• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vidéki történet (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 2 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27

Re: Vidéki történet (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.10.29. 17:52

--------------------------------
KM: Siffad
Helyszín: Ifin
Időpont: Psz. 3701.
Résztvevők: H’yssadin Sychín
Az árnyakból egy alacsony férfi lép elő, tőrrel és egy fenőkővel a kezében. Az utóbbit jelentőségteljes mosollyal rakja el. Toroni nyelven szólal meg, a szavakat viszont furcsa módon ejti.
-Üdvözöllek Ifinben. A klánod varázstudója szép kis vihart kavart itten – inkább álljunk tovább, mielőtt a nagykirály valamelyik kopóját ideeszi a fene. A nevem Gyík.

Pár lépést tesz oldalra és némi törmelék félrerugdosása után egy csapóajtót tár fel. Alulról enyhe csatornaszag és nedvesség jön fel.

Viszont szerinted biztos van jobb út is elérni a Kobrák valamelyik biztos házát. Lehet, hogy meg akarnak sérteni?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.10.30. 14:07

Alex Leron

*A műhelyhez megérkezve látom, hogy Omartó atya már várt rám*

-Igen atyám, én kaptam ezt a megbízást. Vigyázni fogok a szoborra.

*A szobrot felveszem, majd a lovam nyergéhez erősítem szíjakkal és megbizonyosodok róla, hogy nem eshet le. Ha ezzel készen vagyok, akkor útnak indulok.*
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.10.30. 21:42

Helyszín: Rowon
Résztvevők: Alex Leron
A csomag nem nehéz, így arra tippelsz, fából készülhetett. Az alakja humanoid, de bírsz a kíváncsiságoddal. Némi ellátmányt veszel magadhoz és elindulsz.
Hamar magad mögött hagyod Rowon védvonalait és elnyel az erdő. Mivel Darton és a rend védelmét élvezed, semmi sem zaklat útközben – de azért jó párszor érzel éhes pillantásokat a hátadnak szegeződni. Nem igazán vagy rá kíváncsi, hogy mik lehetnek azok – vagy mik voltak.
Hosszadalmas, de unalmas út vár rád a tengerpartig, ahol sikerül hajót találnod Ifinbe. Egyedül a lovad okoz gondot, szinte az összes pénzed rámegy, mire sikerül feljuttatnod a hajóra és a kapitány még így is a szavad veszi, hogy nem okoztok gondot.
Unalmas hajóút vár rátok – a hajó szinte üres, így sehol sem álltok meg. Végül feltűnik egy piszkosfehér város és hallod a kiáltást:
IFFIIIIN!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.01. 19:02

Résztvevők: Ayana

18 napja indultál el otthonról. Semmi fontos nem maradt hátra, csupán véredért kiáltó hangok és zokogás. Sosem hitted volna magadról, hogy képes vagy OLYAT tenni, érzéseid kavarognak. Még nem tudod, hogy érezz-e lelkiismeret furdalást, hisz csak azt a fájdalmat kapták vissza, amit ők okoztak.
Kezdetben cél nélkül indultál neki, de egy fogadóban egy részeg utazó sokat fecsegett az „álmok városáról”, Ifinről, így hát a belső hangodnak engedelmeskedve arra fordítottad lovad fejét. Útközben egy karavánt értél be, akik kezdetben meglepődve fogadták a jelenléted – sokan elképzelni sem tudják, hogy meg tudod emelni azt a fegyvert, nem hogy avatottként forgatni – de egy párbaj meggyőzte őket, így a karaván tulajdonosa felkért, hogy csatlakozz.
Több párbajt is meg kellett vívnod, mire elértétek a város határát – a férfiak képtelenek voltak benned a harcost látni, annak ellenére, hogy sorra kerekedtél föléjük. Végül az utolsó párbajban súlyosan megsebesítetted az aktuális zsoldost – így pihenés helyett inkább lovadra ültél és otthagytad őket, mielőtt álmodban elvágnák a torkodat.

Az estét a falakon kívül, egy fogadóban töltötted, majd másnap reggel a többi emberrel együtt lépsz be a kapun. Megérezve a város bűzét, látva a nyüzsgést és zsúfoltságot, felötlik benned a kérdés:
Miféle balfék tartja ezt az Álmok Városának?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.01. 23:57

Megállítom a lovat.
<Végre...> Szám félmosolyra húzódik.
-Orden...Végre megérkeztünk. :D -Megpaskolgatom a ló nyakát.-...Bár igazság szerint nem pont erre számítottam. Körülnézek, kicsit eltűnődöm.
<Álmok városa?... Hát nem tudom mire számíthatnék. Bár... :D egész sok ember van erre. Biztos találok majd barátokat.>
A karaván tulajdonosához fordulok.-Uram, most búcsúznom kell Öntől, és társaságától. Köszönöm, hogy önökkel tarthattam. Igazán jól szórakoztam.-Sandán azokra mosolygok, akik ostoba módon azt hitték, hogy legyőzhetnek Engem.-Viszlát.
Majd miután befejeztük az elbúcsúzást, elléptetek.
<Megnézem azért magamnak ezt a várost. Először is keresni kéne egy fogadót...De vajon hol is lenne a legjobb?...A tengerparton frissebb lehet a levegő, azonban ott meg valószínűleg drágább is a szállás. Na mindegy. Először is szétnézek.>
Elindulok Ifin nagyobb utcáin, hogy kicsit tájékozódjak, de lehetőleg ne tévedjek el. Igyekszem megjegyezni az utat, pár fontosabb nevezetességet vagy jellegzetes épületet, hogy később legyen majd támpontom. Olcsóbb fogadók után vizslatok.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.11.02. 12:05

Matt

Nevetésre megremegek kicsit. <Affene, már megint mi olyan vicces? :oops: Atlam! Érted ezt? >
Tétován állok amikor az igric elköszön.
- Köszönöm a tippet, Krad kísérjen utadon! Öööö, egy pillanatra! Merre találom azt a fogadót?

A koldusokat látva elfintorodom, s igyekszem elkerülni a velük való találkozást. Tétován vissza is fordulok a kapuk tere felé.

//Ha tudom merre kell mennem a Barna Macskához, akkor határozott léptekkel igyyekszem arrafele//

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.02. 12:46

Helyszín: Abaszisz

Ifin kapuját átlépve téged is elnyel a város. Az, hogy lovon közlekedsz, megkönnyíti a haladásodat, mert az emberek kitérnek a lovad útjából, bár némelyik keresetlen szavakkal fejezi ki véleményét. Érdekes módon, mire kikérhetnéd magadnak, az illetőnek nyoma vész.

Ahogy haladsz előre, több érdekességet is felfedezel: több emeletes házak, melyek mintha az utcára borulnának, néhány toronnyal ellátott épület – kinek lehet szüksége ilyesmire? Több épületet ocsmány szobrok „díszítenek”, melyek leginkább rémálmaid szörnyeire emlékeztetnek.

És ha már szörnyeknél tartunk: meglepődve veszed észre, hogy az embereken kívül más fajzatokat is megtűrnek a városban. Legalábbis erre következtetsz, mikor egy csapat agyaras képű emberfajzat vág át előtted az úton. A lovad rendkívül érzékenyen reagál rájuk, horkantva riad hátrafelé pár lépést – azok meg hangosan röhögve belépnek egy kisebb utcába.
A hátad mögött dühös kiáltás harsan.
- Hé, maga! Vigyázzon azzal a büdös lóval, mi a fenét képzel magáról?-

Résztvevők: Csendes Matt

Az igricnek szánt kérdésedet elnyeli a koldusok rimánkodása, akik szinte teljesen elvágják a továbbvezető utat. És fogalmad sincs, merre lehet az említett fogadó.
- Csak egy pár garast, nagyságos úr! Több napja nem ettem, csak amit a szemétben találtam
- Hadirokkant vagyok, éheznek a gyermekeim, Arel szerelmére, csak kicsit segítsen
- Kifosztottak és összevertek, csak néhány garassal segítsen ki, imádkozni fogok magáért.

Nem tudsz tovább haladni, csak ha belelépsz egy ismeretlen eredetű, de gyanús állagú pocsolyába vagy átvágsz közöttük.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.11.02. 20:18

Matt

< Upsz! Csak határozottan, mert nem marad semmim ha rám másznak... >
Megállok a koldusokkal szemben, és a botommal határozottan koppantok a földön.
- Uraim! Megtennék hogy átengednek?
Ha valamelyik vészesen közel lenne annak útjába nyújtom a botom végét.
- Nem szeretném ha összepiszkolnák a ruhám, ugye megértik.
A botom készenlétben tartom az esetleg mégis közelpróbálkozók akadályozására.
< Remélem nem kell jobban védenem magam :( >
- Amenyiben valamelyikük tudja, hogy merre találom a Barna Macska fogadót azt külön díjaznám.

//hanyan vannak?//

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.02. 21:36

Ahhoz képest, hogy Ifin nem teljesen olyan, amire számítottam vidám vagyok, hogy megérketünk lovammal.
<Érdekes épületek...Nem tetszenek. Teljesen más ez a város,mint ahol én eddig jártam. És az emberek is olyan morgorvák. :( Nem tudom mi a bajuk Ordennel.>
Hiába szólnak be az emberek, túl jó kedvem van ahhoz, hogy elrontsák. Továbbra sem szállok le lóhátról, mert így látom, hogy legalább elállnak az utamból, és innen fenntről amúgyis több mindent látok. A beszólásokra oda-oda fordulok, de a végén rájövök, hogy nincs értelme, ugyanis mind gyáva féreg.
-Hah, mocskos korcsok...-Szitkozódom alig hallhatóan, aztán eszembejut a szomorú valóság, hogy én is az vagyok. Egy pillanatra elkomorodok, de rögtön utána már fel is derülök. Még mindig túlzottan boldog vagyok, hogy megérkeztem ide. Nemsokára egy különösen éles kiáltásra figyelek fel. Megállítom Ordent, lassan megfordítom a hang irányába. A levegőbe szimatolok.
-Nem is büdös. Kérem hagyjon, hadd menjek tovább utamon. Nem hinném, hogy nagyon megzavarhattam uraságod, de elnézést kérek, hogy annyira meg kellett erőltetnie magát, hogy egy-két lépéssel ki kelljen kerülnie. Amúgy már pár napja nem volt lecsutakolva a lovam, lehet azért érzi a bűzt, bár az én orrom azt súgja, hogy máshol leledzik a szag forrása.-Célzatosan ránézek, és kicsit vihogok magamban az illetőn.-Ha megbocsájt, én mennék tovább.
És elindulok, ha hagy tovább menni. Lehetőleg azért az út szélén.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.11.03. 8:56

Alex Leron

*A hosszú lovaglás után végre elérem a kikötőt, és Dartonnak hála találok is eg hajót. Bár Devon nem nagyon akaródzik a fedélzetre felmenni, így egy kicsit erőszakoskodnom kell, hogy felmenjen, de végülis megbírkóztam vele. Hosszú és unalmas út után végre meghallottam a kiáltást, amire vágytam. Ifin.*

<Végre! Már kibaszottúl untam ezt az utat!>

*Alig várom, hogy kikössünk, az elsők között szálok le arról a tengeri koporsóról. Partot érve, megkérdezem az egyik őrt, hogy merre találom a dratonita rendházat, és célirányosan elindulok az irányába.*

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.03. 18:22

Résztvevők: Csendes Matt
A tucatnyi koldus közül ketten is előrefurakodnak kérdésed hallatán, de hátulról egy nagydarab férfi lép be a tömegbe és kezében egy pálcával kezdi őket ütlegelni. Nem érted, hogy közben mit kiabál, de szétkergeti a társaságot és meggyőzőnek szánt vigyorral lép közelebb hozzád. Az öltözetét elnézve abban aludhatott, a kurta boton kívül fegyvert nem látsz nála.
- Barna Makkát említett, nagyuram? Hisza az a legjobb fogaddó, egy ezüstért odavezetm. És közben még ekett a férgektől is megóvomm! Vagya Kradosokhoz készülne, mert úgy isott megyünk el a közeléébe.
Az erv nyelvvel hallhatóan még csak most ismerkedik és nem is a legjobb mestertől. De lelkesnek és józannak látszik. Csak az a hagymabűz ne áradna a szájából!

Helyszín: Abaszisz
Hátrafordulva egy ötfős járőrt pillantasz meg – a nagykirály négy lándzsását és tisztjüket. A lovad épp a tisztre farolt, így eléggé dühösen néz rád. A lándzsások a háta mögött vigyorog-nak, az egyik óvatos csókot is dob feléd – persze csak a tiszt háta mögött.
A tiszt szeme fennakad beszólásod hallatán, de láthatóan női mivoltodra tekintettel kicsit visszavesz eredeti mondanivalójából.
- Hölgyem. Már megbocsásson, de nem jutott eszébe, hogy leszáll a lováról? Sok gondot megelőzhetne vele. Egyébként hová tart? Elkísérjük a fogadójába – és kérem, ne is tiltakozzon!
A nevem Nertkion Murton, a Nagykirály XII. légiójának falanx-kapitánya. Mit is mondott, melyik fogadóba készül?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.03. 18:30

Résztvevők: Alex Leron
A lovadat elsőként emelik ki a partra, amit a jószág beletörődően tűr. Szinte már nem is ismersz rá. A közelben őgyelgő katonák és egyéb léhűtők szörnyülködő megjegyzéseket tesznek, valószínűleg a lovadról lehet szó. Mivel a közelben folyó beszélgetések nagy része aszisz nyelven zajlik, számodra az a kevés erv szó is érthetetlen a tömegben. Végül nagy nehezen találsz egy őrt, aki megérti a kérdésedet és megmutatja, merre kell indulnod.

A kikötővárosból a belváros felé tartasz, közelítesz a fellegvár felé. Amennyire tudod, ott él a nagykirály és népes kísérete. A lobogóját bőszen csapkodja a friss tengeri szél a vár tornyain – ezek szerint jelenleg is otthon tartózkodik.

Még egy járőrtől kell megérdeklődnöd a pontos utat, míg végül megpillantod a rendházat. A környék a polgári negyedhez tartozik, érezhetően kevesebben tartózkodnak az utcán, mint máshol. És több a járőr is. Amikor jobban odafigyelsz, több téged figyelő tekintett is kiszúrsz.
Feltűnésedkor a járókelők hirtelen felszívódnak, a katonák több csoportja is megjelenik kisebb utcákból. De szemmel láthatóan csak egy részük figyel téged, a többi inkább a környéket figyeled. Gyorsan megszámolod, hat fő figyel téged, nyolcan a környéket tartják szemmel. És megfigyelsz még 3 lövészt is közöttük.
Lassan a látóteredbe kerül a kapu – illetve annak megpörkölődött maradványa. Az utat most egy páncélos, pallosra támaszkodó alak állja el.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.03. 22:07

<Na végre, ezek már kedvesebbek.:)>
Nem tudom mire vélni a lándzsás csókját, így egy kedves vigyorral letudtom. Leszállok a lóról.
<Nem is lehetett volna jobb. Kíséretem is lesz. :D Tudtam én, hogy jobb,ha fennmaradok.>
- :lol:...Gondot? Ugyan dehogy. :D Hisz gondoljanak csak bele, ha leszállok, akkor nem valószínű, hogy most önök itt lennének. És akkor most keringhetnék egyedül ebben a nagy és zsúfolt városban. Mit kezdenék itt idegen lévén?-Ártatlan, bocsánatkérő bociszemekkel ránézek.-Amúgy sajnálom, de nem mondtam semmit arról, hogy megyik fogadóba megyek, mert még én se tudom. Ismeretlen vagyok itt, és most igyekeztem feltérképezni kicsit a területet, és valami megfelelő, olcsó szálláshelyet keresnék, ugyanis annyira nincs sok pénzem. Lenne valami jó ötlete?-Kicsit belemerülök a beszélgetésbe, el is felejtek az elején köszönni, utána hirtelen eszembejut, és a fejem teljesen elvörösödik.
-Jaj, de faragatlan vagyok. :oops: Elnézést kérek, még be sem mutatkoztam. Ayana vagyok.-Idegességemben már megint a számat rágom.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.11.05. 18:14

(Sychín)

*Felhúzza szemöldökét, de nem mond semmit. Azért azt lehet rajta látni, h kényelmesebb útra számított.*

<Valószínűleg kyr-ként elég feltűnő lenne a felszínen menni. Itt Ifinben mindenhol szemek figyelnek...>

-Rendben Gyík...vezess...

*Követi őt a csatornába....persze csak mögötte lépked, és a csatornában minden neszre odafigyel.*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.11.06. 13:51

Alex Leron

*A nyelvi problémákat áthidalva, megtudom, hogy merre is kell mennem a rendházig. Útközben mégegyszer útbaigazítást kell kérnem, de hála Dartonnak könnyen megtalálom a helyes irányt. A polgári negyedben már nem olyan nagy a tömeg, mint a kikőtben, ezt észre is lehet venni, mivel több a városőr. A fürkésző tekintetekre felfigyelek. Először támadástól féltem, de mikor láttam, hogy engem, és a környékemet figyelik, megnyugodtam kissé. Úgy látszik biztosítják utamat a rendházig. Megérkezve egy hatalmas kapu fogad és egy őr. Odaléptetek hozzá, majd megszólalok.*

- Alex Leron vagyok, a Rowoni rendházból. Urunk egy kegytárgyát hoztam. - mutatok a nyereghez erősített tárgyra - A helyi komtúrnak kell jelentenem.

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 2 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...