• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 25 / 54 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.08. 23:38

Castor de Vinter írta:Jó persze, kell hozzá egy Szent Szimbólum is, de nem hinném, hogy az efféle kegytárgyak megoldhatatlanul beszerezhetetlenek lennének -főleg hívő karakter esetében- szóval -elméletileg- ha a fenti feltételek adottak, a JK-nak lehetősége van Szakrális mágiát használni, papi iskola felvétele nélkül is.

Hát, nem is tudom Castor...
A szent szimbólumot mesteremberrel készíttetik el (az alapformát), amit felszentelnek, megáldanak, majd egy évig az oltárra helyezik és napi áldásban részesítik. Ez egy normál embernek elérhető, aki csak mélyen vallásos és nem tanul a "papi iskolában"? Én ezt valahogy nehezen tudom elképzelni (mármint, hogy valaki nem jár iskolába, de csinálnak neki egy ereklyét, mert a szent szimbólum annak minősül).
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.08. 23:48

Akkor örökölte, vagy már nemzedékek óta a család tulajdonában volt, meg lehet ezt oldani.
Mélyen vallásos család miért ne birtokolhatna ilyet, főleg ha volt a családban pap. Ennyi. Előtörténetből simán magyarázható, és egy szent szimbólum önmagában nem a táp forrása. Meg kíváncsi vagyok, hogy Arel papjainál hogy is van ez a gyülekezet előtt egy évig áldozósdi...:D 8)

De sajnos úgy van ahogy írtam, nézz utána: valóban csak kegyelt háttér kell hozzá, és 3. szintű vallásismeret.

És szent szimbólum lehet egy darab megmunkált csont vagy agyag figura is ha primitív természeti népről van szó. (pl: az amazon papnő). Antoh papjainál akár elég lehet egy kagylófüzér is....erre nincs szigorú szabály. A lényeg a Jk a szimbólumhoz fűződő hite, nem az hogy míves és díszes.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.11.08. 23:57-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.08. 23:54

Nem is a háttérrel és a többivel akaszkodtam össze - nekem csak ez a szimbólumos dolog nem smakkol...
Persze az is igaz, hogy Arel... no meg az Amazon papnők :roll: :P
De amit írtál... :D kijátszható a dolog.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.09. 0:03

Arról nem beszélve, hogy a templomok maguk is hozzáférhetővé tehetik a családok hitéletének erősítése érdekében ezeket a szimbólumokat. Miért ne lehetne a gyülekezet tagjának, saját, az istennek szentelt szimbóluma? :roll: Beviszi atz ötvösnél megcsináltotott szimbólumot és szépen megkéri a papot, mint a gyülekezet régi tagja, hogy ez hadd legyen az istené, hogy a hitét erősítse.
Sőt. Szerintem van is.
A pap még örül is hogyilyen elhívatott hívő, lehet ha rágyúr papot faraghat belőle.

Quator szerint ha odamész a papokhoz és észreveszik rajtad, hogy tényleg hívő vagy (vallásismeret 3.fokkal kened vágod a tételeket és a legtöbb szertartást be tudod mutatni fejből) akkor valszeg ezt jó néven veszik és adnak egyet.

Ugyanis nemcsak puszta mély hitről beszélek hanem kegyelt háttérről és 3. szintű vallásismeretről. Egy kezdő papnak is ez van, csak ő hivatalosan iskolában tanulta. De ettől a kari lehet akár harcos is.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.09. 7:53

Ez mondjuk nem csak a papra igaz hanem bármelyik mágiahasználóra mert ha megveszed pl a tap. mágiát és a mágikus fogékonyság hátteret akkor tudsz mágiázni. Itt inkább az ismert varázslataid lesznek korlátozottak lévén a vallásismerettel ismered a szertartásokat és az általános papi mágiákat a többit viszont az iskolában tanulják. És akármennyire hívő vagy nem fogják neked megtanítani a többi varázslatot, szent szimbólumod lehet ugyan de max felszentetelt olyan viszont amilyen a papoknak van soha nem lesz lévén az az istenük ajándéka a papoknak a mágiával együtt azért hogy az ő szolgálatának szenteled az életed. Ha nem vagy pap akkor hívő vagy ugyan de ugyanakkor vannak számodra fontosabb dolgok is ezen kívül így ez nem ugyanaz a súlycsoport.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.09. 8:25

Togar írta: Itt inkább az ismert varázslataid lesznek korlátozottak lévén a vallásismerettel ismered a szertartásokat és az általános papi mágiákat a többit viszont az iskolában tanulják.

Idéznéd a könyvből azt a részt ahol ez le van írva?

Ugyanis a vallásismereti rész 3. foka ezt tartalmazza:

"A karakter a Kegyelt előny birtokában az adott istenség varázslatait alkalmazza és képes a kegy pontjai által megengedett varázslatokat a Szakrális mágia fejezetben leírtak szerint létrehozni."

Mint látod sehol nem írja azt, amit te hozzátettél.

Továbbá mint írtam kegyelt hátterű hívőről van szó aki ismeri 3. fokon a vallásismeretet.
Mivel pedig kegyelt és az általa válaszott istenség kitűntetett figyelmét élvezi, alig hiszem hogy épp egy Szent Szimbólumot tagadna meg tőle, ha egyszer figyelemmel kíséri a sorsát...

Egyébként igazad van, valóban a tap. mágia kacsán felvetett megállapításodra is igaz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.09. 9:53

Annyi a megkötés hogy csak napkeltekor imádkozhat a nem pap karakter és csak és kizárólag akkor kapja vissza a kegypontjait. Úgyhogy nyugodtan csinálhatsz kegyelt karit mert a szabálykönyv nem tiltja, az más kérdés hogy melyik templom szán rá egy évet arra hogy neked naponta megáldja a szent szinbólumodat ha nem vagy pap. Szerintem egyik sem de mivel a szabálykönyvben nincs leírva így lehet szent szimbólumod is. :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.09. 10:53

Igen ez a rész sajnos nincs kellőképpen leszabályozva. :roll:

Már irtuk az Arel pap problémáját; de mi van ha én azt szerertném kijátszani egy életút játék során, hogy-megfelelő feltételek mellett- hogyan válik egy harcosból pap? :roll:

Mondjuk az is tény, ha harcosként vallásismeretre, meg kegy pontokra gyúrok, a harcértékeim és az Fp-im látják kárát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.11.09. 11:04

Castor az egyetlen bökkenő, hogy találnia kell valakit a karinak aki megtanítja neki a vallásismeretet. Mivel a III. nehézségi kategóriába tartozik ezért csak oktató segítségével tanulható. Természetesen ez előtöriből megoldható, de azért lássuk be, hogy a papok meggondolják, hogy átadják-e tudásukat egy nem pap karakternek.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.09. 11:10

Kegyelt -háttérrel? Hogy a fenébe ne akarnák neki átadni a tudásuk!? Sőt ők fogják neki javasolni, hogy váltson a papi hivatásra.

Bejön egy tag akiről a pap simán megállapíthaja hogy Kegyelt, azaz bírja az istene jóindulatát, figyelmét, épp akkor követne el bűnt ha, ezt a potenciált kiaknázatlanul hagyná! Istene jogosan haragudhat a papra, ha nem ad segítséget egy másik kegyeltjének ami erejéből telik...:roll: Az istene kitüntetett figyelmét élvezi, a hivatalos pap nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy szarik a fejére, és különben is, neki mint egyház érdekeit szem előtt tartó személynek elemi érdeke szaporítani a hitsorosai, patársai számát, még jó hogy ezerrel azon lesz, hogy kitanítsa!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.11.09. 11:31

A könyv nem írja, de Tuan fórumán úgy veszik, hoyg az iskola által adott %os képzettségekhez hozzá kell adni a nagyobb értékű előkövetelmény tulajdonságot, nem csak a nem oktatottaknál alapérték.
Akkor most hogy van ez?
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.09. 11:51

A százalékos képzettséget elvileg ha tanulod tehát az iskolád adja akkor annyi van amennyit kapsz, ha nem tanulod akkor viszont annyi van amennyi a nagyobb értékű kapcsolódó képzettséged. és akkor 1 kap 3% ért fejlesztheted ha viszont oktatással tanulod akkor 1 kap 5% ezzel egyenlítődik ki a hátrány ha kevesebbet kapsz az iskolától mint ami a tulajdonság miatt járna. Tehát nem kell hozzáadni.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.11.09. 12:10

Ugyan kifejezetten így leírva nincs, hogy hozzá kell adni, de ezzel együtt mégis.
1. logikusan azért mert valamit tanulsz az adottságod nem veszik el. Tehát azért mert valaki megmutat neked egy két fogást, hogy hogy kell felmászni valahova még nem leszel ügyetlenebb.
2. ÚTK 131. oldal jobb oldali hasáb teteje: "Minden képzettségre legfeljebb 100% költhető, tehát a százalékos képzettség maximális értéke 100, plusz a vonatkozó Tulajdonság értéke."
Ebből a mondatból egyértelműen az derül ki, hogy a tulajdonságot hozzá kell adni.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.11.10. 8:33

Sziasztok!

MIndig hozzá kell adni a legmagasabb kapcsolódó Tulajdonságértéket.

Üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anekron » 2008.11.11. 16:01

Sziasztok

Kicsit bátortalan vagyok még, de ezt nézzétek el nekem. Nos eddig a Nagy zöldhöz voltam szokva, habár a szabályok bizonyos specifikus igények miatt mindíg elferdűltek kissé, akkor is az volt az eredeti jól megszokott és legelterjettebben használt törvénykönyv szerintem. De használtam már a többit is. Minden estre az Új Törvénykönyvet beszereztem és elég alposan végigolvasgattam, nekem teccet, jó hogy kicsit megfrissítették az ETK-t. de egy kicsit sajnálom hogy az eredeti könyv példányát évek óta vadászom és egyerűen vagy kincsként kezelik tehát nem adják el, vagy nincs. Úgyhogy a többi törvénykönyvhöz képest habár az ETK után szerintem ez nagyon jól használható érthető és teccenek benne a rajzok is :)

u.i.: helysírásért elnézést, balkezes vagyok és nem az erényem.
Anekron

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 25 / 54 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 54

Vissza: Csevegõ