KM: [Dreemer],Szobát! Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-vásár tér Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: város népe, katonák
*Hosszú utat tudhatsz magad mögött, a karaván amivel érkeztél ugyan tegnap este érkezett meg veled együtt és még jó 100 katonával kísérővel... egyszóval rengetegen voltatok... Elözö este ugyan kaptál szálást valami ogadóban, egy elöre látó harcias nővel voltál elszállásolva. A hölgy igen csinos volt, ennek tudható be hogy már most van egy új szobatársa... aki nem éppen nő... igen Elena kivételesen nem neked kedvezett, sőt hajléktalanná tett... Jelen idő szerint az utazó negyed közepén állsz, batyud hátadat nyomja. A tér szélein árusok kínálják méreg drágán áruikat. Egy jobb ruha ami máshol pár rézből megvehető itt ezüstökért vehető meg... Körbe kérdezted a fogadóst és a karaván tagjait bizony minden fogadó tele van a városban, legalábbis amit javasolnak. Egyet kivéve... A Nagy Kaszás fogadó állítólag mindig üres, ennek oka egyszerű egy Darton papnő vezeti. Aki egyben templomnak, temetőnek, és ki tudja minek használja... viszont neked valahol aludnod kell, itt pedig nem sok remény van más szállásra, még házakat sem adnak bérbe...*
KM: [Dreemer],Folyosó a fal... Helyszín:Nirmaje-Palota negyed-Gyémánt palota Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők: Malor Dein(Sher Dolan) NJK:Reyna, az örök
*Rövid várakozás után... Reyna előkerül...*
(Reyna,Erv) -Galalin nagyúr és jómagam beszélni szeretnénk veled. De mielőtt velem jössz tudnod kell, a beszélgetés részleteiről nem akarjuk hogy bárki tudomást szerezzen! Titkokról van szó... és Darton áldását fogom hallgatásodra kérni...
*Kérdőn néz rád, várva mit felelsz...*
//egy technikai kiegészítést írtam, PM-ben nézd meg mielőtt válaszolsz...//
Tanácstalanul állok a város közepén és átkozom magamban a nőt ki inkább egy férfi társaságára vágyott, zsörtölődök magamban az istenadta idomai miatt, miért nem áldott meg engem is Ville ilyen testtel...bár nekem sem lenne ellenemre egy férfi társasága Egyetlen lehetőségem maradt a mindig üresen álló Nagy Kaszás minek már a neve sem bizalom gerjesztő, de az utcán mégsem szándékozom aludni így hát, ha még nem igazítottak volna útba megkérdem merre találom ezt a fogadót és célirányosan elindulok felé.Majd meglátjuk mit hoz a sors...bár a hallottakból nem sok jóval kecsegtet..Kantárán fogom lovamat és elindulok..
"A Sors súlyos léptei kövezik ki utam, s majdan ő mutatja végét is"
KM: [Dreemer],Egy kis ( ) fennakadás... Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-vásár tér Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: város népe, katonák
*Hamar útba igazítanak a Nagy Kaszáshoz... Egy hosszú várfal mellet végződő sikátorokkal szabdalt házsor végén találod meg. Hát nem egy műalkotás... Fekete 2 emeletes fogadó, valamiért fehér vászonnal le van takarva a cégér. Kívülről nézve mindene fekete, az ajtaja csukva. Egyetlen apróság ami némi fejtörésre ad okot az a hatalmas talán emberi koponya amit a kilincsre akasztottak fel. A koponya tarkó részén fekete zsinór van átfűzve, szemüregei feléd vannak fordítva. Ami azt illeti efféle kilincsre akasztott dolgokkal nem volt még dolgod. Lovad nyugtalanságának ad hangot pár horkantás képében... a ház gerincén egy varjú ül meg és károg azon a rettenetes hangján...*
Ahogy odaérek a fogadóhoz, megrökönyödve veszem észre a kilincsről rám meredő koponyát, és elgondolkozom nem e lenne jobb az utcán...ez rosszabb mint amire számítottam..remélem belül kicsit barátságosabb lesz...valamiért nem akarom tudni miért van letakarva a cégér, de az a varjú még jobban nyugtalanít, kikötöm a lovam ha tudom megpaskolom s megnyugtatom, hogy semmi baj nem lesz...persze ebben még én sem vagyok biztos..majd kissé megborzongva de megfogom a koponyát és kinyitom az ajtót..
KM: [Dreemer],Újabb fennakadás... Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-vásár tér Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: város népe, katonák
*Lovadat éppenséggel van hova kikötnöd erős fa kerethez.*
*Félre rakod a koponyát. Elfordítod a kilincset, és a zár kattan... Bizony ez be van zárva... Most hogy ott állsz lépteket hallasz a z utca távoli részén...*
//Jelenleg Darton nem fogad látogatókat //
*Ahogy oda fordulsz látód egy utca fiú sétál végig az úton, jó 14 éves lehet, kíváncsian meresztgeti a szemeit feléd.*
Szomorúan veszem tudomásul, hogy ez a próbálkozás is kudarcba fulladt.Idegesen kötöm el lovamat és mérgelődök azon hol is fogok aludni ma éjszaka..a természettel nincs gondom, talán még parkot is találok, de ki tudja milyen emberkék járnak éjszaka az utcákon, nincs kedvem egész éjszaka az erszényem őrizni...Egy fiú sétál velem szemben az úton és szemeit meresztgeti ami mostani idegállapotomban nem igazán kedvez neki...Rámordulok
-Mit nézel fiú?..majd nagyot sóhajtok....ne haragudj nem akartam ráförmedni csak ezek az istenadta fogadók teli vannak és akadt némi gondom az éjszakai szállással ....
KM: [Dreemer],Másik út.... Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-vásár tér Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: utca fiú
*Mikor ráförmedsz kissé megrémül... Aztán kérdésed halva elgondolkodik...*
(Fiúcska,Erv) -Asszonyság, látom nem ide valósí! Emmit sosem szálnak meg épelméjűek. Bár ami azt illeti most sok nagy vendég van benn Valami követek Valami iszonyat messzi vidékről, bele gondolok és bele szédülök! -Menjék a hátsó bejárathoz, a Dartoniták mindig ott mászkálnak... Emitt -mutat a sikátorok egyikére ami a fogadó mellet fut végig- Kell menni csak kövesse a fogadó falát majd lássa az asszonyság a bejáratot csak tessék zörgetni.
-Amúgy meg mi dolga van itt nálunk? Mé hagyta oda kis Szirenárt? Hát magúcskák mindig ott vannak.. meg az elf követségen!
Felcsillan a szemem a megoldás hallatán./Még jó hogy nem estem neki a fiúnak/Megköszönöm neki a segítséget, s kérdésére felelek: (Yasha,Erv) -Mondjuk úgy akadt errefelé egy kis dolgom legyen ennyi elég..köszönöm a segítséged Majd elindulok a fal mentén s mikor megtalálom az ajtót kopogtatok rajta
KM: [Dreemer],Fogadtatás Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-Nagy Kaszás fogadó Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: Különös Dartonita
*Elbaktatsz a hátsó bejárathoz, szűk falak és sikátorok közt. Baljós egy hely ez, ojan mintha a falak rád akarnának dőlni. A sikátor telis-tele van szeméttel.*
*Hátsó bejáratot egy vas ajtó jelenti. Ökölbe szorított kezeddel megdöngeted, baljósan felkong. Az ajtó mellet ekkor pillantód meg a csengetőt... pontosabban mostanra érted meg a szerepét... Egy falból kilogó kis állat koponyájáról van szó, ami zsinóron függ, az ajtó jobb felén lóg le, kb 20 centi láncon. Lehet ezt kellet volna meghúzni?*
*Az ajtó kisvártatva kitárul, egy konyha kötényes, fekete csuklyás, Darton szimbólumot viselő lehajtott fejű Darton pap nyit ajtót. Kötényén vérfoltok, és némi azonosíthatatlan belsőség maradványa. Köpenyege elülső zsebében egy méretes hentes bárd nyele kandikál ki. Finom orrodat megcsapja valami rohad a közelben... és rettenetesen büdös.*
*Kezével a folyosó mélye felé mutat, mintegy jelezve fáradj be...* *Az ajtó mögött egy folyosó tűnik fel, hangok alapján valaki valami nagyon nehéz dolgot ráncigál a földön a közelben.*
Kopogás után meglátva a csengőként szolgáló kis koponyát ráébredek, hogy lehet jobb ötlet lett volna csengetni, ez már egy rossz pont...Ahogy ajtót nyitnak belém fagy a szó.. a vér, a bárd és a szag egyvelege erősen megdobogtatja a szívem, majdnem hogy a torkomon készül kiugrani..mi a jó isten folyik itt bent...ahogy utat mutat az ajtót nyitó ember, elindulok befelé és abban reménykedem, hogy csak egy állatot küldött át a másvilágra....szívem egyre hevesebben ver...csak ezt az éjszakát éljem túl....Megvárom míg bezárja az ajtót majd ijedten fordulok felé és megvárom míg mellém ér
KM: [Dreemer],Folyosó Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-Nagy Kaszás fogadó Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: Különös Dartonita ; Lasura
*Amint belépsz mögötted becsukódik avas ajtó, baljós kattanással a zárak helyükre pattannak...*
*Most már végig tudsz tekinteni a folyóson. A közepe tájékán egy lépcsőt látsz felvezetni az emeletre. A falak, a mennyezet, a padló.. egyszóval minden feketére van mázolva. Sötét fagyos nehéz légkört áraszt magából a fogadó minden fala. A hely hangulatát emeli hogy minden fal kövekből van rakva, enyhe pára és dohos levegő érződik a levegőben, mintha csak egy kriptában lennél és várnád hogy elporladjál...*
*Ahogy arrébb mozdul a csuklyás feltárul előtted a folyosó közelebb lévő vége is. Bár ne lépett volna arrébb *
//Dobj egy Akarat erő próbát -4 el, elég ha a kudarcot vagy eredményt írod be...// //Kudarc esetén felfordul a gyomrod és egészség próba kudarca esetén kiteríted az ebédedet.//
*A folyosó közelebbi végén lejáró található, jobb helyeken ez a boros pincébe vezet. A lépcsőn egy kibelezett egykor talán ember hulla terül el, abból árad ez a szörnyű szag, a hulla mellet némi bensőség a földön...*
*A folyosó közepén egy elegáns fehér ruhába öltözött nő sétál, kezében tálakat visz valami sültet készül felszolgálni éppen. A folyosó mindkét oldalán ajtók sorakoznak. A fehér ruhás nő meglepetten néz rád, mint aki szelemet lát.*
Lassan az ajkamra kell hogy tapasszam a kezem, mert félő hogy a szívem kiugrik a helyéről, nem vagyok én hozzászokva az ilyen légtérhez....temetőben aludni csak ez az egy mondat jár a fejemben....
//Akaraterő:15,dobás 10:(, Egészség 14, dobás:9//
Te jó ég s észre sem véve hangosan mondom ki ezen szavakat, mi a fene folyik itt, úristen..maguk mi a francot csinálnak??????......A gyomrom tartalma a földre kerül a hulla egyéb bensőségei mellé és fejvesztve rohannék ki a fogadóból...
(kérdés hogy engedik e)
KM: [Dreemer],Folyosó Helyszín:Nirmaje-Utazó negyed-Nagy Kaszás fogadó Időpont: 3692. 01. 14.Szombat 13 óra vége felé Résztvevők:Yasha am Lloth [NŐ] NJK: Különös Dartonita ; Lasura
*Észre sem veszed mit csinálsz csak menekülsz fejvesztve...A zárak hamar kinyílnak kezeid alatt... kirobbansz a sötét sikátorba. Levegő Friss levegő! Kint vagy a sikátorban, csak egy lágy női hang szól utánad:*
(Erv,hangos) -Jól van asszonyom? Félre érti a dolgokat!
(Erv) -Edgár nem mondtam hogy ne nyiss senkinek ajtót, csak Reynának? Most nézd meg szegény teremtés hogy megijedt! Legalább takarítottad volna fel mielőtt kinyitod most a követek nyugalma oda...