legnagyobb részét össze tudta foglalni. A többi JK-tól aki nem élvezte valószínű hasonló kritikát kaptunk volna.
Pontosan ezek miatt az okok miatt kezdtem el kísérletezni az új modul szerkezeti felépítési módszerrel. Talán mérsékelni tudom ezeket a problémákat[modul tipus és történeti felépítés nem jó az adott csapatnak/JK-nak], mert megoldásukra sok reményt nem látók.

Thor: úgy láttam örömmel várna Quator és Castor is. Véleményemet pedig ismered.

Quator:Talán Castor vagy te irtad msn en nagyon helyesen az új törekvést a modul írók gárdájának össze állítására vonatkozóan egy nagyon jó irányelvet:
-Azokat kell össze válogatni akik keményen dolgoztak azon hogy meglegyen a modul. Mert akkor lesz időben kész, és a lehető leg jobb.

Ha megtalálod a naplózót beszélgetésekben szerintem nyugodtan idézed.

Ezzel egyáltalán nem akarok megsérteni senkit! A 2. Tali minden írója hozzá tett valamit a modul egészéhez. Nélkülük nem lehetett volna olyan jó. Rengeteg ötlet származott a minden írótól.

Dreemer
U.i.: Lassú csiga vagyok :) Mire befejeztem Thor már reagált... :)
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 44 / 200 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok