• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 178 / 338 • 1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.01.15. 13:02

Üdve!

Nekünk is hasonlóak voltak a partik, mint amit Ichigo említett, tehát főleg a Kamarilla - Szabbat ellentétre, összecsapásra volt kihegyezve a dolog, de a hangsúly általában olyan dolgokon volt, ami a korunkhoz volt hozzáigazítva. Teszem azt, frissen ölelt karakterek esetén, a fő vonal az emberség megőrzése, és a halhatatlan léttel való szembesülés volt. Idősebb karik esetén inkább harcorientált volt a kaland, még tapasztaltabb karik esetén az ármány és az intrika játszott fő szerepet. De a két szekta kb. mindenhol ott volt, és néha egy-egy vámpírvadász is.:)
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.15. 20:22

Nos én a legritkább esetben mesélek szabbat harcot. Ennek az az oka, hogy mindenki más is azt szokott mesélni csak különböző szinteken, ahogy ti is írtátok. 8)

Egyébként ahogy beszélünk róla szerintem meg is fogom írni hozzá a hétvégén a kiírást. (Természetesen ti 3-an vagytok előnyben, így ha gondoljátok mehetünk ilyen felállásban kalandozni.)

A könyveket megírom a felhívásban majd. Alapvetően két "kitételtem" van etéren:
1, Az esélyegyenlőség miatt azokat használjuk, amik mindenkinek rendelkezésére állnak, hogy ne szenvedjen véletlenül se hátrányt senki azért, mert nincs otthon torony-szám vampire szabálykönyve.
2, Mivel én se olvastam el minden kieget és hasonlót, így lehet lesz, amit nem ismerek. Ha official forrásban meg tudjátok mondani hol tudok utánaolvasni, akkor megnézem és megbeszélhetjük, hogy lehet-e vagy sem. (Tehát a netes házibarkácsot nem fogadom el. :P )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.01.16. 9:26

Pajkos Póni kaland

Eugenet kiraktam a játékból, mivel 6.a óta nem jelentkezett!

A kaland elindult, jelenleg a 2. oldalnál tartunk...:D
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 273
ZK Karakter: Ariel /Intrikák Hálójában/
Karakter: Dorien /Shadon, Ronella tartomány (Tengerkapu)/
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2009.01.16. 10:09

Quator ar Zaraquer írta:Az Ars Magica is jó lenne csak arra egyrészt nincs ötletem, másrészt eddig csak olyat sikerült játszanom, ahol mindenki 1 db bajtársat alakított és nem voltak mágusok egyáltalán. :? :(

Most ismerkedem a rendszerrel, így az első játékom nekem is inkább olyan lenne, ahol legfeljebb bajtársat hoznék. Viszont az után egy második játéktól kezdve már nem zárkóznék el a mágusok alakításától sem.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.16. 15:56

Iymer

Sajnos nálunk egyáltalán nem voltak mágusok. Nemcsak JK-k hanem úgy játszottunk, hogy a középkori európa és az érdekes birodalmak érintőlegesen. (Tehát nagyon ritkában fel lehetett venni mondjuk a tündér származást.) Viszont mágusok nuku.
Pedig átolvastam és sikerült is jó mágusokat összehozni, legalábbis nekem tetszettek. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2009.01.16. 18:30

Vampire

No akkor ahogy olvastam az Anarkok nincsennek jelen a városban, tehát ergo nem lehet azok közül jönni ugye?
A képzettsékegnél uhasználjuk a másodlagos képziket ami az egyik szabbatos va kamarillás könyvben van? ha lehetne inkáb hanyagoljuk.
Gangrellel nem lehet jönni(gondolva arra hogy az a 3 aki volt elment)?

EDIT: ja és harcorientált lesz vagy nemannyira
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.16. 21:00

Vampire

Ichigo

Anarchhal lehet jönni csak akkor jövevénynek kell lennie, aki nemrég érkezett és meglepődve tapasztalja, hogy itt hasonlók nincsenek.

A másodlagos képziket én nem szeretem és asztaliban mi nem is használjuk. Ha szeretnétek felvehetőek, de a próbákra az alapkönyves karakterlapon nyomtatva szereplő képzettségekre kérem majd a játék alatt.

Gangrellel lehet jönni, akár régiebbivel is, aki a kilépés előtt is itt élt. Annyi "hátránnyal", hogy hirtelen egyedül maradt és nincs primogén a klánban, mert nincs kiket képviselni. (Összességében annyi, mintha egy független klán tagja lenne.) azért nem minden gangrel lépett le a kamarilla városokból automatikusan. :wink:

A harcorientáltság a játékosoktól függ. Általában némi konfliktusra van kilátás, mert ez mégiscsak egy erőszakos sötétség világa, de azért lehetőség lesz szociálisan is elrendezni a dolgokat.

A szociálisságról jut eszembe két dolog, ami általánosan igaz a vampire kalandjaimra:
1, A szociális helyzeteket szerepjátékkal oldjuk meg és csak végső esetben dobatok, inkább csak a diszciplínahasználatra szoktam. Ez azért alakult ki, mert az szerintem nem szerepjáték, hogy a játékos nem tud két összefüggő mondatot kinyögni, leírni, de lépten nyomon azt hajtogatja, hogy "dobok meggyőzést, dobok részedést, dobok empátiát".
2, A főellenség mindig beszélget. :) Ez azt jelenti, hogy tudva mennyire könnyedén tud egy-egy erősebb ellenfél kifilézni 3-4 JK vámpírt, én adni szoktam alkalmat, hogy megpróbálják meggyőzni érvekkel az ellent, hogy miért ne tegye meg, amit tervezett.

Volt már rá példa az itthoni csapatnál, hogy sikerült elterelnie egy felébredt 4. generációs gangrel matuzsálem figyelmét egy sokkal nagyobb és vámpírokban gazdagabb városra a fiatal szettitának. 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.01.17. 1:04

Vampire

Üdv!

A Mesélők könyve nincs meg sajnos, ezért valaki le tudná ide írni mennyi plusz szabad pontot kap egy-egy öregebb karakter? Quator, maximum milyen idős lehet, és mennyi a legalacsonyabb generáció amit "birtokolhat" egy karakter? Előnyöket és hátrányokat csak az alapkönyvből, és maximum hány pontos előnyt és hátrányt lehet felvenni?
Mellesleg úgy tervezem egy Ventrue-t indítanék, aki már egy ideje a városban "él".:P Felőlem ismerhetjük egymást, más nem, akkor látásból.:)

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2009.01.17. 10:30

Vampire.

Hajól emlékszem akkor 6. szintig lehet elmenni a generációban, de nem vagyok benne biztos mert már régen vampiztam.
Én most azt fontolgatom, hogy egy Lasombra Antitribut indítanék :D Annyian szeretni fogják :lol: De leeht Tzimitzi Antitribu is :twisted: (na jó ez csak vicc volt) Amugy gondolkodtam még egy Asszamitán is, csak hogy átolvastam a klánt, eszembe jutott, hogy 98után már elég rendesen Diabelizálnak, azt ugye meg a Kamarilla nem nagyon csípi.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.01.17. 11:16

Vampire

Igen, én is úgy emlékszem, hogy 6. generációig lehet lemenni, de úgy értettem, hogy ennek a kalandnak van-e külön generáció határa, limite?

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.17. 11:18

Üdv!

Vampire

Anathor

alapvetően továbbra se érzem túl jónak, hogy nem ismered a könyvet és a leírtak alapján felveszed a kort, de a többi kimarad. Ez főként azért van így, mert ha a többiek viszont ismerik, megvan nekik és használják ők 2 igen érdekes és erős klánnal többől választhatnak. (Ld.: Baali, Igaz Burjah, Nagaraja) Hasonlóan a Rejtőzés és a Hadsereg hátterek is érdekesek tudnak lenni.

Azért leírom, mert nem vagyok ellene a normálisan kidolgozott öregebb vámpíroknak, amikhez azért nem árthat egy kis kor.

Kor háttér

1: max 200 éve aktív, +30 szabad pont, -1 emberség (ehhez annyit tennék hozzá, hogy a kor felvételéhez szükséges minimum aktív évek számát 100 évben adom meg)
2: 200-350 év, +55 pont, -2 emberség
3: 350-500 év, +75 pont, -3 emberség
4: 500-750 év, +90 pont, -4 emberség
5: 750- felett év, +100 pont, -5 emberség

Mivel a kor és a generáció is egy háttér, így mindkettőt max 5-ösre tudejátok felvenni a szabályok értelmében.

Mint írtam alapkönyves karakteralkotás van, így alapvetően 13. generációról indultok. Ezt lehet csökkenteni max 5-tel és így 8. generációsig lehet "lemenni".

Előny/hátrány: Alapkönyv, Kamarilla Guide, Savvat Guide ezekből lehet választani, mivel ezeket ismeri és használja mindannyiunk. A klánkönyveket nem jeleztétek, hogy különösebben ismernétek, így azokból most nem lehet válogatni. :) Pontilag pedig annyi előnyt vehettek, amennyit akartok. Jelesül max 122 pontot (100 kor, +15 alapból járó szabad pont, +7 hátránypontokból) Hátrányokat is lehet halomzni akármennyit az érdekesség kedvéért, de csak 7 pontig nyerhető hátrányokból szabad pont. 8)

Egyébként a ventrueval nincs gondom.

Ichigo

A lasombra antitribuval sincs gondom. Viszont azt így általánosságban mondom, hogy tzimisce antitribu nincs. Legalábbis nálam nem lesz.
Az asszamita is jöhet és azért az erős túlzás, hogy 1998 után minden asszamita csak diablerizál. Akik kamarillás városban élnek azok általában nem szokták túlzásba vinni, nomeg azért nem olyan egyszerű a diablerie, hogy minden estére jusson.

A 6. generációra pedig: Még dark agesben is 7.generációig lehet lemenni és szerintem azzal keveritek, hogy a 7-es generációsnak már lehet 6-os diszciplínája.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.01.17. 11:40

Vampire

Igazából olyan karaktert tervezek, aki már nem olyan fiatal, de még enm mondható annyira öregnek sem, (1-es kor háttér) és a látottak és az elképzelés alapján csak a kor háttérre lenne szüksége, a többi nem baj hogy kimarad szerintem. A különleges klánokat ismerem valamennyire, de azt hiszem nem tudnám őket kijátszani. Nekem nem probléma ha a többieknek megvan a Mesélők könyve. Remélem ez nem akadályoz a kalandba kerüléshez. :D

ui.: Ha háttérből megoldom, lehet valamelyik városbeli Ventrue gyermeke? (bár ez még lehet, hogy sztornózva lesz később)

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.17. 11:57

Vampire

Anathor

A gyermekség nem igazán megoldható, mert az egyik ventrue túl fiatal, a másik meg túl szürke, így egyik sem kérte és nem is engednék, hogy öleljen.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.01.17. 12:04

Vampire

Ok, akkor kitalálok valamit.:)

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.17. 12:57

Klánkönyvek: nekem Gangrel megvan, de annyira szerintem nem érdemes onnan csemegézgetni... A karakterek mikorra kellenek?

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 178 / 338 • 1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 338

Vissza: Csevegõ