• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vérszín Hold alatt [UTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 43 / 45 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45

Re: Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.01.19. 13:15

Corh Stakarg

-Ha atyámnak is megfelel, ebéd után meglátogathatnánk a barátját.

Mikor végeztem az ebéddel, szétnézek az asztalon és az előttem lévő pohárba bort töltök. S megköszönöm az ebédet. Majd egy nagyot kortyolok a poharamból.

<Várjunk... Doranba útravalóúl, kaptam egy csomagot. Lássuk mi van benne?>

Megkeresem batyumat, s előveszem a csomagot, amit a térmágus adott idejövetelem előtt. Kibontom és megnézem mi van benne.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.21. 17:56

KM esemény [Lorin].:Rosz ómen.
Helyszín: Quiron tenger
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-Déltájt.
Résztvevők: Lernun, Bredon, Xavios

Gifar Bredon kijelentésére csak hümmög majd eltűnik a fedélközbe vezetó nyíllásnál.

- Jó. Menjünk...
-mondja kicsit esetlenól anő majd Bredonba kapaszkodva elindul lefelé.

Mind lementek a lépcsőn ahonnan a fedélköz folyosójára értek. Ekkor hírtelen kivágódik az egyik ajtó és két matróz lép ki.
- Átkozott vihar... átkozott átkozott ezerszer is átkozott! Múltkor is ez volt! Akkor is pont partközelben haladtunk és ez lett a vesztünk! Szavamra mondom Onnis pont úgyanígy volt. A tenger felől érkező hatalams hullámok egy sziklának sodorták a Viharmadarat ami aztán gerincét törte a hajónak. Szegény Liam még láttam amint az egyik cápa felfal...
- Elhalgass! Nem jó a halált emlegetni egy hajón, főleg nem vihar közepette.-förmed rá a másik kissé korosabb és tapasztaltabnak tűnő tengeri medve. Mikor melletek elhaladnak mindketetn biccentene de több szót nem ejtenek.

Beértek a nő kabinjába majd az szembe fordul veletek leül az ágyra.:
- Halgatlak titeket.

Közben a hajó egyre jobban imbolyogni kezd, amit még itt a fedélközben is elég jól lehet érezni. Noha az eső még nem eredt el de a hatalams hullámok már elérték a hajót.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.21. 18:06

KM esemény [Lorin] Ebéd
Helyszín Abaszisz-Feruggia- Antoh temploma
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-8. a Cápák órája
Résztvevők: Corh Stakarg

Meldiron válaszol kérdésedre.:
- Természetesen, máris üzenek Refonoriusnak.- ruhája valamely zsebéből pergament, kalamárist és egy aprócska tollat vesz elő amire egy gyors üzenetet vet majd így szól az asztal mellet várakozó leányzóhoz.:
- Kérlek add ezt oda Erinnek, azt üzenem hogy mihamarabb jutassa el az üzenetet Refonorius mesternek, és ő személyesne mondja el neki!
A lány meghajol majd elsiet.

-Ha minden jól megy Refonoriust otthon fogjuk találni, bár gyakorta tesz hosszabb sltákat a parkban, ezlért írtam neki hogy szeretnénk tlaálkozni vele.

A bort amit töltesz nagyon ízletesnek találod, főleg mivel egy igen ritka fajta csemege, ezt nem csak szőlőből hanem mindenféle gyümölcsök hozzáadásávla készítik ennek köszönhetően inkább egy nagyon finom gyüölsclé ízével kesegtet.
Miközben a bort kóstolgatod kibontod a csomagot amit kaptál.
Három tárgyat tallsz benne. Az első egy alig másfél arasznyi rúd, pár percig nézegeted a rúnákat majd rájössz mi is ez. Az utazás pálcája, ha eltöröd azonnal vissza kerülsz Doranba, amint látod elég erős így nem csak saját magadat tudod el teleportálni. A második egy átlagos tekercs fehér szallagal összekötve- nem sugároz mágiát. A nharmadik egy vastag fekete tekercs amit fekete selyemszallaggal rögzítettek. Nem kell sokat törnőd a fejed hogy megálapísd valószínűleg egy varázslat tekercs, hogy miféle kivülről nem tudod megállapítani.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2009.01.21. 18:28

Bredon

A nőbe karolok, hogy támogassam, közben egy apró mosoly jelenik meg ajkamon.

A két matróz köszönésére bólintok én is.
<<Nem értek a hajózáshoz, úgyhogy akármit is mondhattak nekem igaznak tűnhet. De tényleg hátborzongató hogy ezen a lélekvesztőn múlik az életünk, na meg persze a matrózokon. Node most foglalkozzunk azzal amiért ide jöttünk.>>

- Nos a történet röviden- kezdek bele, miután a nő leült az ágyra és én is leültem egy székre vele szemben- Épp a... a... <<fene egye meg ezeket a külhoni neveket, sose jutnak eszembe>> ...város melletti erdőben pihengettünk, mert kicsit kivoltunk már a várostól és a természet nyugalmára vágytunk, amikor megjelent egy madár. Amikor közelítettünk felé elröppent, így csalva el minket egy tisztásra, ahol egy csata nyomai látszottak. Mindenki halott volt, rajtad kívül. Egy fára voltál felszögelve pár nyílvessző által. Úgy döntöttünk leszedünk és elhozunk a városba. Öcsém előre ment, hogy segítséget hozzon én pedig addig hoztalak. Öcsém talált is egy felcsert akivel elénk jöttek, szekérrel visszamentünk a városba, ahol a felcser ellátta a sebeidet. Másnapra sem ébredtél fel, ezért felhoztunk a hajóra, hogy ne maradj egyedül ájultan a városban. Itt ébredtél fel... és innen már tudod.

Beszámolóm közben végig a nőt nézem, hogy lássam mit reagál a hallottakra.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2009.01.21. 19:19

(Lernun)

Követem a többiekket lefelé. A matrózok szóváltása után egy nagyot nyelek. <Vihar?? Remek. Még véletlenül se legyen egy nyugodt napunk. Remélem Lykargoon érti a dolgát megfulladunk. Vagy csak a cápák falnak fel. Hacsak Xavios nem tud a vizen járni...Á, nem hinném. Csak az idegeinken.>

Figyelmesen hallgatom Bredon beszámolóját majd mikor végére ér átveszem a szót:
-Igazad van Bredon, ha azt nem vesszük, hogy majdnem minket is kicsináltak azok az alakok. Tudod a harcsabajszú meg az a melák. Vagyis honnan tudnád, már az elején kiütöttek. Tényleg el is felejtettem megkérdezni, hogy mi a fenét kerestél te velük?
-Esetleg nem ők támadtak rátok?-kérdem még a nőtől.
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2009.01.22. 19:14

Bredon

- Igen tudom, tényleg ránk támadtak, de nem tartottam lényegesnek az ő szempontjából- válaszolok Lernunnak a nőre utalva- Már nem tudom pontosan mi is történt, lehet a "kiütés" miatt.
<<Afene, miért is mentem én oda hozzájuk? Miért mentem oda hozzájuk? Ötletem sincs, elfelejtettem.>>
- Nem tudom, tényleg.

Lernun a társaságunkban ülő nőhöz intézett kérdésére elfelejtem a gondot, hogy nem emlékszem amire kéne és felnevetek, aztán gunyoros, korholó hangon válaszolok a nő helyett:
- Hát hogy tudhatná, hogy kik támadtak meg minket, mikor egész végig eszméletlen volt? Ebből kéne rájönnie, hogy a harcsabajszú, meg a melák, mikor arra sem emlékszik hogy általánosságban mi történt vele? Érdekes lenne- de azért a kérdezett felé fordulok és a válaszára várok.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2009.01.23. 16:20

(Xavios)

Csendben követem a kis társaságot a kabinba, majd mikor én is bent vagyok bezárom az ajtót a hátam mögött. A háttérből figyelem a beszélgetést és magamban elrendezem a számomra új információt. Ezek mindig bajba kerülnek. Remélem a későbbiekben nyugton maradnak, mert nem szeretném elveszíteni azt a két kötetet. A könyvek kapcsán érdekes dolog jut eszembe. Eddig figyelmen kívül hagytam... Különleges adottságom révén figyelmem az átlagos halandók által láthatatlan energiák felé fordítom, és megvizsgálom vendégünket.

//off: a karakter rendelkezik "manalátó" háttérrel. A képzettségpróbát még mindig nem tudom, hogy kell kidobni ÚTK szerint, úgyhogy amíg nem lesz meg kidobnád helyettem?
lélektan 3-as fok
asztrál: 13 (a többiek írtak asztrált is, ezért én is megadtam)//
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 94
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.24. 22:16

KM esemény [Lorin].:A kabin homályában.

Mindenki

A nő egy ideig rágódik a hallottakon majd kissé élcelődve kijelenti.:
- Sok semmi... továbbra sem tudom miért támadtak meg minket, és kik. Ami pedig még jobban érdekel, miért vagyok itt? Nem akarok akadékoskodni, de nem szeretem ha akaratom ellenére elráncigálnak, na jó persze az is érthető hogy végig eszméletlen voltam... így talán megbocsájtható a vétketek. Most pedig... tudni szeretném hova a kránköves pokolba tart ez a hajó ráadásul miért pont ilyen szar időben? Menekültök valaki elől?

Xavios

// A képzettségpróbáknál egy adott tulajdonság próbát kell tenni, ami jelen esetben lehet asztrál és érzékelés is, mivel nem mondtam melyik ti döntötök. Harmadik fokon a tulajdonságpróbához+1 járul, így neked megdobtam a próbát szóval leírom a tapasztaltakat://

A nő bézsedéből és gyors hangulatváltozásaiból egy dolgot szűrsz le biztosan.: nem lehet természetes dolog ha csak nem bolond.
A nőn egyébként hiba is kutatsz mágikus kisugárzások után, nem találsz semmi. Már éppen feladnád a dolgot amikor a kezén megpillantod a karkötőjét ami halvány zölden világít számodra. Nagyon gyenge, különleges erőt sugároz.

Mindenki

A kinti ég egyre borongósabbá válik, úgy tűnik a vihar útólért benneteket, és be is kebelez. Ahogy egyre homályosabb, sötétebb lesz a szoba úgy kúszik a félelem egyre inkább a szívetek felé, amit csak fokoz a hajó bizonytalan, egyre gyorsabb és erősebb ingadozása.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2009.01.24. 22:30

(Lernun)

<Remek. Nem jutottunk előrébb. Ami jelenleg teljesen elhanyagolható mivel ez a vacak mindjárt ELSÜLLYED. Arel kérlek csak jussonk vissza épségben délre, ki sem mozdulok többet Erion környékéről. Azok a csodálatos erdők és ligetek...remélem ezek után a vízzel csak a kulacsomon keresztül kerülök kapcsolatba.>
Igyekszem megőrizni a nyugalmam több kevesebb sikerrel. Inkább a beszélgetésre koncentrálok, hátha az elvonja a figyelmem.
-Feruggia szigetére tartunk és nem üldöz senki csupán már nagyon untuk Eatirát és amikor még elindultunk nem látszottak vihar jelei. Tényleg mielőtt elfelejteném te tudsz valamit egy bizonyos Érinthetetlen jegyéről??
<Hát ha erről sem hallott akkor igaza volt annak a nőnek és csak egy szerencsétlen kalandozó aki olyanba ártotta magát amibe nem kelett volna.>
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2009.01.24. 22:38

Bredon

- Ne haragudjon hölgyem, de amit nem tudok, azt nem is tudom elmondani. Így nem közölhetem, hogy miért támadták meg és azt sem hogy kik, csak azt tudom, hogy egy szép nagy füstölgő lyuk volt a földben és néhány hulla.

<<Nem igaz, már megint azzal jön, hogy akarata ellenére... Nem érti meg, hogy ott is hagyhattuk volna elvérezni? De nem, mi megmentettük. Néha úgy érzem hiba volt.>>

- Nem ráncigáltuk el akarata ellenére, lévén, hogy nem volt akarata, amikor ezt tettük. Vagy ha volt nem tette közzé, úgyhogy szeretném, ha nem hozná fel többé ezt- válaszolom a nőnek bosszúsan- Hajó pedig Ferrugia szigetére tart és azért ilyen időben, mert így jött össze. A kapitány már tegnap kitűzte az indulás időpontját, pedig akkor nem volt ilyen az idő- folytatom a válaszadást, igaz Lernun megelőzött ebben- Ami igaza van, elég rosszra fordult

<<Nem voltam még hajón, főleg nem viharban, de azt hiszem nem fogok visszavágyni rá. Bár ehhez élve kell kikeveredni innen.>>
Összébb húzom magam az ágyon és beszéd közben ide-oda tekintgetek és próbálok megkapaszkodni valami szilárdban.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2009.01.25. 16:04

(Xavios)

Úgy tűnik, hogy Bredonnak már elege van a nőből. Eléggé aggasztónak találom azt a tényt, hogy akit a két félelf magával hozott vagy bolond, vagy pedig valamilyen (valószínűleg mágikus) beavatkozás alanya volt. Egy biztos: nem csupán hangulatember ugyanis azoknak nem változik ilyen gyorsan a viselkedése. Kíváncsi pillantást vetek a két testvér felé, hogy vajon ők észrevették-e ugyanezt, majd ismét a nő felé fordítom figyelmem.
A karkötő felpiszkálta kíváncsiságom. A kisugárzása valahonnan ismerős, csak nem tudom, hogy honnan. Biztos csak deja vu. - de ez a gondolat sem nyugtat meg. Mindenesetre arcom továbbra is kifejezéstelen marad. A karkötőt pedig jobban szemügyre veszem. Drágaköveket, rúnákat illetve bármilyen más jeleket keresek rajta. Közben a kisugárzását sem hagyom figyelmen kívül. Igyekszem megkeresni a forrását a mágiának, abban reménykedve, hogy az nem maga a karkötő, hanem az ékszeren illetve az ékszerben van valahol elrejtve.

//off: Kösz, hogy kidobtad helyettem a próbát. Mostmár nekem is megvan az ÚTK, úgyhogy már én is ki tudom dobni :D//
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.01.26. 19:33

Corh Stakarg

A papnak, egy fejbólintással, válaszolok.
<Hmm! Igen ízletes ez a bor... Ha visszatérek Doranba, viszek magammal.
Mikor megtalálom, az utazáspálcáját elmosolyodok.
<Lám, gondoltak rám az otthoniak.>
Kibontom a fehér szalagos tekercset, majd elolvasom mi van benne. Mikor elolvastam, ki bontom a feketeszalagos tekercset, hogy megvizsgáljam milyen varázslat lakozik benne.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.03. 7:41

KM esemény [Lorin].:A kabin homályában.

Mindenki

Bredon szavaira a nő kicsit elgondolkozik majd dölyfösen hátravetve fejét válaszol.:
- Jó vanna! Nem azt mondtam hogy olyan nagy baj csak hogy nem szeretem! Amúgy meg ha már engem sikerült elhoznotok véletlenül nem akadtatok össze egy ilyen kicsi, kör alakú medállal ami egy bőrszíjjon vagyis ezen?- húzza elő a Lernun által talált bőrszíjjat.
-Jegy? Nem nem igazán hallotam még ilyenről... de talán majd később eszembe jut valami.

Válaszotokat megvárja, de miután ugysem tudtok neki érdembeli információt adni a nyakláncról ásít egy nagyot majd hozzá teszi.:
- Fárasztó ez a hajó út...ugye nem bánjtok ha alszok egy kicsit?

Közben kérdőn tekint hol rátok, hol a csukott ajtóra.

Xavios

A karkötő egy egyszerű ezüst színű karperecnek tűnik. Se ékkövet nem foglaltak bele, se rúnát nem véstek rá- legalábbis úgy látod.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.03. 11:06

KM esemény [Lorin] Tekercsek
Helyszín Abaszisz-Feruggia- Antoh temploma
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-8. a Cápák órája
Résztvevők: Corh Stakarg

A bor finom íze után - eltérően a többi lőrétől- nem hagy utúízt se keserűt se édeset. Miközben a pergament bontogatod, az atya tölt a poharadba még egy keveset aztán hátradől és élvezi saját kupájának tartalmát.
A pergamenre különböző könyvek cimmeit és szerzőit írták fel, vannak köztük történelmi lexikonok, vallási iratok, és egyéb jellegű kiadványok. nem kell hozzá sok fejtörés hogy rájöjj ezek zon iratok amelyek a Quironeia ezen szegletének múlt jelenét - s talán jövőjét is- tartalmazzák.
A fekete tekercset szétnyitva jópár vérvörösen izzó rúnasort látsz. Szemezgetve megpróbálod kiselavizálni milyen mágiát rejtettek a tekercsbe.
//Képzettség próba-Rúnamágia//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2009.02.03. 17:43

(Xavios)

Miután nem találtam semmilyen rúnát vagy ékkövet a karkötőn megállapítom, hogy az ékszerből áradó kisugárzás esszenciája valószínűleg mélyebben beleivódott a karperecbe vagy pedig csak egy ideiglenes "hatás". Ez utóbbi eléggé valószínűtlen, de még nem zárnám ki teljesen. Következtetéseim levonása után figyelmem az ékszer tulajdonosára irányul. Valami nem tetszik a viselkedésében. Ha teljesen véletlenül hangulatember lenne, nagyon ideges és még ezek mellett megütötte volna a fejét, akkor sem viselkedne így. Lehet, hogy őrült? Vagy csak nekünk nincs szerencsénk és a lehető legrosszabb pillanataiban találkoztunk vele... Vagy mindkettő. Igyekszem hasznosítani minden eddigi tudásom, hogy vendégünk viselkedéséből a lehető legrészletesebb következtetéseket vonjam le.
Mikor kijelenti, hogy pihenni akar és hol ránk, hol az ajtóra tekint, úgy döntök, hogy távozok és erre sarkallom a két félelfet is.
- Hát persze, hogy nem bánjuk hölgyem. - mondom neki, majd kinyitom az ajtót és ahogy Pyarronban illik, egy néma mozdulattal kitessékelem társaim a szobából. - Uraim. Talán jobb lesz, ha magára hagyjuk vendégünket egy időre. - intézem szavaimat a két félelfhez. Az nyitott ajtó mellett állva, félkézzel az oldalát fogva tartom és megvárom, hogy mind a ketten kimenjenek.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 43 / 45 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45

Vissza: Régi Kalandok...