• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 108 / 153 • 1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 20:49

Arcady - a vp jelzőt azért írtam, mert vitába szállok a könyv szabályain egy HM-mel, s nem azért mert egy bm-i iskolát "végző" női karakteren gondolkodom. :) (lehet rossz volt a jelző választásom ^^)

Nem nemhez kötött egy tapasztalati mágia megtanulása, hanem mágikus fogékonysághoz - az, hogy ki és miért tanít ki egy teljesen más tészta - amit ha jól tálalsz bevesz a KM-i gyomor, de ha rossz a fűszerezés min. gyomorrontást kap. :P

Terda, én kötném a karóhoz az ebet azért...
Miért nem lehet egy nő a hergoliak rendtagja? Sehol nem tiltja a könyv ezt, még a rend leírásában sem. (Párhuzamos eszmecserét folytatok egyébként a Tuan fórumán, ott osztják ez irányú nézetemet.)

Amit tilt a könyv: Kyel papja nem lehet nő és az Ashalon tűzmesterein kívüli egyéb tv-k nem lehetnek nők (tehát ordani és toroni nőnemű tv nincs!) - vagyis értelmezésem szerint minden más iskola/rend tagja lehet nőnemű.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arcady » 2009.02.09. 20:56

"A Tapasztalati mágia (mint képzettség) a képzettségek elsajátíhatóságának szempontjából a IV. kategóriába tartozik, ami (mint írja a könyv) "...csakis valamely nagyhírű rend, egyetem vagy híres oktató segítségével tanulható...". Szóval ismét csak az előtörténeten múlik minden."

Hüm. Nem indokolja meg hogy miért. Erre mindig jogos a kérdés, hogy mit csináltak addig a bmek míg nem volt nagyhírű sulijuk.
Kihaltak gondolom. :D

Yvett:
Sztem igen. A vp tudtommal nem azért vp mert vitázik.
De lehet azóta módosult a jelentéstartalma. :)
Sz. Gnóm légy szabad
Arcady
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 38
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.02.09. 20:58

Yv, nem azt kérdezted, hogy lehet e tagja egy nő egy B.mestrei rendnek, hanem azt, hogy nem rendtagként részesülhet e a rend titkos tudásából!

Előtörténettel megmagyarázva lehet tagja a rendnek (mint ahogy pl Sebille is lehet Dartonita paplovag).
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 21:07

Akkor lehet félreértettelek - én úgy értettem az utolsó mondatodat, hogy egy általános bm lehet, de hergoli villámmester rendtag viszont nem. Ha nem így értetted, akkor bocsi. ^^

Nem a rend adja a titkos tudást, hanem egy rendtag aki rendelkezik vele. Na most... ha megcsavarom a rend adja, mert a "mesternek" a rend adta, és a mester gondolom nincs levédve, hogy nem rendtagnak nem adja tovább még akkor sem ha egyébként akarja :roll: (vagyis ha vállalja, hogy továbbadja, vállalja az üldöztetést hozzáférhet a tanonc a titkos tudáshoz - abszolute játékfüggő, hogy mit kezd vele a kari és játékosa, hogy hogy alakul az élete, hogy befut-e 50 éves korában még egy nagystílű kocsmába, vagy a harmadik napon az erdő vadjai széthordják tetemét... :roll:
Talán... mondhatom olyan nehézségeket állítanék én mint KM egy ilyen kari elé a játék folyamán mint az ETK idején a kráni fejvadásznak meg volt szabva, ha dezertált... :roll: De ettől még egy ilyen karit engednék, csak kijátszatnám az üldöztetést azt tutti - ha a játékosnak ez kell...)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.09. 21:12

Nos.
Akkor ragaszkodva ahhoz amit a könyv ír/vagy nem ír.

Ha rendtag vagy,
a hergoli villámmesterek körébe tartozol. Pont, ezzel a vita lezárva, az előtörid úgyis nállam köt ki. Mivel nincs tiltva így erről ennyit.

Ha nem vagy rendtag
akkor az apa=híres nagy tudású mester ÉS tanító,
különben nem tudná átadni olyan szinten a tudását mint azt Te szeretnéd.
Nos ha ilyen NAGY mester szerintem a céh min. belerendül abba, hogy azt elhagyja vagy a vezetőség/gel annak többi tagjával szembeszállva kitanít téged(ez még mindig az az eset HA nem lehetsz a céh tagja).
Alapvetően rettegett, és nagy hírű, sehol nincs biztonságban, és nem útszéli csavargókat küldenek utána.
Ilyen környezetben lehet valakiből igazán remek túlélőt nevelni, de egy jó példa a quiron pentád légiója. Ott is szélsőséges körülmények között nevelik a rendkívül kemény haderőt, iszonyatos nagy "elhullás" árán.
Egy nagyon csúnya százalékos dobással lehetne ezt szimbolizálni, mert ugye azért senki sem hallhatatlan, még apuci sem.

Ezt a két lehetőséget kínálja a könyv. A megszöktünk és apu szépen felnevel majd végelgyengülésben meghal, happy end sztem nem járható út.

Még mindig tartom magam ahhoz, hogy az efféle gondoskodás sztem idegen a kaszt képviselőitől!
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 21:34

Vigo Odrich írta:A megszöktünk és apu szépen felnevel majd végelgyengülésben meghal, happy end sztem nem járható út.

Még mindig tartom magam ahhoz, hogy az efféle gondoskodás sztem idegen a kaszt képviselőitől!

Nem írtam, hogy járható út, hanem azt, hogy a játékostól, a KM-től és a kalandok sorozatától függ, hogy mikor végzi be pályafutását :wink:
Hogy egy kaszt gondolkodásmódja milyen... öööö.... irányelvek vannak... azért érdekelne, hogyha pl. egy fiúutód lenne ez a leányzó, akkor is ezt mondanátok-e?... (Nem, az a magyarázat, hogy akkor bevennék a rendbe nem megfelelő - tegyük fel, ha nem...?...)

És mint már mondtam ez csupán gondolatok játéka és nem más. Hogy mi lesz ebből a kariból még magam sem tudom - a lehetőségeket latolgatom oda-vissza :wink:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.09. 21:37

Yvett de Crei írta:
Szintlépés - avagy hogyan is történik ez a nyílt játékban...

A nyílt játékban való szintléptetés nem a hagyományosan megszokott Tp-okkal történik, hanem annak az egyszerûsített változatával – kizárólagosan házi kidolgozás, a HM-ek együttes munkájának köszönhetõen!

A játékosok 3 különbözõ dolog pontozásából gyûjthetik össze a szintlépéshez szükséges pontokat:
- Szerepjáték
- Leleményesség
- Tapasztalat

A karakterek értékelése folyamatosan történik az aktuális Helyszínmoderátor által – a fent említett három szempont alapján. Ha úgy ítéli meg, akkor bizonyos számú pontokkal jutalmaz, melyet kizárólagosan a karakter fejlõdésére – szintlépésére – fordíthat az alábbi táblázat szerint annak tulajdonosa:

1.Tapasztalati szint: 0-2
2. Tapasztalati szint: 3-6
3. Tapasztalati szint: 7-11
4. Tapasztalati szint: 12-17
5. Tapasztalati szint: 18-24
6. Tapasztalati szint: 25-32
7. Tapasztalati szint: 33-41
8. Tapasztalati szint: 42-51
9. Tapasztalati szint: 52-62
10. Tapasztalati szint: 63-74
11. Tapasztalati szint: 75-87
12. Tapasztalati szint: 88-101
13. Tapasztalati szint: 102-117
Minden további szinten +15 pont

A Játékos a kapott pontokat az Adatlapján kell, hogy vezesse – érdeke is egyben, hisz ennek hiányában karaktere nem fejlõdhet megfelelõen.
Kontrollálás szempontjából minden Helyszínmoderátor a területén játszó karakterek pontértékeit vezeti, hogy az esetleges eltéréseket korrigálni tudja.
Abban az esetben, ha a karakter pontjai elmaradnak a Helyszínmoderátor pontjaitól, akkor értesíti, hogy a kapott pontokat nem megfelelõen vezeti – minden hátrányos következmény nélkül.
Viszont, ha többlet pontot fedezünk fel egy adott karakter ellenõrzésekor, mint amit a Helyszínmoderátor kiosztott, akkor szigorú ellenõrzés után az oldal moderátoraival és adminjaival közösen kiszabjuk az adott Játékosra a büntetést – ami súlyos esetben a karaktere kitiltása is lehet!

Ez még él?

Yv

Igen ha fiú lenne az utód és a renddel valamiért szakítana az apa majd kitanítaná a rend akarta ellenére akkor is ez lenne a történet. Igyekeztem "nemtelenül" véleményt formálni :D .
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.09. 21:47

Nem Vigo, ez már nem él. Októbertől az ÚTK szintlépési táblázata a mérvadó :wink:

Köszi a válaszokat egyébként :D
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.11. 9:04

Az Asztrála a könyv szerint az érzelmi gazdagságot jelenti, tehát egy 8as, egy érzelemmentes tuskó. Ha valaki sírva fakad előtte, vagy az érzelmeire akar más (természetes) módon hatni, az hogyan sikerül neki? A próbát alapból bukja a játékos, még 10as Asztrállal is, ami átlagos, miközben elviekben érzéketlen mások nyűgje iránt, magyarul magasról tesz rá, hogy valakinek rossz éppen.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2009.02.11. 10:47

Így van Shia-ko. Úgy viselkedik mint a Terminátor 8)
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.11. 11:18

Shia-ko írta:Az Asztrála a könyv szerint az érzelmi gazdagságot jelenti, tehát egy 8as, egy érzelemmentes tuskó. Ha valaki sírva fakad előtte, vagy az érzelmeire akar más (természetes) módon hatni, az hogyan sikerül neki? A próbát alapból bukja a játékos, még 10as Asztrállal is, ami átlagos, miközben elviekben érzéketlen mások nyűgje iránt, magyarul magasról tesz rá, hogy valakinek rossz éppen.

:D Kicsit összetett a dolog.
Minél érzelem-gazdagabb vagy, minél fogékonyabb a mások érzelmeire annál jobban tudsz uralkodni magadon érzelmi szinten, annál jobban éled meg mélységeiben a dolgokat, egyben annál nehezebb rád hatni mágiával vagy anélkül.
Minél kisebb az érzelmi fokmérőd (asztrál) annál "bunkóbb" vagy :P, sekélyes érzelmi világú, antiszociális - így annál könnyebb téged haragra gerjeszteni, lázba hozni, szerelembe ejteni, érzelmileg átverni, stb. mert a sekélyes érzelemvilágot hamarabb fel lehet zavarni mint a mélyet.
Profán példa: egy pocsolyát hamarabb lehet zavarossá tenni egy kis érintéssel, mint egy kisebb tavat
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2009.02.11. 20:34

Bocsi, hogy vitázok, de akinek nincsenek érzelmei az nem tudja mások hatása alá vonni magát. Magasról tesz arra, ha valaki elsírja, hogy mi a bánata, vagy minek örül éppen.
Amit Yv írt (könnyen befolyásolható személyiség), az inkább az alacsony akaraterővel rendelkező személyek sajátja. Ők nem képesek uralkodni az érzelmeiken, így könnyen haragra, vagy éppen szerelemre gerjeszthetők.
Legalábbis szerintem így működik, és a könyv is ilyesmit ír az Akaraterő tulajdonság leírásánál.
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.02.11. 21:06

Tehát egy fejvadásznak 16-as Akaratereje van és 7-es Asztrálja? Én személy szerint az Asztrálhoz írnám az érzelem kontrollt, de nem akarok beleszólni a könyv készítőinek a munkájába.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.11. 21:24

Igen, a nagy zöldben így is volt, csak az ÚTK-ban nem és ez most megzavart, mert az egyik 10es Asztrálú karakterem most dobott asztrál próbát, mert egy öregember jajgat előtte a bánatáról, és ugye elbukta a próbát, miközben egy érzelgősségtől mentes karaktert akartam, aki az is lett, de közben benyalja más sírását? :O
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.02.11. 22:30

ööö... :oops:

Úgy mondtam véleményt, hogy nem olvastam el a könyv ide vonatkozó részét - nekem evidens volt, hogy az asztrálhoz tartozik az érzelmi irányítottság is - és nem akaraterőhöz.
Hát ez így eléggé hülyén néz ki, kíváncsi vagyok miért így csinálták meg.
Viszont akkor így Shia-ko nem asztrál próbát kellett volna veled dobatni, hanem akaraterő próbát..., mert az az önuralom fokmérője.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 108 / 153 • 1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 153

Vissza: Csevegõ