• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 103 / 153 • 1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.03. 18:49

Nyos. Nem tudom, felmerült-e már ez a kérdés, de nem akartam százmittoménmennyi oldalt olvasni, ezért bepötyögöm: megjelent az Anat'Akhan renegátjairól bárminemű információ hivatalos kötetben -puszta létezésükön kívül-, vagy csak ... khm... internetes "segédanyagokban"?

Válaszokat előre is köszi :)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.01.03. 18:59

Szia!

Nézz szét EBBEN a dokumentumban, lehet, hogy írnak róla.

(forrás: magus.rpg.hu)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.03. 19:11

Igen, pont erre gondoltam, mint segédanyag, ezt olvastam. De ez nem számít hivatalosnak ha jól tudom ^^.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.01.04. 8:40

Emlékeim szerint valamelyik régi kiegészítőben vagy rúnában volt róla egy pár oldalas írás, de elég régen olvastam, így marad a gyanúd megerősítése. :)
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.04. 11:11

Üdv!

Meridian

Az "Ynev fejvadászai" tényleg nem hivatalos anyag.

Viszont Shia-ko jól emlékszik. :) A rúna magazin mittom én melyik számában (de még az első évfolyamok egyikében) van leírva az Anat-akhan.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.04. 13:40

EDIT:

Hmm... szóval kerestem neten, de mindenütt csak eladó antikvár újságként találtam meg, illetve annyi infót, h melyik számban milyen cikkek voltak, de mást sajna nem. Valaki tud segíteni? Asszem itt OMen is felmerült egy oldal, ahol rúna cikkek vannak feltöltve, de nem emlékszem már a címére. Valaki tud segíteni? ^^,

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.01.04. 14:03

Rúnák

szerk.: link javítása
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Shia-ko 2009.01.04. 16:55-kor.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.04. 16:31

Köszi szépen.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.01.04. 16:57

Egyébként melyik számban van?

szerk.: Itt van a neten a cikk.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.04. 20:18

Köszi. Sajnos ugyanez volt benne az "Ynev fejvadászai" cikkben is, reméltem, hogy nem a Dúlás idején hagyták ott Kránt...
Köszönöm a segítséget még egyszer. Amúgy első évfolyam második szám.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.01.06. 13:25

Na, most belefutottam valamibe, ami az eddig összes karakteralkotámosat átalakítja:
Eddig úgy csináltam, hogy amikor továbbtanultam egy képzettséget (pl. 2-->3. szint), akkor kifizettem a 3. szintért járó Kpt, csökkentve az oktatási bónusszal, ha volt. Most viszont zóltak, megnéztem, és azt látom, hogy csak a 2. és a 3. fok közötti különbséget kellene kifizetni, csökkentev az oktatási bónusszal, ha van. (ÚTK. 132. old. A Képzettség pont (Kp) utolsó bekezdés)

Namost mivan? :O

szerk.: Közben tuannál szóltak, hogy tényleg így van, úgyhogy a még nem játszó karaktereimet számolom újra. :think:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Revis del Archelon » 2009.01.20. 21:38

Nem nagyon találtam kapcsolódó topicot, szóval itt kérdezném meg: mi az alapvető különbség az új irányvonalat (al Marem szemléletét követő) és a régivonalas dartonita vallás között? Mennyire áll egymással szemben a kettő? A lényeget foglalja már össze valaki nekem.
Revis del Archelon

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.01.21. 17:04

A Papok, Paplovagok I. című könyv tárgyalja elsősorban a problémát, de a pontos ideológiai háttérről nem sokat említ, csak a szembenállást magát, mint tényt. Annak megléte nem kérdőjelezhető meg, de a könyv is említi, hogy egyes teóriák szerint a dartoniták maremita és ortodox szárnya nem áll olyan távol, mint azt a Papi Szék elhitetni igyekszik.
Az ortodox vallás Airun al-Marem szerint régimódi , "nem képes meghallani az új idők szavát", és ezért önkényesen szembefordult a Papi Székkel, illetve az abban csücsülő Darton-főatyával. Ennek okán kiátkozás, meg szent háború volt a felek között -legalábbis ha jól értelmezem a könyvet.
Hogy idézzek is valamennyit, ne csak utaljak: "...Airun al-Marem tevékenysége rohamos gyorsasággal vezetett az első komoly egyházszakadáshoz a pyarroni vallás történetében... ...A kiváltó ok a dartonita paplovagrend meglapítása volt -a Hallgatag Urat addig csak papok szolgálták-, amelyhez nem kérték ki a Papi Szék beleegyezését, de már korábban is sejteni lehetett, hogy a Sötét Próféta tevékenysége szétfeszíti a nem túl rugalmas pyarroni erkölcs kereteit. A Darton-egyház ortodox szárnya -az ő képviselőjük ül a Papi Székben- nem ismeri el prófétának Airun al-Maremet, és élesen elhatárolaja magát a paplovagrend minden cselekedetétől. Szószólóik a Hallgatag Úr hittételeinek rosszhiszemű félremagyarázásával vádolják a Rowon városát örök homályba borító dartonitákat..."

PPL I., 53. oldal

M.

ui.: remélem sikerült megválaszolni a kérdésedet.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Revis del Archelon » 2009.01.21. 18:59

Meridian írta:A Papok, Paplovagok I. című könyv tárgyalja elsősorban a problémát, de a pontos ideológiai háttérről nem sokat említ, csak a szembenállást magát, mint tényt. Annak megléte nem kérdőjelezhető meg, de a könyv is említi, hogy egyes teóriák szerint a dartoniták maremita és ortodox szárnya nem áll olyan távol, mint azt a Papi Szék elhitetni igyekszik.
Az ortodox vallás Airun al-Marem szerint régimódi , "nem képes meghallani az új idők szavát", és ezért önkényesen szembefordult a Papi Székkel, illetve az abban csücsülő Darton-főatyával. Ennek okán kiátkozás, meg szent háború volt a felek között -legalábbis ha jól értelmezem a könyvet.
Hogy idézzek is valamennyit, ne csak utaljak: "...Airun al-Marem tevékenysége rohamos gyorsasággal vezetett az első komoly egyházszakadáshoz a pyarroni vallás történetében... ...A kiváltó ok a dartonita paplovagrend meglapítása volt -a Hallgatag Urat addig csak papok szolgálták-, amelyhez nem kérték ki a Papi Szék beleegyezését, de már korábban is sejteni lehetett, hogy a Sötét Próféta tevékenysége szétfeszíti a nem túl rugalmas pyarroni erkölcs kereteit. A Darton-egyház ortodox szárnya -az ő képviselőjük ül a Papi Székben- nem ismeri el prófétának Airun al-Maremet, és élesen elhatárolaja magát a paplovagrend minden cselekedetétől. Szószólóik a Hallgatag Úr hittételeinek rosszhiszemű félremagyarázásával vádolják a Rowon városát örök homályba borító dartonitákat..."

PPL I., 53. oldal

M.

ui.: remélem sikerült megválaszolni a kérdésedet.

Köszi, nagyjából világos. Mondjuk mea culpa, a PPL-ről el is feledkeztem, hogy abban kellene vadászni ezek után az infók után. Mondjuk - szerintem - ez a Darton és Rowon dolog egyébként is eléggé komplikált. Csak legyen vége a vizsgaidőszaknak végre... :D
Revis del Archelon

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.24. 17:42

Üdv!

Yvett

Mivel mondtad, hogy ne a versenyesben kérdezzünk:

Értem. Akkor a paplovagoknak és a Sogron Útját járó tűzvarázslóknak, valamelyik boszorkányrendbek (a nevét nem tudom) sem jár szent szimbólum, mert egyik sem pap kasztú.

Akkor hogy is van ez a szimbólum kérdés? Mert továbbra sincs értelme szerintem, hogy egy egyszerű szertartásért és egy tárgyért 7KAP-ot kell fizetni.

Valamint az se teljesen tiszta, hogy kinek lehet szimbóluma? Egyik reagodban azt írtad csak a kifejezett pap kasztnak, mert másnak nem ad az egyház. Utána pedig egy másikban azt írtad Castornak, hogy de mégis lehet szimbóluma a karakternek akár előtörténetből is.

Egyébként csak megjegyzem, hogy a szintén általad említett "gúnyos megjegyzés" nem tudom mi lehetett? :?

Ha már a "találkozóra" nem is tartozik a kérdés azért jó lenne eldönteni, hogy akkor hogyan is működik ez a dolog?
Természetesen itt is lehet azt mondani, hogy "mert csak".
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 103 / 153 • 1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 153

Vissza: Csevegõ