• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 26 / 54 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.11. 17:22

Anekron írta:
u.i.: helysírásért elnézést, balkezes vagyok és nem az erényem.

Szia!

Ennek az égvilágon semmi köze a helyesíráshoz feltéve, ha nem próbáltak meg leszoktatni róla, hogy akaratod ellenére a jobbat használd...:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anekron » 2008.11.11. 18:20

De igen,

Nos egészen 12 éves koromig tükörirással irtam, bal kézzel jobbról barra, amíg egy szadista magyartanár ki nem kapta kezemből a ceruzát, és akkorát ráhúzott a bal kezemre hogy két hétig fogni sem, nemhogy írni nem tudtam vele és közölte, hogy ezután jobb kézzel "Az illendő kézzel" és balról jobbra fogok írni. Az utóbbi sikerült neki, de a jobkezesség csak úgy meg ha párhuzamosan ballal is írok, de az még rondább olvashatatlanabb mintha bal kézzel írnék ígyhát megunta ezt a játékot és helyette inkább szóban rombolta az egómat...persze mindenki előtt.
Anekron

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.11. 21:00

Anekron!

PM-et küldtem, a témában, hogy a hozzászólásommal ne offoljuk szét a topicot.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.11.11. 21:45

Castor de Vinter írta:Kegyelt -háttérrel? Hogy a fenébe ne akarnák neki átadni a tudásuk!? Sőt ők fogják neki javasolni, hogy váltson a papi hivatásra.

Bejön egy tag akiről a pap simán megállapíthaja hogy Kegyelt, azaz bírja az istene jóindulatát, figyelmét, épp akkor követne el bűnt ha, ezt a potenciált kiaknázatlanul hagyná! Istene jogosan haragudhat a papra, ha nem ad segítséget egy másik kegyeltjének ami erejéből telik...:roll: Az istene kitüntetett figyelmét élvezi, a hivatalos pap nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy szarik a fejére, és különben is, neki mint egyház érdekeit szem előtt tartó személynek elemi érdeke szaporítani a hitsorosai, patársai számát, még jó hogy ezerrel azon lesz, hogy kitanítsa!

ŐŐŐ
Ezt azért vallása válogatja nem ?
Arelitánál így van, (már ha nem vesszük a szeszélyeiket=> szerintem ha az én x szintű arelitámhoz oda állna egy akárki hogy tanítsam már ki és látnám is hogy van hozzá tehetsége akkor ezt mondanám.: Bocs nekem most mennem kell mert tíz perc múlva épp kártyaparti lesz a kocsmába... de ha pap akarsz lenni menj el Ru-Shenonba ott vannak "vén"-ek akik kitanítanak. Ezzel és egy áldással hogy sikerüljön az útja elküldeném. Hiszen kinek van ideje ilyesmire 8)) meg talán más Pyarista humánus vallásoknál de mi van pl a ranagolitákkal? Ha pl megjelenik egy ilyen alak egy templomban akkor szerinned kitanítják vagy az a félelemtől hogy egyszer föléjük kerekedik és kárukra lehet inkább megölik?
Ebbe ugyanolyan könnyű belekötni mint amilyen könnyű beleírni az előtörténetbe.

Am nem tom hogy ÚTK ban is így van-e (miután láttam hogy a mágia Copy-Paste megoldással van kreálva és csak pár dolog lett kicserélve, nem is olvastam el sak azokat a mágiákat ami épen kellet ) de számtalan mágiához oda van írva hogy.: "megérinti szent szimbólumával" na már most ha nem tudja mgérinteni akk mi van? Bukta... varázsolni tud de mivel ez van írva ezért nem használhatja az ez meg ez meg ez varázslatokat mert nincs neki. Ezzel jelentős hátránybe kerül a rendesen "kitanult" felkentetekkel szemben.

(Amúgy egy szimbólum lehet akár tetoválás is -aminél nem tom hogy kell érintgetni ha pl a hátadon van :D- szóval ennek csak amolyan szakrális kultikus jellege van és növeli a pap hatalmát fényét a köznép szemében ( na meg mi lazán néz ki mikor magától világít? :D))
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.11.11. 22:22

Konstruktív javaslatokat várok, hogy szerintetek on-line hogy lehet egy többszereplős, mágiát és fegyveres harcot is felvonultató csatát, úgy lemesélni, hogy ne nyúljon mint a rétestészta.

Ugyanis valami perverz indíttatástól vezérelve úgy döntöttem, hogy a papírformát betartva, betű szerint megyünk végig a harcon -épp most folyik a csata topicban- de olyan hosszú ideig tart, hogy még nekem is elmegy a kedvem tőle, pedig én alapvetően kedvelem a harcot és a dobálgatást.

Régebben úgy meséltem ezt,, hogy előre bekértem 6 kör kezdő/támadó-és sebzésdobást, ezt legeneráltam az ellennek is, összevetettem őket, és ennek az átlaga alapján addig ismétlődött az alogritmusd, mígvalamelyik fél meg nem murdelt.

Gyors volt, csak egy kockadobálós-reagot igényelt és eseménymesélésbe sűrítve megkapták a JK-k a harcvégeredményét.

A fenti módszerről azért szoktam le, mert nem veszi figyelembe a JK-k egyéni ötleteit. pl: körönkénti mesélés esetén a mágiahasználók alkalmazkodnak az események menetéhez, újra hörpintenek a hatalom italából, felhasználják a tereptárgyakat a mágiázáshoz, segítséget, támogatást adnak a megszorult JK-knak a papok és a többi, stb. De a körönkénti meséléssel, meg úgy számolom, -valós időben- talán a hónap végére véget is ér aharc... :? Lassú reag gyakoriság mellett, meg főleg.

Szóval mondjatok valami okosat, hogy ezzel mit kezdjek, mert se így, se úgy nem jó.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.11.11. 22:37

Vegyíteni kell a kettőt.

Tulajdonképpen kell egy tipikus harci viselkedést kérni a JK-tól, ami alapján tudhatod mire számíthatsz tőlük.

Egyik jön üt mint a buszkerék -> lehet dobatni többkörre előre

Másik variál fegyverdobással, méreggel, cselekkel
Kérj egy feltételrendszerbe illeszkedő "programot" Fegyverdobás ha ez és az van, mérgetis használ ha ez vagy az van, cselez minden második körben,piszkos cselez ha a másiksem tisztán játszik vagy több támadó van, stb

Harmadik véd harcol, és mágiázik amiben jellemzően ezt és ezt szokta használni ilyen és olyan megfontolásokkal.

Van egy alapprogram.
A konkrét harci helyzet elött lehetnek ötleteik -> ha van le is írják.
Ha nincs akkor jön a rutin, egyébként sem nagyon jellemző hogy ne a jól bevált dolgokat sütnék el.

Magyarul Te játszod le a harcot, ezaz ára a gyorsaságnak...

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.11.11. 22:42

Szvsz egyeztetni kell egy időpontot, amikor mindenkinek van egy órája szabad és akár a fórumon, akár egy csevegőprogramban lejátszani, amit utóbbi esetben utána "zenésítve" lehet berakni a helyére.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.11.12. 5:59

Üdv!

Lorin

Ranagol papjai kitanítanák a jelentkezőt. Ugyanis Ranagol tanai szerint mindenkinek jár a lehetőség a kiemelkedésre. Ha alkalmatlan úgyis elbukik menet közben. Viszont, ha bírja Ranagol kegyét, akkor nem fogják csak azért megölni, mrt félnek, hogy a fejükre nő. Hizsen ezzel nem bizonyítják kiemelkedettségüket, csupán azt, hogy egy alantas félelemérzet hatására cselekedtek, ami nem szép dolog egy érzelemmentességet hírdető vallásnál.

Castor

Shia-ko-val értek egyet. A gyors csata és harc "leghasználhatóbb" lebonyolítási módja a csevegőprogram. (msn, stb) Igaz oda kell egy kis szervezés és hajlandóság is, de megéri, mert gyors és élménydús tud lenni.

Arnoil

A játékostól kért ez-ha-az "program" nem jó ötlet. Ugyanis az átlag játékos játszani szeretne és beleélni magát a folyton változó harci szituációba nem pedig programozni a karakterét, mint egy robotot. Mivel a KM se ír "programot" a harcról, hogy majd a JK arra tudjon a legváltozatosabban reagálgatni, így a játékostól sem elvárható ez szerintem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.12. 6:47

A csevegőprogrival az a baj, hogy van olyan játékosom amelyik nem használ -és nem is akar- msn-t, másrészt; -lévén írásbeli kommunikációról van szó-, ott is el tud húzódni, órákig a dolog, ami megint nyögve nyelőssé teszi. Nem tartom célszerűnek, mindig mikor harc van arra várjunk, hogy ki, mikor, és meddig ér rá, hogy mindenki legyen msn. A fórumnak éppen az az egyik vonzereje, hogy nem kell mindenkinek egyszerre ráérni, ez nem asztali játék.

Mindenképpen kell valami egyszerűsítés a harcba, mert a papírforma szerinti lejátszás is nagyon rossz és unalmas a 3. kör után. (Főleg így, hogy a fegyverek egy körben többször támadnak.) Mikor már sokadjára írod laaz unalomig ismételt "hősies" frázisokat, huszadjára veszed fel az elszánt tekintetet, negyvenedjére dobsz egy imát Arelhez miközben megmarkolod a fegyver nyelét, hogy az ellenre sújts, és a fegyver ismét talál, az már nem szórakoztató, hanem olyan mint egy elnyújtott statsiztikai számítás prózában. :roll:
Értem én hogy a beleélés, meg minden, de sajnos ez nem asztali és nem is törekszem az asztali játék feelingjének megvalósítására, mert nem lehet.

El kell ismerjem Arnoil megoldása a lehetséges kompromisszumok közül a legszimpatikusabb, mert olyan sose lesz, hogy olyan legyen mint asztaliban. Asztali harcot nem lehet fórumon lemesélni. Illetve lehet, hisz Quatornak erre volt próbálkozása a Colosseumban, de mondd Quator hány oldalon és mennyi ideig tartott egy-egy csatalevezénylése elejétől a végéig? Ahogy láttam, átlagban volt 2 weboldal. Ööö...ezt szívesebben fordítanám az effektíve szorosabb értelembnen vett "story-line"-ra. A fórum alapvetően történet orientált, a hosszas csaták kizökkentik a ritmusból nemhogy a JK-t de a KM.-et-is a sztoriból. Oké, hogy a Colosszeumban élvezték, de oda azért mentek. Mivel unják a banánt nem is reagolnak olyan gyakran. Borzasztó unalmassá vált a dolog, olyan lények ellen harcolnak,akik sok Fp-sek, de tényleg tél lesz mire a csatavégére érünk. Ha meg esetleg még páncélt is adtam volna rájuk, meg karácsony, szóval röhej.

Majd kiatalálok valami elért siker rendszert, amit korábban próbálgattam. csak még finomítani kell rajta, hogya KÉ/TÉ/VÉ szerepe hogy jelenjen meg benne.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.11.12. 8:33

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Lorin

Ranagol papjai kitanítanák a jelentkezőt. Ugyanis Ranagol tanai szerint mindenkinek jár a lehetőség a kiemelkedésre. Ha alkalmatlan úgyis elbukik menet közben. Viszont, ha bírja Ranagol kegyét, akkor nem fogják csak azért megölni, mrt félnek, hogy a fejükre nő. Hizsen ezzel nem bizonyítják kiemelkedettségüket, csupán azt, hogy egy alantas félelemérzet hatására cselekedtek, ami nem szép dolog egy érzelemmentességet hírdető vallásnál.

Üdv!

Bár látom a téma már leáldozott, azért mégis válaszolok. Sosem merültem bele annyira ranagol tanaiba de azért nem hiszem hogy tanítás nélkül bárkinek odaadnának egy szimbólumot (ami jelen esetben ha jól emlékszem egy rituális áldozótőr, az egyetlen fegyver amivel egy ranagolita harcolhat).
Na már most ha nem ismeri ranagol tanait vagy csak felületesen akkor semmrie sem menne azzal a vacak tőrrel hiszen, egy harcos biztos nem fog cask azzal harcolni mikor ott van neki a fúdetáp überrúnás kardja. HA emg így tesz lemondhat papi pályafutásáról...
Szóval azzal egyetértek veled hogy kitanítják, de hogy ez előtt semiféle képpen nem kap szimbólumot abban biztos vagyok!
(bár Castor ötlete miszerint szimbólum és iskola-vagy ahagyományok már átvételi eljárása- nélkül varázsolni lehetene már ott megbukott hogy, nem ismeri a tag a megfelelő igéket...)
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.12. 13:29

Lorin!

A papnak csak az ima szövege fix - amivel a hitük szilárdságát biztosítják, ahogy az Isten imádatát kifejezik a meghatározott szavakkal. Ezzel még a pap nem "varázsol", csak az Isten felé kinyilvánítja annak imádatát.

A fohász az, aminek segítségével a pap "varázsol" (tulajdonképpen a pap csak egy közvetítő és az Isten tesz csodát, nem a pap)
A könyv így írja:
"A fohászok szavait szent szövegek határozzák meg, a pap azonban nem köteles ragaszkodni az eredeti változathoz - jóllehet, azokat a küldöttek szavai alapján és isteni kinyilatkoztatások nyomán jegyezték le -, a mély hitből gyökerező puszta könyörgés is elegendő ahhoz, hogy a fohász meghallgatásra találjon."
Vagyis egy Kegyelt háttérrel rendelkező egyén, aki bírja a Vallásismeret 3.fokát (egyértelmű a mély hit :roll:) - ha nem is nevelték papok és nem járt paptanodába akkor is képes "varázsolni"!
(A Kegy pontok visszaszerzésére minden napfelkeltekor van lehetősége ilyenkor, vagy ha az isten által különlegesen fontos feladat előtt áll.)
Pap akkor válik belőle, ha megkapja a beavatást és a szent szimbólumot - és így abban egyet értek Castorral, hogy egy ilyen Kegyeltet nem hagynak csak úgy veszni egyik Istenség papjai sem. Vagyis a szent szimbólum "kapható" (természetesen ekkor már mondható, hogy pappá vált az egyén és így a KAPból le kell venni a 7 KAPot a papi rend miatt, hisz innentől kezdve már a karakter oda tartozik.
Nekem legalább is így logikus.

Castor!

Fórumon két lehetőség van:
1, vagy lejátsszátok körönként és részt vesz a JK is a harcban aktívan - ez igen elhúzódhat sokáig, sok reagvátlásban (annak aki élvezi a harcot így is élvezetes, aki viszont haladna csapódik és beunja)
2, vagy kérsz előre dobást, egy cselekedetsort (ahogy eddig tetted) - és így ennek fejében leírod a történteket. Ez gyorsabb jóvalta. Akinek a harc nem fontos jól járt, de aki szereti lejátszani és ő alakítani a karakterjét a harc alatt a pillanatnyi események függvényében, az csapódik.
Olyat kitalálni ami mindenkinek megfelel szerény véleményem szerint lehetetlen.
Esetleg minden JK-dtól megkérdezed harc előtt, hogy szeretné-e alakítani, vagy neki jó ömlesztve a harc.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.11.12. 13:44

Lorin

Ki beszélt szimbólumról? Annyi volt a felvetés, hogy ha egy Kegyelt odamegy Ranagol papjaihoz azok kitanítják-e, hogy meglegyen neki a vallásismerete is és utána fel lehessen szentelni.
Ha meg odamegy úgy, hogy megvan a 3. fokú vallásismeret, akkor simán bemutatja a szertartásokat, amiket az ott lévő papok is ismernek. Tehát ekkor már nem kell képezni, hanem jöhet a felszentelés meg a szimbólum, ha kell.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.12. 14:22

Yvett!

És te komolyan is gondolod, hogy mikor előre megkapom 6. kör adatait, majd neki kezdek KÉ-TÉ:VÉ-ket összehasonlítgatni? Magamat szórakoztassam vele csendes magányomban? Számolgassak? Összehasonlítgatom, de csak azt, mekkorát dobtak.

Ha kb 50-60 felett a dobás Fp, ha 80-90 körüli Ép sebzés. A Jk ellenőrizni nem tudja, (csak ha az orrára kötöm a lényharcértékeit) így aztán ebben a megoldásban kizárólag egy személy számol és dolgozik :a KM.

Majd biztos számolgatni fogok negyedórákat, mikor örülök, hogy reagra van időm. Ex has beírom, hogy a JK-k milyen faszák voltak, mennyit sebződtek.

A 2. megoldás a gyakorlatban így néz ki. Ismét jót játszottunk.

Valami olyasmi (egypólusú) sikerdobós rendszeren agyalok, (természetesen csak a saját területemen) hogy a KM nem, csak a JK-dob. Az elért siker, vagy sikertelenségek számából pedig maga tudja kiszámolni a sebzést magának. Volt erre egy porjectem, amit teszteltem, csak meg kéne oldjam hogyan kezelje a KÉ-t, TÉ-t és a VÉ-t.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.11.12. 15:00-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.12. 14:59

Castor!

Banyek... :roll:
Ez már így egy kicsit nagyon off, de eddig nem így csináltad? Ezek szerint valószínű nálam van valami hatalmas képzavar :?
Egyébként nem azt mondtam, hogy így kell csinálni. :roll: - az utolsó két soron lenne a hangsúly.

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.12. 15:03

Így,így de elégedetlen vagyok vele, hosszasan számolgatni nem akarok, de azt viszont szeretném, hogy a dolgoban legyenek benne a karakterstatsiztikák és a szerencse. Teljesen felesleges harcértékeket számoni, ha a KM-eknél az van, hogy megnézzük ak100-as dobást, hogykábé: 40-80-ig Fp sebzés, 80-100-ig túlütés. :roll:
Mivel a szörnyek ereje mindig a karakterekáhez van állítva, hogy kihívást jelentsen, a standard Fp- találati értékek K100-on dobva 50-70 körül mozognak,a túlütésértékek olyan 80-tól fölfelé, Egyéni ízlés és hangulat szerint választva. Ezért felselges harcértéket számolni. Ezért lenne jó egyolyanharcrendszer,amiben csak a JK-dob és ami figyelembe veszi akarakterstatot, és a harcértékeket. Majd agyalok rajta.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 26 / 54 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 54

Vissza: Csevegõ