• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Újoncoknak

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1411 hozzászólás • Oldal: 82 / 95 • 1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 95

Re: Újoncoknak

HozzászólásSzerző: Revis del Archelon » 2009.01.07. 13:35

Üdv mindenkinek!

22 vagyok, Miskolcon végzős egyetemista. Nagyjából 11-12 éve kezdtem el foglalkozni a M* világával (közben volt Codex, Ars Magica, Vampire: tM, Armageddon 2092, Star Wars (még a legeslegrégebbi rendszer), kicsi D&D és Shadowrun is plusz egy féltucatnyi saját kreálmány, illetve Túlélők Földje volt kb. 30 forduló), illetve 4 éve mmo-zom (Lineage 2 főleg, de volt 9Dragons, SCO, Dreamlords, Atlantica Online meg pár másik, de nyálcsorgatva várok most épp az Aion Online illetve Jupgate Evolution bétára és a Guild Wars 2 megjelenésére). Főleg az ET-t toltuk - persze kezdetben minőségi "játék" nem nagyon volt -, majd amikor később kijött, egyből ráugrottunk a d20-as rendszerre, én pedig sajnos a KM lányra, így nem tartott sokáig a játék :( Félretéve a hülyeséget, jópár dolog nem tetszett belőle, kivéve talán a szintenként kapott egyedi "perkeket". Ez volt több, mint 4 éve, azóta egyáltalán nem játszottam. Regényeket tekintve Jan van den Boomen és Alan O'Connor fan vagyok a M* világát tekintve, de szeretem még J. Goldenlane könyveit is.
Egyenlőre csak olvasgatni szeretnék (ez gátolja az esetleges hozzászólásokat?), a vizsgaidőszakra való tekintettel. Illetve amíg át nem rágom magam az ÚT-n. Legalább 4-5x. Online sem nagyon RPGztem még, szóval van olvasnivaló, tanulnivaló bőven, ahogy így vaktában átfutottam a topikokat.
Idő híján majd csak a következő pár napban menedzselném a profilomat, a jelenlegi avatar, aláírás, stb mentes állapot csak ideiglenes. Ehhez kapcsolódóan megkérdezném: a profilban feltétlenül muszáj .hu-ra végződő email címet megadni? Csak mert - hogy őszinte legyek - emiatt az egy fórum miatt regeltem magam citromailre, egyáltalán nem használom a hazai IT társadalom "remek" levelező rendszereit.
Tömören kb. ennyi a szerepjátékos és a M* világához kapcsolódó múltamról.

Üdv: Revis / Viktor / Fallen
Revis del Archelon

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.07. 14:09

Üdvözöllek Revis!

Tanulnivalója mindig van mindenkinek a M.*-sal kapcsolatban (szerintem) - ez ne hátráltasson, ha kalandozni szeretnél.
Dióhéjban két lehetőség van: zárt kalandok - bármilyen rendszerben előfordulhatnak), nyílt részleg, ahol immár csak a 2007-ben kiadott Új Törvénykönyvet használjuk. A többi információt megleled a csevegőn belül.

Az olvasói státusz nem gátolja a hozzászólásokat - kivéve a kalandokba. A csevegőben küldhetsz hozzászólásokat és ha meggondoltad magad, akkor az előtörténetes topikban létrehozhatod a karaktered. Zárt kalandba csak akkor fogsz tudni írni, ha JK státuszt kaptál (ezt valamelyik admintól kérheted - Con Larrodantól, vagy személyemtől).
Hogy a profilod mikor készül el :) rajtad áll, nem fogunk kirakni, csak mert pl. nincs aláírásod :wink:

A mail cím igen, muszáj, hogy .hu-s végződésű legyen. Hogy miért? ^^ A technikai rész Coné - én erre választ nem tudok adni ^^

Üdv!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.01.07. 14:52

Üdv!

Persze utólagosan le lehet cserélni a mailcímed. Nekem is gmailes, (.com) és erre kapom az OM-es leveleket.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Theron » 2009.01.16. 20:02

Sziasztok! Máté vagyok. Azt szeretném mondani, hogy ez az első szerepjáték, amivel játszani fogok. Talán elsőre túl bonyolultat választottam, mert nem sokat értek belőle. A lényeg megvan, de a többi... Ha lenne egy olyan felhasználó, akinek esetleg lenne ideje egy "kezdővel" (velem) foglalkozni, arra kérném, hogy ha nem esik nehezére, vezessen el a tanulás rögös útján. :)
Előre is köszönöm.
Theron

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Menelcar » 2009.01.23. 17:30

Heló mindenkinek!
Pesten tanulok,kollégista, 13 éves srác vagyok.Alapjáraton örökmozgó.
De 12 évesen már nem tudtam beletörődni,hogy minden kalandnak vége, tehát megvettem a Gyűrűk ura
szerepjátékot.Kipróbáltam,kezdésnek nem volt rossz,de mikor megpillantottam a M.A.G.U.S.-t :shock: ,akkor egyből tudtam,hogy meg kell vennem.A legtöbbet a legjobb haverommal játszottam ,de mostanában keveset találkozunk tehát itt vagyok ,hogy kipróbáljam az online módszert.
Mellesleg:South Park Rajongó vagyok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Menelcar 2009.02.12. 21:27-kor.
Menelcar
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 6
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.24. 18:59

Theron, Menelcar!

Üdvözöllek mindkettőtöket a fórumon.

Theron: a játékhoz szükséges (lenne) a szabálykönyv ismerete - no nem kell betéve tudni; azonban, ha ez nem adatik meg egy türelmes KM, vagy játékostárs megoldhatja a problémát :wink:

A csevegőn belül vannak szabályzavaros és egyéb témákat érintő topikok - nyugodtan lehet kérdezni, a tavernában pedig beszélgetni.

Remélem mindketten jól fogjátok érezni magatokat az oldalon.
Sok szép kalandot!

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.01.28. 19:35

Üdv!

13 éves szolnoki diák vagyok. Már 7-8 éves korom óta arra vágyok, hogy egy jó társaságban játszhassak. Ezért bátyám a felelős, mert őket láttam még hosszú évekkel ezelőtt játszani a M.A.G.U.S.-sal :D . Az volt régen a kedvenc időtöltésem, hogy őket figyeltem hogyan játszanak :lol: . De már sajnos rég abbahagyták. Érdekesnek tűnhet, hogy még tavaly augusztusban regisztráltam, de akkor foglalkoztam kb. egy hétig a dologgal, aztán abbahagytam az oldal látogatását, mert sok más elfoglaltságom akadt, és megfeledkeztem róla, meg úgy véltem (elég hülyén), hogy interneten játszani elég lassú és vontatott, de ebben nem volt igazam. Most januárban újra elkezdtem az oldalra járogatni, és a haverjaimat is rávettem asztalira. Nagyon örültem amikor meghallottam a találkozót (magamtól lehet, hogy nem is vettem volna észre időben, de Yvett mondta msn-en, így nem lett szerencsére bajom belőle :lol: ), hisz én szolnoki vagyok, így szinte 100%, hogy el tudok jönni :) . Ma vettem csak észre, hogy ide lehet írni a bemutatkozást, mert eddig ezt a topicot egyáltalán nem olvastam. De hát ami késik nem múlik tartja a mondás. Elég kezdő vagyok még a témában, de olvastam eddig az Első Törvénykönyvet, a Titkos Fóliánst, Új Tekercseket, Summáriumot és az Új Törvénykönyv szinte egészét is elolvastam. Továbbá még pár regényt is a M.*-sal és még pár szerepjátékkal kapcsolatban. A kedvenc fajom az elf, és a kedvenc kasztom meg a bárd (bátyám is, egy nagyszerű tanárom is azzal játszott még anno, így hát folytatom a hagyományt :D ).
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.01.28. 21:03

Hello mindenki!
Elég régen regeltem, úgyhogy most már csak írok valamit ide. 16 éves tököli diák vagyok, Attilának hívnak. Azt már nem tudom mi hozott az oldalra, de megérte idejönni az biztos :D. Ez lenne az első fórumos szerepjáték, amit játszanék, ha sikerülne szereznem egy UTK-t (ha valaki tudna segíteni ez ügyben, kérem ne fogja vissza magát:P). Fantasy vonalban szinte már csak a szerepjáték hiányzik, majdnem minden más megvolt (könyv, játék, kártya, stb...). Sajnos nem ismerek olyan társaságot akivel tudnék szerepjátékozni (ezt hogy kell magyarul mondani?) ezért marad a fórum. A Fantasy mellett meg Ákos 4ever!!
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel. Különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogyan élsz."
//Kovács Ákos//

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár, mint a vas. Ezt úgy értik, hogy addig lesz ütve, amíg meleg."
//Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép//
Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 167
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Menelcar » 2009.01.29. 14:21

Szerintem az Alexandrában árulnak még.
Ne keresd,tedd az igazságot.
Menelcar
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 6
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.01.31. 10:40

a kiadótól is biztosan tudsz még rendelni.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.04. 17:42

Öhm

Merre található, hogy mi mennyi kap-ba kerül? mielőtt kapkodnék. :D
A kasztok már megvannak de a hm/fp/ép/kp/anyamkinja azok még nincsenek.
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 38
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.02.04. 18:39

Ez bemutatkozó topik a szabályzavarba légyszi vagy a ÚTK topikba :off:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.02.08. 23:35

Üdvözletem mindenkinek!

Először is köszönöm, hogy itt lehetek. Úgy néz ki most én vagyok a legvilágoszöldebb fülű újonc.
80 januárjában születtem, a m.a.g.u.s. világával 13 éve ismerkedtem meg. Volt idő mikor nagyon mélyen benne voltam a témában, csak hát a csapat felbomlott, mindenki saját útjára kelt (új lakhely,iskola,munkahely). A könyveim évekig porosodtak a polcon, kezdtem beletörődni e világ végébe. Aztán örömmel tapasztaltam, hogy ezen a weblapon esetleg lehetőségem nyílhat újra Ynev levegőjét szívni. Átfutottam a fórumot és tudom, hogy nagyszerű arcok között vagyok.
Természetesen az ÚTK-t mindenképpen meg kellett szerezzem, ami szerintem egy nagyon jó könyv. A szabályrendszerrel tisztában vagyok, (azért lesz néhány kérdésem) viszont onlineon még sosem játszottam. Karakteremet még csiszolgatom és remélem, hogy lesz majd olyan KM aki befogad egy "romlott lelkű" sötét mágust is a csapatába.

Rontho
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 0:20

Szia Rontho!

Mintha csak a saját történetemet olvastam volna vissza :)

Az online játék kicsit lassabb mint asztalizni - de ennek is megvan a maga varázsa, ami remélhetőleg rabul ejt téged is. :)

Hogy kaland indul e, sajnos nem tudom - ahogyan azt sem, hogy jelenleg a nyílt helyszínek valamelyikén van-e szabad hely valahol - de erre van egy topik az "Az online játék szabályai" c. fórum alatt, "Hol játszhatsz éppen" címmel.

Kellemes időtöltést és játékot nálunk!

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.02.14. 20:46

Sziasztok!

Nos, jelenleg 28 éves budapesti informatikus vagyok. A rendszerrel talán (uh, már nem is emlékszem pontosan) 94-ben ismerkedtem meg, és 3 éve hagyta abba az asztaltársaságunk :( Ezalatt még másik 9 rendszerbe ártottuk bele magunkat. Minap kissé meglepődve néztem a google találatát, hogy van online M.A.G.U.S. Egyből bereggeltem, hisz hiányoznak a kalandozások, s eddig nem bántam meg. Kissé el vagyok még itt veszve... :) Jelenleg a karakter -remélem- utolsó simításait végzem, s nem sokára töltöm is fel bírálatra.
Egyelőre a szabad játékteret keresem, (ahol nincs kiírva a tele vagyunk) de nem sok sikerrel - pedig lesz/van egy szimpatikus boszorkánymesterem :)
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1411 hozzászólás • Oldal: 82 / 95 • 1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 95

Vissza: Csevegõ