JK:Rye’tel Assumpta (Tharr-pap)
Esemény: Új szolgálati hely
Helyszín: Yankar, Palota kerület, Daolens-ház
Időpont: este
_________________________________________________________________________________
A strategior elkezd nevetni,öszinte emberi nevetéssel:
-Jaj, atya maga nagyon szórakoztató. Semmit se tud a Yankaraonról, sem a kémelhárításunkról és rólam sem. Maga egy novícius korból éppen kiserdült emberpalánta, elküldik a Toronban a térképeken sem ábrázolt Yankarba szolgálni és ENGEM próbál kóstolgatni?
-De értékelem a bátorságát; amire őszinteséggel felelek: amíg számunkra is megnyugtató módon nem derül ki hogy miért magát küldték Toronból, mikor helyben is képeznek Tharr papokat-nem elképzelhetetlen, de rendkívűli megoldás, amit ki kell vizsgálni. Maga itt bizalmi állást fog betölteni, gyóntatója lesz az úrnak és afiainak, amíg ezt a bizalmat nem szavazzuk meg, addig Joris az árnyéka marad. Ma érkezett, ilyen gyorsan azért a mi hirszerzőink se dolgoznak. Természetes, hogy a magunk eszközeivel is leinformáljuk, mielőtt szélnek eresztenénk itt a birtokon. Reméljük nem több a látszatnál és csak egy orcátlanul fiatal, és tapsztalatlan pap. Számomra ez lenne a legkielégítőbb, maga számára pedig a legbiztonságosabb végeredmény.
-És még valami az elődje halálával kapcsolatban: valóban egy nyílvánosház sikátorában találták. A rontsáérsek persze azt kezdte el híresztelni, hogy a bibiliotéka lépcsőin, mert meglehetősen roszz cégér Tharr egyházának egy halott Tharr pap egy kupi mellett, mikor a népszerűségük a mélységekben szárnyal. Ez amolyan "járulékos kár" elhárítás, egy halott pap egy könyvtár lépcsőin: áldozat, mártír. Nyílván jobban veszi ki magát mint ugyanez egy vizelet bűzös sikátorban. Az elődje Zorum atya helyi lakos volt 30 éve szolgált, nem tudom kik végeztek vele és miért, de emiatt fájjon az érsek feje.
-Én nem a Pentádot, hanem a Daolenseket szolgálom. -Majd hamár itt szolgál 30 éve és nem egy fél órája ismerem, akkor talán a többi kérdésére is válaszolok, ha úgy tartja kedvem. Ön túlságosan tolakodó, és bárdolatlan...vagy talán megittuk a pertut amire emlékeznem kéne?
Belebúvod magad a szentély házikönyvtárába a manticore szimbólum nyomait kutatva.
(Kérek egy %-dobást és egy Legendaismeret-képzettségpróbát +1 módosítóval)
Azokban a könyvekben amiket olvasol nincs feljegyzés, vagy széljegyzet Zorum valószínű sajnálta volna a vagyont érő könyveket rongálni, de nem kizárt hogy személyes tárgyakat, iratokat hagyott hátra, hisz az ő szállása volt.
(OFF: Nem tudom hogy korábban nem említettem-e valahol a halott elődöd nevét, ha véletlenül nem egyezne azzal, el ne kezd nekem kombinálni; semmi jelentősége, csak az én feledékenységemet "dícséri".