• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 107 / 153 • 1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.02.06. 18:51

Az első kérdésedre rossz helyen keresed a választ, szerintem kérdezd meg a tuan forumon azokat akik kiadták a könyvet, ők jobban tudják mint mi.Mivel nincs benne a könyvben így mi nem használjuk, úgyhogy marad a csak. De ha megkérdezed tőlük és megkapod az értelmes magyarázatot oszd meg velünk, addig agyalhatunk rajta de nem segíthetünk.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.06. 18:59

Köszi Togar, már megtettem mielőtt beirtad. :)
Kíváncsi vagyok a válaszra, és egyben kértem a javítást is. Ha javítják tuti tele fogom harsogni vele a fórumot. :)
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 38
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.02.06. 19:06

Herold Bardelot írta:3.Annyival egészíteném ki a bömöst, hogy lehetőséged van rá, hogy megtanuld, HA bejutsz egy iskolába ahol megtanítják. Ami kb annyit tesz hogy:
saját erőböl megtanulod azt amit egy első szintű bömös tud
ÉS a KM-ed úgy ítéli meg, hogy az általa irányított, általad óhajtott iskola megbízik benned és beavat titkaiba
nyilván ennek árát is a KM határozza meg.
Akkor ezek szerint én értettem félre az eredeti kérdést :lol: Nyilván az egyik vulgármágia skill nem zárja ki a másikat. Megfelelő szerepjátékkal kiérdemelhető, mint oly sok más is. Csak én azt hittem arra irányul a kérdés, hogy a tapasztalati mágia mint képzi magában foglalja az összes ilyen típusú iskolát. Ez esetben bocsi :oops:
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.06. 19:20

Semmi gond, csak érdekelt. Mert a régebbi rendszerekben volt pár kaszt amelyik valahol átfedésben működött. Ha jól emlékszem az Adron, Noir, Morgena és Orvella papok és papnők például.
Ráadásul soha sem értette senki hogyha tapasztalati mágiáról van szó mért nem tanulhatja egyik a másikat.
Most meg ugye bejött a "kegyelt" dolog, ami szép, csak épp első olvasásra nem tudom hogy használható.
Nyilvánvalóan egy isten nem fogja felütni a szabálykönyvet hogy milyen varázslatokat is adhat papjainak...
Meg ugye most a papi "mágia" és a tapasztalati élesebben elkülönült mint valaha.
Ugyanakkor a tapasztalati meg 1 képzettségre lett hozva, így nem volt teljesen világos.
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.06. 21:50

A pap kegypontja nem az ő hatalma hanem az istenébe vetett hitének ereje.
Ő csak kéri az istent hogy tegyen csodát, ha ez a csoda olyan hatású mint a bömös varázslata akkor dá dám megvan a tap.mágia hatása(általában neve és leírása is ugyanaz azzal a kitétellel, hogy kegypontba kerül nem Mp-ba.
Röviden ennyi a story.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 18:15

Az infarktusra hajlamos személyek ne olvassák el ezt a reagot! :angel:

Adott egy Hergoli villámmester. Klánjában elég magas pozíciót szerzett már meg (a semmiből jövet mondjuk középtájon, vagy picivel felette helyezkedik el a ranglétrán...).
Adott neki a sors egy leánygyermeket... Nevelje, de mire is? Csak arra tudná, amit ő is tud, a kezéből a kincsét nem engedné ki (másik iskola).
Kiderül, hogy a kislány fogékony a mágiára... és hát apuci "beiskoláztatná" a klánba... Azonban a kislányt elutasítják női neme miatt...
Apuci ennek ellenére tudását továbbadja neki titokban vállalva azt, hogyha kiderül "turpissága" mindketten halálos veszélyben lesznek.

A kis csiszolatlan történetet figyelembe véve a következőképpen alakul a karakter statja:

Eme női karakter nem veszi fel a bm iskolát 6 KAP-ért, de
- felveszi a Mágia fogékonyság hátteret
- minden képzettséget (a hergoli villámmesternél leírt képzettségek) melyet apucitól tanul el normál Kp áron tanulja (magyarán nem jár az oktatás bónusz!)
- eltanulja a speciális "villámbefogást" és a hergoliak által birtokolt két mágiaformulát (amit csak ők tudhatnak)
- minden megkötés ugyan úgy vonatkozik rá mint egy normál módon a hergoliak között tanult személyre

Vélemények?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.09. 18:38

Mint célszemély kezdeném Én.

Ha meg is csinálja apuci, tök mindegy milyen pozícióban, úgy vágják ki ahogy az orvosok szokták. Jó éles pengével.
"Szerintem": ha meg is tudja az apja tanítani a mágiaformára, már nem lehet hergolinak, max villámmesternek nevezni.
Az a minimum hogy a céh égre földre üldözi őket, és ugye ismerve alaposságukat jó eséllyel a gyerek és az apja is ... bevégzik.
A másik hátulütő: ha az apuci olyan érzelgős hogy a gyermekét pátyolgatja akkor hogy emelkedett magasra a szamárlétrán?
Ha nem érzelgős stb. mi a francnak neveli maga a gyereket? Van annak anyja is, ha meg az közben meghal, hát istenem, kell valami az oltárra is.

Kicsit gonosz voltam, de ez a egyszál apuci a kicsi csemetéje miatt szembe megy mindennel amit elért szerintem nem jellemző a bm-kre. Ha meg ilyen az ipse nem húzza sokáig bm-ként, nem hogy rangot vívjon ki magának.
Más ha valaki dinasztiát épít bár azt is el kell valahol kezdeni és más ha ez csak egy kirívó eset.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.02.09. 19:05

Szerintem csak egy iskola nélküli BM lesz, mindenféle specialitás nélkül.
Nem kell mást felvennie, csak a Mágikus fogékonyság hátteret. Minden mást KP-ból kell megtanulnia. Nincs Oktatás bónusz, sem pedig speciális "villámbefogás" sem a két speciális mágiaformula. Nincs előny, se hátrány.
Mivel valamilyen szinten lopta a tudását, a rend biztos kergetni fogja.
Ez a hátránya, ha valaki nem vesz fel iskolát.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 19:19

Vigo
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz azok után vele - hanem arra, hogy ez így lehetséges-e.
Hogy apuci érzelgős vagy mi frász ütött bele egy szintén másik kérdés :wink:

Terda
Miért ne tanulhatná meg a hergoliak specialitását? Hisz ha az apa tudja, képes megtanítani neki ugyan úgy mint bármilyen más mágiát...
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.09. 19:35

Yvett

Teljesen igazad van. De ez életszerű, az UTK meg nem az, hanem le vagyon írva a szent bibliában hogy de nem. Ennyi. :)

Ha gondolod irok neked rengeteg idézetet hasonló témából
hogyaztaja:

"Nekem eddig jó volt a rencer, mindig tudtam villámmestert csinálni... neked mér nem jó úgy?"

"Leírták hogy nem, mér nem lehet megérteni?" :D

"Kinyirnák. Nem mesélek olyan karinak ami tuti halott vagy megmurdál márpedig záros határidőn belül..." (hogy honnan tudjak sose derülne ki)

:D :D
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.02.09. 19:36

A specialitást az iskola adja, amit valószínűleg olyan mesterek oktatnak, akik rendelkeznek a 4.fokú (vagy magasabb) Oktatással. Esetleg több mester közös oktatása után lehet megtanulni. Van is valami hasonló szabály a Renegát Sogroniták-nál, persze az más kaszt, más tudás.

Ha a kaszt specialitását egy egyszerű Mágikus fogékonyság háttárrel (meg egy jó előtörivel) meg lehet kapni, akkor ki a fene fog iskolában tanult karakterrel játszani, felvállalva az esetleges hátrányokat?

Így hamar érkeznek az olyan Vérpisti karakterek, akik az előtörténetben megmagyarázva, rendelkezni fognak egy csomó kaszt specialitásával és titkos tudásával (Pl. Ascens Morga apuci, Livinai Gyülekezetes anyu, meg még egy-két nagybácsi az Ikrek szektájából).
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.09. 19:46

Terda Radovik:

Azt felejted el, hogy elviekben ez az egész részben életszerű részben valószínűtlen. :)
Amúgy ez kimaradt az idézeteim közül. :?

Ugyanis ez valahol az utkban max úgy kezelhető ha vagy felvesz kapból két kasztot ami ciki, vagy túl sok kpt kell elköltenie a semmire mivel előtte "fel kell építeni" a karakterét.
A specialitást meg lehet nem tanulja meg egyből.

Ráadásul egy fejvadász karinál mondjuk a "suliban" sokféle mestere van. De a mesterei olykor lehet teljesen más kasztban vannak. Azaz mondjuk egy vadász nem fog mérgeket oktatni.

+1
Ha neves iskola növendékeiről van szó amik egyben "rendet" alkotnak, nehéz olyan "párt" összehozni hogy azok összehozzanak egy közös többszöröst. :)
Nemhogy mindkettőbe tartozzon. Mivel ezen rendek valamennyire odafigyelnek az ilyesmire. Szóval 2 "renegát mester" akik véletlen "találkoznak szerelmesek lesznek és meg tehetséges utóduk is lesz titokban" nos kicsi az esély. Ehhez már frappáns előtöri kell és nagyon jó tollú író...
hogy a mesélő megkajálja ugye. Ne csak röhögjön egy jót.

Tehát a "jaj vp veszély" szokás szerint nem áll fent.
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 19:55

Terda Radovik írta:A specialitást az iskola adja, amit valószínűleg szeg olyan mesterek oktatnak, akik rendelkeznek a 4.fokú (vagy magasabb) Oktatással. Esetleg több mester közös oktatása után lehet megtanulni. Van is valami hasonló szabály a Renegát Sogroniták-nál, persze az más kaszt, más tudás.
Kicsit megfeszegetve - a sogronitáknál le vagyon írva, de a bm-nél nincs. :roll: (Igen, jelenleg egy foggal-körömmel ragaszkodó vérpistike szól belőlem :D)
A hergoli villámmester nem iskola, hanem rend - az, hogy mit tanul attól függ, hogy ki tanítja. Ha egy hergoli tanítja nem fogja azt mondani, hogy "figy, ezt nem tanítom meg, mert nem lehettél rendtag" - és csak az alap bm-i tárházat tanítja meg.
Szerintem. Ezért vetettem fel, hogy más hogy látja :)

Terda Radovik írta:Ha a kaszt specialitását egy egyszerű Mágikus fogékonyság háttárrel (meg egy jó előtörivel) meg lehet kapni, akkor ki a fene fog iskolában tanult karakterrel játszani, felvállalva az esetleges hátrányokat?
Az, aki nem akar cirka 80 Kp-t kifizetni a képzettségekért és aki "nyugodt" álmot akar magának...
Ez a kari így tripla hátrányban van minden szempontból mint egy normál villámmesterként lenne.
Ha nekem ez kell?... (a szabályok nem tiltják :roll: :D)

Terda Radovik írta:Így hamar érkeznek az olyan Vérpisti karakterek, akik az előtörténetben megmagyarázva, rendelkezni fognak egy csomó kaszt specialitásával és titkos tudásával (Pl. Ascens Morga apuci, Livinai Gyülekezetes anyu, meg még egy-két nagybácsi az Ikrek szektájából).
Pontosan - egy gátja van ennek, ez a KM, HM vagy akárhogy is hívjuk (no meg a józan eszünk :))

Egyébként én csak játszom a gondolatokkal :D :wink:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.09. 20:04

Na ez viszont engem érdekel. :)
Miért vagy azért vp, mert nőként akarsz olyan iskolába tartozni amibe eleddig férfiak tartoztak?

Azt hittem ezek a feministák. Tehát akkor mondjuk Susan B. Anthony vp volt? :D
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.02.09. 20:34

Ahhoz, hogy valaki egy kaszt mágiáit használhassa, csak a Mágikus fogékonyság háttér és a Tapasztalati mágia 3-fokú ismerete kell, az meg ugye 1 KAP, plusz 20 Képzettség pont. Bármilyen kaszthoz tartozhat (akár nem is kell, hogy kasztja legyen), ha megspórolja ezt a kevés KP-t.
Viszont a képzettség felvételekor meg kell jelölni az adott hagyományt (mint írja a könyv) "...pl.Tapasztalati mágia - bárd varázslatok (iskola, vagy magányos mester)..." Ha a karaktert egyedül oktat egy mester az nem magányos mester?

A Tapasztalati mágia (mint képzettség) a képzettségek elsajátíhatóságának szempontjából a IV. kategóriába tartozik, ami (mint írja a könyv) "...csakis valamely nagyhírű rend, egyetem vagy híres oktató segítségével tanulható...". Szóval ismét csak az előtörténeten múlik minden.

Amúgy a női B.merterrel nincs gond, de rendtag tuti nem lehet.
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 107 / 153 • 1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 153

Vissza: Csevegõ