• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 31 / 54 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.31. 15:39

Dreemer írta:Ha már itt vagyunk egy kérdés:
Van valakinek ötlete, hogy a kitörés varázslat epicentrumának térben való elhelyezésére miféle korlátozások vannak a varázsló zónáján kívül? ÉRTSD: a zónámon belül vagy távolba hatással egy általam tetszőlegesen meghatározott pontban hozhatom létre a kitörést?

Erről sehol nem ír egyértelműen a könyv...

A távolbahatásnál írja, hogy látni kell azt a helyet ahova varázsolsz, minden mágiaformánál. Zónán belül nem ír ilyet, de általában a Km-ek ragaszkodnak a szemkontaktushoz.

Az arcba teremtésről:

Bár még mindig tartom magam véleményemhez, de a többség arra szavaz, hogy ez így nagyon csíít. Ezt sajnos muszály elismerni. Ellenben ha a teremtett anyagot elemi erő nyíl csapja a delikvens arcába az már dobást generál és esélyt ad szegény áldozatnak a megmenekülésre. Ezt így már jobban fogyaszthatónak tartjátok?

Kár, hogy a pallos által generált dobás a vari esetében többnyire jelképes...
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.31. 17:25

Herold Bardelot:
A távolbahatásnál írja, hogy látni kell azt a helyet ahova varázsolsz, minden mágiaformánál. Zónán belül nem ír ilyet, de általában a Km-ek ragaszkodnak a szemkontaktushoz.

Hmm érdekes dolog. Ezzel csak 2 baj van elsöre, a zonámon belül tetszés szerinti pontra varázsolhatok. Akkor rdekes a játék ha valakire akarok varázsolni pl kitörést. Mert ugye a cél hogy telibe kapjam... Mármost ha tudom hogy az áldozat térben hol van egész pontosan... akkor ez nnem leht gond a KM meg nem lenne logiksu hogy kötözködne.

Hogy honan tudom hol van? Mert emgmondja valalki? Vagy mert másut nem lehet?

Az arcba teremtésről:

Bár még mindig tartom magam véleményemhez, de a többség arra szavaz, hogy ez így nagyon csíít. Ezt sajnos muszály elismerni. Ellenben ha a teremtett anyagot elemi erő nyíl csapja a delikvens arcába az már dobást generál és esélyt ad szegény áldozatnak a megmenekülésre. Ezt így már jobban fogyaszthatónak tartjátok?

Kár, hogy a pallos által generált dobás a vari esetében többnyire jelképes...

1. Attól hogy 100 bol 100 azt mondja nem mert nem müködhet ugy... nos ez csak azt jeelnti hogy 100 igy gondolja és igy tudja. Nem egyszer esett meg hogy 100 bol 100 mondta a füld lapos és a 101 ediknek lett igaza.

2.Teleport- 2 kilós téglára-> kiérkezési pont áldozat felye felett kb 5 méterrel. Szerinted menyire fog bele halni a paraszt a tégla okozta ütésbe? Kontact méreg teremtése ugyan igy csak 0,5 Cm el a csoka felye felett...ugyan uyg rá fog esni a méreg.. és ah kopasz a csoka ugyan ugy hatni fog...

És ha csak 2 mm el van a csoka börétöl a dolog? ugyan ugy rá eshet... ugyan ugy beel halhat. Bár a jelenelgi mérgek nagyon kiméletesek szerntem... mindegy.
Ezért is irtam savat. Az legalább korrekt :)

Szerintem a börfelületre közvetlenül nem leeht telportálni/teremteni de töle egy picit távolab már szabad a gazda! Lásd bárd mágia jópár varázslata pl szinezés: amikro a csoka szine zöld lessz :)

3.Az ötleted tök korrekt, ebbe nem leeht bele kötn iszeritnem :) egy apró tanács bár kicsit kötlségeseb: Elemi erö kitörés: 0% esélye van a csokának a túlélésre... mert ugye a kitörés elöl nem lehet elmenekülni... Ráadásul ha 2 avgy több külön áló igaz töbszörös idő igényü teremtést hajtasz végre avgy csak formázol eggyet amérgen akár méreg kitörést is csinálhaszt :)

1 lökettel egész szobát vagy csarnokot le lehet mérgezni... de ittm ár észerüb lenne a kvöetkező:

teleport 1mana -1 kg méregre
Elemi erö kitörés 1E -a méreg csomo közepébe

Hatása:
Az elöre elkészitett 1L méreg gömbszerüen beterit mindent 1 m sugaru körön belül. Mivel a méreg menyisége töbszörösen tul van adagolva nem érdemes egéség probát dobni. Természetesen a szorás terüelte növelhető... az elemi erő fokozásával.
Védekezés: Ne legyen fedetlen testrésze az áldozatoknak és akkor a contact méreg enm juthat el a testükig...

4.Pallosra meg bejöhet a 01 is :) De ugyse fog!

5.Senki nem válaszolt az elemi erös példámra, melesleg szeritnem egyik se csit...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.02. 9:37

Dreem nem csak 1m sugarú gömben terít a méreg a kitörés után, hisz a kitörés csak a lendületet adja a méregnek az utána még szépen haladni fog tovább a maga útján. Hogy meddig az már fizika és km kérdése. A fedet bőrfelület sem feltétlenül védelem, mert egy vékony selyem beissza a folyadékot és utána már megvan a kontaktus a bőr és a folyadék között.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.01.29. 14:32

Kicsit belekotyognék a mozaikmágia táposságához :)

A varázsló által ismert anyagok kérdésköre:
Ahhoz hogy egy varázsló egy anyagot alaposan ismerjen az először alkímiához hasonló de mágikus szempontú elemzésekkel fel kellett dolgoznia. Azaz még egy TAM mágusnak is készíttetnék egy listát hogy mi az amit pár hetes munka és a vizsgált anyagból pár kg felhasználásával megtanult.

Kontaktméregnél ha neki magának nincs erre kezelés képzettsége akkor ugye szinte első percben megmérgeződik tőle, kell neki mondjuk 2kg amiből grammja több arany, stb.
Ez bizonyos szempontból az aranyat teremtek és jól élek belőle dologra is megoldás, a "nagyon magasztos eszmékkel bíró valaki vagyok akik a világi hívságokon átnéz mert a művészet az nem ipar stb" duma, megztán minek teremtenék nehéz munkával 1g aranyat 1mp-ért amikor 1 kg kutyaközönséges anyag többszörösen nagyobb érték lehet (pl méreg, vagy egyéb ritka anyag).

Személyes aura védelme:

Az elemi mágiánál ez kimaradt, azaz elemi erő kitörés az agy-szív-be 4mp-ért 1sec alatt KO, de egy 1 E-s elemi vízkitörés a tüdőbe is aranyos és KO hatás. (KO nem egyenlő halál, de harcképtelen lesz).
Ez mind védhetetlen és szintfüggetlen dolog. Viszont az személyes aura léte nem feltétlen csak a TAM ellen véd, hiszen a teleportnál is szerepel ugyanez hogy élőlény testébe nem lehet és élőlényt sem lehet a beleegyezése nélkül.
Összességében ezekre hivatkozva mondanám én azt hogy a kiindulási pont nem lehet személyes aura védelem alatt lévő dologban (sem test sem fegyver sem ruha).
Az aura kiterjedése szerintem a bőrtől úgy egy arasznyira lehet és az elemi aurák is oda kerülnek (elemi erő aura védelme alatt 10-15 cm-re megállnak a csapások, nyílvesszők megfelelő erősség esetén). Ezzel a ruha és páncél kérdés megoldódik, azaz nem tud a varázsló ruha alá bevarázsolni semmit csak ha beleegyezik a célpont.

Zónán belüli varázslás:

Oda varázsol ahova akar. Úgy kell elképzelni mint egy koordináta rendszerben megadja a pontot ahova kerüljön (mögöttem 5 méterre és balra 1 m-re talaj felett 50cm-re), aztán hogy ott mi van az dönti el hogy mi lesz :)
Ha élőlénybe akarna belevarázsolni akkor nem jön létre :twisted: , a létrejön akkor meg azt okoz amit a létrejötte helyén tud ami nem biztos hogy egyezik az akarattal :)

Összességében nem látom be hogy zónán belül pl egy zárt ajtó mögé miért ne varázsolhatna akármit azért mert nem látja mi van ott... Kemény minuszok egy esetleges célzásra és kész de területi tarolás ellen ez úgysem jelent semmit.

Arc előtti kitörés:

Én célzást nem dobatnék rá, hanem azt nézném hogy aki kapja az tudja-e mi a varázslat (akár csak hallomásból), s van e valamilyen indítéka arra hogy vetődjön egyet akár abban a pillanatban amikor az anyag (erő) elkezd megjelenni.
Lehet ez kiképzés okán vagy megtapasztalt mágia.

Viszont mielőtt minden paraszt elvetődne egy kitörés elől azért azt is megnézném ha egy varázslóbotos csaló hadonászik egyet pár mondattal akkor hány ember vetődik el -> na ezek fognak jó eséllyel vetődni harci szituációban is
Azaz nem sokan :)
Ezeknek egy gyorsaság meg ügyesség próba -> a vetődés miatt fegyvert elveszti, fekszik és ha ront akkor még sebződik is pláne ha páncélban műveli... :D

Varázsló harcmodor:

Alacsony szinten a vari nem sokkal rosszabb harci képességű mint egy harcos egyedül a képzettségek hiányoznak ami már jelentős hátrány. Védekező harcban talán kihúzza, de ugye így meg varázsolni necces. A cél a tér és időnyerés mindig.

Azaz az 1 sec-es varázslatok jönnek szóba és a közben futás, elbújás fedezék mögé, stb.
Ezek: teleport (súlyok fej fölé, golyók láb alá, köd/füst fiolából, gázképző anyagok fiolából, stb) nem az ölés a cél hanem a megzavarás és ártalmatlanítás, elemi nyilak 1E-vel (ruha meggyújtás, meglökni a mókust, elvakítani elemi föld nyíllal arcba (mellette sebez is), stb). Szal ez egy nehéz ügy, szegmensről szegmensre...
1 ember szerintem nem ellenfél egy varázslónak, viszont 10 paraszt leveri ha ebből a 10-ből mondjuk 3-4 odaér hozzá és még van kedve harcolni :)

Varázsolok ezt (-1Mp, 1 sec) hátraszökkenek és oldara lépek a lovam mögé (2 sec) Varászolok azt (-1Mp, 1 sec) lovamra ráverek (ágaskodik, megindul) és hátrébb pattanok (2 sec) Varászolok amazt (-1Mp, 1sec) Befutok a jobbra lévő fa mögé (2 sec), stb
Ha már full contact van akkor meg megfelelő pillantaban elszakadás még sebzés árán is, mert ha körbeveszik akkor reszeltek :) Ilyenkor még jöhet egy elemi erő aura vagy láthatatlanság, de az már drága és lassú is.
Nem lehet ezért körökben mesélni egy varázslónak éles szituációban, mert egyébként nem tudja kijátszani a lehetőségeit az ember, s a terep ismertetése nagyon fontos lenne mert ugye használva lenne...

Magas szinten meg felkészül a vari a harcra (kisugárzó jelekben aura, meg egyéb varik, tekercsek, stb), otthon ugye meg a ház védelmi rendszere. De az sem elképzelhetetlen ha felrak magára egy napra aurát (leplezve) és akkor még agyon se tápolta magát :)

Ami még fontos kérdés az a morál, amikor egy szedett vedett banda (semmiképpen nem elit fanatikus csapat) tagjainak negyede-fele ég, szemét dörzsöli, fekszik vérző fejjel az első 10 másodperc után, akkor azok már csak ezektől megakadnak, ami ha mást nem is de időt jelent a varázslónak, de sanszos a menekülés is már a gyengébb idegrendszerűektől...

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2009.01.30. 14:20

Arnoil írta:Ami még fontos kérdés az a morál, amikor egy szedett vedett banda (semmiképpen nem elit fanatikus csapat) tagjainak negyede-fele ég, szemét dörzsöli, fekszik vérző fejjel az első 10 másodperc után, akkor azok már csak ezektől megakadnak, ami ha mást nem is de időt jelent a varázslónak, de sanszos a menekülés is már a gyengébb idegrendszerűektől...

Katonák szokták mondani, hogy egy nem elit - mondjuk sorozott - alakulat hasonló veszteségek mellett már felbomlik (nekem most a 10% vagy 25% rémlik, de talán az utóbi; amit te is írtál).
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.04. 17:38

Öhm.

"Másrészt a pillanatyilag viselet ruházat mint olyan is érdekes dolog... Miért is? Mert a pilanatnyilag vislet minden holmi és tárgy élvezi a szeélyes aura védelmét! (364.oldal személyes aura 1.bek.) Azt viszont sehol ne irja le egyértelmüen a szabályzat hogy a uha és a test közti terüeltre uygan az a szabály vonatkozik e mint a testen belüli varázslásra!"

Nem akarok beleszólni de a személyes aura az túlnyúlik a fizikai testen, ezért élvezi elsősorban a viselt ruha annak védelmét nem pedig mert átitatódott feromonnal.
Ezért nem is kell "rendelkeznie" a köztes területekről. Gondolom anno az alkotók úgy gondolták hogy ez mindenki számára triviális.
Uganis nincs köztes terület. Átlagosan ha jól rémlik "egyezményesen" jó 30 cmről van szó... ergo nem érdemes azon se vitázni hogy ha valakin 3 pulcsi van meg egy nagykabát és eszkimó a jégmezőn akkor a kabát és a pulcsi közé tudsz e varázsolni.
Evidens hogy nem.

Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 38
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.02.04. 18:41

A könyv elején meg van adva mi mennyi kapba kerül de a karilapon is rajta van

manapont kegypont 3kap/1

hm 2/1

fp 1/1
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.02.10. 12:54

Egy kis segítséget szeretnék kérni az UTK-ban jártasabb emberektől. Szeretnék egy lángkardot, amit ha aktiválok akkor pl. 4E erősségű tűz borítja be, és napi 10 percet lehet használni ám ezen időtartam hosszáig bármikor ki-be kapcsolható. Hogy lehetne ezt mozaikokból összeállítani?
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.10. 13:30

Őstűzteremtés 4E - 12 Mp
Auraforma 4E - 8 Mp
Mágikus Aura Varázsjel - 13 Mp
Napi egyszeri töltődés 4E - 12 Mp
10 perc használat - 37 Mp
Varázsszó aktiválás-deaktiválás - 0 Mp

Összesen: 82 Mp

Edit...

Lehet hülyeség így ez a ki-be kapcsolgatás, hogy egy nap csak egyszer töltődik újra a kard. (Vonom le magamnak a következtetést a többi varázstárgy tanulmányozása miatt...)
Ha ezt szeretnéd, akkor inkább a folyamatos töltődést kellene választani hozzá.
Így viszont a Mp költség jóval nagyobb lesz - 4x24= 92 Mp (ez csak a töltődésé) - vagyis összesen akkor a
4E-jű 10 percig tartó őstűz aura megalkotása a kardon, melyet varázsszóval aktiválsz (de nem kapcsolható ki az időtartam alatt) 162 Mp-ba kerülne!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Q nel Athand » 2009.02.10. 13:58

Üdv.
Nem kifejezetten értek hozzá, úgyhogy ha hülyeséget írok, bocsi.
De ha már folyamatos töltődést teszel rá, az olyan, mint az elemi erővel rúnázott kard.
Tehát elvileg akkor nem napi tíz percre kapcsolható be, hanem akármikor ki-be kapcsolható. Tehát ez olyan lenne, mint a rúnakard, csak elemi erő helyett tűz, és aktiválni kell, de ha szóval aktiválod, akkor az ugyanúgy 0 mana, mint az elemi erővel rúnázott kardnál, amit nem kell aktiválni.
És így akkor a mana:
Őselem 3/E
Auraforma 2/E
Mágikus aura 13
Folyamatos töltés 24/E
Szóval aktiválható 0

Összesen akkor:
13+29/E
Vagyis 139 mana, ha jól gondolom, és számolom :)
Q nel Athand
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.02.10. 14:04

na igen, de a folyamatos töltődés miatt ez iszonyatosan sokba kerülne. nekem csak napi 10 perc kell, aztán merüljön le és csak másnap lobogjon újra, de ezt a napi 10 percet én hadd oszthassam el. írtam a tuan fórumára is, a nagyokosok majd megmondják :D
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.10. 14:14

Athand!
Vagyis, ha jól értem - ha folyamatos töltődést teszek rá, akkor nem kell az időmágia plusszban hozzá?
(Ez esetben igen, 129 Mp költség van - elírtad gondolom :))

Con, ha válaszolnak a nagyokosok, hogy meglehet-e ezt így oldani, oszd meg majd velünk a fejleményeket. Engem érdekel.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.02.10. 14:59

No, ha minden igaz ez lesz az:

-Mágikus Aura varázsjel (13 MP)
-Őselemi Tűz Kard formázásban 4 E (20 MP)
-Úratöltés: Naponta (12 MP)
-Aktivizálás: Gondolati parancs (10 MP)
-Időmágia: +10 perc (37 MP)
Összesen: 92 MP

Így egy kicsit olcsóbb :)
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.10. 15:15

Con Larrodan írta:No, ha minden igaz ez lesz az:

-Mágikus Aura varázsjel (13 MP)
-Őselemi Tűz Kard formázásban 4 E (20 MP)
-Úratöltés: Naponta (12 MP)
-Aktivizálás: Gondolati parancs (10 MP)
-Időmágia: +10 perc (37 MP)
Összesen: 92 MP

Így egy kicsit olcsóbb :)

Ez ugyan az amit én írtam - annyival drágább, hogy ez gondolati úton aktiválható, így 10 Mp-al drágább - az enyim ( :P ) varázsszóval aktiválható, az 10-zel kevesebbe kerül (82 Mp) 8) (amit először írtam)

(én még kérdeztem utánad, hogy azért ki-be kapcsolható-e vagy nem :roll: )

Edit...
KM dönt... én spec nem szőröznék rajta :wink:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.10. 19:49

Kicsit bele szólva...
amit Con ír és amit Yv te is írtál az egy lángkard ami max 10 percig lobog és a két használat között egy napnak kell eltelnie.
Arra hogy használat csak részleteiben valósuljon meg az a megoldás a jó amit Q nal Athand írt, vagy rövidebb töltődést kell választani pl körönként, idő mágia nélkül hisz a kard forma ideje 1 kör.
Azt hogy a használati időt megszakítsd lehet az aktiválás deaktiválással szabályozni, ám a leírt rúna mindig a köré rót varázsjelek(használhatóság gyakorisága/E) bonyolultságától függ. És nem attól hogy Te mennyit használtál el belőle.
Röviden: aktiválod a tűz kard formában varázslatot a varázsszóval/gondolati úton vagy ahogy tetszik. A leírt formában ez lehetőséget ad arra hogy egy 10 percig jelen lévő tűzkard vonja be a fegyver pengéjét. Ugyanakkor kezdetét veszi az újratöltődése a rúnáknak ami megírt jelektől függ, és nem attól hogy Te meddig hagyod lobogni a lángokat a pengén.
Magyarul külön kezeli a: mágikus aura varázsjel/aktiválás módját/gyakoriságot és külön kezeli magát a varázslatot a könyv.
A 140 mp ajándék varázstárgyból egy 7E-s körönként megidézhető és egy körig jelen lévő tűzkard hozható ki, EDIT: max az érintéses aktiválási móddal. Így ha kell van, és bármikor meg is szüntethető.
100 mp alatt ez 5E-re jön ki, csak a varázsszóval aktiváláskor.

Remélem nem voltam túl zavaros... és tudtam segíteni.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 31 / 54 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54

Vissza: Csevegõ