• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sivatagi Vihar (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
107 hozzászólás • Oldal: 5 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: Sivatagi Vihar (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.15. 16:45

A Manifesztációs háború szele -pontosabban a híre, és az a tendencia, hogy a zsoldosok és fegyverforgatók tömegesen indulnak az Ibarába csengő aranyat, kalandot remélve- hazádat, otthonodat is elérte.
Ha a zsoldosos fegyvereseket jól megfizetik a fehér hollónak számító igazi varázslókat még inkább, -de mivel családod gazdag és vagyonos- elsősorban nem ez motivált hogy összeszedd a holmid és elindulj az első Abadana felé nyíló térkapu felé.
A közvetlen mestered és mentorod, aki a mágia művészetére okított, egy anyagmágiát érintő formagyakorlat után beszélgetni hív:

-A keleti iskola feladatot akarok rád bízni Vrei. Pontosabban ÉN akarok rádbízni valamit, amivel bebízonyíthatom a Lar-Dori nagyfejűeknek, hogy a keleti iskola növendékei nem maradnak el bátorságban, rátermettségben és tudásban a glóriával övezett tenyész tanítványoktól. Akiknek lassan már törzskönyvet fognak nyitni. De nem untatlak az iskola belső harcaival. Ha megteszed amit kérek, utódommá fogadlak és mindent el fogok követni hogy te legyél itt utánam a tanár, ha én már elúnom-e sík zajos nyüzsgését.
-Pyarron az amund fenyegetéssel harcol. Kevés sikerrel, Amhe-Ramun megállíthatatlannak tűnik. Nagyban növelné a reputációnkat, ha első kézből tájékozódhatnánk az amund mágia mibenlétéről, őrdémonaik, falidémonaik és mégiahasználatuk természetéről. Menj az ibarába az Inváziós csapatokkal, hatolj be a szentélyekbe és hozz el minden írást, tekercset, bármilyen mágikus eszközt, ami a kezed ügyébe kerül, amit karddal, tűzzel, puszta kézzel -akárhogy megszerezni bírsz, és amit érdemes tanulmányozni, hogy a háború kiterjedése esetén felkészülhessünk.
Fizettél az oktatásért ezért nem kötelezlek rá. De kyr vérüként benned megvan az a tűz ami megváltoztathatja ezeknek a gyöpös agyú korlátoltaknak a hozzáállását. Ha hozol valami igazán érdemlegeset azt nem söpörhetik félre. Kénytelenek lesznek túllépni a családod rabszolgatartásból és a kyr istenek tisztelete miatt fakadó fintorgásukon.
Vállalod?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.02.15. 17:45

Figyelmesen hallgatom Dandarion mester szavait, s csak szemem villanása mutatja hogy elevenbe talált az ajánlat.
- Mester, most már tudom miért szorgalmaztad hogy bizonyos tanok tanulmányozását is kezdjem meg nem olyan régen. Közös barátunk Hammid bizonyára megérti majd ha nem térek vissza hozzá most csak miután elvégeztem amit szeretnék.

Izgatottan feláll és járkálni kezd a szobában.
- Természetesen vállalom - keze ökölbe szorul - semmi más vágyam nincs, csak hogy bizonyítsam Pyarron hibáit és tökéletlenségét!

Visszaülve a helyére folytatja:
- Sok mindent meg kell azonban beszélnünk. Miképpen juttatom ide a megszerzett információkat és tárgyakat? Semmiképpen nem tanácsos mágikus szálakat kiépíteni, de azt hiszem egy megoldás létezhet ha érdekel a véleményem.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.15. 17:51

(Ewan)

- Jól szólsz, ne húzzuk az időt, inkább kérdezzük meg az ott dolgozókat, hátha tudnak valamit az áruról.
Újra magamhoz intem a felszolgálót:
- Mindannyian fizetni szeretnénk.
<Úgy tudnak civakodni, mint a gyerekek. Majd ha már ott leszünk, lesz mivel lefoglaljuk magunkat, nem egymáson kell a karmainkat élezni.>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.16. 21:44

Az idős mentor elégedetten fonja össze az ujjait:

-Hallgatlak mi a javaslatod?

Egy hét telt el, hogy eljöttél a keleti iskolából és hogy beszéltél a mentoroddal. Ő tanácsolja, hogy a kutatóexpedíció -legalábbis számodra az- ügyében beszélj Hasim Tamiddal, egy gazdag abadanai kereskedőház fejével, menelevelet ír hozzá neked, és üzenetet is küld neki, hogy mész hozzá ez ügyben.
Az iskolának jó kereskedelmi kapcsolatai vannak a Tamid-házzal, főleg az alkímia oktatáshoz szükséges alapanyagokat és laborfelszerelést szállítottak nektek, kézenfekvő, hogy őket kérdezte meg a mentorod az ügyben.
Mikor felkeresed őket személyesen a ház feje és parancsolója fogad a palotájában a sejkség villanegyedében.

-...összefoglalom kedves...Drayven úr, arról lenne szó, hogy be akar jutni egy amund templomszentélybe. Nos, épen toborzunk egy csapatot a legközelebbi élelmiszer transzport védelmére, de még nem áll készen...örömömre és megelégedésemre szolgálna ha önt is a kísérői között tudhatnám. Írok egy levelet a kráni erők vezérének, hogy mit akar, szerintem nem fog ellene tiltakozni, sima útja lesz a táborig. De nem hiszem hogy ha behatol a szentélybe a krániak felelősséget vállalnak majd a testi épségéért.

Kezében megáll a toll és zavartan rádnéz:

-Ööö...a szívességért cserébe én is megkérném valamire: a karavánkísérők között van egy csapat kalandozó. A használhatóságukat éppen most teszi próbára a számvevőm. Van egy lezárt raktár a Bazár-negyed déli részén, amiben egy sajnálatos szabotázs miatt elszabadultak a gladiátorviadalokra szánt vadak. A problémám az hogy jelenleg ön az egyetlen elérhető ember, aki képes megtörni egy bebörtönző varázskört...szóval ki kellene engedni a csapatot ha végeztek a feladatukkal. Jó is lenne ha a csapat körmére nézne, hogy tényleg biztosították-e a terepet. Megtenné?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.16. 21:48

(Off: Pontosan hová indul a kis csapat?)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.02.16. 23:45

Naiden Findalath

Fizetek aztán, én is össze kapom a holmimat.

-Nos a gond az, hogy nem tudjuk, hogy mik a használható információk, és mik a csodás kis mesék. De a fiú szeint mindneki megbízható forrás. Viszont akik a bezserzők voltak azok már elhagyták Abadnát. Így hova menjünk? Kinél kezdjük, ha egyáltalán érdems információkat szerezni.

Mondom, végig kételkedő hangon.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.17. 9:21

(Ewan)

Rendezem a számlámat és vállamra kapom a zsákomat, majd az utca felé indulok. Amennyiben nem tudom merre van a rktár, megkérdezem a felszolgálót, amikor fizetek.
- Nincs más megoldás, mint a raktárt meglátogatni, úgyis hamarosan jelenésünk lesz ott. Kendallék talán tudnak valami konkrétat az eseményekről és lesz időnk megkérdezni róla. Ha bementünk, már úgysincs mit csinálni, csak menni előre. Addig kérdezősködjünk, amím megtehetjük. Még az is lehet, hogy valamelyik mese igaznak bizonyul. Bízom benne, hogy valamelyikről beugrik neked valami konkrétabb is. - mosolygok Naidenre. - Mégis milyen lenne, ha a legendák találgatnának, hogy milyen földöntúli szörnyetegek vérében tapostunk?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Shia-ko 2009.02.17. 17:36-kor.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.17. 16:54

Naiden a merő utcai pletykák alapján a Legendaismeret tudását felhasználva kutat az emlékezetében hogy vaj'h mi lehet az amiről az emberek összehordanak minden zöldséget.
//Off: Naiden dob egy legendaismeret-próbát//

A háromfős társaság Ewvan vezetésével felszedelődzködik, fizet (aki rendelt: 25 rezet hagy ott) és elindul a Kendall raktárba.
Két eset lehetséges:
-átvágtok az abadnai bazáron, míg eléritek a külterületet
.-megkerülitek a bazárt kis mellékutcákon?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.18. 9:18

(Ewan)

- Kerüljük meg a bazárt, nem akarom átverekedni magam a tömegen, és a tolvajoknak sem szeretnék újabb esélyt adni.
<Nem hiszem, hogy a felhajtás miatt jelentősen romlott volna a közbiztonság, de inkább egy kard a szemem előtt, mint egy kés a hátamban.>
Elindulok a bazárt övező mellékutcák egyikén, ügyelve arra, hogy tartsam az irányt és a kereskedők az oldalunkban maradjanak.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.02.18. 17:45

(Belgar)

- Egyetértek. Menjünk a sikátorok felé! Semmi kedvem sincs hozzá, hogy még egyszer megrövidítsenek.

Követem Ewan-t és a kezemet a kardom markolatán tartva figyelem a mellékutcákat és sikátorokat, nehogy meglepjenek minket.
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő
Úgy hívják:félelem.

Ryan Hawkwood:Éjvarázs
Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 69
ZK Karakter: Eleron el'Sarion - Ork vadászat
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.02.18. 23:09

[quote="Mesemondó"]_______________________________________________________
KM: Castor
JK: Vrei Dra'yven
Helyszín: A keleti iskola

- Nos, még régebben kértem egy mélytarisznya nevezetű praktikus szerkezetet, s akkortájt vettem egy kisebb házat innen úgy öt mérföldre egy kis faluban. Nem nagyon használtam az épületet mert nem volt rá szükség, de a mélytarisznya vége a ház pincéjében lévő ládába nyílik. Van benne pár dolog amit nem szivesen cipelek magammal, de bármikor jól jöhet ha úgy adódik. Arra gondoltam hogy abba a ládába bele lehet nyúlni ott a házban is, s ha valamit beleteszek akár az Amund szentélyben az gyorsan az itteni laborokba kerülhet. Van a dolognak kockázata, hiszen a térkapu ugyan nem nagy, de azért van ami képes lenne azon átmászni ide. Mérlegeld a kockázatát és a várható gyorsaságot. Én egy erős őrséggel biztosítanám a terepet adeptusi jelenléttel akik ha kell törik a varázsjeleket. Minden más út több idő, s ha átveszik az uralmat a próbálkozó elméje felett, akkor is létrejöhet egy ilyen kellemetlen meglepetés. Az Amundok amúgy sem hiszem hogy ki akarnának jönni a sivatagból a jelen szorultnak mondható helyeztükben.

- Természetesen minden segítséget ami közelebb visz a célomhoz köszönettel és hálával fogadok. Magától értetődik, hogy amiben tudom segíteni az Ön céljait utam során, azt megteszem legjobb tudásom szerint.

Nyugodtan viselem a vizsgálódását, és kérdő tekintettel várom hogy kibökje amit nehezére esik. Majd elmosolyodva válaszolok:
- Amit tudok megteszem az ügyben, nem tartom valószínűnek hogy ne sikerülne megoldanom a dolgot, bár a rúnamágia nem erősségem. Természetesen erre is igaz amit mondtam az imént, legjobb tudásom szerint igyekszem az Ön céljait segíteni.

< Vajon hol lehet aki felrajzolta azt a bizonyos kört? >

//felszerelés összeállítással hétvégén tudok foglalkozni, ezért kis türelmet kérek, amíg nem akadályoz a reagolásban addig reagolok is függetlenül hogy nincs még meg//

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.02.19. 2:03

Naiden Findalath

Már épp a tömeg felé veszi az irányt amikor a tyúkapó Ewan ismét higgadságáról tesz tanúbizonyságot, és a kevesebb tolvajlást sejtető sikátorok felé inti a kis csapatot.

- Na jó akkor menjünk a sikátorok felé.

Ránt egyett Naiden a vállán és Ewan nyomába ered

//legendaismeret próba 1k20 = 3 [3]
intelligencia: 15 //
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.19. 16:51

Napszak: 1. nap, délután (ezzel csak a kalandban eltelő fiktív időt mérem)

(Vrey)

A mestered jóváhagyja a tervet:

-Rendben van Vrey. Bár bevallom nem tudom, hogy egy amund szentély falai között ezek a térmágikus eszözök nem mondanak-e csődöt, de ha kiértél egy mágiafüggetlen mezőbe, hasznos lehet bizonnyal.

-Hát ez nagyszerű! -mosolyodik el Hasim Tamid és feléd nyújtva sovány, ékköves gyűrűkkel díszített kezét.

Megírja számodra az ajánlólevelet.

-Ha a kráni katonák igazoltatnák, mondja hogy én küldtem és adja át ezt nekik. -mondja és a kezedbe adja a levelet.
-Gorad parancsnokkal napi szintű üzleti kapcsolatban vagyok, nem fog elakadni a bürokrácián; bár magunk között legyen szólva ezt a pyarroni hadvezérek jobban erőltetik, mint a krániak.

Végzel Tamiddal, ott állsz a verőfényes abadanai délutánban, a palotája előtt. Az köznépet gondosan távoltartják innét, az emírség népének zsivaja csak a villanegyed gazdag vegetációján át megszűrve szállingózik be hozzád. Az utca népes, jobbkéz felé egy városi park zölddel, ahonnét zeneszó csendül, dob hallatszik.

/A többiek/

(Naiden)

A hallot pletykák közül a "szelek urának harcosa" szóösszetétel az amelyik zagyva, de úgy gondolod valószínűleg valamilyen az őselemi Levegő Létsikjáról származó lényt illethet a név, esetleg medvehéját, bár te inkább intelligens kreatúrára tippelsz. Egy jinn vagy elementál talán.

(Mindenki)

Kerülő úton közelítitek meg a bazár külterületét. Girbegurba utcák, közök és sikátorok során át haladtok, itt valóban kevsebb emberrel találkoztok, de különösebb figyelmet nem szentelnek nektek -főleg a csadoros nők akik szemlesütve sietősen haladnak el mellettetek.)
Egy csapat szurtos utcagyerek szegődik utitársatokul:

-Hová mentek?
-Mi elvezetünk!
-Egy pár garast jó uram!
-Etetnem kell a testvéreimet, nincs mások rajtam kívül!

-kezek tapogatnak, piszkos arcok, esdeklő szemek néznek fel rátok, melynek mélyén zsiványság csillog.

-A bácsi ölt már embert? -rángatja egy gyerek Belgar ujjasát.

-Játszon valamit! -piszkálja egy másik Naiden felszerelését.

-Ez igazi? -próbálja pengetni egy harmadik gyerek Ewan számszeríjának húrját.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.02.19. 19:52

Naiden Findalath

- Hát srácok ez a szelek urának harcosa nem sejtet semmi jót, - Mondom az úton, miközben az utca kölykök körbe vesznek minekt. Először meglepődés látszik Naiden arcán, aztán sunyi mosollyal az erszényébe nyúl egy marék rézért és a háta mögé veti

- Tessék, a tiétek kölykök....Na most aztán húzzunk bele egy kicsit. - Mondom a többikere nézve jelentőség teljesen és visszafolytott hangon. Majd nagyobb sebbeséggel, kezdek közlekedni a síkátorban.

//Castor kidobod vagy kidobjam, hogy mennyi réztől estem el?//
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.20. 14:01

(Ewan)

<Pont ez a siserehad hiányzott az életünkből.>
Sietősebbre fogom a lépteimet, ahogy a rézérmék a levegőbe repülnek.
<Most vagy lefoglaltuk őket ezzel, vagy még inkább ránk akaszkodnak.>
- Siessünk, nehogy még többet akarjanak. Hiába gyerekek, nem szeretnék szétvcsapni köztük, mert a szép szóból biztos, hogy nem értenek.
<Ha utánunk jönnek és agresszíven reagálok, akkor szétszélednek, vagy csak olajat öntök a tűzre?>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
107 hozzászólás • Oldal: 5 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: Régi Kalandok...